.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΚΚΕ: Αν ήταν η θέση μόνο για το ΕΥΡΩ θα ήταν καλά…


Το κόμμα υπαναχωρεί και από τη θέση για το ΝΑΤΟ!!!

Τζώτζης Βασίλης

Η πιο ενδιαφέρουσα και χυμώδης στιγμή μιας κομματικής συνδιάσκεψης, ΔΕΝ είναι αυτή της ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ, αλλά του ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ της διαδικασίας, από το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο! Το γεγονός αυτό είναι αυταπόδεικτο και βιωματικό σε όσους έχουμε παρακολουθήσει Κομματικές Συνδιασκέψεις & Συνέδρια. Είναι η στιγμή της ενιαιοποίησης/ καθολικοποίησης της επί μέρους/ατομικής πείρας του κάθε αντιπροσώπου, με τα συλλογικά καθήκοντα και την συλλογική/καθοδηγητική οπτική. Το αυτό συμβαίνει και με το κλείσιμο της ΚΕ του ΚΚΕ στο 20ο του Συνέδριο, σε σχέση με την εισήγηση. Η τελική τοποθέτηση της ΚΕ ,δια στόματος του ΓΓ, δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις για την οπτική του κόμματος πάνω στα ζητήματα – σταθμούς της ελληνικής κοινωνίας. Και αν η εισήγηση θέτει δειλά το ζήτημα του ΕΥΡΩ, το κλείσιμο ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ αυτή την οπτική μεταφέροντας την ΠΑΝΤΟΥ, ακόμη και στη θέση για την ΕΞΟΔΟ της χώρας από το ΝΑΤΟ!!!

Από το κλείσμο:

«Ταυτόχρονα με την προβολή αυτού του ζητήματος και της γραμμής πάλης και συσπείρωσης στο κίνημα, πρέπει να έχουμε καθαρό, βεβαίως, ότι και αυτό, όπως η έξοδος από το ευρώ, δεν μπορούν να αποτελέσουν τον κρίκο από όπου θα ανοίξει οπωσδήποτε τη βεντάλια της συνολικής αντικαπιταλιστικής ανατροπής».

Η προσπάθεια ανασκευής της παραπάνω θεώρησης είναι περιττή για οποιονδήποτε θέλει να αποκαλείται απλά «σοβαρός άνθρωπος», πόσο δε μάλλον «Κομμουνιστής». Το χειρότερο απ’ όλα είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του συστημικού ξεπεσμού με επαναστατική καθαρότητα.

Το ΕΥΡΩ ΔΕΝ είναι κρίκος, το ΝΑΤΟ ΔΕΝ είναι κρίκος, η ΕΕ ΔΕΝ είναι κρίκος, το ΧΡΕΟΣ δεν είναι κρίκος, τελικά ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΡΙΚΟΣ για μια άλλη πορεία αυτής της χώρας. Το μόνο που μας απομένει (ίσως αυτό να είναι Ο ΚΡΙΚΟΣ!!) είναι να ψηφίζουμε ΚΚΕ, τα αγοράζουμε κουπόνια και να διαβάζουμε «Ριζοσπάστη». Η λογική «το μοναστήρι να είναι καλά» σε όλο της το μεγαλείο…

Αλίμονο σε όσους πέθαναν μπροστά στην πύλη του Πολυτεχνείου κάτω από το Σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ», ως αποκορύφωμα ,στρατηγικού προσανατολισμού, της αντιδικτατορικής πάλης. Αλίμονο για όσους λαούς μακελεύτηκαν, αν άκουγαν πως στη χώρα μας το ΚΚ αστεΐζεται με τις ΝΑΤΟικές βόμβες και τα Ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Φυσικά μέσα στο κείμενο υπάρχουν ψήγματα των αιτιών οι οποίες οδηγούν σε αυτές τις παραδοχές. Η ανάλυση των μεθοδολογικών λαθών, καθώς και μια προσπάθεια ανεύρεσης των κοινωνικών βάσεων αυτής της τοποθέτησης σε επόμενη τοποθέτηση.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.83% ( 12
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

6 Σχόλια στο "ΚΚΕ: Αν ήταν η θέση μόνο για το ΕΥΡΩ θα ήταν καλά…"

ανώνυμος

Oποιος δε θέλει (επαναστατικά) να ζυμώσει…
…πέντε μέρες (μεταβατικά) κοσκινάει!

Με κρίκους, πιλάτες και άλλα βοηθητικά εργαλεία υπεκφυγής.

Left G700

Η προσπάθεια ανασκευής της παραπάνω θεώρησης είναι περιττή για οποιονδήποτε θέλει να αποκαλείται απλά «σοβαρός άνθρωπος», πόσο δε μάλλον «Κομμουνιστής».

Βεβαίως και είναι έτσι. Έλα όμως που η προσπάθεια ανασκευής τής παραπάνω θεώρησης είναι επιβεβλημένο καθήκον για όποιους ταυτίζουν το κομμουνιστικό κίνημα με ένα (1) κόμμα, το κόμμα με την Κεντρική του Επιτροπή και αυτήν πάλι με το Πολιτικό της Γραφείο!

Άμα δεν ήσαστε οπορτουνιστές, θα το ξέρατε αυτό! ;-) :-)

lathranagnostis

Την επόμενη φορά που θα πας στο χρωμματοπωλείο να αγοράσεις μια αλυσίδα και ο έμπορας σου δώσει ένα σακουλάκι με κρίκους χύμα, μην θυμώσεις και μην νομίσεις ότι σε «δουλεύει»!
Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι αυτό που συνήθως χρειάζεται ο κόσμος, είναι η αλυσίδα και όχι ένας ένας οι κρίκοι της. Δεν έχετε καταλάβει ότι υπάρχει μια τεράστια ποιοτική διαφορά μεταξύ μιας χούφτας κρίκων χύμα και μιας αλυσίδας που φτιάχνεται όταν αυτοί οι κρίκοι ενωθούν και λειτουργούν ενιαία.

Ανώνυμα

Όπως έλεγε κάποτε και η Έλενα Ακρίτα: «Είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος». Τώρα που το σκέφτομαι κάπου έχω ξαναδεί αυτή τη θεωρία του αδύναμου κρίκου της αλυσίδας…

Left G700

Προφανώς, η μαμά τού Λαθραναγνώστη δεν έχει άλλο εξυπνότερο παιδάκι. Μας ξεφούρνισε την παρομοίωση της αλυσίδας χωρίς να καταλάβει (ή να κάνει πως δεν καταλαβαίνει –αν και μάλλον το πρώτο συμβαίνει) ότι, αν παραμείνουμε στην αλυσίδα του, αυτό που είπα εγώ δεν ισοδυναμεί με το να μου δώσει ο χρωματοπώλης μία χούφτα κρίκους χύμα, αλλά τον έναν και μοναδικό κρίκο από τον οποίο αρχίζουν όλες οι αλυσίδες, λέγοντάς μου: «αλυσίδα θέλεις; σου δίνω την κεφαλή, το ίδιο είναι και δεν θα κουβαλάς και μεγάλο βάρος»!

Για να δούμε: θα καταλάβει τη διαφορά;

Κομμουνιστής

Καλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντιγράφει το ΚΚΕ . 😉 Επειδή υπάρχει αστική δημοκρατία , ενώ έπρεπε να φροντίσει τη οργάνωση της ασχολείται συνέχεια με το ΚΚΕ 😠

wpDiscuz