.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πραξικόπημα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στην εκλογή προεδρείου


Εργάτες COSCO στον ΠειραιάΗ ανίερη συμμαχία ΠΑΜΕ-ΜΕΤΑ-ΠΑΣΚΕ με άθλιες μεθοδεύσεις απέκλεισαν από την συγκρότηση του προεδρείου την «Ταξική Εργατική Συσπείρωση»

Ρόλο πρωταγωνιστή στην βρώμικη δουλειά η παράταξη του ΜΕΤΑ και το στέλεχός του, Θάνος Βασιλόπουλος

Στις 11/3/2016 συγκλήθηκε στην πρώτη συνεδρίασή του το νεοεκλεγέν Δ.Σ του Ε.Κ.Π με μοναδικό θέμα την συγκρότηση του Προεδρείου του, μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών από το πρόσφατο 34ο Συνέδριο.

Υπενθυμίζουμε ότι στο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα για το 19μελές Δ.Σ του Ε.Κ.Π: ΠΑΜΕ (ΔΕΣΚ) 86 ψήφοι – 9 έδρες στο Δ.Σ, «Ταξική Εργατική Συσπείρωση» 30 ψήφοι – 3 έδρες στο Δ.Σ, ΜΕΤΑ («Ενωτική Ριζοσπαστική Συνεργασία») 30 ψήφοι – 3 έδρες στο Δ.Σ, ΠΑΣΚΕ (ΕΠΑΚ) 27 ψήφοι – 3 έδρες στο Δ.Σ και ΔΑΚΕ (ΕΔΑΣ) 13 ψήφοι – 1 έδρα στο Δ.Σ.

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ οι εκπρόσωποι της «Ταξικής Εργατικής Συσπείρωσης» στην τοποθέτησή τους πρότειναν η συγκρότηση του Προεδρείου να γίνει στην βάση της αντιπροσωπευτικότητας και της αναλογικότητας των δυνάμεων όπως αυτές καταγράφηκαν στο Συνέδριο.

Εξάλλου στελέχη του Συνδυασμού μας αυτό έπραξαν με συνέπεια την τελευταία 25ετία στο Ε.Κ.Π.

Ταυτόχρονα πρότειναν για την επίλυση της ισοψηφίας μεταξύ των δύο Συνδυασμών αυτό να γίνει μέσω κλήρωσης για την τυπική καταγραφή της δεύτερης δύναμης όπως εξάλλου προβλέπεται από το πνεύμα και το γράμμα του καταστατικού του Ε.Κ.Π. Σημειώνουμε ότι αυτό πρότεινε και ο δικαστικός αντιπρόσωπος μετά την ολοκλήρωση της διαλογής καταμέτρησης και ανακήρυξης του νέου Δ.Σ.

Η πρόταση αυτή απευθυνόταν στην παράταξη του ΜΕΤΑ και με αυτόν τον δημοκρατικό τρόπο το αποτέλεσμα της κλήρωσης να γινόταν απολύτως σεβαστό και από τις δύο παρατάξεις.

Εναλλακτικά ο Συνδυασμός μας διατύπωσε την πρόταση πάλι προς το ΜΕΤΑ, εάν δεν επιθυμούν την κλήρωση να μοιρασθεί η διάρκεια της 3ετούς θητείας του Γενικού Γραμματέα που αντιστοιχεί στην δεύτερη δύναμη 1,5 χρόνο στον ένα και 1,5 χρόνο στον άλλο Συνδυασμό και το ίδιο ακριβώς να γίνει για την θέση του Α΄ Αντιπροέδρου που αντιστοιχεί στην Τρίτη δύναμη.

Άφησαν δε στην διακριτική ευχέρεια του ΜΕΤΑ να ασκήσει πρώτο την θητεία του Γενικού Γραμματέα.

Τόσο η πρώτη πρόταση όσο και η δεύτερη διασφάλιζαν πλήρως την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την αναλογικότητα στο Προεδρείο του Ε.Κ.Π όπως ακριβώς εκφράστηκε και καταγράφηκε στα αποτελέσματα των εκλογών του Ε.Κ.Π.

Οι προτάσεις αυτές με τρόπο γνήσιο και αυθεντικό κατοχύρωναν απόλυτα την θέληση και την βούληση των αντιπροσώπων αλλά και ευρύτερα των εργαζομένων και παράλληλα διατηρούσαν και συνέχιζαν την δημοκρατική παράδοση κυρίως των δυνάμεων της Αριστεράς και του αγωνιστικού κινήματος η συγκρότηση των οργάνων να γίνεται δημοκρατικά – αντιπροσωπευτικά και αναλογικά, χωρίς αποκλεισμούς, μηχανορραφίες και εξαιρέσεις απ’ όλες τις υπαρκτές δυνάμεις που εκφράζονται στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Αυτή την αρχή τήρησαν και υπηρέτησαν τα στελέχη μας στα πλαίσια της «Αυτόνομης Παρέμβασης» επί μια 25ετία στο Ε.Κ.Π. Αυτήν την θέση τίμησαν τα στελέχη του νέου Συνδυασμού μας «Ταξική Εργατική Συσπείρωση» ψηφίζοντας στην θέση του νέου Προέδρου του Ε.Κ.Π τον υποψήφιο που πρότεινε ως πρώτη δύναμη το ΠΑΜΕ (ΔΕΣΚ).

Την δημοκρατική αυτήν πρόταση του Συνδυασμού μας οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ την αρνήθηκαν πεισματικά χωρίς το παραμικρό επιχείρημα και αιτιολόγηση και επέμειναν για όλες τις υπόλοιπες θέσεις να γίνει ψηφοφορία….

Ενώ στα λόγια ψέλλισαν τα περί αντιπροσωπευτικότητας και αναλογικότητας, εκπρόσωπός τους πρόσθεσε με κυνικό ομολογουμένως τρόπο την θέση για την ανάγκη λειτουργικού Προεδρείου…. αφήνοντας με ξεκάθαρο τρόπο να φανεί ότι οι δυνάμεις της «Ταξικής Εργατικής Συσπείρωσης» δεν συνιστούν δύναμη που εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του οργάνου του Προεδρείου……

Η θέση αυτή του ΜΕΤΑ αποκάλυψε τις παρασκηνιακές συμφωνίες με τις συστημικές δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, με την αποδοχή του ΠΑΜΕ, να προχωρήσουν στον αποκλεισμό του Συνδυασμού «Ταξική Εργατική Συσπείρωση» από την εκπροσώπηση στο Προεδρείο του Ε.Κ.Π.!!!

Οι άλλες παρατάξεις και κυρίως το ΠΑΜΕ επέλεξε την σιωπή στην θέση του ΜΕΤΑ περί λειτουργικού Προεδρείου. Τυχαίο άραγε;…..

Οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ που στην διάρκεια της τελευταίας θητείας πετροβολούσαν τα στελέχη της «Αυτόνομης Παρέμβασης» ως υπαίτιους για την εκλογή του ΠΑΜΕ στο Προεδρείο του Ε.Κ.Π., αυτήν την φορά εισήγαγαν την πρόταση για προγραμματικό Προεδρείο στο οποίο κατά την «δημοκρατική» τους άποψη….. χωρούσαν όλες οι δυνάμεις από το ΠΑΜΕ έως την ΔΑΚΕ αλλά ΟΧΙ η «Ταξική Εργατική Συσπείρωση». Διεκδίκησε και ψηφίστηκε για την τρίτη θέση (τέταρτη δύναμη) στο Προεδρείο που δεν της ανήκε με τις ψήφους των ΠΑΜΕ – ΜΕΤΑ – ΔΑΚΕ. Στην θέση αυτή οι δυνάμεις αυτές εξέλεξαν τον Βασίλη Καρακίτσο στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και μέλος της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Πειραιά!!!

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση των στελεχών της ΠΑΣΚΕ αφού ο ρόλος της στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι γνωστός για τα συμφέροντα που υπηρετεί και το μόνο ενδιαφέρον των στελεχών της ήταν, είναι και θα παραμείνει ως μια δύναμη που η φιλοδοξία τους ήταν και είναι οι καρέκλες, τα οφίτσια και τα αξιώματα και προφανώς γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τα περί αντιπροσωπευτικότητας και αναλογικότητας.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ προτίμησε να μην τοποθετηθεί στο κεντρικό ζήτημα για αντιπροσωπευτικότητα και αναλογικότητα αλλά το εξέφρασε με απόλυτη σαφήνεια στην ψηφοφορία όπου και αυτός συνέπλευσε με τις άλλες παρατάξεις στον εξοστρακισμό της «Ταξικής Εργατικής Συσπείρωσης» και ο ίδιος εξελέγη στην θέση του Β΄ Αντιπροέδρου (πέμπτη δύναμη), η οποία επίσης δεν του ανήκε, με τις ψήφους των ΠΑΜΕ – ΜΕΤΑ και της ΠΑΣΚΕ.

Στην συνέχεια και αφού στις θέσεις Α΄ Αντιπροέδρου και Β΄ Αντιπροέδρου είχε κατάφορα παραβιασθεί η αρχή της αντιπροσωπευτικότητας και αναλογικότητας, το ΜΕΤΑ κατέθεσε πρόταση για υποψηφιότητα στην θέση του Γενικού Γραμματέα σε αντιπαράθεση με την υποψηφιότητα της «Ταξικής Εργατικής Συσπείρωσης»!!!

Στην φάση αυτή της συνεδρίασης του Δ.Σ του Ε.Κ.Π το ΠΑΜΕ (αφού είχε ψηφισθεί από τον Συνδυασμό της Τ.Ε.Σ στην βάση της αναλογικότητας για την θέση του Προέδρου) δηλώνει ότι θα απέχει από την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Γ.Γ του Ε.Κ.Π διατυπώνοντας την απίστευτη και προκλητική άποψη ότι το θέμα είναι ενδοπαραταξιακό….!!!! και επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου απέχει της ψηφοφορίας…..

Ήδη όμως όπως καταγγέλλουμε είχε βάλει φαρδιά – πλατιά με την ψήφο του την υπογραφή του στην κατακρεούργηση της αναλογικότητας ψηφίζοντας στην θέση του Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρου τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ!!!

Το αποτέλεσμα μετά από αυτήν την εξέλιξη είναι πλέον προδιαγεγραμμένο και τίποτα δεν μπορεί να το ανατρέψει!!

Στην σχετική ψηφοφορία που ακολουθεί για την εκλογή του Γ.Γ του Ε.Κ.Π η υποψηφιότητα του ΜΕΤΑ έλαβε τις 3 δικές του ψήφους, τις 3 της ΠΑΣΚΕ και την 1 της ΔΑΚΕ και τελικά με ψήφους 7 έναντι 3 της «Ταξικής Εργατικής Συσπείρωσης» εκλέγεται Γραμματέας εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι εκπρόσωποι της «Ταξικής Εργατικής Συσπείρωσης» και μέλη του Δ.Σ του Ε.Κ.Π Αντώνης Νταλακογεώργος, Λευτέρης Τράκκας και Νίκος Κροκίδης καταγγέλλουν με δριμύτητα τις αντιδημοκρατικές και πραξικοπηματικές ενέργειες των παρατάξεων ΠΑΜΕ – ΜΕΤΑ – ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και αποχωρούν από το Δ.Σ.

Ορισμένα συμπεράσματα για την εκλογή του προεδρείου του Ε.Κ.Π. και τις προοπτικές της ανάπτυξης των αγώνων

Μέσα σε ένα όργιο συναλλαγών – ίντριγκας – μηχανορραφιών και παρασκηνιακών συμφωνιών σχεδιάζεται, οργανώνεται και μεθοδεύεται μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση για τον πραξικοπηματικό αποκλεισμό μιας μεγάλης και ισχυρής ταξικής παράταξης η οποία για διαφορετικούς ίσως λόγους είναι ανεπιθύμητη από τις δυνάμεις του ενιαίου μπλοκ του εργοδοτικού – κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού ΠΑΜΕ –ΜΕΤΑ- ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.

Με αυτήν την κατάπτυστη και άθλια συναλλαγή και συμφωνία επικυρώνεται ο αποκλεισμός μας από το Προεδρείο και επιβραβεύονται μέθοδες και διαδικασίες που θυμίζουν τις πιο σκοτεινές περιόδους του «Μακρηθεοδωρισμού» στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καταπατείται η βούληση και η θέληση των εργαζομένων και ακυρώνεται ντε φάκτο και ντε γιούρε κάθε δημοκρατική αρχή και διαδικασία.

Πρόκειται για μαύρη σελίδα στην Ιστορία του Ε.Κ.Π που έχει την σφραγίδα των δυνάμεων ΠΑΜΕ – ΜΕΤΑ – ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.

Το τραγικό σε αυτή την θλιβερή ιστορία είναι ότι την βρώμικη δουλειά ανέλαβαν οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ που υποτίθεται είναι φορείς και πρόσωπα αριστερών απόψεων και πεποιθήσεων!!!

Οι αθλιότητες αυτές που διέπραξαν είναι πολύ γελασμένοι εάν πιστεύουν ότι θα μείνουν στα πλαίσια των τειχών του Ε.Κ.Π. Οι συμπεριφορές αυτές είναι δείγμα πολιτικής κατάπτωσης, ιδιοτέλειας, εχθρικές προς τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς στο συνδικαλιστικό κίνημα, συνιστούν απροκάλυπτη υπονόμευση του αγωνιστικού κινήματος και οι εργαζόμενοι δεν θα την αποδώσουν μόνο ή κυρίως στα φυσικά πρόσωπα που συνετέλεσαν σε αυτές τις πρωτοφανείς αθλιότητες που διέπραξαν αλλά και στους πολιτικούς χώρους που αυτοί φέρονται ότι ανήκουν και εκπροσωπούν.

Πρόκειται για μέθοδες που αγγίζουν και ξεπερνούν τα όρια της συνδικαλιστικής αλητείας.

Μένει να απαντηθεί εάν αυτές οι πρωτόγνωρες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις έχουν την στήριξη και αποδοχή των πολιτικών δυνάμεων που ανήκουν τα πρόσωπα αυτά, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ.

Οι πιθανότητες για το αντίθετο είναι απειροελάχιστες εάν λάβουμε υπόψη ότι ο γνωστός για τον ρόλο του στο συνδικαλιστικό κίνημα Θάνος Βασιλόπουλος φέρεται ως επικεφαλής του ΜΕΤΑ στον ιδιωτικό χώρο, υπεύθυνος της ομάδας του ΜΕΤΑ στην ΓΣΕΕ και στέλεχος της ΛΑΕ.

Υπογραμμίζουμε ότι η εκλογή του Προεδρείου του Ε.Κ.Π συνιστά αναβίωση μιας άλλης εποχής την οποία η εργατική τάξη έχει αμετάκλητα απορρίψει και καταδικάσει.

Εάν οι θλιβεροί παραγοντίσκοι και ηγετίσκοι του ΜΕΤΑ τύπου Βασιλόπουλου θεωρούν ότι με αυτές τις πραξικοπηματικές ενέργειες παίρνουν την ρεβάνς για το αποτυχημένο εκλογικό αποτέλεσμα που κατέγραψαν οι δυνάμεις τους στο Συνέδριο του Ε.Κ.Π πλανώνται πλάνη οικτρά!!!

Μπορεί αυτό το ίδιο τμήμα του ΜΕΤΑ με επικεφαλής τον Βασιλόπουλο να διαπρέπει και να διακρίνεται στην κατασκευή και υπερπαραγωγή αντιπροσώπων και ψηφισάντων μελών και αυτό να αποτελεί το μέσον για την επιβίωση και την εδραίωσή του, διότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διαμορφώνει συσχετισμούς, όμως υπάρχει και άλλη πλευρά η οποία έχει να κάνει με την δράση, τους αγώνες, τον ταξικό προσανατολισμό, με την συσπείρωση και την κινητοποίηση των εργαζομένων, την συμμετοχή στην πάλη για τα οξύτατα προβλήματα και εδώ η ομάδα είναι παντελώς ανύπαρκτη και ο απολογισμός της είναι τραγικός τόσο σε επίπεδο Σωματείων όσο και Ομοσπονδίας και κυρίως της ΓΣΕΕ….

Αυτό μπορεί να ήταν κοινό μυστικό, διότι υπήρχαν πρόσωπα και δυνάμεις που συγκάλυπταν στα πλαίσια της «Αυτόνομης Παρέμβασης» αυτή την πραγματικότητα (όχι εμείς πάντως που συμμετέχουμε στον Συνδυασμό «Ταξική Εργατική Συσπείρωση») τώρα μένει να διαπιστωθούν και να αποκαλυφθούν πολλά γύρω από το μοντέλο ενός ιδιόρρυθμου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που εκφράζει και εκπροσωπεί αυτή η ομάδα.

Πρόκειται για ένα μοντέλο ξένο προς τις αξίες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, που υπονομεύει τις αρχές του, που συνιστά συμπόρευση με τις πρακτικές του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και οδηγεί στην απαξίωση κάθε οργανωμένης προσπάθειας για να ορθοποδήσει το συνδικαλιστικό κίνημα, να αποκτήσει οργάνωση – συσπείρωση και αγωνιστικό προσανατολισμό.

Επισημαίνουμε ότι η υπόθεση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος και κυρίως του ταξικού τμήματός του είναι τραγωδία να αφεθεί στα χέρια του κάθε Βασιλόπουλου και όλων εκείνων που συμπορεύονται πίσω ή πάνω από αυτόν για να καλύπτουν τα φαινόμενα εξαχρείωσης, κατάπτωσης και εκφυλισμού του κινήματος στο όνομα της αριστεράς!!!!

Ο Συνδυασμός μας «Ταξική Εργατική Συσπείρωση» θα συνεχίσει σταθερά στην ίδια αταλάντευτη ταξική πορεία του με συνέπεια, ήθος, αποφασιστικότητα, θα εντείνει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση και τον αγωνιστικό προσανατολισμό των συνδικάτων, για την αλλαγή των συσχετισμών έχοντας σταθερό μέτωπο ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους, στοχεύοντας με την πάλη των εργαζομένων να βρεθούν στο επίκεντρο τα προβλήματα και η θετική αντιμετώπιση σε αυτά.

Για μια άλλη κατεύθυνση για την χώρα, τον λαό και τους εργαζομένους που θα υπηρετεί και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους.

Στην κατεύθυνση αυτή θα ενισχύσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας αλλά και τις πρωτοβουλίες μας μέσα στα πλαίσια του Ε.Κ.Π ώστε αυτό να αποτελέσει δύναμη πάλης – αντίστασης και αλληλεγγύης, να συσπειρώσει τα εργατικά σωματεία, να διευρύνει τις συμμαχίες του με πλατιά λαϊκά στρώματα, με κοινωνικές συλλογικότητες έτσι ώστε να συγκροτηθεί ένα πλατύ λαϊκό, μαζικό, κοινωνικό μέτωπο ικανό να αμφισβητήσει τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και να βάλει τις βάσεις για την ανατροπή τους.

Για ένα εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις και θα βάλει την σφραγίδα του για μια νέα πορεία της χώρας μακριά και έξω από τα δεσμά της εξάρτησης, της κηδεμονίας αλλά και της ασύδοτης δράσης του ξένου και εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου στην χώρα μας.

Πειραιάς 15/3/2016

Η «Ταξική Εργατική Συσπείρωση» του Ε.Κ.ΠΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

45 Σχόλια στο "Πραξικόπημα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά στην εκλογή προεδρείου"

Ο άλλος Βασίλης

Του Κουτρούλη ο γάμος!!
Δεν έχει περάσει μήνας από τότε που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έστελνε τις επιστολές της προς τα «αριστερά» κόμματα, συνεπαγομένης φυσικότατα και της ΛΑΕ, για συνεργασία κορυφής και επίσης δεν έχουν περάσει μερικές βδομάδες από τότε που όλοι μαζί οι «αριστεροί», με πρώτα βιολιά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τη ΛΑΕ, αναθεμάτιζαν το ΚΚΕ (και το ΠΑΜΕ) για την άρνησή του να συμμετάσχει σε αυτά τα καραγκιοζιλίκια κορυφής και ο ένας σύμμαχος κορυφής έριξε (από την κορυφή) τον άλλο σύμμαχο κορυφής!
Παιδιά, βρείτε τα μεταξύ σας. Φυσικά και το θέμα είναι καθαρά ενδοπαραταξιακό!
Το ΠΑΜΕ ασχολείται με τους εργαζόμενους. Ίσως, θα πρέπει να το δοκιμάσετε κι εσείς……….

Γιώργος

Αλλε Βασίλη, ωραίες κολλεγιές με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΤΣΙΡΙΖΑ κ ΛΑΕ κάνετε!! Μπράβο στο ΚΚΕ/ΠΑΜΕ που τα βρίσκει με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΤΣΙΡΙΖΑ….

Προς τα μέλη της ΛΑΕ: Με τέτιες λογικές πάτε φουλ για ΤΣΙΡΙΖΑ νο2. Μπράβο και εις ανώτερα….

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ο άλλος Βασίλης

Καμία «κολλεγιά» του ΚΚΕ ΑΝΤΑΡΣΥΕ. Για ότι παθαίνετε, φταίτε εσείς και μόνο εσείς και ο αντι ΚΚΕδισμός σας. Όπως στρώσατε, έτσι θα κοιμηθείτε!

Κώστας

Εγώ λέω οι ταξικές δυνάμεις, σαφώς εννοώ και το σχήμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα, να αξιοποιήσουν από τα κάτω, με σωματεία στα χέρια των εργατών, τον συσχετισμό στο ΕΚΠ και να περιθωριοποιήσουν τα γραφεικρατικά παιχνίδια των αριστερών συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Κώστας

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Χα! ΚΟΥΪΖ: Το να κάνει το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ συμφωνίες με ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΛΑΕ/ΤΣΙΡΙΖΑ για να αποκλειστεί από το ΔΕΥΤΕΡΟ μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας η δεύτερη συνδικαλιστική δύναμη η οποία είναι ΤΑΞΙΚΗ και αγωνιστική, ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ;

Υο να ψηφίζουν ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΟΡΓΑΝΑ (ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ) οι ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΚΚΕ/ΠΑΜΕ/ΛΑΕ πλαίσια εκτόνωσης των απεργιών και ΜΗ συνάντησης των εργατικών αγώνων με τους αγώνες των αγροτών και των λοιπών μεσαίων στρωμάτων, ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επαναστατική φρασεολογία (για το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ), Ή ενωτικολαγνεία (για την ΛΑΕ), ΚΑΙ αστική πολιτική (συν εκλογολαγνεία), ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

ΚΑι φυσικά, το σωστό για το Εργ. Κέντρο Πειραιά, είναι η Ταξική Εργατική Συσπείρωση, να αξιοποιήσει τις εκλογές που έγιναν και τους συσχετισμούς για να κάνει δουλειά με το βλέμμα στραμμένπο στην εργατική βάση των σωματείων και στις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΒΑΣΗΣ.

Η αστική αντίληψη και πολιτική που διαπερνά το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και της ΛΑΕ, έχει ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ στο να έχει ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ το εργατικό κίνημα της χώρας. Μην ξεχνάμε ότι ο Θάνος Βασιλόπουλος είναι επί της ουσίας ο υπεύθυνος της ΛΑΕ για το συνδικαλιστικό κίνημα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. Και μην ξεχνάμε επίσης ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΛΑΕ έχει την αντίληψη του Θ. Βασιλόπουλου: Τίγκα γραφειοκρατία και συμφωνία με την εργοδοσία πίσω από τις πλα΄τες των εργαζομένων.

Και μην ξεχνάμε επίσης ότι το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ έχει ψηφίσει ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ στα τριτοβάθμια όργανα ΓΣΕΕ κ ΑΔΕΔΥ ΜΑΖΙ με ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ κ ΛΑΕ πλαίσια ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ/ΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ των εργατικών αγώνων.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστας

Καλά, αυτά για το τι είναι ο Βασιλόπουλος στην ΛΑΕ και για τις ποσοστώσεις συνδικαλιστών της ΛΑΕ είναι παραμύθια της χαλιμάς.

Κώστας

Ανώνυμα

δυστυχως ΔΕΝ ειναι παραμυθια της χαλιμας. ΤΟ μεγαλύτερο μέρος των συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΛΑΕ διέπεται από μια γραφειοκρατική/αστική αντίληψη για τον συνδικαλισμό. Και ο Θάνος Βασιλόπουλος είναι ουσιαστικά ο υπεύθυνος των συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΛΑΕ πανελλαδικά.

Κώστας

το «ουσιαστικά» πάει να πει πως λες κάτι από το στομάχι σου, και όποιος σε πιστέψει. Δεν υπάρχει υπεύθυνος των συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΛΑΕ γιατί δεν υπάρχει ενιαία συνδικαλιστική δράση της ΛΑΕ. Μόνο και μόνο το ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΛΑΕ που λες είναι απόδειξη πως απλά θες να πεις ψέματα και να προβοκάρεις γιατί νορμάλ είναι να γράψεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ.

στο κάτω κάτω ποιος χέστηκε για το εργατικό κίνημα, το θέμα είναι να λέμε για την ΛΑΕ από το πρωί μέχρι το βράδυ.

εγώ κρατάω τα προχωρήματα και όχι τις δυνάμεις αδράνειας, εκεί πάνω πρέπει να συζητάμε και όχι να κάνουμε διαλυτική μικροκομματική αντιπαράθεση. Πως θα βαθύνουμε και θα πολλαπλασιάσουμε επιλογές σαν αυτές που έγιναν στους νοσοκομειακούς με την πύκνωση του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού χώρου πως θα πιάσουμε το νήμα του κέντρου αγώνα που εγκαταλείφθηκε το 2013 και πως θα δούμε την ζώνη της επισφάλειας και της ανεργίας.

όποιος θέλει να συμβάλλει σε αυτά θα το κάνει

Κώστας

Ανώνυμα

Κώστα, η ΛΑΕ στηρίζει το ΜΕΤΑ. Φίλε μου αυτή είναι η αλήθεια. Κα ιτο «ουσιαστικά» πάει ακριβώς για αυτό: ΔΕΝ υπάρχει ακόμα συνδικαλιστικός υπέυθυνος στην ΛΑΕ, όμως ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ υπευθιυνος είναι ο Θάνος Βασιλόπουλος.

Κώστας

Με ποια έννοια η ΛΑ Ε στηρίζει το ΜΕΤΑ όταν

1.δεν υπάρχει καμία απόφαση της ΛΑΕ. Άρα δεν το κάνει τυπικά
2.δεν υπάρχει ενιαία συνδικαλιστική δράση της ΛΑΕ. Άρα δεν το κάνει ουσιαστικά

Ουσιαστικά και τυπικά είσαι ψεύτης ή άσχετος, και αρνήσαι να απαντήσεις στα υπόλοιπα, για το κέντρο αγώνα και όχι την κομματική συσπείρωση που λέει ο σύντροφος ΝΓ πως προωθείτε, http://kommon.gr/iii/508-asfalistiko-xroniko-mias-httas, την διεύρυνση του ανεξάρτητου συνδικαλισμού με δυνάμεις της ΛΑΕ κλπ.

Να πω και γω πως γραμμή της ΛΑΕ είναι αυτό που έγινε στους γιατρούς, δηλ η μετωπική συνεργασία με μας. Προτιμώ όμως να λέω αλήθεια και όχι όπως με βολεύει.

Κώστας

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστα, ΘΕΛΟΥΜΕ κέντρο αγώνα ΚΑΙ με συντρόφους -όπως εσύ- από την ΛΑΕ. Και με τις δυνάμεις της ΛΑΕ. Οχι όμως σε γραφειοκρατική/αντιδημοκρατική βάση, αλλά σε ταξική/δημοκρατική βάση. Η ΛΑΕ ως σύνολο (καιόχι μεμονωμένοι αγωνιστές της όπως εσύ), όμως, ΔΕΝ έχει αυτή την αντίληψη. Μακάρι να την αποκτήσει, αλλά αν δεν την αποκτήσει, δε θα φταίει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά η ίδια η ΛΑΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Δηλαδη η Εργατικη Ταξικη Συσπειρωση ειναι Ριζοσπαστικη Αριστερα?Εγω ξερω οτι μεσα ειναι οι πιο κομματικες δυναμεις του ΣΥΡΙΖΑ,δηλαδη η ΣΥΜΜΑΧΙΑ και εβγαλε και μελλος της στο ΔΣ,ενω στηριχτικε και απο 8 μελη που την κοπανησανε απο ΠΑΣΚΕ για να διασωθουν.Εκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μην πιστευετε οτι σας πασαρουν,τα ρασα[ονομα παραταξης ] δεν κανουν τον παπα.

Ανώνυμα

Πειραιώτη μην λές σαχλαμάρες: Ο ΤΣΙΡΙΖΑ είναι στο ΜΕΤΑ που έκανε κολλεγιά με το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ

Σοβαρα ,ε! Το ενα κομματι του ΣΥΡΙΖΑ,το αλλο που λεγεται ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ειναι φανατικα αντι ΛΑΕ που ειναι?Το ονομα Λευτερης Τρακκας που ειναι στο ΔΣ απο την Εργατικη Ταξικη Συσπειρωση τι σου λεει?Στην ιστοσελιδα του Σ. ΤΡΑΧΑΝΑΤΖΗ ,στελεχους του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλης των σκληρων συνδικαλιστων του ΣΥΡΙΖΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ?Ποιον κοροϊδευετε,γιατι αν σας εχει ξεφυγει κατι τετοιο ειναι να σας κλαινε οι ρεγγες.Για ψαξτε καλα τι ειναι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ,και τα λεμε.

Ανώνυμα
Κώστας

καλά, πες το στον ΝΓ

Κώστας

Ανώνυμα

Σε σένα θέλω να το πω Κώστα και δεν ταιριάζουν οι υπεκφυγές και οι ειρωνείες

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Επίσης Κώστα η ΛΑΕ και το ΜΕΤΑ έχουν αυτή την σχέση:

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=45&Itemid=282

Και αυτό:

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23153:meta-asfalistiko&catid=45:sindikalismos&Itemid=282

Απο Ισκρα και τα 2 δημοσιεύματα. Συνεπώς, ΜΗΝ λές ό,τι θέλεις! Η αλήθεια είναι πως το ΜΕΤΑ αφενός έχει στενή σχέση με την ΛΑΕ, αφετέρου δε, είναι ένα μετωπικό σχήμα όπου η νοοτροπία που κυριαρχεί είνα ιη γραφειοκρατική αντίληψη για τον συνδικαλισμό. Είτε σου αρέσει, είτε όχι. Θες να το αλλλάξεις; ΟΚ! Αλλαξέ το! Αλλά μην λές ό,τι σου κατέβει

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστας

δεν είμαι στο ΜΕΤΑ για να το αλλάξω, άλλαξε το εσύ.

η iskra δεν είναι της ΛΑΕ, συνεχίζεις τα άσχετα.

δεν μου απάντησες μέχρι πότε θα αρνήστε το κέντρο αγώνα και θα στήνετε μονοκομματικά συντονιστικά συνελεύσεων και επιτροπών αγώνα πολυκατοικιών

Κώστας

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

α. Σου απαντησε άλλος σύντροφος για το ΑΝ θέλουμε ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΛΔ, ανεξάρτητο κέντρο αγώνα σωματείων σε ταξική/αντιεργοδοτική/αντικυβερνητική κα ιΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ βάση:

http://www.pandiera.gr/%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA/

Κώστα, ΜΗΝ απαντάς άλλα ντ’ άλλων:

β. Είτε είσαι είτε οχι στο ΜΕΤΑ, η ΛΑΕ ΕΙΝΑΙ στο ΜΕΤΑ. Είτε το θες είτει οχι! Και λειτουργεί γραφειοκρατικά.

γ. Τα άρθρα στην ΙΣΚΡΑ δεν τα παρέθεσα για να αποδείξω αν η ΙΣΚΡΑ έχει -που έχει- οργανική σχέση με την ΛΑΕ. Τα παρέθεσα για να σου αποδείξω ΕΜΠΡΑΚΤΑ, ότι η ΛΑΕ ως σύνολο έχει οργανική σχέση με το ΜΕΤΑ. Είτε το θές, είτε όχι…

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Και φυσικά θέλουμε κα ιπροωθούμε ανεξάρτητο (απο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) κέντρο αγώνα σωματείων κλπ, ΚΑΙ με δυνάμεις που πρόσκειται στη ΛΑΕ! Προσπαθώντας για ταξική κατεύθυνση, αντιεργοδοτική/αντικυβερνητική κατεύθυνση και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην βάση των σωματείων.

Αλλά λέμε και την αλήθεια: Πως η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΛΑΕ έχει γραφειοκρατική αντίληψη για τον συνδικαλισμό.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστα, ΘΕΛΟΥΜΕ κέντρο αγώνα ΚΑΙ με συντρόφους -όπως εσύ- από την ΛΑΕ. Και με τις δυνάμεις της ΛΑΕ. Οχι όμως σε γραφειοκρατική/αντιδημοκρατική βάση, αλλά σε ταξική/δημοκρατική βάση. Η ΛΑΕ ως σύνολο (καιόχι μεμονωμένοι αγωνιστές της όπως εσύ), όμως, ΔΕΝ έχει αυτή την αντίληψη. Μακάρι να την αποκτήσει, αλλά αν δεν την αποκτήσει, δε θα φταίει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά η ίδια η ΛΑΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστας

Η αντίληψη της λεγόμενης Συνέλευσης Αγώνα, πριν καλά καλά υπάρξει συντονισμός Σωματείων και Ομοσπονδιών (χωρίς το δεύτερο δεν έχεις τίποτα, αν θέλουμε να μιλάμε για εργατικό κίνημα) είναι απόλυτα χαρακτηριστική.

Ούτε γω θεωρώ τις διαφορές αγεφύρωτες άλλωστε όλη η σημερινή ΛΑΕ και η σημερινή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν με τον Συντονισμό όταν υπήρχε, το 10-12. Το πρόβλημα είναι πως οι βασικές δυνάμεις (αριστερό ρεύμα, ΝΑΡ) το μετάνιωσαν, έχουν πια άλλα σχέδια στο εργατικό κίνημα αλλά εκτιμάω πως μπορούν να πιεστούν από τα κάτω και να υποχωρήσουν.

Είμαστε βέβαια σε τραγικά πιο δύσκολη θέση από το 10-12, δεν είναι εύκολα τα πράγματα.

Κώστας

Χρίστος Τ.

Kαλά τα είπε ο Πειραιώτης πιο πάνω, προσέξτε όταν πουλάνε φούμαρα «αριστερά» και χάντρες για ιθαγενείς οι κομματικοί συριζαίοι συντρόφια…

να συμφωνήσουμε σε «σκουριές» που έχει όντως μέρους του εργατικού της ΛΑΕ (ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, γιατί δεν θα συμφωνήσουμε ότι ειδικά κομμάτι στο δημόσιο τις έχει, με αυτο το κομμάτι έγινε και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων το 2012…)

αλλά να μην τρώμε και την παραμύθα ότι η Ταξική Συσπείρωση είναι αυτό που λέει επειδή το λέει. Ένα απλό γκουγκλάρισμα στα άλλα ονόματα των εκλεγμένων πλην Νταλακογιώργου είναι διδακτικό…

ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να στήσει παράταξη στη ΓΣΕΕ επιχειρώντας να τη βγει «αριστερά» από τη ΛΑΕ. Πατάει και σε πραγματικές αμαρτίες, αλλά τη δουλειά του την κάνει. Ας μην ψαρώνουμε λοιπόν, δεν είναι το κέντρο του κόσμου και η πηγή του κακού η ΛΑΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ
Χρήστο Τ., μην λές ψέμματα φίλε: Η Εργατική Ταξική Συσπείρωση, ΔΕΝ έχει σ΄χεση με τον ΤΣΙΡΙΖΑ. Ο ΤΣΙΡΙΖΑ είναι ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΕ στο ΜΕΤΑ. ΑΥΤΗ είναι η αλήθεια, να την λέτε και να ΜΗΝ την κρύβετε σύντροφοι της ΑΡΑΝ (ΛΑΕ). Σας παραθέτω τμήμα της ιδρυτικής διακήρυξης της Εργατικής Ταξικής Συσπείρωσης «….Με αυτές τις απόψεις συμπορευθήκαμε στα πλαίσια του Συνδυασμού «Αυτόνομη Παρέμβαση» στο ΕΚΠ, αυτές τις θέσεις θα υπερασπισθούμε στο νέο σχήμα που συνδιαμορφώσαμε στα πλαίσια του ΕΚΠ και σε αυτό το πλαίσιο θα είναι ο αγωνιστικός και κινηματικός μας προσανατολισμός. Είναι φανερό ότι οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) που συμπορεύτηκαν στο κοινό σχήμα δεν συμπλέουν με αυτές τις θέσεις, δεν ασπάζονται τις ίδιες αρχές και αξίες, δεν υπάρχει ίδια στρατηγική, τακτική και στόχευση. Στις γραμμές του συνυπάρχουν ως αντιλήψεις ενός αναπαλαιωμένου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που η μόνη επιδίωξη δεν ήταν και δεν είναι η ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους αλλά η κατάληψη μέσω εκλογικών μηχανισμών θέσεων στα συνδικάτα και η συνέχεια συνοδεύεται με την αδράνεια, την αποξένωση από τους χώρους δουλειάς και τους εργαζόμενους και την περιθωριοποίηση τους από τους κοινωνικούς μαζικούς αγώνες [….] Πολιτικά – κομματικά και αυτοδιοικητικά στελέχη… Διαβάστε περισσότερα »
Κώστας

Φοβερό, απολογούμαι και γω που πίστεψα μιλάμε για μια ταξική αγωνιστική διάσπαση του ΜΕΤΑ ενώ τελικά είναι συριζοαπάτη.

Και η pandiera καλό είναι να προσέχει, νομίζω τους έχει προβάλλει και άλλη φορά.

Κώστας

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

ΣΥΡΙΖΟΑΠΑΤΗ Κωστα η εργατική ταξική συσπείρωση στο ΕΚΠ; Μάλλον βιάζεσαι να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα και να αποκρύψεις την κολλεγιά της ΛΑΕ με ΤΣΙΡΙΖΑ/ΚΚΕ/ΠΑΣΟΚ/ΝΔ στο ΕΚΠ:

http://www.pandiera.gr/%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83/

Ανώνυμα

Κώστα ας προσέχει πρώτα η ΑΡΑΝ που πάει και μπλέκει με τους Βασιλόπουλους και τους Φωτόπουλους. Κατά τα άλλα πειραιώτες είμαστε και μεις και ξέρουμε καλύτερα πρόσωπα και πράγματα στην πόλη μας

Κώστας

Ενώ αυτοί που έφυγαν από το ΜΕΤΑ λέγοντας ανοιχτά ότι φεύγουν γιατί είναι αντικυβερνητικό και αυτο το θεωρούν λάθος, κομματισμό, καπέλο και διάφορα τέτοια συριζέικα είναι … σύμμαχοι γιατί βρίζουν την ΛΑΕ. Κακός ο Βασιλόπουλος και καλοί όσοι φεύγουν από τα δεξιά του ?

Και άσε τα είμαι πειραιώτης και ξέρω, και γω έχω μηχανές αναζήτησης και βρίσκω.http://www.avgi.gr/article/6157298/mia-protoboulia-gia-tin-epanekkinisi-tou-sundikalistikou-kinimatos

Σοβαρά τώρα εγώ έχω ξενερώσει και με τον Νταλακογιώργο που τον πήγαινα, τι σκατά κάνει με αυτούς ?

Κώστας

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Σας παραθέτω τον σύνδεσμο από το ιδρυτικό κείμενο της Εργατικής Ταξικής Συσπείρωσης στο ΕΚΠ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ρητώς, ότι ΛΑΕ και ΤΣΙΡΙΖΑ στον ΠΕιραιά, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑ. Και είναι το ΜΕΤΑ που μαζί με ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ κάνανε κολλεγιά και ψήφισαν προεδρείο του γούστου τους.

Παίδες της ΑΡΑΝ (ΛΑΕ) να λέτε την αλήθεα και να μην την κρύβετε. Και μην την πέφτετε στο ΝΑΡ σε αυτό το σημείο, διότι αν μη τι άλλο το ΝΑΡ και το 2012 και σήμερα, παλεύει για έναν ανοιχτό Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Αντιεργοδοτικό, αντικυβερνητικό, και με δημοκρατία στην βάση. Με ανεπάρκειες, ΝΑΙ. Με κολλήματα; Ναι. Αλλά παλεύει. Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΛΑΕ ΔΕΝ παλεύει και καλό είναι να παλέψει.

Και τώρα φίλοι της ΑΡΑΝ(ΛΑΕ) που έγινε η νέα προσπάθεια: Στηρίζει ουσιαστικά η ΛΑΕ αυτή την προσπάθεια; Δεν το βλέπω! Στις απεργιακές συγκεντρώσεις/πορείες ενισχύει κυρίως το κομματικό της μπλοκ.

Και ναταν μόνο αυτό!

1. Η ΛΑΕ μαζί με ΠΑΣΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΔΑΚΕ απέκλεισε το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Νομού πρέβεζας, επειδή αυτό γράφει μπλοκάκηδες στις γραμμές του!!!

2. Η ΛΑΕ μαζί με ΠΑΣΚΕ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ/ΔΑΚΕ απέκλεισε την Εργατική Ταξική Συσπείρωση απο το προεδρέιο του ΕΚΠ.

ΕΤΣΙ σύντροφοι της ΑΡΑΝ(ΛΑΕ) θα συμβάλλετε στη νέα προσπάθεια Συντονισμού των σωματείων;

Χρίστος Τ.

δεν είπα ψέματα φίλε μου, κράτα το και εδώ θα είμαστε και μετά το συνέδριο της ΓΣΕΕ να το δούμε. Κράτα τα εξής και δες τα τότε:

– ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβάσει νέα παράταξη στη ΓΣΕΕ, τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ (κεντρική φιγούρα της ο Στάθης Τραχανατζής, γκούγκλαρε να δεις…)

– οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατέβουν όλοι μαζί στο ίδιο κατέβασμα…Το κομματικό πάντως θα είναι η ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

– το ίδιο ακριβώς έγινε και στο ΕΚ Πειραιά

– ο Νταλακογιώργος είναι πιο πιθανό να συνεργαστεί με τη νέα παράταξη ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ

μην κρίνεις μόνο από κείμενα…Επειδή κι εσύ και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείτε εχθρό τη ΛΑΕ δε σημαίνει ότι πρέπει να καταλήγετε και σε κοινή κριτική. Κάνε τη σωστή κριτική στη ΛΑΕ…Πουλάει πολύ παπά ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, μιλάμε για διαστημικό τακτικισμό.

Φιλε Χριστο Τ,τα ειπες ολα,εδωσα και εγω παρομοια απαντηση πιο πανω,δεν ειχα δει την δικη σου.Δυστυχως οι συντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ,της διακηρυξης.Μακαρι να καταλαβουν γρηγορα ποιους πανε να κουβαλησουν στην πλατη τους.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Φίλε Χρίστο Τ., η μισή ιδρυτική διακήρυξη της Εργατικής Ταξικής Ενότητας, απορρίπτει εκ θεμελίων ως αντεργατική/φιλοεργοδοτική/αντιλαϊκή την πολιτική των ΤΣΙΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Και αναφέρεται ρητώς σε αυτά και όχι με περικοκλάδες.

Και αναφέρεται ρητώς ότι στο ΜΕΤΑ βρίσκονται παρεάκι, ο ΤΣΙΡΙΖΑ με τη ΛΑΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Χρίστος Τ.

ε,και;

ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΕΙΜΕΝΑ

πόσες φορές να το πω βρε σύντροφε…

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Χρήστο, μην κοιτάς μόνο την επιφάνεια….

1. Σου ξαναλέω ότι η ΛΑΕ απέκλεισε το σωματείο εμποροϋπαλλήλων από το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλλήλων. Για αυτό ΤΙ έχεις να πεις;

2. Η ανακοίνωση κα ιη ιδρυτική διακήρυξη της Εργατικής Ταξικής Ενότητας, αναφέρουν ΡΗΤΩΣ ότι στο ΜΕΤΑ Πειραιά, συμμετέχουν ΜΑΖΙ ΤΣΙΡΙΖΑ και ΛΑΕ. Και ΜΑΖΙ απέκλεισαν την παράταξη αυτή. ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΧΡΗΣΤΟ; Ναι ή όχι;

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Επίσης, ΑΝ επιβεβαιωθεί αυτό που λές Χρίστο (που εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε μετά το συνέδριο της ΓΣΕΕ για αυτο το θέμα, ΔΕΝ το ξεχνάω να ξέρεις), τι να λέει;

Η άθλια διαδρομίστικη πράξη του ΜΕΤΑ ΕΚΠ (ξαναρωτάω σε αυτή ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΤΣΙΡΙΖΑ με την ΛΑΕ ή όχι;) ΗΔΗ έχει καταγραφεί….

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Επίσης Χρήστο τ και Κώστα, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΛΑΕ απέκλεισαν το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Ν. πρέβεζας απο το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, με την αιτιολογία ότι γράφει μπλοκάκηδες στις τάξεις του.

Για αυτό σύντροφοι της ΑΡΑΝ(ΛΑΕ) ΤΙ έχετε να πείτε;

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Κώστας

τα ίδια και τα ίδια, ένα εκατομμύριο φορές σου έχω απαντήσει για το ΜΕΤΑ και την εκτίμηση των δυνάμεων τόσο αδράνειας όσο και ριζοσπαστικοποίησης που δρουν μέσα του αυτή την στιγμή και το σαμποτάρισμα της ελπίδας να υπάρξει κέντρο αγώνα, από άλλη σκοπιά με το ΝΑΡ αλλά πάντα μαζί στο σαμποτάρισμα αυτό, όπως το 2012-2013 που μαζί διαλύσατε τον Συντονισμό.

το σωματείο Εμπορουπαλλήλων Πρέβεζας, με την λογική σας, και αφού δεν λέει κανείς σας να πει την πατήσαμε στο ΕΚΠ, την πατήσαμε στο ΕΚΠ, να βρει ταξικό αποκούμπι στην Συμμαχία.

Κώστας

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Τι λες ρε Κώστα; παραληρείς φίλε μου; ΤΙ ασυνάρτητα είναι αυτά που γράφεις;

Σε ρωτώ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πραγματα:

α. ΕΙΣΤΕ ΩΣ ΛΑΕ μαζί με τον ΤΣΙΡΙΖΑ στο ΜΕΤΑ πειραιά, ΝΑΙ ή ΌΧΙ;

β. Γιατί αποκλείσατε ως ΛΑΕ το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Νομού Πρέβεζας απο το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων;

Κώστας

α.ΟΧΙ γιατί αφενός η ΛΑΕ δεν είναι στο ΜΕΤΑ, αφετέρου γιατί φαίνεται πως ο ΤΣΙΡΙΖΑ είναι η ΤΕΣ. Είναι κορυφαίο θέμα 2 στους 3 εκλεγμένους να είναι κεντρικά πρόσωπα της …Συμμαχίας, είναι φοβερό ότι δεν το σχολιάζετε και μπράβο στον Πειραιώτη και τον Χρήστο που το επισήμαναν.

β.η ερώτηση επαναδιατυπώνεται ως ερώτηση ολικής άγνοιας και η απάντηση είναι ΟΧΙ γιατί η ΛΑΕ δεν είναι στο ΜΕΤΑ.

Κώστας

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Σύντροφοι απο την ΑΡΑΝ(ΛΑΕ), ΜΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ και πολύ επιφανειακά τα πραγματα!

α. Η ΛΑΕ απέκλεισε το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Ν. Πρέβεζας επειδή έγραφε μπλοκάκηδες μέλη του! Εχετε να πείτε κάτι;

β. Για τον Πειραιά κρατήστε μικρό καλάθι. Μην πιστεύετε τις παπαριές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΛΑΕ. Διότι το πρώτο ερώτημα είναι: Στο ΜΕΤΑ Πειραιά ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΣΙΡΙΖΕΟΙ και ΛΑΕ ναι ή όχι; Κα ιτο δευτερο ερώτημα είναι: ΓΙΑΤΙ αποκλείσατε παίδες της ΛΑΕ αυτή την παράταξη κάνοντας κομπρεμί με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ;

Χρήστο Τ και Κώστα, τι απαντάτε;

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες άθλιων. γραφειοκρατικών/αντιδημοκρατικών πολιτικών επιλογών τόσο από το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ όσο και από την ΛΑΕ:

Α. ΚΚΕ/ΛΑΕ απο κοινού με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ απέκλεισαν το σωματείο εμποροϋπαλλήλων νομού Πρέβεζας απο το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων….

Β. ΚΚΕ/ΛΑΕ από κοινού με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΤΣΙΡΙΖΑ απέκλεισαν την Ταξική Εργατική Ενότητα από το προεδρείο του ΕΚΠ….

Μιλάμε για κατάντια αριστερών δυνάμεων η οποία έχει ΚΑΙ αυτή συμβάλλει στην ξεφτίλα του συνδικαλισμού.

αποστολης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση
ταδε εφη νταλακογιωργος……

wpDiscuz