.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Πολιτική αριθμολογία διαχρονικής αξίας: 18/10/81, 17%, 10,7% -«ακόμα πληρώνω…»


rizospastis-allagi81-217% διεκδικούσε το ΚΚΕ στις εκλογές του ’81 («ΚΚΕ – Αλλαγή – Δεύτερη κατανομή»), 17 έδρες πήρε τελικά και 10,7%. Το μετεκλογικό πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη, θυμίζει σε όλους μας την στήριξη του ΚΚΕ στο ΠΑΣΟΚ, τις λογικές «του αθροίσματος των δημοκρατικών δυνάμεων» και της «Πραγματικής Αλλαγής».

flwrakis-dilwsi-81Αναρτήθηκε στο twitter με το σχόλιο: «18 Οκτώβρη σήμερα, και όσο να’ναι έρχονται αναμνήσεις για «τη μεγάλη νίκη» που έλεγε και το ΚΚΕ ..»

Εμείς το είδαμε εδώ: 18 Οκτώβρη, μέρα ΠΑΣΟΚ, Αλλαγής και Αθροίσματος Δημοκρατικών Δυνάμεων και, όπως διαβάζουμε, αφιερώνεται «σε όσους επιμένουν πως το πρόβλημα της αριστεράς δεν ήταν η υπόκλιση στο κάθε φορά ανερχόμενο ρεφορμιστικό ρεύμα και τελικά η υποταγή στο σύστημα, αλλά ο σεχταρισμός που αυτή δημιουργούσε ως συμμετρική αντανάκλαση. Ή αλλιώς, περί δέντρου και δάσους…»

Να θυμίσουμε ακόμη ότι, παρά την πίκρα των μελών του τότε ΚΚΕ εσωτερικού για τα χαμηλά ποσοστά που το άφησαν εκτός Βουλής, ο Λεωνίδας Κύρκος το βράδυ των εκλογών της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 1981 βγήκε στο δρόμο και, συμμετέχοντας στους πανηγυρισμούς, άρπαξε μια πράσινη σημαία από νεολαίους του ΠΑΣΟΚ και την ανέμιζε στους δρόμους της Αθήνας.

Δυστυχώς για όλους μας, αυτές οι λογικές τελικά ‘πραγματώθηκαν’ λίγα χρόνια αργότερα, με τη συγκυβέρνηση Τζαννετάκη και την ‘Οικουμενική’ κυβέρνηση Ζολώτα που στιγμάτισαν ανεξίτηλα την αριστερά στο σύνολό της.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 80.00% ( 4
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz