.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πού είναι το ΠΑΜΕ; (οέοοο …)


koutsoumpas_tsipras

Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, 17/1/2016

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ πραγματικά η απουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ από το συλλαλητήριο 16/1 ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου.

Και αυτό ενώ μέχρι 3 (τρεις) μόλις μέρες πριν το συλλαλητήριο, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ υπερθεμάτιζαν ΦΑΝΑΤΙΚΑ υπέρ της συμμετοχής σε αυτό, τόσο στα όργανα της ΑΔΕΔΥ όσο και στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αλλά και σε πολλά άλλα σωματεία και ομοσπονδίες …

Η απαράδεκτη αυτή ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ της τελευταίας – κυριολεκτικά … – στιγμής δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την πάγια απαράδεκτη τακτική της αποφυγής του … «συγχρωτισμού» (?) με άλλες αγωνιστικές συλλογικότητες και αριστερές πολιτικές δυνάμεις. Αν ήταν μόνο αυτός ο λόγος, τότε απλούστατα εξ αρχής οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ θα είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν θα υπάρχει εκ μέρους τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Αντίθετα όμως η ηγεσία του ΚΚΕ αυτήν την φορά με απόφαση της τελευταίας στιγμής «τράβηξε το χαλί» κάτω από τα πόδια των ίδιων των συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ εκθέτοντάς τους με καταγέλαστο τρόπο.

Το καίριο ερώτημα λοιπόν είναι : ΘΕΛΕΙ ναι ή όχι η ηγεσία του ΚΚΕ αποφασιστικό και μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό ενάντια στον αντιασφαλιστικό Αρμαγεδώνα κυβέρνησης – τρόϊκας ? ή απλά θέλει μια άσφαιρη υποκριτική μοναχική κοινοβουλευτικού τύπου «διαμαρτυρία» για ψηφοθηρικούς μόνο λόγους, όπως π.χ. σαν αυτήν που κάνουν οι δυνάμεις της ΝΔ στις ηγεσίες των «επιστημονικών φορέων» (ΔΣΑ, ΤΕΕ, ΠΙΣ κλπ) ?

Δυστυχώς η απαράδεκτη ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ της τελευταίας στιγμής από την ηγεσία του ΚΚΕ να δοθεί κεντρικά κομματική εντολή στην ηγεσία του ΠΑΜΕ για ακύρωση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο της 16/1, εγείρει υποψίες για το δεύτερο …

Επίσης, αποκαλύπτει σε όλο του το μεγαλείο για μια ακόμα φορά το πως εννοεί η ηγεσία του ΚΚΕ το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, το ίδιο το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συμμετέχουν σε αυτό, κλπ, κλπ, κλπ …

Η συγκεκριμένη ηγεσία θεωρεί για τον εαυτό της πως έχει κάθε δικαίωμα να πραγματοποιεί επίσημες συναντήσεις με τον ευρωμνημονιακό πρωθυπουργό Τσίπρα όπου γίνεται εκτεταμένη ΔΙΩΡΗ συζήτηση «εφ όλης της ύλης» (?), ενώ αντίθετα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ με αποφάσεις της τελευταίας στιγμής στα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ να συμμετέχουν σε ενωτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφική ευρωμνημονιακή πολιτική του πρωθυπουργού Τσίπρα, έστω κι αν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ μέχρι πριν τρεις μόλις μέρες υπερθεμάτιζαν υπέρ των ενωτικών αγωνιστικών αυτών κινητοποιήσεων.

Αυτές τις τελευταίες μέρες μάλιστα παρατηρούνται κι άλλα «περίεργα» από την ηγεσία του ΚΚΕ : επιμονή να ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ μεγάλους δρόμους οι αγωνιζόμενοι αγρότες, περιορισμός στην 24ωρη που προκήρυξαν οι Παναγοπουλαίοι της ΓΣΕΕ για ΜΕΤΑ την κατάθεση του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου (ενώ το ΠΑΜΕ μέχρι πολύ πρόσφατα μιλούσε για απεργιακό αγώνα διαρκείας), καμία – έστω και συμβολική – στήριξη ή συμπαράσταση στον αγώνα των πενταμηνιτών εργαζομένων των ΟΤΑ, επερώτηση στην Βουλή (!) υπέρ του πλειστηριασμού στην ΒΙΟΜΕ τον οποίο από καιρό επιδιώκει η πρώην εργοδοσία ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους που αυτοδιαχειρίζονται το εργοστάσιο, δήλωση Κουτσούμπα υπέρ της Eldoradogold κλπ.

Εμείς οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, γιατί δυστυχώς το έχουμε δει πολλές φορές το ίδιο έργο. Π.χ. πρόσφατα τον περασμένο Μάρτιο – Απρίλιο του 2015, όταν ΕΝΩΜΕΝΕΣ οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταφέρονταν με μανία και με την ίδια φρασεολογία ενάντια στις επισχέσεις εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών και ενάντια στον … αιώνιο «κοινό εχθρό» τους την Α.Ρ.Σ.Ι. επειδή θεωρούσαν τόσο αυτές οι ηγεσίες όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πως η «ακραία» Α.Ρ.Σ.Ι. ήταν αυτή που «υποκινούσε» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων και γενικά των νοσοκομειακών γιατρών για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων …

Από την μία οι ευρωμνημονιακές συνδικαλιστικές ηγεσίες ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που λειτουργούν ως ενιαίο μπλοκ, π.χ. στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο …

Από την άλλη τα αδειάσματα και οι καταγέλαστες κωλοτούμπες της ηγεσίας του ΠΑΜΕ …

Αποδεικνύεται περίτρανα για μια ακόμα φορά πως τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για όλα τα στοιχειώδη δικαιώματα των νοσοκομειακών γιατρών, νεότερων και παλιότερων, για τα στοιχειώδη δικαιώματα των μισθωτών γιατρών του ιδιωτικού τομέα, για τα στοιχειώδη δικαιώματα των ατομικά απασχολούμενων ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, για τα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των μαχόμενων υγειονομικών,
είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ο ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΣ αγώνας που θα αποφασίζεται από τα κάτω – από γενικές συνελεύσεις – με οριστική απαλλαγή από την γραφειοκρατική κοινοβουλευτική «συνδικαλιστική» σαβούρα.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 38.97% ( 29
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

34 Σχόλια στο "Πού είναι το ΠΑΜΕ; (οέοοο …)"

Ο άλλος Βασίλης

Και σε απάντηση της φωτο που έχετε στην αρχή του άρθρου, έχω αυτή:
comment image

ΚΑΛΙΑΝΩΤΗΣ

Ο Περισσός ψήφισε στις 5 Νοέμβρη 2015 μαζί με ΣΥΡΙΖΑ,Ν.Δ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ και Ε.Κ το άρθρο 53 του Ν 4342/15 όπως αντικατέστησε το άρθρο 35 του Ν 4262/2014,για παράταση της απαλλαγής του Μεγάρου Μουσικής από οποιαδήποτε φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα,για απαλλαγή του Μεγάρου από κάθε πράξη διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης,κλπ,δηλαδή μια καραμπινάτη και σκανδαλώδη ρύθμιση υπέρ του κεφαλαίου,την ίδια στιγμή που ξεσκίζουν τον ελληνικό λαό με την πιο άγρια φορολογία.Διαβάστε το άρθρο 35 του Ν 4262 για να δείτε όλα τα μέτρα υπέρ των καπιταλιστών.Διαβάστε επίσης τον» Ρ» της 7/11/15 για να δείτε πως απολογούνται.Στα λόγια κομμουνιστές ενώ στην πράξη διπλώνονται στα τέσσερα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου,στον δρόμο που χάραξε ο συριζα και το ακελ.

Κώστας Β.
Να ‘σαι καλά φίλε που μας άνοιξες τα μάτια… Μέχρι σήμερα χιλιάδες εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, ζούσαμε με την ψευδαίσθηση ότι το ΚΚΕ υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας. Κουτορνίθια, τι να πεις… Ευτυχώς για μας, μοιράστηκες μαζί μας την αλήθεια σου και μας απέδειξες πως «διπλώνεται στα τέσσερα για το κεφάλαιο». Είχε μάλιστα το θράσος να επικαλεστεί και την απληρωσιά των εργαζομένων… Πρέπει να παραδεχτείς όμως πως ξεγελάει εύκολα το άτιμο γιατί παριστάνει πως παλεύει κάθε μέρα στο πλευρό της εργατικής τάξης, τα μέλη και οι φίλοι του κάνουν πως λιώνουν σόλες να τρέχουν στους χώρους δουλειάς να διαφωτίσουν, να οργανώσουν την επικείμενη απεργία, να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος ενώ στην πραγματικότητα μόλις τώρα κατάλαβα ότι εσύ και οι φίλοι σου μόνο παλεύετε ολομόναχοι στα μαρμαρένια αλώνια της ταξικής πάλης. Αλλά τώρα που το λες, ακόμα κι αυτή η απεργία κόλπο του ΚΚΕ πρέπει να είναι, για να πουλήσει αγωνιστική μούρη και να κρύψει τη συμπαιγνία του με το κεφάλαιο και την κυβέρνησή του, τέτοιοι παμπόνηροι είναι (tricksy, που έλεγε και το Γκόλουμ)… Πρέπει να φυλαγόμαστε λοιπόν από τους ύπουλους ΚΚΕδες, «όλοι ίδιοι είναι» τελικά, που λένε και κάτι συμπαθητικά κοντοκουρεμένα παιδιά, από ποιο κόμμα να δεις είναι μου διαφεύγει…… Διαβάστε περισσότερα »
Ανώνυμα

Είσαστε όλοι για τα μπάζα, με προεξάρχοντες τους μικροέμπορους ηγέτες σας.
Αυτό αυτό το κίνημα δεν έχει κανένα μέλλον όσο θα το διαφεντεύουν οι μικροαστοί, οι εργάτες πρέπει να το καταλάβουν και να πάψουν να είναι νεροκουβαλήτες των κάθε λογής εκμεταλλευτών τους μεγάλων και μεσαίων.

G.T.

Καλά, είστε σοβαροί; Έχετε ίχνος τςίπας; Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ είναι συνεχώς στους δρόμους!!! και εσείς συνεχίζετε την κακοήθεια; Ποιό είναι το κόμμα που οργανώνει τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, όταν εσείς τις καταψηφίζετε; Και έχετε και το θράσος να μιλάτε για τους υγειονομικούς όταν συμμετείχατε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ στα σωματεία!!!!!!! Θράσος, θράσος και πάλι θράσος! ΕΛΕΟΣ!

Α, καλά

΄Ελα μεγάλε που έγραψες το άρθρο αν περίμενες μια μέρα θα έβλεπες ότι το ΠΑΜΕ έκανε συγκέντρωση και πορεία εναντίον του νομοσχεδίου. Δεν ήξερες ότι στις 23 το ΠΑΜΕ κάνει πορεία κατά του νομοσχεδίου; Φυσικά και το ήξερες. Αλλά ο Γκεμπελισμός σου δεν έχει όρια. Πες πες κάτι θα μείνει.

ΚΑΛΙΑΝΩΤΗΣ

Πολλοί είναι αυτοί που καλούν σε κινητοποίηση για το ασφαλιστικό αλλά το ζήτημα είναι με πιο περιεχόμενο και πια τακτική ούτως ώστε οι αγώνες να έχουν προοπτική και αποτελεσματικότητα.Ο συριζα καλεί σε κινητοποίηση για να μπορεί ο Τσίπρας να ελίσσεται με τους δανειστές προς το συμφέρον των καπιταλιστών.Ο Περισσός,ακολουθώντας τα χνάρια του συριζα και του ακελ ,υποτάσσει τους αγώνες αυτούς στην κοινοβουλευτική πάλη.Συμβολικές πορείες και καμιά απεργία που κηρύσσει η ΓΣΕΕ,για εκτόνωση της οργής,Ο στόχος τους είναι να πάρουν ψήφους,να βγουν στην κυβέρνηση και να συνεχίσουν την βρώμικη δουλιά των προηγούμενων.Γι’αυτό και ψηφίζουν στη βουλή μέτρα υπέρ των καπιταλιστών,πες αλεύρι ο Ψυχάρης σε γυρεύει,αντιγράφοντας μέχρι και τα επιχειρήματα του συριζα,του Σαμαρά,του Βενιζέλουκλπ,ότι…τάχα εκβιάζονται.Στο μέλλον,πάνω στη μανία τους να διαχειριστούν το καπιταλιστικό σύστημα θα δούμε να κάνουν πολλές υποκλίσεις στους καπιταλιστές.

wpDiscuz