.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΝΑΡ: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών


nar-anakoinosi7251. Οι εκλογές-εξπρές της 20ης Σεπτέμβρη, που προκήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, σε συμφωνία με τους «εταίρους», πραγματοποιήθηκαν κάτω από το βάρος του ασφυκτικού πλαισίου της νέας μνημονιακής συμφωνίας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι. Η από κοινού επίθεση όλων των συστημικών δυνάμεων, στόχευσε στην τρομοκράτηση του λαού, την κάμψη του φρονήματος και του ρήγματος που άνοιξαν οι αγώνες και το ΟΧΙ του, στην εμπέδωση της αντίληψης ότι ο δρόμος της ρήξης για την ανατροπή των μνημονιακών αντεργατικών μέτρων, είτε είναι ανύπαρκτος, είτε οδηγεί σε απόλυτη καταστροφή.

2. Η εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες ανοιχτής πριμοδότησής του από τις καθεστωτικές πολιτικές, οικονομικές και μιντιακές δυνάμεις, μαζί και αυτές της ΕΕ και του ΔΝΤ, ως βασικού κορμού της εθνικής συναίνεσης για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενος πλήρως το μνημονιακό μονόδρομο και την ΕΕ, επιδόθηκε σε μια καρικατούρα δικομματικής αντιπαράθεσης, εκμεταλλεύτηκε τη λαϊκή αντίθεση απέναντι σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και πρόβαλε ως δήθεν διέξοδο την κοινωνικά «ηπιότερη» εφαρμογή της νέας αντεργατικής επιδρομής.

3. Η λαϊκή δυσαρέσκεια δεν τροφοδότησε τα παραδοσιακά δεξιά και αστικά κόμματα. Ωστόσο, είναι επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα η άνοδος της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

4. Η αυξημένη αποχή αποτέλεσε έκφραση, αναποτελεσματική ωστόσο, της κοινωνικής διαμαρτυρίας για τη διάψευση των ελπίδων από την πλήρη μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και της εναντίωσης στο σάπιο πολιτικό σύστημα.

5. Το ερώτημα της εξόδου από το ευρωενωσιακό πλαίσιο και της ρήξης με το κεφάλαιο αναδείχτηκε έντονα στην πολιτική αντιπαράθεση, χωρίς ωστόσο οι αριστερές ανατρεπτικές δυνάμεις να καταφέρουν να διαμορφώσουν ισχυρό ρεύμα υπέρ μιας εναλλακτικής διεξόδου σε αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα, τα μισά λόγια και η αναπαραγωγή των αυταπατών για την ΕΕ από τμήματα της αριστεράς (ΛΑΕ), όσο και η μετάθεση της ρήξης στο μέλλον (ΚΚΕ), αδυνάτισαν τη λογική της ανατροπής προς όφελος της διαχειριστικής λογικής υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν οδήγησαν σε εκλογική τους άνοδο.

6. Ο μετεκλογικός κοινοβουλευτικός και πολιτικός συσχετισμός, ο σχηματισμός «νέας» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η συνεχιζόμενη συναίνεση των μνημονιακών δυνάμεων θα δημιουργήσουν νέες δυσκολίες. Ωστόσο το πολιτικό σύστημα δεν θα σταθεροποιηθεί, διότι η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων και των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων θα βρει απέναντι της τις εργατικές-λαϊκές-νεολαιίστικες αντιστάσεις και κινητοποιήσεις.

7. Η αντικαπιταλιστική και κομμουνιστική αριστερά, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της σε μια κατεύθυνση ανάταξης των αγώνων, ως βάση μιας αριστερής εργατικής και λαϊκής αντιπολίτευσης και αντεπίθεσης. Ο στόχος για ένα ευρύ αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της αντεργατικής καταιγίδας, προϋποθέτει την ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, τη δέσμευση κοινής δράσης όλων των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς συμπεριλαμβανομένων του ΚΚΕ και της ΛΑΕ και ένα ισχυρότερο αντικαπιταλιστικό μέτωπο με τις πιο πρωτοπόρες δυνάμεις. Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλουν σε σχετικές πρωτοβουλίες.

8. Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζει τους αγωνιστές-στριες και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έδωσαν τη μάχη με το ψηφοδέλτιο συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το ΕΕΚ και ανένταχτους/ες αγωνιστές/ιες της αριστεράς και συνέβαλαν στην ελπιδοφόρα αύξηση των ψήφων και των ποσοστών του. Θα οργανώσει το επόμενο διάστημα ένα ευρύτερο διάλογο για τα εκλογικά αποτελέσματα, για τα μεγάλα στρατηγικά ερωτήματα της εποχής μας και για το σχεδιασμό του κινήματος και της αριστεράς για τις αναμετρήσεις που έρχονται.

Γραφείο Τύπου ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, Αθήνα 20/9/2015Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 87.14% ( 7
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

4 Σχόλια στο "ΝΑΡ: Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών"

Ανώνυμα

Τι έγινε ρε παιδιά; Τώρα δεν είναι «νίκη του λαού» το αποτέλεσμα;

ant

για το 1ο) τελικά ο Συριζα- κυβέρνηση που έβαλε το Οχι στο δημοψήφισμα είναι συστημική ή αντισυστημικη δύναμη;
για το 2ο) γιατί τα μμε δεν πριμοδότησαν και το Οχι του συστημικου Συριζα- κυβέρνησης στο δημοψήφισμα αλλά μόνο την επανεκλογή του;
για το 3ο) η ΧΑ: με αυξημένα ποσοστα στα νησια, χωρίς να έχει ψηφίσει μνημόνιο και με τη δήλωση- ομολογία που συσπείρωσε τους ακροδεξιούς φονιάδες και τη… «σπορά των ηττημένων του 45” ειναι χαμηλότερα σε ψήφους απο τον φετινό γεναρη και τον ιουνη του 2012.
για το 4ο) η άυξηση της αποχής σε σχέση με το… μεγαλειώδες όχι είναι 7%. ωστόσο: νδ + πασοκ + ποταμι +κλπ= 38,5. αν θυμάμαι καλά το ΝΑΙ πηρε 38,69!!!!
για το 5ο, το 7ο και το 8ο) αφού οι προτάσεις Λαε και Κκε τροφοδοτουν τη διαχειριστική λογική της υποταγής του Συριζα γιατί πήραν 150 και 300 χιλ ψήφους και δεν τις πήρε και αυτές ο Συριζα;
και γιατί η Ανταρσυα καλεί Λαε και Κκε σε συμπόρευση;
και γιατί αυτή η συμπόρευση δεν μπορουσε να γίνει με την Ανταρσυα εντός Λαε και εντός βουλής ωστε να προβάλλονται περισσότερο οι θέσεις της και να μην παρουσιαζεται το Κκε ως η μόνη αντιπολίτευση;

Κώστας

Οταν προεκλογικά έλεγα ότι το ΝΑΡ δεν συμμετέχει στον διάλογο για το αριστερό μέτωπο, το ευρύτερο μέτωπο γύρω από το μεταβατικό πρόγραμμα, μου λέγατε ότι δεν το παρακολουθώ κλπ. ¨Οτι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει μετωπική πρόταση και πολιτική, και ότι οι διάφοροι ανένταχτοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή οι διαφωνούντες στην ΑΡΑΝ έχουν χώρο στο εγχείρημα και ότι δεν μπορεί κανείς να πει πως παίζεται ένα σχέδιο ενότητας της επαναστατικής αριστεράς και οικοδόμησης σε στυλ αυτάρκειας.

Μετά τις εκλογές, το ίδιο βράδυ μάλιστα γιατί ο πολιτικός κυνισμός θεωρείται προσόν, βγαίνει και το ΝΑΡ να τα πει φαρδιά πλατιά ότι δεν υπάρχει κανένας διάλογος το θέμα της αριστεράς είναι κλεισμένο και λυμένο και ανακαλύπτει και … άνοδο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Καληνύχτα, κυρίως σε όσους ακόμα ελπίζουν ότι εκτός από το σχέδιο «αποκούμπι» υπάρχουν και άλλες γραμμές που παίζονται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«κάποιος σύντροφος»

Τελείως πρόχειρα. Με βάση το αρχειο excel που έχει τα τελικά αποτελέσματα και βρίσκεται στην παρακάτω διεύθνση: https://excel.office.live.com/x/ExcelView.aspx?FBsrc=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fattachments%2Ffile_preview.php%3Fid%3D1487663078201618%26time%3D1442954762%26metadata&access_token=100002972025340%3AAVLUQZ0zAUS0EoiZvUohdqYbvniBLIDslpoO44wvLTNySQ&title=%CE%91%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%8E%CE%BD+2015.xlsx φαίνεται οτι από τις εκλογές του 2012 μέχρι και σήμερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντιστέκεται με επιτυχία στην ιδεολογική και πολιτική του συστήματος. Τα αποτελέσματα δείχνουν καθαρά την μεγάλη και σταθερή άνοδο σε σχέση με τα ποσοστά που έχει και μάλιστα σε περιοχές με μεγάλη πλειοψηφία των φτωχών και εργατικών λαϊκών στρωμάτων. Παρά τις επιθέσεις που δέχονται σήμερα οι κουμουνιστές αγωνιστές και παρά τα πενιχρά μέσα που έχουν, αντιστέκονται επάξια και με επιτυχία στην αντικομουνιστική επίθεση που εξαπολύει το σύστημα. Σε αυτά τα αποτελέσματα ο Βαθμός ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πολύ μικρός. Επίσης η αποχή πιστεύω οτι είναι κυρίως απο απογοητευμένα στρώματα του ΟΧΙ που δεν πήγαν να ψηφίσουν. Με βάση τα αποτελέσματα αυτά Η ανταρυα είχε άνοδο 16,36% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 και 125,12% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012. Παίζει σπουδαίο ρόλο οτι η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται σε γειτονιές εργατικές. Αντίθετα το ΚΚΕ με την σταθερή γραμμή!!!! παρουσιάζει πτώση 11,05% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015 και άνοδο 8,49% σε σχέση με τον Ιούνιο 2012. Το αξιοσημείωτο είναι οτι η μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη στις περιοχές με… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz