.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ο Δ. Δεσύλλας για τον αγώνα των αγροτών στο “Ράδιο Παντιέρα” (Βίντεο)


Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» που μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο της ERTopen το απόγευμα της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου 2017.

Θέμα της εκπομπής ήταν οι πολυήμερες αγροτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι αιτίες, τα αιτήματα και οι προοπτικές τους.

Καλεσμένος στο στούντιο, ο Δημήτρης Δεσύλλας, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στον απόηχο του χθεσινού συλλαλητηρίου των αγροτών στην Αθήνα, ο Δημήτρης Δεσύλλας με λίγα λόγια και σταράτα,

-περιέγραψε τις επιπτώσεις από την μέχρι σήμερα ένταξη τής Ελλάδας στην ΕΟΚ παλαιότερα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα,

-ανέλυσε τις δραματικές συνέπειες που θα έχει για τους φτωχομεσαίους αγρότες η εφαρμογή του «Μητρώου Αγροτών και αγροτικών Εκμεταλλεύσεων»,

-αναφέρθηκε στις εξελίξεις που πυροδοτεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ)

-μίλησε για τις προοπτικές του αγώνα των αγροτών, καθώς και για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις ώστε αυτός να αποβεί νικηφόρος,

-αναφέρθηκε στην ελπιδοφόρα Πρωτοβουλία αντικαπιταλιστικής – αντιΕΕ συσπείρωσης αγροτοκτηνοτρόφων – ψαράδων – και εργαζομένων στον αγροτικό τομέα «Η Σπορά»,

-κάνοντας και ένα γενικότερο σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις στο τέλος της εκπομπής.

Η εκπομπή μεταδόθηκε από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen το απόγευμα της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου 2017, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00. Μπορείτε να την ακούσετε ολόκληρη στα τέσσερα βίντεο που ακολουθούν.

Στην παρουσίαση ήταν ο Νίκος Ξηρουδάκης. Στη ρύθμιση του ήχου, ο Παναγιώτης Ζέκιος.

H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.

Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5, στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς της Ελλάδας.

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



3 σχόλια στο “Ο Δ. Δεσύλλας για τον αγώνα των αγροτών στο “Ράδιο Παντιέρα” (Βίντεο)

  1. ησίοδος

    ΟΙ αγροτοπατέρες χρεοκόπησαν, ζήτω οι αγροτοπατέρες με την καινούργια προβιά.
    κι όχι, πως “απαξιώνουμε ό,τι δεν ελέγχουμε”, απα,πα,πα, πα!

    Reply
    1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

      Οι αγροτοπατέρες θα γίνουν θλιβερή μειοψηφία, μόνο όταν οι αγρότες, οι φτωχομεσαίοι αγρότες, οι εργάτες γης έλληνες και ξένοι φτιάξουν συλλογικότητες με οργάνωση και αυτοοργάνωση. Και με στόχο την αντικαπιταλιστική, κοινοτική ιδιοκτησία της γης και των νερών.

      Μου αρέσει ο λόγος του Δημήτρη Δεσύλλα.

      Reply
  2. ελευθεριακός πάνθηρας *29

    …οι μικρομεσαιοι αγρότες πάλι για μια φορά ξαναγύρισαν στα σπίτια τους και στην δουλίτσα τους κάνοντας διάλλειμα στις εργασίες που κατακόρον τις κάνουν εργάτες γης (ντόποιοι και ξένοι) που οι μόνη ελπίδα είναι σε αυτούς τους προλετάριους που πρέπει να απαλλοτριώσουν την ιδιοκτησία των μεγαλοακτημόνων και να καλλιεργήσουν συλλογικά την γη….που μαζί με το προλεταριάτο των πόλεων θα δημιουργήσουν την κομμουνιστική κοινωνία….

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.