.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΠΕΝΕΝ: Να μπει τέλος στα παιχνίδια πίσω από τις πλάτες των Ναυτεργατών!


ΠΝΟ

Απαιτούμε να μπει τέλος στα βρώμικα παιχνίδια πίσω από τις πλάτες των Ναυτεργατών

Δελτίο Τύπου της ΠΕΝΕΝ

Οι Ναυτεργάτες εξακολουθούν για 13 μήνες να είναι έρμαια των κακοστημένων και άθλιων παιχνιδιών που σκαρώνουν και διαιωνίζουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού και μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία που η επίθεση κυβέρνησης – εφοπλιστών κλιμακώνεται και τα Ναυτεργατικά προβλήματα οξύνονται περισσότερο από ποτέ!!

Πρόσφατα εξελίχθηκε μια νέα παράσταση με τους ίδιους πρωταγωνιστές η οποία και αυτή κατέληξε σε μια φαρσοκωμωδία το ίδιο άθλια και αποκρουστική με όλες τις προηγούμενες…

Σε παρασκηνιακό επίπεδο Χαλάς – 8 Σωματεία – 3 Σωματεία αποφάσισαν την σύγκληση της Διοίκησης της ΠΝΟ και μάλιστα για τον σκοπό αυτό ο Χαλάς διαμόρφωσε και την ατζέντα της ημερήσιας διάταξης για την σύγκληση της Διοίκησης η οποία όπως ανακοίνωσαν θα γινόταν στην αίθουσα συνελεύσεων του ΕΚΠ. με σκοπό να τηρηθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Και ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα των τριών μπλοκς όλα έβαιναν σε ορθό δρόμο για την τέλεση της συνεδρίασης ο Χαλάς την τελευταία στιγμή πήρε πίσω την απόφασή του με αποτέλεσμα να ναυαγήσει και η νέα απόπειρα για την σύγκληση της Διοίκησης της ΠΝΟ!!

Ακολούθησαν οι οργισμένες ανακοινώσεις των 8+3 Σωματείων ότι ο Χαλάς τους εξαπάτησε και δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα…

Ταυτόχρονα μας καλούν να πιστέψουμε ότι ο αχυράνθρωπος γηρασμένος και τελειωμένος προ πολλού Γ. Χαλάς βάζει εμπόδια ενώ αυτοί θέλουν αλλά δεν μπορούν….

Για να σοβαρευτούμε, θέλουμε να υπογραμμίσουμε και τούτη την φορά ότι από την στιγμή που διασπάστηκε το εργοδοτικό μπλοκ των συνδικαλιστών που στήριζε και συμπορευόταν με τον Χαλά διατυπώσαμε την άποψη ότι δεν έχει ο ίδιος πλέον καμιά νομιμοποίηση να παραμένει στην καρέκλα του Γ.Γ (ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι 8+1 αποτελούσαν επί σειρά ετών σταθερά το δεκανίκι του ίδιου και συμπορεύονταν μαζί του στην γραμμή της υποταγής και του ξεπουλήματος των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων).

Ποιοί έβαλαν πλάτη μέχρι και πρόσφατα, με φαιδρές δικαιολογίες και επιχειρήματα για τα σκουπίδια, ο Χαλάς, ενώ έχει απολέσει εδώ και 13 μήνες οποιαδήποτε νομιμοποίηση, να παριστάνει το αφεντικό της ΠΝΟ;

Απάντηση: Οι δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ οι οποίοι έκαναν τα πάντα ο Χαλάς να διατηρείται παράνομα και αυθαίρετα στην καρέκλα και να έχει έως και σήμερα την εξουσία στην ΠΝΟ.

Μαζί και οι 8+1 οι οποίοι με την ανικανότητα, τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς και τα παιδαριώδη λάθη τους επέτρεψαν όλο αυτό το διάστημα στον Χαλά να κουμαντάρει ανενόχλητος την ΠΝΟ και εκεί που τους εξυπηρετούσε, π.χ την οικονομική ενίσχυση, να συναποφασίζουν με διαδικασίες εξπρές και με περιφορά υπογράφουν προκειμένου άμεσα να εισπράξουν προκλητικά τα ποσά που από κοινού καθόρισαν με τον Γ. Χαλά….

Από τον περασμένο Ιούνη με ανοιχτή επιστολή μας προς τους Ναυτεργάτες αλλά και τις διοικήσεις των Ναυτεργατικών σωματείων διατυπώσαμε ευθέως την πρόταση ότι η εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της ΠΝΟ επιβάλει την σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ και ακολούθως του έκτακτου συνεδρίου και για τον σκοπό αυτό διατυπώναμε και την πρότασή μας για την ατζέντα του συνεδρίου.

Διαπιστώνουμε ότι έστω και με πολύμηνη καθυστέρηση τα τρία Σωματεία υιοθετούν την θέση μας η οποία είναι μονόδρομος για το λειτουργικό πρόβλημα στην ΠΝΟ αλλά ταυτόχρονα τα ανώτερα όργανα της Ομοσπονδίας και μόνο αυτά οφείλουν να πάρουν αποφάσεις για την χάραξη μιας νέας τακτικής και στρατηγικής που θα βάλει μπροστά τα Ναυτεργατικά προβλήματα και δικαιώματα, θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια αλλαγή πλεύσης σε μια κατεύθυνση αντίστασης και πάλης των Ναυτεργατών απέναντι στην επίθεση εφοπλιστών – κυβέρνησης.

Στέλνουμε σαφές μήνυμα προς τους 8 που όλο το άγχος και η αγωνία τους είναι πότε θα αναλάβουν την εξουσία στην ΠΝΟ ακόμη και με αυτό το αντιδραστικό καταστατικό που αρνούνται την τροποποίησή του ότι δεν έχουν την πλειοψηφία στα δύο κυρίαρχα όργανα της Ομοσπονδίας (Γενικό Συμβούλιο – Συνέδριο) με ότι συνεπάγεται αυτό…. Για τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε προσεχώς..
Αποδεχόμαστε την πρόταση για συνεδρίαση στις 18/1/2021 με τον απαρέγκλιτο όρο να δρομολογηθεί άμεση λύση στο αδιέξοδο και εκεί θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα την πρότασή μας.

Σε κάθε περίπτωση διευκρινίζουμε ότι είτε με την ενεργοποίηση της 3μελούς επιτροπής είτε χωρίς αυτή στις 18/1 πρέπει να γίνει η συνεδρίαση και να ληφθούν όλες οι αποφάσεις που θα απεγκλωβίσουν λειτουργικά την ΠΝΟ από την σημερινή διαλυτική κατάσταση που έχει περιέλθει.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 53.33% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.