.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Συγκροτήθηκε ο Εργατικός Ταξικός Συντονισμός στον Πειραιά


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά στις 21/4/2017 πλατιά σύσκεψη που συνδιοργάνωσαν εργατικά Σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργατικές και λαϊκές συλλογικότητες και συνδικαλιστές από διάφορους συνδικαλιστικούς φορείς της πόλης.

Στην σχετική εισήγηση που παρουσιάστηκε στην διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής αναφορά για το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της εργατικής και αγωνιστικής αυτής πρωτοβουλίας ενώ αναλύθηκαν οι σκοποί, η τακτική, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις της.

Επισημάνθηκε ο εργατικός, ταξικός προσανατολισμός, η αγωνιστική δράση που θα αφορά το σύνολο των εργατικών, λαϊκών, κοινωνικών και τοπικών προβλημάτων του Πειραιά και των άλλων λαϊκών συνοικιών της Β΄ περιφέρειας Πειραιά.

Στην κατεύθυνση αυτή υπογραμμίστηκε η ανάγκη να συγκροτηθεί και να αναπτυχθεί ένα ανεξάρτητο συντονιστικό κέντρο για την ανάπτυξη των αγώνων, για την αντιμετώπιση των βάρβαρων αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών που ιδιαίτερα την περίοδο των καταστροφικών μνημονίων έχουν οδηγήσει την χώρα, τον λαό και την εργατική τάξη στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας στην κοινωνική περιθωριοποίηση.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη καταστροφή που έχει υποστεί ο λαός μας την μεταπολεμική περίοδο. Αυτή η αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική με τα παλιά και νέα μνημόνια έχει οδηγήσει την χώρα μας να διεκδικεί την πρώτη θέση επί σειρά ετών στο θλιβερό ρεκόρ της ανεργίας. Οι διαδοχικές αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις έχουν συρρικνώσει τις συντάξεις σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα, έχουν καταργήσει τις ΣΣΕ, έχουν διευρύνει τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, έχουν βάλει στην κατάψυξη τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, έχουν ισοπεδώσει με την υπερφορολόγηση τα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα, έχουν οδηγήσει σε λουκέτο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις σε όλη την χώρα, έχουν μετατρέψει τις εργασιακές σχέσεις σε συνθήκες γαλέρας, έχουν επιβάλει την κοινωνική εξαθλίωση.

Οι μεγάλοι ωφελημένοι της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών ήταν και είναι το μεγάλο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο το οποίο λειτουργεί ως αρπαχτικό λεηλατώντας τις δημόσιες παραγωγικές επιχειρήσεις τις οποίες παίρνει έναντι πινακίου φακής, ληστεύει την λαϊκή και δημόσια περιουσία και εξασφαλίζει καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα σε ότι αφορά το μισθολογικό κόστος αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία γίνονται βορά της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Η επίθεση της κυβέρνησης μαζί με το παλιό μνημονιακό πολιτικό μπλοκ συνεχίζεται, κλιμακώνεται με νέα επίθεση στην οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήδη έχει συμφωνήσει σε ένα νέο σκληρό επώδυνο και αντεργατικό πακέτο με νέες περικοπές στις συντάξεις, με την μείωση του αφορολόγητου αλλά και στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, με νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Καθίσταται πλέον σαφές ότι οι απαιτήσεις των δανειστών και η επιθετικότητα του μεγάλου κεφαλαίου θα συνεχιστεί εάν και εφόσον το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν ορθώσει το ανάστημά του, εάν το κίνημα με όρους ενότητας, μαζικότητας και ταξικής αντεπίθεσης δεν αντισταθεί οργανωμένα, συντονισμένα, εάν το ίδιο δεν συγκρουστεί και δεν έρθει σε ρήξη με αυτές τις πολιτικές της οικονομικής και πολιτικής ελίτ του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού.

Το εργατικό κίνημα, τα συνδικάτα και κυρίως το ταξικό κομμάτι του, έδωσε στα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας έναν σκληρό και δύσκολο αγώνα και είχε την δική του ξεχωριστή συμβολή σε μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Μεγάλες μαζικές και αγωνιστικές δράσεις που οργανώθηκαν αυτή την περίοδο αναχαίτισαν, μπλόκαραν ή καθυστέρησαν μια σειρά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που ήταν στους στόχους τόσο των δανειστών όσο και των διαδοχικών μνημονιακών κυβερνήσεων.

Όμως αυτός ο αγώνας δεν στέφθηκε με επιτυχία αφού οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα η ηγεσία της ΓΣΕΕ, υπονόμευσαν την αναγκαία μετωπική σύγκρουση, έβαλαν πλάτη στην ουσία να υλοποιηθούν οι σκληρές και επώδυνες μνημονιακές πολιτικές.

Αυτό αποδείχνεται περίτρανα και με την τακτική αυτών των δυνάμεων και την περίοδο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που παρά τα σκληρά αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν με το 3ο μνημόνιο, την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση αλλά και το νέο πακέτο που προωθεί η κυβέρνηση, οι δυνάμεις αυτές έχουν οδηγήσει τα συνδικάτα σε αγωνιστική απραξία και παροπλισμό του κινήματος των εργαζομένων.

Παράλληλα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα επιλέγουν την αδιέξοδη αντιενωτική τακτική της κομματικής περιχαράκωσης η οποία αποδεικνύεται εντελώς ατελέσφορη και αναποτελεσματική στην απόκρουση της επίθεσης κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ε.Ε και ΔΝΤ.

Αυτή η τακτική των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που στον Πειραιά στον οποίο είναι πρώτη δύναμη και έχει τον πρώτο ρόλο στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι οδηγεί το κίνημα στην διάσπαση, τον κατακερματισμό και στην ουσία αρνείται την αναγκαία συσπείρωση και κοινή αγωνιστική δράση ενώ η ανακύκλωση των συγκεντρώσεων δείχνει ότι δεν θίγει το σύστημα, δεν αντιμετωπίζει την επιθετικότητα του κεφαλαίου και αποτελεί στρατηγική ήττας για το εργατικό κίνημα.

Χαρακτηριστική είναι επίσης η άρνηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ (που στο Εργατικό Κέντρο του Πειραιά κυριαρχούν οι δυνάμεις της αγωνιστικής συνδικαλιστικής αριστεράς) να μετεξελιχθεί αυτό σε ένα πραγματικό κέντρο αντίστασης – πάλης και αλληλεγγύης αποδείχνει τα τραγικά αδιέξοδα αυτής της στρατηγικής.

Η κατάσταση αυτή στο συνδικαλιστικό κίνημα του Πειραιά επιβάλει να πάρουν την πρωτοβουλία μια σειρά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες με αγωνιστικό προσανατολισμό προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ταξικό αγωνιστικό κέντρο δράσης, διεκδίκησης, συσπείρωσης και συντονισμού όλων εκείνων των δυνάμεων που τάσσονται ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική.

Το μεγάλο κεφάλαιο εφοπλιστές – βιομήχανοι – τραπεζίτες επιδιώκουν να πάρουν την ρεβάνς συντρίβοντας τις εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών που κερδήθηκαν με σκληρούς και πολύχρονους αγώνες.
Το καπιταλιστικό σύστημα παγκόσμια και στην χώρα μας διέρχεται βαθειά και παρατεταμένη κρίση, αναζητάει διέξοδο στις περικοπές και στις μειώσεις των μισθών, των εργασιακών δικαιωμάτων, στην μείωση της συμμετοχής στις δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την πρόνοια. Επιδιώκει την μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, απαιτεί νέα προνόμια στην επιχειρηματική του δραστηριότητα για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία σε βάρος του λαού και των εργαζομένων.

Στις συνθήκες αυτές εντείνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί για την προώθηση των γεωπολιτικών και οικονομικών τους συμφερόντων με την εκμετάλλευση, την υποδούλωση και την λεηλασία του πλούτου πολλών χωρών του τρίτου κόσμου.

Στο έδαφος αυτών των αντιθέσεων και για τον έλεγχο νέων αγορών οξύνεται η μεταξύ τους αντιπαράθεση δημιουργώντας συνεχώς νέες εστίες σύγκρουσης και αντιπαράθεσης σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στην νοτιοανατολική μεσόγειο που η κλιμάκωση αυτή της αντιπαράθεσης παίρνει ολοένα και περισσότερο χαρακτηριστικά πολεμικής αναμέτρησης. Ο ορυκτός πλούτος αλλά και η γεωστρατηγική θέση χωρών όπως είναι η Συρία, το Ιράκ, η Λιβύη, είναι στο επίκεντρο αυτής της διεθνούς ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης.

Ταυτόχρονα οι πολεμικές επεμβάσεις του ιμπεριαλισμού όλων των αποχρώσεων δημιουργούν και υποδαυλίζουν τοπικές συρράξεις, εμφύλιους πολέμους, εκμεταλλεύονται και υποκινούν θρησκευτικές και άλλες διαφορές προκειμένου να παίξουν τον ρόλο του διεθνούς χωροφύλακα και στοχεύοντας στον έλεγχο αλλά και στην εκμετάλλευση αυτών των χωρών.

Η θέση μας είναι σαφής και ξεκάθαρη: καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που οδηγούν τους λαούς σε πολέμους, στην καταστροφή, στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην αναγκαστική προσφυγιά.

Είμαστε σταθερά στο πλευρό των προσφύγων – μεταναστών και των δικαιωμάτων τους, καταγγέλλουμε την ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας η οποία υπογράφηκε και με την συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης.

Απαιτούμε το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και την έξοδο της χώρας από την ιμπεριαλιστική συμμαχία του ΝΑΤΟ.
Καμιά εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια του ιμπεριαλισμού. Στηρίζουμε το φιλειρηνικό αντιπολεμικό κίνημα, είμαστε στο πλευρό του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, παλεύουμε μέσα από τα εργατικά συνδικάτα και τις συλλογικότητες για την απομόνωση της νεοφασιστικής ιδεολογίας.

Απαιτούμε την δίκη και καταδίκη της Χρυσαυγίτικης νεοναζιστικής συμμορίας για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

Η σύσκεψη των Σωματείων, των συλλογικοτήτων και των συνδικαλιστών που συμμετείχαν στην ανωτέρω σύσκεψη αποφάσισαν τα παρακάτω:

• Την συγκρότηση προσωρινής συντονιστικής επιτροπής

• Την οργάνωση νέας (μετά την 1η Μάη 2017) Παμπειραϊκής σύσκεψης για την συγκρότηση συντονιστικού οργάνου.

• Τον γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς στον Πειραιά την 1/5/2017 στο Πασαλιμάνι στις 10.30 π.μ

• Την συζήτηση και έγκριση προγραμματικής διακήρυξης με τους στόχους, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις.

• Την σύνδεση με άλλους αγωνιστικούς εργατικούς φορείς και συντονιστικά όργανα που αναπτύσσουν την δράση τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

• Τον προγραμματισμό της δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο «Εργατικός Ταξικός Συντονισμός Πειραιά Σωματείων, Συνδικαλιστών και Συλλογικοτήτων» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε Σωματείο και Σύλλογο του Πειραιά, σε κάθε εργατική και λαϊκή Συλλογικότητα, σε κάθε έντιμο συνδικαλιστή που έχει αγωνιστικό προσανατολισμό και θέλει οργανωμένα και συντονισμένα να παλέψει ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης του μεγάλου κεφαλαίου και των δανειστών, να συμμετάσχει, να πλαισιώσει και να στηρίξει την αγωνιστική αυτή πρωτοβουλία.

Πειραιάς 24/4/2017

Εργατικός Ταξικός Συντονισμός Πειραιά
Σωματείων, Συνδικαλιστών και ΣυλλογικοτήτωνΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 74.00% ( 10
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

22 Σχόλια στο "Συγκροτήθηκε ο Εργατικός Ταξικός Συντονισμός στον Πειραιά"

ανώνυμος

το πασόκ δεν το βάζει κάτω….
…αλλά τα ψωμιά του είναι λίγα.
Αγόρια, «δύσκολη» η Δευτέρα, κι αν δε μαζευτείτε όλοι στο Μουσείο, κάτι να φανείτε, θα εξαφανιστείτε!
Ταχτικά λάθη….

Ανώνυμα

Τα ταχτικά λάθη μικρή σημασία έχουν. Δεν πειράζει που το ΠΑΜΕ θα έχει πολλαπλάσιους στον Πειραιά από ότι ο συντονισμός. Αυτό που πειράζει είναι πως αυτόν τον κόσμο δεν τον έβαλε να πάρει μια πρωτοβουλία για την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού. Δεν τον έβαλε να πάρει μία πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες που κατέφθαναν στο λιμάνι πέρυσι κατά χιλιάδες. Δεν τον έβαλε να διεκδικήσει την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ή μάλλον τον έβαλε να ζητάει να γίνονται μαθήματα στα στρατόπεδα. Αλλά ναι την Πρωτομαγιά θα τον βάλει να κάνει παρέλαση για να δείξει πως είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον Πειραιά.

εργάτης

Σωστόόός!!!!

lathranagnostis

«……δεν τον ΕΒΑΛΕ να ΠΑΡΕΙ μια ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ…..»
Φοβερό οξύμωρο, που τελικά προδίδει αυθόρμητα, όλη σας την νοοτροπία για τις κινηματικές δράσεις!

Ανώνυμα

Αυτό σε μάρανε. Η διατύπωση αν κάποιος (εδώ μιλάμε για το κόμμα στην ουσία) βάζει κάποιον άλλον να πάρει μια πρωτοβουλία, αν αυτό είναι πρωτοβουλία; Μα όταν ξεσπά κάτι χωρίς να ελέγχεται από το κόμμα δεν το στηρίζεται. Θα γίνει σεντόνι αν σου αναφέρω παραδείγματα.

lathranagnostis

Άλλο άρθρο που «παίζει» αυτή τη στιγμή στην «Π», τιτλοφορείται:«Η ανεξάρτητη ταξική Πρωτομαγιά στον καιρό των μνημονίων». (Προφανώς, το «ανεξάρτητη», μπαίνει σε αντιδιαστολή με την «εξαρτημένη Πρωτομαγιά» του ΠΑΜΕ.)
Τελικά, απ ότι φαίνεται, «τους βάζετε(!) να κάνουν» μια «ανεξάρτητη Πρωτομαγιά»?
Κι εγώ πάντως, αν σου αναφέρω πόσες «ανεξάρτητες», «αυτόνομες», «αυθόρμητες», πρωτοβουλίες(!), ήταν καραμπινάτα εξαρτημένες και καθοδηγούμενες, θα γράψω δύο σεντόνια….!
Όπως το μεγαλύτερο επίτευγμα του διαβόλου ήταν να πείσει τον κόσμο ότι δεν υπάρχει, έτσι και το μεγαλύτερο επίτευγμα του οπορτουνισμού, θα είναι να πείσει τον κόσμο, ότι υπάρχουν «ανεξάρτητες», «αυτόνομες», «αυθόρμητες»κλπ πολιτικές δράσεις.
…….το προσπαθεί……

Νίκος

Κάνεις λάθος.Το ΠΑΜΕ πήρε πρωτοβουλία για τους χιλιάδες πρόσφυγες που ήταν στο λιμάνι πέρσυ.Πήγε (μετά από κανά μήνα από τότε που είχαν εγκατασταθεί) και τους μοίρασε τρόφιμα υπό τη συνοδεία βουλευτών του ΚΚΕ και καμερών του ΣΚΑΙ και της ΕΡΤ.

μεταβατικός σοσιαλιστής

Αυτά μπορεί να τα λέτε μεταξύ σας και να χαίρεστε, αλλά μην τα λέτε παραέξω γιατί σας περιγελάνε. Το τι έχει και τι δεν έχει κάνει το ΠΑΜΕ μπορεί να το δει από το σπίτι του ο καθένας με μια αναζήτηση στο πόρταλ του 902. Γιατί αυτοί που ενδιαφέρθηκαν για τους πρόσφυγες και πήγαν εκεί ξέρουν ποιος είχε παρουσία εκεί και αποδείκνυε την ταξική του αλληλεγγύη και ποιες οργανώσεις «ακηδεμόνευτες και από τα κάτω» πόνταραν στη μετατροπή της αλληλεγγύης σε σόου για εντυπώσεις.

Νίκος

Καλά άστο φιλαράκι,γιατί άλλοι (κι όχι εσείς) ήτανε μερόνυχτα στο λιμάνι και λιώναν τις σόλες των παπουτσιών τους προστατεύοντας τους πρόσφυγες από τους φασίστες (και δε μιλάω μόνο για ΧΑ) και από τους Ματατζήδες που για πλάκα ψέκαζαν γυναικόπαιδα κι αλληλέγγυο κόσμο.Εδώ στη δίκη για την επίθεση στο ΠΑΜΕ,καθόσασταν και κοιτάζατε τους φασίστες που επιτίθονταν με καδρόνια και τούβλα στα ‘Προσφυγικά’ που ζούνε οικογένειες μεταναστών και δε κάνατε τίποτα.Για πανιά «το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί» καλοί είστε,αλλά μέχρι εκεί.

μεταβατικός σοσιαλιστής

Μιλάμε για κομμουνιστικό ήθος, όχι αηδίες. Τώρα οι πρωτοβουλίες έγιναν ξύλο με τα ΜΑΤ και όποιος έχει τα πιο πολλά παράσημα κερδίζει. Πες ό,τι θες από το διαδίκτυο για το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ να ψαρώσεις κανάν πρωτάρη, ξέρεις ότι έξω δε σε παίρνει να τα πεις, . Το ποιος έλιωσε τις σόλες και ανιδιοτελώς το ξέρουν και οι πρόσφυγες και όσοι δεν ζουν στο μαγικό κόσμο του αριστεροχωρίου. Άντε καμιά σημαία ΚΕΕΡΦΑ να αχνοφανεί δίπλα στους πρόσφυγες για να βγουν και οι φωτό (κατά το ΣΚΑΙ και ΕΡΤ όπως είπε και ένας άλλος σχολιαστής με κομμουνιστικό ήθος και αυτός), αλλά μέχρι εκεί είστε.

Νίκος

Βρε ανίδεε άνθρωπε,έχεις περάσει από το City Plaza,τη Νοταρά 26,την Τσαμαδού,το 5ο Λύκειο κλπ να δείς τι κάνουν οι του «αριστεροχωρίου» (εσύ και ο Τσίπρας χρησιμοποιείτε αυτή τη φράση) για τους πρόσφυγες και τις οικογένειές τους; Πριν 6 μήνες κόντεψε να καεί κόσμος ζωντανός απ’τα γκαζάκια των ναζί στη Νοταρά στην προσπάθεια του να προστατέψει τους πρόσφυγες.
Ντάξει εσείς άμα δείτε ΜΑΤατζήδες με πάνοπλους ναζί από πίσω να επιτίθενται σε πρόσφυγες καθίστε και μη κάνετε τίποτα (όπως στο Λιμάνι,στα Προσφυγικά,στο Ωραιόκαστρο και αλλού όπου ήσασταν παρατηρητές).Τόσο πολύ θέλετε να τσακίσετε το φασισμό,που στη δίκη,ήσασταν παρών μόνο στη συνεδρίαση για την επίθεση στο ΠΑΜΕ. Η ΚΕΕΡΦΑ και πολλοί άλλοι είναι καθημερινά στο Εφετείο,τον Κορυδαλλό κι όπου δικάζονται οι νεοναζί,σε όλες τις συνεδριάσεις.
Υστ.:1)Χθες στο κέντρο του Πειραιά η ΚΕΕΡΦΑ και αναρχικοί ακύρωσαν φασιστοσύναξη,εσείς κοιμόσασταν.
2): Οι πρόσφυγες πάντως ξέρουν να πουν και για την «προσφορά» σας στη Λέσβο στο Εργ.κέντρο.

lathranagnostis

Το ότι το ΠΑΜΕ, εκτός από τους πρόσφυγες και τα πλακώματα με τους φασίστες και τους ΜΑΤατζήδες, έχει ένα σωρό άλλα θέματα που πέφτουν στις πλάτες του και πρέπει να τα αντιμετωπίσει, αυτό, δεν σας λέει τίποτα.

Νίκος

Ναι όντως,η παρουσία (για τις φωτό) σε συνέδρια συνδικάτων στην άλλη άκρη της γης ή η διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου και συναυλιών,δε σε αφήνει να ασχοληθείς με τους πρόσφυγες,τους πλειστηριασμούς,τις αυξήσεις στα ΜΜΜ και τα διόδια.

μεταβατικός σοσιαλιστής

Ότι ασχολείται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αυτά τα ζητήματα. Έγινε μεγάλε. Εκτός από τυχοδιωκτικές κινήσεις, τίποτα το ουσιαστικό. Οργανώνουν ξεσπάσματα για μικροκομματικά οφέλη. Πάντως τη δουλειά τους στην αντιπαράθεση… του ίντερενετ την κάνουν. Είστε (βασικά φαίνεστε) καλοί ρομπέν των δασών.

Νίκος

Πήγαινε την επόμενη Τετάρτη σε ένα απ’τα πολλά Ειρηνοδικεία της Αττικής να δεις εάν ασχολείται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Καλά για Κυριακάτικη αργία και ΜΜΜ εξαφανισμένοι είστε δε το συζητώ καν.
Το ποιός κάνει ‘ιντερνετική αντιπαράθεση’ φαίνεται από την αναλογία σχολίων εδώ μέσα και αλλού,στο Twitter συναγωνίζεστε τον Άδωνι στο ποιός θα τουιτάρει γρηγορότερα!

μεταβατικός σοσιαλιστής

α εσύ ήσουνα, δε μου προκαλεί έκπληξη.

ΓΚ1

Καλα,εσεις που ξερετε απο ‘τακτικη’,βαλτε (οπως καθε χρονο) την εξεδρα των ομιλιων στη μεση της Αμαλιας με τα μελη σας απο κατω αραια-αραια με τις κοκκινες σημαιες,τα γαρυφαλλα και τα καπελακια και ισως πιασετε απο τα Λουλουδαδικα ως το γκαραζ της Βουλης!
Υ.γ.: Το ‘αγορια’ ολιγον υποτιμητικο δε θεωρεις; Υπαρχουν και γυναικες-πραγματικες αγωνιστριες στο κινημα!

Ανώνυμα

πριν πειτε το οτιδηποτε για το παμε εδω στο ιντερνετ,να αναρωτηθειτε γιατι εκει εξω,στην εργατικη ταξη δεν πειθετε ουτε το ειδωλο σας στον καθρεφτη……

Ανώνυμα

ενω εσεις με την τακτικη σας και τα μετωπα σας με την αδεδυ και ολα τα γκρουπουσκουλα ..τρεις και ο κουκος!!!!και ο κουκος πασοκοαναθρεμενος…..

ΓΚ1

Το «τρείς κι ο κούκος» είναι σχετικό αγαπητέ «ανώνυμε».Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην τελευταία κινητοποίηση των «Πρωτ.Σωματείων» που στήριξε, μάζεψε γύρω στους 3.000.Το ΠΑΜΕ στην τελευταία πορεία του,ζήτημα εάν είχε 5.000 κόσμο.Τεράστια διαφορά…Που πήγαν τα ‘μιλούνια’ που κατεβάζε το 2012; Άστο λοιπόν! Όσο για τα «Πασοκοαναθρεμένα» και την»Αδεδυ» καταντήσατε γραφικοί,καραμέλα το κάνατε πια…

ένας

3000 ε;!;! Τέτοια λέτε για να παίρνετε κουράγιο; Τι να πω, άμα σας βοηθάει…
Ο κόσμος τοχει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι
(Το ΠΑΜΕ πάντως, αν σου λέει κάτι, δεν έχει μιλήσει ΠΟΤΕ για νούμερα)

ανωνυμος

Οι ….3000(!) συμφωνούν, ότι τους «μάζεψε» η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
Εκτός αν ήθελες να πεις πως του μάζεψε η «Πρωτ. Σωματείων» και στήριξε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Εγώ πάντως βλέπω μερικά πανώ «σωματείων» χωρίς κόσμο από πίσω, και κατά τα άλλα οι «3000» δεν είναι παρά οι εξής 500-600, γνωστοί και επαναλαμβανόμενοι της τελευταίας 30-ετίας…., οι «αριστεροχωρικοί».
Και δε μου κάνει εντύπωση: Ο πασόκικος «λαός», που σας ψηφίζει σε αυτά τα σωματεία, την Πρωτομαγιά την κάνει στους …»προορισμούς τριημέρου», αφήνοντας σας «αγωνιστές» μου, να κάνετε την …επανάσταση (του «ανεξάρτητου» από τον Λαό «κινήματος») μόνοι σας. Αυτή είναι η άτυπη «σύμβαση έργου», που έχετε αποδεχτεί.
Αυτός ήταν πάντα ο πόλος σας. Να εκδίδετε ψευδοπιστοποιητικά «αριστερής αμφισβήτησης» σε αντικομμουνιστές μικροαστούς καναπεδάτους, με αντάλλαγμα μια μίζερη ψήφο σε σωματεία φαντάσματα-καπετανάτα, καταδικασμένα να είναι μονίμως …»Πρωτοβουλίες», «Συντονισμοί» και …»πρωτοβάθμια»!
Η ιστορία επαναλήφτηκε και χτές, όπως σας την είχα περιγράψει στο εισαγωγικό σχόλιο αυτού του ποστ.
Αλήθεια, ο «ταξικός Συντονισμός» του Πειραιά χτες, πόσους «μάζεψε»;

wpDiscuz