.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Πόρτα» στη φασιστοσύναξη του ΣΙΝΕΑΚ στον Πειραιά


xa_sineak

Ο εργατικός κοινωνικός πολιτικός και αντιφασιστικός ξεσηκωμός δεκάδων συλλογικοτήτων του Πειραιά (διαβάστε σχετική ανάρτηση της pandiera.gr εδώ) οδήγησε σε αναδίπλωση τη δημοτική αρχή της πόλης για την παραχώρηση του δημοτικού κινηματογράφου ΣΙΝΕΑΚ στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Τελικά, η ΧΑ δεν πέτυχε το στόχο της και δεν θα πραγματοποιήσει την φασιστοσύναξή της.

Είναι η δεύτερη φορά που ο λαός και τα κινήματα του ματαιώνουν τις προσπάθειες των φασιστών να εμφανιστούν με το προσωπείο της νομιμοφροσύνης για να εξαπολύσουν μια νέα εκστρατεία μισαλλοδοξίας, προβάλλοντας τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις και αντιλήψεις τους.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ -που πλαισίωσε πρωτοβουλία σωματείων και φορέων του Πειραιά ενάντια στην παραχώρηση του δημοτικού ΣΙΝΕΑΚ  στη ΧΑ-

«…η παρέμβαση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αφού στη φασιστική παρασυναγωγή ο μικρός Φύρερ (Μιχαλολιάκος) ήθελε δημόσια να βραβεύσει τη δράση των στελεχών ( τάγματα εφόδου) που διέπρεψαν σε επιθέσεις εναντίον δημοκρατικών και αριστερών πολιτών.

Η εγκληματική οργάνωση που ευθύνεται για τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, για τις επιθέσεις εναντίον στελεχών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, μεταναστών στην ιχθυόσκαλα όπως και αριστερών πολιτών στο κέντρο του Πειραιά αλλά και για εκατοντάδες επιθέσεις γενικότερα στην χώρα μας εναντίον μεταναστών- προσφύγων, συνδικαλιστών και πολιτών δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι στον εργατικό και δημοκρατικό Πειραιά.

Το μήνυμα αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους όλοι εκείνοι που ερωτοτροπούν μιλώντας για νόμιμη οργάνωση και άλλα τέτοια φαιδρά.. Η εγκληματική οργάνωση είναι υπόδικη, αντιμετωπίζει βαρύτατες και αποδεδειγμένες κατηγορίες και απαίτηση του λαού είναι να προχωρήσει ταχύτατα η δίκη που είναι σε εξέλιξη και να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες με την ισόβια καταδίκη τους για τη δολοφονική τους δράση.»Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz