.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Λονδίνο: Διαδήλωση στα Harrods. Τα αφεντικά κλέβουν το φιλοδώρημα των σερβιτόρων


Του Δημήτρη Σταμούλη

Ένα από τα πιο εμβληματικά εμπορικά brands του Λονδίνου έγινε τόπος διαδηλώσεων και αντιδράσεων στις 7 Ιανουαρίου από τους εργαζόμενούς του, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η εργοδοσία τους κλέβει τα… φιλοδωρήματά τους!

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα 16 εστιατόρια Harrods κατηγορούν τους επικεφαλής των καταστημάτων ότι κατακρατούν το 75% της χρέωσης υπηρεσιών που εκδίδονται με κάθε λογαριασμό!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των εργαζομένων, με αυτό το απαράδεκτο σύστημα χάνουν περίπου 5.000 λίρες στερλίνες κάθε χρόνο.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε και έλαβε χώρα σε ένα εστιατόριο το οποίο είναι δημοφιλής προορισμός για αγοραστές και τουρίστες.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα στο ύψος της γέφυρας Knightsbridge για να διαμαρτυρηθούν για το άδικο σύστημα που έχει επιβάλει η εταιρεία σε σχέση με τα τιπς των σερβιτόρων. Σε συμπαράσταση έσπευσαν και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από το σωματείο United Voices of the World, το οποίο συσπειρώνει τους σερβιτόρους και το προσωπικό κουζίνας των Harrods.

Οι διαδηλωτές έκαναν αισθητή την παρουσία τους έξω από το κατάστημα που σερβίρει… χαβιάρι αξίας 200 στερλινών ανά μερίδα!

Όπως κατήγγειλε ο Petros Elia, γραμματέας του σωματείου, «οι πελάτες πίστευαν ότι η χρέωση υπηρεσιών ήταν ένα ποσό που κατέληγε στην τσέπη του προσωπικού και όχι στα ταμεία της εταιρείας», η οποία από το 2012 έχει περάσει στον έλεγχο της Qatar Holdings

Πηγή: economy365.grΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz