.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οι μεταλλεργάτες στην Τουρκία ξεσηκώνονται (φωτο – βίντεο)


 

Με δυο τεράστιες πορείες και συγκεντρώσεις στις πόλεις Γκέμπζε και Προύσα, οι μεταλλεργάτες στην Τουρκία, έδειξαν σήμερα ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα των λαών μας.

Χιλιάδες μεταλλεργάτες/τριες απ’ τα εργοστάσια της Renault, της Bosch, της τουρκικής Tofas και άλλων εταιρειών βγήκαν στους δρόμους και πραγματοποίησαν ορμητικές διαδηλώσεις.

Βασικό αίτημα πάλης τους η υπογραφή συλλογικής σύμβασης που να τους δίνει 25% αύξηση στους μισθούς έναντι 8% που τους προτείνεται. Όπως, δηλώνουν, οι ίδιοι οι μεταλλεργάτες, ο πληθωρισμός στη γειτονική χώρα μαζί με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας καθιστούν αδύνατον να ζήσει αξιοπρεπώς μια εργατική οικογένεια.

Πέρα από τις αυξήσεις οι διαδηλωτές μεταλλεργάτες/τριες αγωνίζονται ενάντια στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και απαιτούν περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Στις σημερινές συγκεντρώσεις ακούστηκαν συνθήματα όπως: “Κατάληψη – Απεργία – Αντίσταση”
Βίντεο εδώ
ή “Δεν θα γίνουμε σκλάβοι των αφεντικών”
Βίντεο εδώ

Ενώ ξεχωριστό τόνο έδωσαν οι χοροί και τα τραγούδια των διαδηλωτών:
Βίντεο εδώ
Υπάρχει κι αυτή η Τουρκία που αψηφά το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Ερντογάν. Είναι οι γείτονές μας που έχουν τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αγωνίες με εμάς.

Πηγή: Our Balkans – Τα δικά μας Βαλκάνια

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.