.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Νίκη της αλληλεγγύης! Δόθηκε άσυλο στον Τουργκούτ Καγιά


Με σημερινή απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου δόθηκε τελικά πολιτικό άσυλο στον δημοσιογράφο και ιστορικό Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας καθώς διανύει την 49η ημέρα απεργίας πείνας. Έχει πλέον και επισήμως την ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα που του εξασφαλίζει νομική προστασία.

Aναμένεται η άμεση απελευθέρωσή του μετά από επικείμενη, όπως όλα δείχνουν, απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για την μη έκδοση του.

Η -αυτονόητη- απόφαση για την παροχή πολιτικού ασύλου στον αγωνιστή από την Τουρκία, ο οποίος έχει υποστεί φριχτά βασανιστήρια στις τουρκικές φυλακές, είναι μια νίκη του αγώνα, πρώτα από όλα του ίδιου και των συντρόφων του αλλά και του κινήματος αλληλεγγύης που είχε εκδηλωθεί έντονα το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι αδιανόητο να παραδοθεί αγωνιστής από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Οι “τροχιοδεικτικές βολές” των δηλώσεων της Ντόρας Μπακογιάννη πέφτουν προσώρας στο κενό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον Τουργκούτ Καγιά. Η επαγρύπνηση του κινήματος συνεχίζεται βεβαίως, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τους υπόλοιπους αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν που κρατούνται σε διάφορες φυλακές ανά την Ελλάδα.

Δείτε περισσότερα σχετικά με τον αγώνα του Τουργκούτ Καγιά εδώ:

Όχι στην έκδοση του Τουργκούτ Καγιά! Η κυβέρνηση θα βάψει τα χέρια της με αίμα;

Κοινή Δήλωση Οργανώσεων: Να μην εκδοθεί κανένας Τούρκος ή Κούρδος αγωνιστής!

Τουργκούτ Καγιά: «Έλληνες και Τούρκοι αστοί τα βρίσκουν κατά των λαών, εμείς;»

Δήλωση του Τουργκούτ Καγιά – Απεργία πείνας ενάντια στην έκδοσή του

Να μην εκδοθεί στην Τουρκία ο αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.