.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Οι γραφειοκράτες των ΣΕΣ-ΓΣΕΕ φαντασιώνονται «άλλο μείγμα πολιτικής»


panagopoulosΈνα νέο … «μείγμα οικονομικής πολιτικής» ζητά το «ψήφισμα στήριξης στους Έλληνες εργαζόμενους» του συνεδρίου της γραφειοκρατικής και ευρωλάγνας Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, μετά προφανώς από παραίνεση της ΓΣΕΕ η οποία είναι μέλος της.

Όπως μας ενημέρωσε η ΓΣΕΕ, «η ΣΕΣ στο δισέλιδο ψήφισμά της απαιτεί από την Ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς να εφαρμόσουν στην Ελλάδα ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, που θα ανατρέπει τις οικονομικά και κοινωνικά καταστροφικές απαιτήσεις των μνημονίων, ενώ δεσμεύεται μαζί με τις οργανώσεις μέλη της, να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή πίεση για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου».

Ως βασικός στόχος αυτής της δέσμευσης της ΣΕΣ είναι η «απαίτηση αποκατάστασης της δέουσας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στις δομές του κοινωνικού διαλόγου (Ευρωπαϊκή ΟΚΕ και άλλοι θεσμοί κοινωνικού διαλόγου)»!

ses_gseeΤόσο η ΣΕΣ όσο και η ΓΣΕΕ δεν αμφισβητούν ούτε κατ’ ελάχιστο την αντεργατική γραμμή των μνημονίων, ούτε φυσικά την ανάγκη αποπληρωμής του ληστρικού χρέους σε ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Το «διαφορετικό μείγμα πολιτικής» αφορά τη «στήριξη των επενδύσεων» και όχι την ανατροπή βέβαια του προγράμματος λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της διάλυσης του ασφαλιστικού και την αμφισβήτηση της φυλακής του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, κανένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής δεν μπορεί να υπάρξει εντός των σημερινών αστικών πλαισίων και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από την οδυνηρή ήττα της γραμμής ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα που κατέληξε στο τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο.

Για αυτό το μάχιμο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, δεν έχει ανάγκη από την «αλληλεγγύη» των γραφειοκρατών της ΣΕΣ, οι οποίοι αυτό που έχουν μάθει είναι οι διαλογισμοί με τους Γιουνκέρ και Σία σε χλιδάτους συνεδριακούς χώρους πολυτελών ξενοδοχείων της Ευρώπης κι όχι βέβαια ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας για τα εργατικά δικαιώματα στους χώρους δουλειάς.

ΔΣΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "Οι γραφειοκράτες των ΣΕΣ-ΓΣΕΕ φαντασιώνονται «άλλο μείγμα πολιτικής»"

Ρε δεν πας στο διάολο Γιάννη Παναγόπουλε! Αϊ σιχτίρ πια!

wpDiscuz