.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Παρασκευή 24/03 – Νέα κινητοποίηση για το θάνατο του 22χρονου ντελιβερά των mikel


Σε νέα κινητοποίηση στα mikel καλεί η Λάντζα στον χώρο του επισιτισμού την Παρασκευή 24 Μάρτη, στις  2.00 μμ στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας στο Αιγάλεω.

Στις 13 Μάρτη είχε προηγηθεί μια πρώτη διαμαρτυρία  για τον θάνατο του 22χρονου ντελιβερά που πλήρωσε με την ζωή του το ψωμί που πάλευε να βγάλει.

Η ανακοίνωση της ΛΑΝΤΖΑ αναφέρει:

Στις εργασιακές γαλέρες των mikel οι εργαζόμενοι θυσιάζονται στην άσφαλτο για τα κέρδη των αφεντικών τους

Αυτό που παράγει ο καπιταλισμός είναι ο θάνατος, στις 9/3/2017 ο 22χρονος Μέμο, διανομέας των MIKEL Κολωνού, πλήρωσε με την ζωή τους το ψωμί που πάλευε να βγάλει. Για τους εντεταλμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης και τους γραφειοκράτες επαγγελματίες εργατοπατέρες του αστικοποιημένου συνδικαλισμού πρόκειται απλά για «Εργατικό Ατύχημα» και ως τέτοιο προσπαθούν να το καταχωρίσουν στη συνείδηση μας . Για εμάς όμως τους συναδέλφους του Μέμο είναι η σκληρή καπιταλιστική καθημερινότητα, είναι η βιοπάλη που πληρώνεται με αίμα για το μεροκάματο ενώ τα αφεντικά πλουτίζουν, είναι τα τσακισμένα κορμιά της εργατικής τάξης για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα των MIKEL και στη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου οι διανομείς είναι υποχρεωμένοι να ρισκάρουν τη ζωή τους καθημερινά στους επικίνδυνους δρόμους των πόλεων για 3 ευρώ την ώρα. Η πολυδιαφημισμένη εταιρεία που παρουσιάζεται ως πρότυπο επιχειρηματικότητας φαίνεται ότι βασίζει την ανάπτυξη και τη κερδοφορία της σε μεθόδους ακραίας εκμετάλλευσης καθώς η συνήθης πρακτική είναι οι διανομείς να εργάζονται με δικό τους όχημα καλύπτοντας όλα τα έξοδα κίνησης και συντήρησης από τη τσέπη τους ενώ η αντίληψη ότι η υποχρέωση παροχής των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας δεν αποτελεί μέτρο πρόληψης ατυχημάτων αλλά επιβάρυνση του κόστους εργασίας είναι ο κανόνας σε όλα τα καταστήματα.

Πρέπει άμεσα να μπει ένα τέλος σε αυτό τον λυσσαλέο ταξικό πόλεμο που έχουν κηρύξει εναντίον μας Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και εργοδότες με πρόσχημα την υποτιθέμενη «ανάπτυξη». Την ώρα που τα αφεντικά μπορούν να απολαμβάνουν ασφαλείς τα πλούτη που απέκτησαν από το αίμα και το μόχθο μας εμείς θρηνούμε τα απροστάτευτα θύματα που στέλνουν σε μια άνιση μάχη στην άσφαλτο φορτωμένοι με μπόλικη πίεση και τρομοκρατία για να πάει η παραγγελία στην ώρα της.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ

Υποχρέωση της επιχείρησης να παρέχει δικά της οχήματα στους διανομείς τα οποία θα πρέπει να συντηρεί ο εργοδότης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή

Υποχρέωση να παρέχονται τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (Κράνος, γάντια, ειδικά μπουφάν, μπότες και γάντια μηχανής )

Απαγόρευση διανομών σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (Βροχή, ψύχος, υψηλές θερμοκρασίες )

Προσλήψεις και Στελέχωση του σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με ταυτόχρονη εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα επισιτιστικά καταστήματα που εργάζονται διανομείς

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΖΕΙ ΜΕ 3 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ

Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
ΟΧΙ στις απλήρωτες υπερωρίες και την ανασφάλιστη εργασία
7ωρο – 5ήμερο -35ωρο για όλους

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 24/3 – 2.00 μμ Εξω ΑΠΌ τα κεντρικά γραφεία των mikel (Λεωφόρος Αθηνών 347, Αιγάλεω)

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz