.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Η τρομοκρατία της Χ.Α δεν περνά


panagiotarosΕχθρός μας είναι ο πόλεμος, ο ιμπεριαλισμός, οι φασίστες και οι ρατσιστές.

Υπερασπίζουμε τους πρόσφυγες και τα δικαιώματά τους

Ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 10/3, με θέμα συζήτησης το προσφυγικό, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δεν αρκέστηκαν να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, αλλά θέλησαν να στήσουν οργανωμένο επεισόδιο.

Πανικόβλητοι από τη στάση της μεγάλης πλειοψηφίας του εργαζόμενου λαού, ο οποίος με ποικίλους τρόπους εκφράζει την αλληλεγγύη του στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, και απομονώνει τις ρατσιστικές και φασιστικές κραυγές, η τελευταία τους καταφυγή είναι να το παίζουν «νταήδες». Αυτό ακριβώς επιχείρησαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με την παρουσία οργανωμένης ομάδας 30 φασιστών με κράνη και γάντια με μεταλλικά στοιχεία, που συνόδευαν τον Παναγιώταρο, έβριζαν και τραμπούκιζαν καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Μεταξύ αυτών και ο περιφερειακός σύμβουλος της ΧΑ στη Στερεά Ελλάδα Α. Γκλέτσος.

Αποκορύφωμα του τραμπουκισμού όταν έκλεισαν την πόρτα (!) για να μην επιτρέψουν την αποχώρηση της περιφερειακής συμβούλου με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική Δ.Κουτσούμπα, φοιτητών των ΕΑΑΚ και άλλων συμβούλων και πολιτών από την αίθουσα την ώρα της ομιλίας του Η. Παναγιώταρου (θυμίζουμε ότι η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή έχει πάγια θέση ότι το ρατσιστικό μίσος της ΧΑ πρέπει να ακούγεται μόνο σε άδεια έδρανα, και έχει δηλώσει εξαρχής ότι θα αποχωρεί από την αίθουσα όταν οι φασίστες είναι στο βήμα) , αλλά και την επίθεση και τον τραυματισμό δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη.

Πήραν όμως την απάντηση που άρμοζε, τόσο μέσα όσο και έξω από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όταν είδαν ότι δεν φοβίζουν κανέναν, και αφού διακόπηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποχώρησαν μαζί με τον αρχηγό τους Η. Παναγιώταρο. Δυστυχώς μαζί τους δεν αποχώρησε και το ρατσιστικό μίσος, αφού οι τοποθετήσεις της παραταξης της ΝΔ («έγινε η χώρα κέντρο διερχομένων», «δεν χωράνε στην αυλή μας» και άλλα τέτοια), αλλά και του νεοφιλελεύθερου φασίστα Τζήμερου, αντιπροσώπευσαν επάξια τον φασισμό στο υπόλοιπο της συζήτησης!

Είναι προφανές ότι οι Χρυσαυγίτες ήρθαν για να στήσουν επεισόδιο και να βρουν ευκαιρία να «παίξουν» στα ΜΜΕ. Είναι προφανές ότι επιδίωκαν τον εκφοβισμό, αλλά και την ύπουλη επίθεση (με βρισιές, κλωτσιές και απειλές) με σκοπό και να προκαλέσουν επεισόδια και να παρουσιαστούν μετά ως… «θύματα»! Είναι προφανές ότι πρόκειται για αμετανόητους δολοφόνους, που αν δεν αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα σε κάθε επίπεδο, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με την εγκληματική τους δράση.

Οι επίδοξοι δολοφόνοι του Δ. Κουσουρή, οι δολοφόνοι του Σ. Λουκμάν, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι μαχαιροβγάλτες και οι μαφίες, δεν μπορεί να κυκλοφορούν ανενόχλητοι ως «νόμιμο» κοινοβουλευτικό κόμμα ή ως «νόμιμη» περιφερειακή παράταξη.

Αλγεινή εντύπωση όμως προκάλεσε η στάση των περιφερειακών συμβούλων της Δύναμης Ζωής και ιδιαίτερα του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου απέναντι στη Χ.Α., οι οποίοι αν ως τώρα ανέχονταν την παρουσία της και τις φασιστικές κραυγές της, προχθές ξεπέρασαν κάθε όριο κλείνοντας τα μάτια στους τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς που γίνονταν μπροστά τους.

Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζεται η ανοχή που δείχνει η παράταξη της Δούρου στο φασιστικό μόρφωμα: τους έχει παραχωρήσει γραφεία μέσα στην Περιφέρεια Αττικής (που κανείς δεν γνωρίζει για τι είδους «επιχειρήσεις» τα χρησιμοποιούν), ανέχεται να ακούγεται ανενόχλητος ο ρατσιστικός λόγος και οι φασιστικές κραυγές από το βήμα του συμβουλίου. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η στάση του Προεδρείου του ΠεΣυ, και ιδιαίτερα του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κου Σχινά, ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα όταν η περιφερειακή σύμβουλος Δ. Κουτσούμπα του κατήγγειλε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής απειλούν ανοιχτά τους φοιτητές που παρακολουθούν την συνεδρίαση και φέρουν αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συμπλοκή. Η καταγγελία έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα αργότερα οι αποθρασυμένοι φασίστες να χτυπήσουν τον δημοσιογράφο του Ριζοσπάστη που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση!

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό, εκφράζουμε τη διεθνιστική-ταξική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Εχθρός μας είναι ο πόλεμος και ο ιμπεριαλισμός, παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που προκαλούν τον ξεριζωμό και υπερασπίζουμε τους πρόσφυγες και τα δικαιώματά τους. Απέναντι σε θεσμικούς και μη φασίστες, απέναντι στο ρατσιστικό δηλητήριο, η θέση μας και η στάση μας είναι δεδομένη και καθημερινή.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

5 Σχόλια στο "Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Η τρομοκρατία της Χ.Α δεν περνά"

Ηλίας Τζ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις δε χωράνε ούτε «ουδετερότητες» ούτε μισόλογα!
Αν δεν κάνω λάθος, με την παράταξη της κας Δούρου έχουν εκλεγεί και κάποιοι «αριστεροί» της ΚΟΕ, και δεν ξέρω αν υπάρχουν κι άλλοι, που κάποτε επικαλέστηκαν την αντικαπιταλιστική ανατροπή, όπως κι αν την είχαν στο μυαλό τους.
Τι στάση κρατούν; Συμμετέχουν σε παρατάξεις που συμπορεύονται με τους φασίστες;
Δεν έχει ένα πάτο ο κατήφορος;

Γιώργος

Ηλία Τζ., πάντα εμπαθής έτσι; Και πετάς και τα ψεμματάκια σου όπως πάντα:

Για την ιστορία και την αλήθεια σου αναφέρω πως η ΚΟΕ ποτέ δεν μίλησε για «αντικαπιταλιστική ανατροπή». Ούτε και η ΛΑΕ που η μισή παραμένι στηνπαράταξη Δούρου.

Η μόνη πολιτική δύναμη που μιλησε, μιλά και παλεύει για την αντικαπιταλιστική ανατροπή είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και η παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική») η οποία ΔΕΝ είχε ποτέ, δεν έχει και φυσικά ήταν και είναι πάντα ΑΠΕΝΑΝΤΙ και εναντίον της παράταξης του ΤΣΙΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής.

Ηλίας Τζ.

Γιωργάκη, μάλλον δεν έχεις διαβάσει ντοκουμέντα της «Ασυνέχεια» και της ΚΟΕ….. Κατσικώνονταν για σούπερ ντούπερ κομμουνιστές, μαρξιστές-λενινιστές, που σας έβγαζαν όλους «δεξιούς ρεφορμιστές καιροσκόπους».
Και μην πολώνεσαι – η έκφραση «αντικαπιταλιστική ανατροπή» είναι πολύ γενική, που μπορούν να την «φορέσουν» πολλοί, αλλά όχι και συνοδοιπόροι φασιστών. Υπάρχουν πάντα κάποια όρια.
Και, μια και αρπάχτηκες, όταν ισχυρίζεσαι ότι θα γκρεμίσεις κάτι, αυτό καθόλου δεν προσδιορίζει το τι θα χτίσεις…. Μην κατσικώνεσαι και συ λοιπόν για σαφή πολιτική ταυτότητα- μάλλον στα θολά ψαρεύει και η Ανταρσύα.

Κώστας Β.

…άσε δε που πολλές φορές (όπως με τον ευρύτερο οπορτουνιστικό χώρο) μπορεί να διατυμπανίζεις ότι «θέλεις να γκρεμίσεις» κάτι αλλά στην πράξη να προσπαθείς να το φτιασιδώσεις…

Γιώργος

Ηλιάκο και Κωστάκη, γιατί κρίνεται εξ ιδίων (ΚΚΕ) τα… αλλότρια;; Εσείς (το ΚΚΕ) ψηφίζεται κοινά πλαίσια με ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ/ΤΣΙΡΙΖΑ στην ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, όχι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Και ρωτήξτε κάναν κάτοικο στην Κερατέα, στο Γραμματικό, στη Ν. Φιλαδέλφεια κλπ να δείτε πως θα σας πει το αυτονόητο: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Περιφέρεια Αττικής αν μη τι άλλο, είναι ένα με τους αγώνες των κατοίκων εναντίον των καπιταλιστικών συμφερόντων και της κυβερνητικής πολιτικής στις περιοχές τους και σε όλη την Αττική.

Γιώργος

wpDiscuz