.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ν. Σμύρνη: Τα βίντεο της εκδήλωσης για την ΤΤΙΡ


TTIP-2Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης  και «Το Περιοδικό» διοργάνωσαν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση θέμα: «ΤTΙΡ – Το οικονομικό ΝΑΤΟ προ των πυλών!»

Ομιλητές ήταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κεχρής και ο Γιάννης Ευσταθίου από την Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση.

Τη συζήτηση συντόνιζε ο Δημήτρης Ζέρβας.

Η εκδήλωση έγινε στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις ομιλίες. Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.

 

Το «οικονομικό NATO» προ των πυλών!

ttip-erg-lesxiΟι ζωές μας υπό τον πλήρη έλεγχο των πολυεθνικών και οι νέοι γεωπολιτικοί συσχετισμοί

Τον Ιούλιο του 2013 στην Ουάσινγκτον, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσαν την αρχή των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο ροής του κεφαλαίου διεθνώς, τον ρόλο των κρατών και των μεταξύ τους σχέσεων. Πρόκειται για τη, διαβόητη πλέον, Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, γνωστή με τα αρχικά TTIP, μια συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ το περιεχόμενο της οποίας είναι αντικείμενο συζητήσεων που διεξάγονται στα κρυφά!

Η ΤΤΙΡ δεν είναι, απλώς, «μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που στοχεύει στην πολυεπίπεδη οικονομική ανάπτυξη». Πρόκειται για μια συνολική επίθεση του υπερεθνικού κεφαλαίου ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, στους μισθούς, στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον, στην ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων, στην ασφάλεια των τροφίμων, στον πολιτισμό, στα όποια υπολείμματα του κράτους πρόνοιας, στα προσωπικά δεδομένα, στην ελευθερία στο Διαδίκτυο.

Η υπογραφή της συμφωνίας που θα επιτρέψει στις αμερικανικές πολυεθνικές να ασκούν ανεξέλεγκτη επιχειρηματική δραστηριότητα στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε., απομονώνοντας ταυτόχρονα την Κίνα, Ρωσία, Ινδία, έρχεται ως αντεπίθεση και ταυτόχρονα απόπειρα εμπέδωσης της αμερικανικής κυριαρχίας στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, ύστερα από την ανάδυση των BRICS.

Καλωσόρισμα και άνοιγμα της εκδήλωσης από τον συντονιστή Δημήτρη Ζέρβα:

 

 

Η ομιλία του Δημήτρη Κεχρή:

 

 

Η ομιλία του Γιάννη Ευσταθίου:

 Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz