.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, 15/1/18 (Βίντεο)


Συγκέντρωση στην Κολοκοτρώνη και πορεία προς την Βουλή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15 Γενάρη έπειτα από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων με συνθήματα όπως «Ένας είναι ο δρόμος εργάτη να νικάς οργάνωση – αντίσταση στους χώρους της δουλειάς», «Τα πλεονάσματα τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν συνδικάτα εργαζομένων, εργατικές συλλογικότητες αλλά και οργανώσεις, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, η ΟΚΔΕ ΛΑ-ΑΑΣ κ.ά.

Μετά από λίγο έφτασε από την Ομόνοια η μαζική διαδήλωση του ΠΑΜΕ.

Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση με χημικά και κρότου – λάμψης αλλά οι διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από τη Βουλή.

Μέσα στην Βουλή ψηφίστηκε με 154 «Ναι» των βουλευτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και της Θ. Μεγαλοοικονόμου το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων, ρυθμίσεις που προωθούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κ.α.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στα Προπύλαια και πορεία προς την Βουλή.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz