.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μειώσεις και ανάκληση(!) ωρών στο ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ φροντιστήριο Θεσσαλονίκης


anatoliko_front  Είναι γνωστό ότι το εργασιακό καθεστώς στα φροντιστήρια, με τα εξευτελιστικά ωρομίσθια, τα υποτιμημένα ένσημα, τη  μαύρη εργασία, τη μη πληρωμή επιδομάτων κ.ά., δεν απέχει και πολύ από το χαρακτηρισμό ενός σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα.

Σε αυτό το τοπίο η εργοδοσία του ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ φροντιστηρίου, που ας σημειωθεί είναι μέλος του ΔΣ του ΟΕΦΕ (σύνδεσμος ιδιοκτητών φροντιστηρίων), προχώρησε το καλοκαίρι σε μετακύλιση του ΦΠΑ στους ώμους των εργαζομένων με αυθαίρετη μείωση του ωρομισθίου κατά 10%, και το Σεπτέμβρη σε μεγάλη έως ολοκληρωτική μείωση του ωραρίου σημαντικού αριθμού καθηγητών.

Στις διαμαρτυρίες εργαζομένων στο φροντιστήριο μελών του ΣΕΦΙΕ (Σωματείο Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών), απάντησε με συμβουλές συμμόρφωσης και αναβολή (sic) των ωρών του εργαζομένου στο φροντιστήριο και μέλους του ΣΕΦΙΕ  Βασίλη Τσιράκη.

Θετική μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση της εργοδοσίας για αναίρεση της μείωσης του ωρομισθίου, στη συνάντηση που έγινε μετά από απαίτηση του ΔΣ του σωματείου την Παρασκευή, με την προϋπόθεση πως αυτή θα συνοδευτεί και με την υλοποίηση της υπόσχεσης για κάλυψη του μειωμένου ωραρίου καθηγητών.

Σε κάθε άλλη  περίπτωση οι όποιες μεθοδεύσεις καταστρατήγησης  των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τυχόν άμεσες ή έμμεσες απολύσεις θα συναντήσουν τη μαζική αντίδραση του Σωματείου και ολόκληρου του εκπαιδευτικού κόσμου.

Κ.Θ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.