.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ: Να γυρίσουμε την πλάτη στα εθνικιστικά συλλαλητήρια


Κάλεσμα αγώνα και συσπείρωσης

Να φτύσουμε στα μούτρα του συστήματος το φασιστικό δηλητήριο που γεννά

Το εθνικιστικό συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Φλεβάρη «για τη Μακεδονία» στο Σύνταγμα, δίνει την ευκαιρία για μια γενικότερη αντεπίθεση των ακροδεξιών, εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων, όπως κατέδειξε και το αντίστοιχο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με τον εθνικιστικό και ακροδεξιό λόγο, τις επιθέσεις φασιστών σε καταλήψεις και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia. Πολύ περισσότερο, οι δυνάμεις της αντίδρασης επιχειρούν να κερδίσουν έδαφος στο πεδίο της πολιτικής, των ιδεών, του πολιτισμού, να στρέψουν προς τα δεξιά και ακροδεξιά την πορεία μιας κοινωνίας βαριά κτυπημένης από τη μνημονιακή και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αξιοποιούν και την ευρωμνημονιακή και ΝΑΤΟϊκή πολιτική της αστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει αναδειχθεί στο καλύτερο βαποράκι των επιδιώξεων της ΕΕ, των ΗΠΑ και του κεφαλαίου.

Για την ανατροπή αυτής της επιδίωξης απαιτείται ένα σύνολο κινηματικών, πολιτικών, θεωρητικών και αξιακών παρεμβάσεων από την πλευρά του κινήματος και της αντικαπιταλιστικής και σύγχρονα κομμουνιστικής Αριστεράς.

Στις 3 Φλεβάρη οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να αναδειχθούν σε αιχμή του δόρατος του εθνικιστικού συρφετού, με τη δική τους συγκέντρωση για Ίμια και Μακεδονία (που υποχρεώθηκαν να κάνουν στα γραφεία τους στην Πανόρμου, μετά την μαχητική αντιφασιστική κινητοποίηση) και την εξαγγελία πορείας λαμπαδηφόρων στο κέντρο της Αθήνας (κατά τα πρότυπα των χιτλερικών). Δεν θα περάσουν!

Με βάση όλα αυτά, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση:

– Καλεί τους εργαζόμενους, την ανυπότακτη νεολαία, τον κόσμο της μαχόμενης Αριστεράς σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση το Σάββατο 3 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ρηγίλλης και στην πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, για να τσακίσουμε τα σχέδια των νεοναζί δολοφόνων για παρέλαση στην Αθήνα.

– Καλεί τον κόσμο της δουλειάς, τους ανέργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία να γυρίσουν την πλάτη στα εθνικιστικά συλλαλητήρια, να φτύσουν στα μούτρα του συστήματος το φασιστικό δηλητήριο που γεννά. Καλεί σε αντεπίθεση των εργατικών και λαϊκών αγώνων για Ψωμί – Δουλειά – Ειρήνη – Ελευθερία ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τον πόλεμο και το φασισμό.

– Την Κυριακή 4 Φλεβάρη, ο κόσμος του αγώνα θα βρίσκεται στο πόδι. Καλούμε σε οργανωμένη παρουσία – περιφρούρηση χώρων του κινήματος και του πολιτικού αγώνα, έτσι ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε φασιστική επιδρομή. Σε αυτό θα συμβάλλουν οι αγωνιστές/στριες του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, 2/2/2018Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

4 Σχόλια στο "ΝΑΡ: Να γυρίσουμε την πλάτη στα εθνικιστικά συλλαλητήρια"

Τάκης

Σωστή ανακοίνωση, που λέει τα πράγματα με τ’ όνομά τους, και χωρίς ιδεοληψίες!

Οδυσσέας

Τέτοια προβολή του «κρατικού συλλαλητηρίου» δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί. Απίστευτο μάρκετινγκ πατριδοκαπηλίας!

Κ.Σ.

λίγο άσχετο το σχόλιο σου σε μια ανακοίνωση με σαφή τρόπο καταδικάζει το συλλαλητήριο από τη σκοπιά των εργαζομένων και του λαού.

Οδυσσέας

Έχεις δίκιο. Το σχόλιό μου δεν αφορά την ανακοίνωση. Μπούχτισα από το κλίμα των ημερών!

wpDiscuz