.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαζική απεργία πείνας στο στρατόπεδα συγκέντρωσης Κορίνθου


Σε μαζική απεργία πείνας προχώρησαν από την Δευτέρα 9 Ιούνη εκατοντάδες μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου.

Οι μετανάστες καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες κράτησης, την κακομεταχείριση από τους αστυνομικούς φύλακες και πάνω από όλα την παράλογη κράτηση τους, που πια ξεπερνάει τους δεκαοκτώ μήνες.

Σε ηχητική ανακοίνωση που έδωσαν στον Πέτρο Κωνσταντίνου από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) και τον Τζαβέντ Ασλάμ από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Ξεκινήσαμε απεργία πείνας από χθες, ούτε φαί , ούτε νερό, ούτε τίποτα. Εμείς λέμε το πρωί στην αστυνομία καλημέρα, και ακούμε από αυτούς «μαλάκα». Δεν έχουμε καθαρό νερό, δεν έχουμε καθαρό φαί, έχουμε αρρώστους δεν τους πηγαίνουν νοσοκομείο. Είναι πολύ δύσκολα. Θέλουμε να μας αφήσουν ελεύθερους, αν δεν το κάνουν θα πεθάνουμε εδώ. Δεν έχουμε κάνει κανένα έγκλημα για να μας κρατάνε μέσα, δεν έχουμε σκοτώσει κανένα».

Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την απεργία πείνας την ώρα που οι αστυνομικοί τους λένε: «Δεν μας νοιάζει αν πεθάνετε».

Εκρηκτική είναι η κατάσταση και σε άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η ΚΕΕΡΦΑ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση όλων των κρατούμενων προσφύγων, να κλείσουν τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και να τους δοθούν έγγραφα αμέσως.

Με πληροφορίες από: antiracismfascism.orgΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz