.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΠΕΝΕΝ: Συγκυβέρνηση και τοκογλύφοι δανειστές κλιμακώνουν την επίθεση


penenΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΜΗΝΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Όλα δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τα διεθνή τοκογλυφικά κέντρα των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση, οι απαιτήσεις του κουαρτέτου διαρκώς αυξάνονται και αυτό που στις αρχές του 2016 υπολογίζονταν σε 1,8 δις ευρώ για το δημοσιονομικό κενό με το ασφαλιστικό και φορολογικό όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί τουλάχιστον το τον τριπλασιασμό για το δημοσιονομικό κενό και τα επαίσχυντα νέα βάρβαρα μέτρα θα ξεπεράσουν τα 5 δις.

Στο ποσόν των 5 δις ευρώ που χρειάζονται για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το φορολογικό αγγίζει το 1,4 δις ευρώ, το ασφαλιστικό το 1,8 δις ενώ η κυβέρνηση αναζητά μέτρα να καλύψει την υπόλοιπη διαφορά έως τα 5 δις ευρώ.

Η κατεύθυνση των νέων μέτρων αναζητείται, σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, με νέα φορολογικά μέτρα όπως είναι η αύξηση του Ε.Φ.Κ στην βενζίνη, επιβολή ενός ακόμη τέλους στις τραπεζικές συναλλαγές, στην συνδρομητική τηλεόραση κ.λπ.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με δηλώσεις παραγόντων της κυβέρνησης δεν έχουν αποδεχθεί έως σήμερα τα κλιμάκια των δανειστών την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών όπως την προτείνει το Υπουργείο Εργασίας που αντιστοιχεί σε μειώσεις πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ, σε διαφορετική περίπτωση είναι μονόδρομος με την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική η πρόσθετη μείωση στις υφιστάμενες συντάξεις ώστε να βγαίνει ο λογαριασμός των 1,8 δις που προβλέπει το μνημόνιο.

Οι νέες δραματικές μειώσεις των συντάξεων σε συνδυασμό με την φοροκαταιγίδα οδηγεί σε τεράστιες μειώσεις του εισοδήματος και του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και ευρύτερα των λαϊκών στρωμάτων.

Ανοιχτό επίσης παραμένει το μέτωπο των κόκκινων δανείων και είναι περισσότερο από ποτέ ο κίνδυνος μιας ακόμη υποχώρησης της κυβέρνησης στην κάλυψη της πρώτης κατοικίας με τραγικό αντίκτυπο στα λαϊκά νοικοκυριά.

Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα δείχνει να συνδιαλέγεται, να υποχωρεί και να υποκύπτει στις νέες αξιώσεις των δανειστών, επιθυμεί το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης έως τις 22/4/2016 και παρ’ όλα αυτά καθόλου βέβαιο δεν πρέπει να θεωρείται η λεγόμενη ελάφρυνση του χρέους που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα η διαπραγμάτευση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών εξελίσσεται σε Βατερλώ για την πρώτη και για άλλη μια φορά ο λαός και οι εργαζόμενοι θα κληθούν να σηκώσουν στις δικές τους πλάτες τα νέα δυσβάστακτα μέτρα που θα πλήξουν ανεπανόρθωτα το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ενώ με τα νέα μέτρα φορολεηλασίας των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων στρωμάτων οδηγούνται σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες λαού.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προστατεύει σαν κόρη οφθαλμού τα προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών ενώ παίρνει και μέτρα για την ενίσχυση και διεύρυνση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους.

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού (παλιού και νέου) και του κομματικού συνδικαλισμού φέρουν τεράστιες ευθύνες για την πολύμηνη αποχή, την αναμονή, την αδράνεια και τελικά την παραλυσία που έχουν οδηγήσει όλο αυτό το διάστημα το οργανωμένο κίνημα των εργαζομένων.

Ειδικότερα οι δυνάμεις που διακήρυσσαν ότι το ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου για το εργατικό κίνημα και ότι τα σφαγιαστικά μέτρα στο ασφαλιστικό δεν θα περάσουν, είναι αυτές που έδωσαν πρώτες την κατεύθυνση για αναβολή και αναστολή των αγώνων, είναι αυτές που απέσυραν τα αγροτικά μπλόκα, που σηματοδότησαν την λήξη και τον τερματισμό των αγώνων μετά την μεγαλειώδη απεργία στις 4/2/2016 και στην ουσία έδωσαν χέρι βοήθειας στην ετοιμόρροπη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μεταθέτοντας τις όποιες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό όταν αυτό κατατεθεί για ψήφιση στην Βουλή.

Η βαθύτατα εσφαλμένη (τουλάχιστον) και επιζήμια για το εργατικό κίνημα θέση αυτή έλυσε τα χέρια της συμβιβασμένης και χρεοκοπημένης ηγεσίας στην ΓΣΕΕ και όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι παρακολουθούν έκπληκτοι αλλά και αγανακτισμένοι την αποχή από οποιαδήποτε κινητοποίηση και αγώνα.

Ταυτόχρονα για αυτήν την απαράδεκτη τακτική προκειμένου αυτή πολιτικά να δικαιολογηθεί, επιστρατεύονται θεωρίες και απόψεις για τον κίνδυνο εκφυλισμού των αγώνων και των κινητοποιήσεων, εκτοξεύονται και διατυπώνονται άθλια επιχειρήματα – απαντήσεις ότι η συνέχιση και η κλιμάκωση του αγώνα μετά τις 4/2/2016 θα οδηγούσε σε τυχοδιωκτισμό και ήττα τα συνδικάτα και το εργατικό κίνημα!!!

Στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις βαρύτατες ευθύνες για την αναδίπλωση, την υποχώρηση που επέβαλαν με τις θέσεις τους για την υποστολή των αγώνων, διατυπώνουν τον παράλογο – εξωφρενικό ισχυρισμό ότι η καθυστέρηση στην κατάθεση του νομοσχεδίου συνιστά εξέλιξη θετική και δυσκολεύει την κυβέρνηση αγνοώντας και περιφρονώντας με τον χειρότερο τρόπο ότι η κυβέρνηση μέσω της νέας διαπραγμάτευσης αυξάνει δραματικά το κόστος των δημοσιονομικών μέτρων και τελικά ο λογαριασμός που θα φθάσει στον λαό θα είναι κατά πολύ πιο επιβαρυμένος από αυτό που υπολογίζονταν στα τέλη του Γενάρη του 2016!!!

Όλα τα παραπάνω ήταν τα βασικά στοιχεία της ομιλίας του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ κατά την συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ στις 28/3/2016 στην οποία πρότεινε την συμπόρευση της Ομοσπονδίας και των Ναυτεργατών στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 7/4/2016 και στην οποία καλεί και τις οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα να πάρουν ανάλογες αποφάσεις αφού όπως είναι γνωστό η ΓΣΕΕ και η ηγετική ομάδα της διαβουλεύεται για την συγκρότηση του νέου Προεδρείου της και αναπολεί την 5άστερη πολυτέλεια του Ρόδος Παλάς…..

Το πρωτοφανές στην συνεδρίαση της ΠΝΟ ήταν το γεγονός ότι θλιβεροί πρωταγωνιστές ενάντια στην κάθοδο στην απεργία ήταν για άλλη μια φορά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των Σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Μάγειροι) οι οποίοι πρωτοστάτησαν να μην ληφθεί απόφαση βοηθούντος και του γηραλέου Γ.Γ της ΠΝΟ ο οποίος συμφώνησε μαζί με τις δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού η απόφαση για απεργία να παρθεί με την κατάθεση στην Βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό….

Από την άλλη οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε ότι η πρόταση για 24ωρη απεργία στην Διοίκηση της ΑΔΕΔΥ κατατέθηκε, υποστηρίχτηκε και ψηφίστηκε και από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ!!!

Άραγε το ΠΑΜΕ άλλη θέση έχει στο δημόσιο και άλλη στον ιδιωτικό τομέα και τελικά τι από τα δύο ισχύει αναφορικά με την αντιμετώπιση της επίθεσης κυβέρνησης – δανειστών σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων;

Σημειώνουμε ότι η πρόταση που κατέθεσε στην συνεδρίαση της ΠΝΟ η ΠΕΝΕΝ ήταν συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 7/4/2016 και συνέχιση με δεύτερη 48ωρη προκειμένου να αναδειχθούν και τα ειδικότερα προβλήματα που αφορούν την διάλυση του ΝΑΤ και των άλλων ταμείων μας αλλά και την απόκρουση των δυσμενέστατων αλλαγών ενάντια στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτικών που προωθεί η κυβέρνηση. Οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού ομόφωνα απέρριψαν την πρόταση της ΠΕΝΕΝ δίνοντας για πολλοστή φορά δείγματα γραφής για το πώς εννοούν τους αγώνες και την κλιμάκωσή τους…..

Οι δυνάμεις του κομματικού τόξου (ΠΕΜΕΝ κ.λπ) το μόνο που ψέλλισαν ήταν τα περί συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 31/3/2016 σε Αθήνα και Πειραιά…..

Οι ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες είναι αναμφισβήτητα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού από την διαπραγμάτευση – παρωδία κυβέρνησης – δανειστών επιβάλουν περισσότερο από ποτέ την ανασύνταξη και την αγωνιστική – μαχητική παρέμβαση των συνδικάτων, του εργατικού κινήματος αλλά και του συνόλου των αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων. Χωρίς καμιά κωλυσιεργία να συμπορευθούν (παραμερίζοντας τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές τους) σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα, να αντιπαλέψουν ενάντια στα παλιά και νέα μνημονιακά δεσμά, να ακυρώσουν το ξεπούλημα του δημόσιου παραγωγικού πλούτου, να αποτρέψουν τα νέα φορομπηχτικά μέτρα, να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για μια μεγάλη εργατική αντεπίθεση στην κατεύθυνση αλλαγής των πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών από την οποία θα προκύψει μια εναλλακτική επιλογή και κατεύθυνση σε όφελος του λαού και των εργαζομένων.

******

Δείτε το κάλεσμα στην γενική συνέλευση ΠΕΝΕΝ στις 30/3 εδώΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz