.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Σωματείο Εργαζομένων Wind: Παράσταση διαμαρτυρίας με στάση εργασίας την Τετάρτη 21/10


ΓΟΥΙΝΤ ΣΩΜΑΤΕΙΟ 9Πανελληνιο Σωματειο Εργαζομενων Wind

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ. 13/10/2015
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/10/15, 8.00-12.00 ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΔΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.

Συνάδελφοι,

η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη Wind συνήλθε στις 13/10/2015, εξέδωσε ψήφισμα σχετικά με τα αιτήματα ως προς την υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε και τις απολύσεις και αποφάσισε τα εξής
– Επίδοση του ψηφίσματος από τους εργαζόμενους και το διοικητικό συμβούλιο στη Διεύθυνση του HR, στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21/10. Για το σκοπό αυτό προκήρυξε στάση εργασίας την ίδια μέρα, 08.00-12.00.
– Απεργία για την υπογραφή Ε.Σ.Σ.Ε. και τις απολύσεις σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.
– Στάση εργασίας στις 12/11/15, 9.00-15.00 για τη στήριξη της συναδέλφου και μέλους του δ.σ. Όλγας Κολιούση. Στις 12/11 εκδικάζεται η υπόθεση της δίωξης εις βάρος της συναδέλφου από την εταιρία.
– Σύνταξη ερωτηματολογίου με θέμα την ΕΣΣΕ, τις εργασιακές συνθήκες και το Σωματείο.
Είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη οι εργαζόμενοι
– Να συσπειρωθούμε στο Σωματείο ώστε να αντισταθούμε πιο οργανωμένα και συλλογικά στις απολύσεις και στην επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών
– Να δραστηριοποιηθούμε και συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις ώστε αυτό που επιθυμούμε και σκεφτόμαστε για την εργασιακή συνθήκη να μετασχηματιστεί σε ηχηρό μήνυμα προς τη Διοίκηση
– Να μην απελπιζόμαστε, να μην γινόμαστε παθητικοί δέκτες των όσων συμβαίνουν εντός και εκτός δουλειάς.
– Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε το παρόν και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και στους δικούς μας ανθρώπους.
Σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Μαρούσι την Τετάρτη 21/10/15 με στάση εργασίας 8.00-12.00, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει η επίδοση του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8 π.μ. – 12 π.μ.
Συμμετέχουμε όλοι/ες στην παρέμβαση στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της WIND στο Μαρούσι, Λ. Κηφισίας 66

Σημείο προσυγκέντρωσης στις 9 π.μ. στο κτίριο της Λ. Αθηνών

Ενωμένοι με το Σωματείο μας συμμετέχουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
www.pasetim.com
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 13/10/2015

Η διοίκηση της Wind επιμένει στην επιβολή μειώσεων στους μισθούς των νεοπροσλαμβανόμενων και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για ονομαστικές μειώσεις στους συναδέλφους με περισσότερα χρόνια εργασίας, ως προϋπόθεση για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Εν τω μεταξύ συνεχίζει τις απολύσεις κυρίως συναδέλφων με πολλά έτη υπηρεσίας και την μεταφορά αντικειμένων σε εργολάβους.
Οι εργαζόμενοι:

Δεν δεχόμαστε να έχουμε συναδέλφους εργαζομένους δύο ταχυτήτων, γιατί υπερασπιζόμαστε την ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων και γιατί με τον τρόπο αυτό υπονομεύονται οι θέσεις εργασίας των παλαιότερων εξ αυτών. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια με το πάγωμα των ωριμάνσεων και την διακοπή των διατακτικών, ήδη έχουμε υποστεί μειώσεις που φθάνουν τουλάχιστον τα 100 ευρώ μηνιαίως. Αν σε αυτά προσθέσουμε τις αυξήσεις των φόρων και γενικότερα του κόστους ζωής, οι μειώσεις είναι πολύ υψηλότερες.

Δεν δεχόμαστε τον αποχαρακτηρισμό επιδομάτων. Τα επιδόματα έχουν προκύψει από συλλογικές κατακτήσεις και κάποια έχουν τεθεί λόγω των επιμέρους χαρακτηριστικών της άσκησης των καθηκόντων μας. Πχ μέσα στην άσκηση των καθηκόντων μας ήταν και θα παραμένει η γνώση της ξένης γλώσσας & γι αυτό θα πρέπει να το λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στην WIND. Επιπλέον, η ιστορία έχει δείξει ότι οι οικειοθελείς παροχές τείνουν να καταργούνται (βλέπε διατακτικές σίτισης).

Δεν δεχόμαστε να καταργηθεί η 1 ημέρα εβδομαδιαίας ανάπαυσης (ρεπό) μετά τη λήξη του χρόνου επιφυλακής στο τμήμα TNSπου αποδίδεται, αντί αυτού πρέπει να επεκταθεί σε όλα τα τεχνικά τμήματα που βρίσκονται σε standby. Η ανάπαυση μετά την επιφυλακή επιβάλλεται και συμβάλει τόσο στην ψυχική ηρεμία του εργαζομένου όσο και στην ανταπόκριση των εργασιακών καθηκόντων του.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα αιτήματα της Γενικής Συνέλευσης, (κατάργηση δανεικής εργασίας, μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου κλπ – αναφέρονται ενδελεχώς στο ψήφισμα της Γ.Σ. στις 16/12), η διοίκηση επιμένει να τα θεωρεί εντελώς αμελητέα.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

Συνεχίζουμε δυναμικά. Διεκδικούμε:
· Καμία μείωση μισθών – καμία κατάργηση επιδομάτων
· Ενσωμάτωση των χαμένων – παγωμένων ωριμάνσεων στο βασικό μισθό
· Επέκταση του επιδόματος αγγλικών σε όλα τα τμήματα
· Άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου σύμβαση- προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου
· Δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό της διοίκησης – Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Καμία αντιδραστική παρέμβαση – αλλαγή στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα.
· Κατάργηση της δανεικής εργασίας, απορρόφηση όλων των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Wind με σύμβαση εργασίας απ’ ευθείας από την Wind
· Όχι σε απολύσεις – εργολαβίες
· Καμία αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών μας σχέσεων
· Κατοχύρωση του πλαισίου της άδειας θηλασμού
· Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας σε όλη την έκταση των εργασιών
· Επίδομα γάμου σε μονογονεϊκές οικογένειες

Όπως ρητώς έχει διατυπωθεί, η μόνο υπαναχώρηση από τις αρχικές μας θέσεις είναι η υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τους όρους της τελευταίας. Οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι και θα αγωνιστούμε συλλογικά για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με ικανοποιητικούς για εμάς όρους.

Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. του Σωματείου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Μέσα στα πλαίσια αυτά είναι και η οργάνωση κινητοποιήσεων, η ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού (αφίσες, πανό, σποτάκι, στήριξη του αγώνα μας κ.α.) και των ΜΜΕ καθώς και η υποστήριξη & η αλληλεγγύη από την Επιτροπή Αλληλεγγύης, σωματεία, συλλογικότητες, φορείς και συνελεύσεις γειτονιών.
Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη τώρα περισσότερο από ποτέ. Ένας τρόπος συμμετοχής είναι και η δημιουργία επιτροπών εργαζομένων ανά τμήμα. Επιτροπές που θα συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό των δράσεων και θα μπορούν να μεταφέρουν από και προς το σωματείο οποιαδήποτε πληροφορία.

Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω! Απαιτούμε από την Διοίκηση της WIND να υπογράψει επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, η οποία θα περιλαμβάνει τους όρους που υπαγορεύτηκαν από την Γενική μας
Συνέλευση και θα καλύπτει εξίσου ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΠΟ. ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ, ΣΕ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Η Γενική ΣυνέλευσηΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz