.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μια πρώτη νίκη των κρατούμενων στη φυλακή Γ τύπου του Δομοκού


fylak-thumb-largeΛίγη ώρα μετά την αποστολή της δήλωσης των κρατούμενων της πτέρυγας Γ τύπου της φυλακής Δομοκού στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με τη μορφή υπομνήματος, η διοίκηση της φυλακής κάλεσε αντιπροσωπεία των κρατούμενων στα γραφεία και τους έδειξε έγγραφη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου στο υπόμνημά τους.

Στο έγγραφο αυτό, που φέρει την υπογραφή του, ο υπουργός:

1. Ενημερώνει ότι διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση των αιτίων του θανάτου του κρατούμενου Αλκιβιάδη Μέξα και τον καταλογισμό ενδεχόμενων ευθυνών.

2. Δεσμεύεται για την πρόσληψη δύο γιατρών στη φυλακή.

Κατόπιν αυτού, όπως μας δήλωσαν σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία, οι κρατούμενοι σταματούν την κινητοποίηση που ξεκίνησαν το πρωί με άρνηση να μπουν στα κελιά και αποχή από το συσσίτιο.

Ταυτόχρονα, επιφυλάσσονται να συνεχίσουν τον αγώνα για την κατάργηση των φυλακών Γ τύπου, καθώς και για την ψήφιση του Σωφρονιστικού Κώδικα, στον οποίο με ομόφωνη απόφασή της είχε καταλήξει το καλοκαίρι του 2013 η ειδική επιτροπή της Βουλής.

eksegersi.gr

[Προσθήκη]

Νέα ανακοίνωση των κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού

Οι κρατούμενοι της Ε1 ειδικής πτέρυγας (Γ τύπου) των φυλακών Δομοκού, σε τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγο, μας ζήτησαν να δημοσιοποιήσουμε νεότερο κείμενό τους, με το οποίο γνωστοποιούν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους και τη δέσμευσή τους για συνέχιση του αγώνα, μετά από την έγγραφη απάντηση που έλαβαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ανακοίνωση των κρατουμένων στην Ε1 πτέρυγα Γ τύπου των φυλακών Δομοκού

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος έστειλε ως απάντηση στο σημερινό κείμενό μας και στην κινητοποίηση των κρατουμένων σε πολλές φυλακές της χώρας ένα έγγραφο με το οποίο δεσμεύεται απέναντί μας:

α) Να προχωρήσει σε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους υπεύθυνους για το θάνατο του συγκρατούμενου Μέξα Αλκιβιάδη.

β) Να προχωρήσει ταχύτατα στην πρόσληψη δύο γιατρών στις φυλακές Δομοκού.

Παρότι δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε τέτοιου είδους προκαταρκτικές εξετάσεις, που συνήθως βγάζουν λάδι τους υπεύθυνους κρατικούς υπαλλήλους, ωστόσο, μπροστά στη δέσμευση του υπουργού για την άμεση πρόσληψη δύο γιατρών, σε συνεννόηση και με τις άλλες πτέρυγες της φυλακής αναστέλλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σταθερά τον αγώνα για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και για όλα τα δίκαια αιτήματα των φυλακισμένων.

Ολοι οι κρατούμενοι της πτέρυγας Ε1

Βαρελάς Βασίλειος
Γουρνάς Κώστας
Ελτσιμπάχ Μοχάμεντ
Κουφοντίνας Δημήτρης
Μαζιώτης Νίκος
Μακαδασίδης Αλέξανδρος
Μελέτης Αλέξανδρος
Μελέτης Κωνσταντίνος
Μερκούρι Ραμαντάν
Ναξάκης Γιάννης
Σοφιανίδης Γεώργιος

eksegersi.grΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz