.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος -ΟΜΕ, 28.3


image.ashxΌμιλος Μαρξιστικών Ερευνών

2ος κύκλος: ΕΝΑ ΕΡΓΟ-ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος (1848)

Στο πλαίσιο αυτού του κύκλου διαλέξεων θα επιδιωχθεί η κριτική ανάγνωση και σύνδεση με την εποχή μας ενός έργου, που έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλαπλών ερμηνευτικών προσεγγίσεων από κορυφαίους θεωρητικούς και σημαντικά ρεύματα του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος.

Για το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος θα εισηγηθούν με βάση τη δική τους ερμηνευτική οπτική οι:

21.02.2014: Βασίλης Λιόσης (εκπαιδευτικός)
28.03.2014: Δημήτρης Γρηγορόπουλος (Δρ. Κοινωνιολογίας)
11.04.2014: Παναγιώτης Σωτήρης (Δρ. Φιλοσοφίας)
23.05.2014: Κώστας Γούσης (Πολιτικός επιστήμων)

*Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των διαλέξεων θα επιδιώξουμε τη διοργάνωση μιας καταληκτικής δημόσιας συζήτησης των τεσσάρων εισηγητών μεταξύ τους και με τους φίλους και τις φίλες, που θα έχουν παρακολουθήσει τις διαλέξεις του κύκλου.
*Οι διαλέξεις και των δύο κύκλων θα γίνονται στο Αμφιθέατρο 318-Κτίριο Μπουμπουλίνας-ΕΜΠ (είσοδος από Στουρνάρη) και θα ξεκινούν στις 18:00.Επόμενη διάλεξη του ΟΜΕ- Παρασκευή 28/3/14 στις 6μμ

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου και ώρα 18:00 συνεχίζονται οι διαλέξεις του Ομίλου Μαρξιστικών Ερευνών με γενικό τίτλο Διαβάζοντας Marx: τα έργα του και η εποχή μας, που διεξάγονται στο Αμφιθέατρο 318 του ΕΜΠ (Κτίριο Μπουμπουλίνας-είσοδος από Στουρνάρη).

Θα εισηγηθεί ο Δρ. Κοινωνιολογίας Δημήτρης Γρηγορόπουλος με έργο αναφοράς το Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz