.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων: Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς την Τρίτη 7/4!


Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς την Τρίτη 7/4! Στηρίζουμε τα αιτήματά τους, απαιτούμε εδώ και τώρα ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας!

Την Τρίτη 7 Απρίλη η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων θα είναι στο Αττικό Νοσοκομείο, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και σωματείων των εργαζόμενων στα νοσοκομεία

Η κυβέρνηση θωρακίζει κεφάλαιο και εργοδότες, αφήνοντας ανοχύρωτο ΕΣΥ και υγειονομικούς
Επειδή «ο λύκος στην αντάρα χαίρεται…», μόνο ο λαός θα σώσει το λαό!

Την ώρα που η εξάπλωση του κορονοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες αναδιαρθρώσεις στην εργασία τους, στο όνομα της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. Χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία μέριμνα για την προστασία τους, χωρίς ωράριο, με την εργοδοτική αυθαιρεσία να χαίρει «ασυλίας», ενώ χιλιάδες άλλοι χάνουν την δουλειά τους. Η τραγική είδηση του θανάτου του 52χρονου εργάτη στη Θεσσαλονίκη (η βιομηχανία εξακολούθησε να λειτουργεί παρότι ο 52χρονος είχε αναφέρει ότι προσβλήθηκε από κωρονοϊό από νοσούντα συνάδελφό του), δείχνει πως η εργατική τάξη συνωστίζεται για να μη «διαταραχθεί» η κερδοφορία της εργοδοσίας, σε επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας σε πολλές περιπτώσεις. Την ίδια στιγμή ενορχηστρωμένα αποδεικνύεται πως η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν έγινε με υγειονομικά κριτήρια, αλλά στόχο έχει τον περιορισμό και την κατάργηση της ελεύθερης πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, σε μια περίοδο που τα συνδικάτα και τα μέλη τους χρειάζεται να δρουν, να ελέγχουν και να παρεμβαίνουν στις χιλιάδες εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Δε σιωπούμε στο έγκλημα που επιχειρείται στις πλάτες του λαού!

Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), καθώς η μόνη λύση για να νικήσει η ζωή είναι η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας!

Τασσόμαστε στο πλευρό των υγειονομικών, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ. Ένα ΕΣΥ επί χρόνια απαξιωμένο από όλες τις κυβερνήσεις, υποστελεχωμένο, με τεράστιες ελλείψεις κλινών Εντατικής Θεραπείας, «άδειο» από το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, υποδομές, προσωπικό. Όλοι όσοι συστηματικά επιχείρησαν την διάλυση του, την παράδοση του στο ιδιωτικό κεφάλαιο, στις «φιλάνθρωπες» φοροαπαλλακτικές δωρεές κάθε λογής κεφαλαιούχου και εφοπλιστή, είναι οι ίδιοι που σήμερα καλούν τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να ανταπεξέλθουν. Μοιράζουν χειροκροτήματα, πανηγυρίζουν για το μεγάλο έργο που επιτελούν προσλαμβάνοντας δήθεν προσωπικό, την ώρα που στην πραγματικότητα μετακινούν προσωπικό από τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας και θησαυρίζουν τους μεγάλους «κλινικάρχες».

Οι υγειονομικοί δε σιωπούν, όσο κι αν προσπαθούν κυβέρνηση και ΜΜΕ να τους κλείσουν το στόμα!

Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μπουν στον γύψο τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των εργαζομένων αλλά και των πληττόμενων στρωμάτων της κοινωνικής πλειοψηφίας, καλούμε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να προχωρήσουν σε αποφάσεις στήριξης των αιτημάτων των υγειονομικών, να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό τους και να δώσουμε εδώ και τώρα τη μάχη για:

• Άμεση ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ σε όλους τους κλάδους.
• Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων μας (επικουρικοί, ΙΔΟΧ, ΟΑΕΔ, εργολαβικοί).
• Να επιταχθούν ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων και να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό. Οι ιδιώτες γιατροί να ενταχτούν στο δημόσιο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
• Οργάνωση συστηματικών και σε μαζική έκταση διαγνωστικών τεστ.
• Δημιουργία έκτακτων υποδομών του δημόσιου συστήματος υγείας και ανάπτυξη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
• Να επιταχθούν ξενοδοχεία, για να μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.
• Να επιταχθούν από τις εταιρείες παραγωγής και εμπορίας τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
• Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
• Ένταξη στα ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) των Υγειονομικών του Δημοσίου.
• Χορήγηση όλων των μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) σε όλους τους υγειονομικούς και μέτρα εκπαίδευσης του προσωπικού. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας.
• Πρόσθετες Άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
• Στους χώρους εργασίας να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες, γάντια, ειδικές φόρμες, να αραιώσει η πυκνότητα των εργαζομένων σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητας, να απολυμαίνονται καθημερινά τα κτίρια, άφθονα και άμεσα προσβάσιμα τα απαραίτητα αντισηπτικά. ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!
• Πλήρεις αποδοχές για όσο χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι/νες δεν εργάζονται στα πλαίσια των μέτρων προστασίας από την πανδημία.
• Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
• Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην γίνουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.
• Κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.
• Μέριμνα για ευπαθείς ομάδες – άπορους – αστέγους – φυλακισμένους – πρόσφυγες με αναγκαίο εξοπλισμό και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης. Η καραντίνα βάζει τεράστια ζητήματα ενίσχυσης των απλών ανθρώπων. Οι συνταξιούχοι, οι απομονωμένοι, οι αδύναμοι θα χρειαστούν εισοδηματική ενίσχυση, αλλά και ευρύτερη κοινωνική βοήθεια, προκειμένου να αποφευχθούν ακραία φαινόμενα δυστυχίας. Να κλείσουν τα στρατόπεδα του αίσχους! Επείγουσα αποσυμφόρηση των φυλακών!

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



7 σχόλια στο “Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων: Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς την Τρίτη 7/4!

  1. Κώστας

    Η συμμαχία γύρω από την ΟΕΝΓΕ, το “μπλοκ της 7ης Απριλίου” είναι το μόνο καλό από όλη αυτή την ιστορία.

    Να βγουν μπροστά δυνάμεις από κει μέσα γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εκεί είναι όλες οι δυνατότητες αντίστασης και ανατροπής του να πληρώσει ο λαός την πανδημία και την καπιταλιστική κρίση. Εκεί είναι οι δυνάμεις της ταξικής αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος, εκεί είναι οι δυνάμεις της αλληλεγγύης και της αυτοοργάνωσης. Αλλά αυτά δεν φτάνουν. Εκεί είναι οι δυνάμεις της ανασυγκρότησης του Κομμουνιστικού Κινήματος και της Αριστεράς και η ώρα είναι Τώρα. Αύριο θα είναι αργά.

    Δυστυχώς ο μαγαζακισμός, ο πολιτικαντισμός και η διαστροφή της πολιτικής εντός αριστεράς ενυπάρχουν στο “Μπλοκ της 7ης Απριλίου” του οποίου οι κυρίαρχες δυνάμεις δεν θα δεχτούν ούτε καν τον όρο. Εγώ λέω τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ προυποθέσεις για να υπάρχουν σε αυτόν τον τόπο εργατικό κίνημα, Αριστερά και Κομμουνιστικό Κϊνημα.

    Ας αναλάβει ο καθένας και η καθεμιά τις ευθύνες του. Αλλιώς θα τα λέμε σε φυλακές και σε εξορίες στις οποίες θα καταλήξουμε αν δώσουμε τις μάχες με τα σημερινά μας όπλα. Και με τα νέα όπλα μπορεί να μην τα καταφέρουμε αλλά τουλάχιστον δεν θα ξαναέχει ο λαός το παράπονο πως τον εγκαταλείψαμε

    Κώστας

    Reply
  2. ΑΩ

    Τα πράγματα είναι πιο απλά από όσα τραγικά γράφεις. Είμαστε λίγο πριν τις φυλακές και τις εξορίες επειδή “… οι κυρίαρχες δυνάμεις” είναι περίπου ανώμαλοι που γουστάρουν την καταστροφή.
    Υπάρχουν πολιτικές διαφορές. Όχι υψηλής θεωρητικής ραπτικής, αλλά ουσίας. Πχ αν θα πάμε ή όχι στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ για κινητοποίηση, με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης. Αυτές οι διαφορές θα συζητηθούν, μαζί με άλλα και κάπως θα καταλήξουν. Έτσι προχωράει η ζωή.
    Είναι άγονο να αναπαράγεται το σχήμα Η ΑΠΟΨΗ=ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ=ΤΡΕΛΕΣ ΜΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ+ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
    Είναι αδιέξοδο να πιστεύεις ότι οι αναγκαίοι για το ένα ή το άλλο μπλοκ είναι θεοπάλαβοι ή εχθροί των λαϊκών συμφερόντων. Το ίδιο αδιέξοδο είναι και το σχήμα καλός ο λαός των “άλλων” αλλά η ηγεσία μοχθηροί αντίπαλοι.

    Reply
  3. Κώστας

    ΑΩ δοκίμασε στα αγγλικά γιατί στα ελληνικά δεν μπόρεσα να καταλάβω, αλλά θα επιχειρήσω να απαντήσω.

    Εγώ δεν είπα ούτε για τρελούς ούτε για ηγεσίες και βάσεις Η πλειοψηφία των 15/27 στην ΟΕΝΓΕ από την ΔΗΠΑΚ (9) και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (6) και οι πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν, όλη η αριστερά δηλ, ειναι κάτι που εμένα μου δημιουργεί μια αισιοδοξία υπό προυποθέσεις. Εσύ προφανώς δεν συμφωνείς με αυτό, αν καταλαβαίνω γιατί διακινείς ένα πολιτικό παραμυθάκι. Πως στην αριστερά ΜΟΝΟ το ΝΑΡ και το ΣΕΚ λένε πως πρέπει το εργατικό κίνημα και το κίνημα να παραμείνει ενεργό. Την ξέρεις την απάντηση, δεν υπήρξε ποτέ διαφωνία για το αν θα πάμε εκεί ή άλλού με τις προφυλάξεις κλπ για τις απολύσεις ή για μέτρα ασφαλείας ή για οτιδήποτε Είναι ψέμα. Το ΝΑΡ και το ΣΕΚ συντηρούν ένα παραμύθι στο facebook 24/7 και η απόδειξη είναι η αυριανή κινητοποίηση. Μόνο ντροπή νιώθει κανείς όταν βλέπει επώνυμα στελέχη να βρίζουν συντρόφους δεκαετιών να κατηγορούνται για … μητσοτακικοί. Και αυτοί που τους κατηγορούνε να μην προτείνουν και κάνουν τελικά τίποτα διαφορετικό. Απλά να σπάνε το αναγκαίο πολιτικό μέτωπο και με τον φιλελευθερο-ακροδεξιό ατομισμό με ρητορικές εξάρσεις περί χούντας. Σε ένα σκηνικό που η παγκόσμια ακροδεξιά (Τραμπ, Μπολσονάρο, Σαλβίνι, Μπόρις, περαστικά) είναι στην προμετωπίδα του ΟΧΙ στις Απαγορεύσεις και της Ανοσίας της Αγέλης. Και το εργατικό κίνημα στην Ιταλία δίνει αγώνες για περισσότερες απαγορεύσεις

    Επίσης ειναι εντελώς εντυπωσιακό να μιλάω για κυρίαρχες δυνάμεις στο μπλοκ της ΟΕΝΓΕ και εσύ να καταλαβαίνεις το ΝΑΡ. Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ εννοώ και έχουν και πολύ σοβαρή στάση στην πανδημία. Απλά προφανώς έχουν τον πήχη μέχρι εκεί, την, λεγόμενη, Κοινή Δράση. Η οποία ως έννοια θα έπρεπε να περιλαμβάνει πολλά παραπάνω από ένα κοινό πλαίσιο στην ΟΕΝΓΕ. Αλλά, πέρα από αυτό, η στάση του ΚΚΕ είναι πολιτικά ορθή.Ζωή, υγεία, εργασία,δημοκρατία, μέτωπο και με τον φιλελευθερο-ακροδεξιό ατομισμό, δεν φωνάζουμε για χούντα και ενώ ο ελεύθερος πολιτικός λόγος δεν έχει απαγορευτεί τελικά δεν καλούμε τον λαό στον δρόμο.

    Συνεπώς εγώ λέω πως ναι, το περιεχόμενο που έχουν δώσει για αύριο η ΔΗΠΑΚ και Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή δεν ξέρω αν είναι κοινή λογική, είναι πάντως η προμετωπίδα του αγώνα του λαου μας. Και αφού, παρόλο τον φεισμπουκικο θόρυβο που κινεί μερίδα του Ενωτικού Κινήματος και των πολιτικών χώρων που το στηρίζουν, κατορθώνουν και τα βρίσκουν έστω προσωρινά και σε λίγα πράγματα εγώ θα το κρατάω και θα το λέω και αφορμή αισιοδοξίας. Εκτός και αν θέλουν κάποιοι να μου εξηγήσουν πως τα βρίσκουν στην ΟΕΝΓΕ με τους “μητσοτακομουνιστές” όπως τους λένε.

    Κώστας

    Reply
    1. ΦΦ1917

      Ο Κώστας κατά τη γνώμη μου έχει κάνει το πιο ουσιαστικό και μεστό σχόλιο για τα τρέχοντα γεγονότα και του το αναγνωρίζω παρά τις πολιτικές μας διαφωνίες.
      Αυτός ο πολιτικός κανιβαλισμός που προωθείται στα ΜΚΔ είναι τουλάχιστον απαράδεκτος και εξαιρετικά ρηχός.
      Είναι απαράδεκτο από τη μία να παλεύεις στην ΟΕΝΓΕ με ένα κοινό προσανατολισμό και από την άλλη στα μουλωχτά να κατηγορείς πολιτικές δυνάμεις και χώρους ως “μητσοτακομουνιστές” που υιοθετούν δήθεν “δεξιά ΑΝΤΙεπιστημονική γραμμή” στο ζήτημα των μέτρων.
      Ή βγαίνεις και κάνεις δημόσια,ανοιχτή κριτική με πρόταση ή το σταματάς εκεί.
      Τα υπόλοιπα (ας μου επιτραπεί η έκφραση) είναι γελοιότητες.

      Reply
    2. ΑΩ

      Όχι Κώστα.
      α. Λες ΟΕΝΓΕ και καταλαβαίνω ΟΕΝΓΕ
      β. Λες “ο μαγαζακισμός, ο πολιτικαντισμός και η διαστροφή της πολιτικής” και καταλαβαίνω ότι για σένα έτσι περιγράφονται οι “άλλοι”. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

      Reply
    3. Κώστας

      α)όταν λέω ΟΕΝΓΕ εννοώ ΟΕΝΓΕ

      β)σου ξαναλέω πως απευθύνομαι στο ΚΚΕ και σε όποιον δεν θεωρεί πως στο μπλοκ της ΟΕΝΓΕ υπάρχουν οι δύνατότητες της ταξικής αντεπίθεσης του εργατικού κινήματος, της ανασυγκρότησης της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος. Δεν είπα διαστροφή της πολιτικής, είπα διαστροφή της πολιτικής εντός αριστεράς, σαν το βασικό μέτωπο. Αυτό που αν ρωτήσεις μια ορισμένη αριστερά να σου κάνει ένα σχόλιο για την πολιτική συγκυρία δεν θα σου πει για το κράτος, την κυβέρνηση, τον ιμπεριαλισμό αλλά για την υπόλοιπη αριστερά. Όποιος λοιπόν τα κάνει αυτά εγώ θα του χρεώνω μαγαζακισμό. Τι είναι ο μαγαζακισμός ? Προφανώς δεν είναι και καμια΄ιστορικά κατοχυρωμένη έννοια. Όταν έχεις 3 α)επιδείνωση της συγκυρίας β)αντικειμενική σύγκλιση αριστερών και κομμουνιστικών δυνάμεων σε λόγο και πρακτική γ)προσπάθεια αυτό να πάψει. Δεν είναι κάτι πολύ διαφορετικό από επίδραση του μικροαστικού ατομισμού μέσα στο κίνημα. Με την αντιπαράθεση να διεξάγεται με όρους πως οι μισοί από μας είναι … με τον Μητσοτάκη, σε πείραξε ο μαγαζακισμός

      Προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω, είμαι σταθερός. Αλλά είμαι και σταθερά 100% συντροφικός

      Κώστας

      Reply
      1. ΑΩ

        Ένα πρώτο βήμα είναι η πολιτική αντιπαράθεση (που καμιά φορά γίνεται “πολιτική” αντιπαράθεση βέβαια) να μην είναι εμπόδιο στην ενίσχυση του κινήματος με αγωνιστικές πρωτοβουλίες, διεκδικήσεις και πολιτικές στοχεύσεις. Η σημερινή πανελλαδική μέρα δράσης έδωσε ένα σημαντικό γεγονός, από πολλές απόψεις. Αν το δούμε όλοι σαν ανάγκη να υπάρξει συνέχεια με ανάλογα βήματα, θα δούμε ελπιδοφόρες εξελίξεις

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.