.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κι όμως! Ο «θόρυβος» του Συνεδρίου του ΝΑΡ αποδεικνύεται δημιουργικός


Παναγιώτης Μαυροειδής

Όταν διάβασα το γελοίο λιβελογράφημα στην Εφημερίδα των Συντακτών στην αρχή είναι αλήθεια ότι ανησύχησα. Όχι μήπως και… διασπαστεί το ΝΑΡ αλλά για τον κίνδυνο να απογοητευθεί ένας ευρύτερος κόσμος που δεν γνωρίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες στο ΝΑΡ. Στη συνέχεια επικράτησαν άλλες σκέψεις ενώ ήρθαν στο νου και πολλές συγκρίσεις.

-Στον ΣΥΡΙΖΑ που περηφανευόταν για την δημοκρατία των φραξιών, όταν ήρθαν οι κρίσιμες στιγμές, δε δίσταζαν να διαλύουν συνέδρια με αποφάσεις δια βοής ή και να τα ακυρώνουν με πραξικόπημα όπως τον Αύγουστο του 2015 όταν έκαναν το ΟΧΙ ένα άθλιο ΝΑΙ.

-Πρόσφατο συνέδριο του ΚΚΕ τελείωσε μια μέρα νωρίτερα ελλείψει ομιλητών.

ΛΑΕ ιδρύθηκε χωρίς συνέδριο, πρόλαβε όμως να έχει Πρόεδρο και. .. επικεφαλής.

-Το ΝΑΡ αντίθετα χρειαζόταν μια – δυο ακόμη μέρες συνεδρίου για να μπορέσουν να μιλήσουν όλοι και όλες που ήθελαν να μιλήσουν. Πολλές απόψεις και γνώμες σε μια ελεύθερη εσωτερική και δημόσια αντιπαράθεση. Απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες στην απόφαση.

Την γελοιότητα της ταξινόμησης συντρόφων και απόψεων (ακόμη και πολλών που ούτε μίλησαν στο συνέδριο ούτε έγραψαν δημόσια!), την αφήνουμε στο ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ και τους γελοίους κονδυλοφόρους του.

Τους αντιμετωπίζουμε με πλήρη περιφρόνηση. Δική τους επιλογή να διαλέγουν μεθόδους της ΚΥΠ ή των πρωινάδικων της συμφοράς.

Είναι τόσο άδειοι που θα γίνουν ρεζίλι. Ίσως ονειρεύονται ότι κάποια «μειοψηφία» θα χρησιμοποιήσει τα λασπόνερα τους για να κολυμπήσει. Ίσως ελπίζουν ότι κάποια «πλειοψηφία» θα χρησιμοποιήσει τα ίδια βρομόνερα για να λασπώσει «μειοψηφίες» και συντρόφους.

Θα διαψευστούν πανηγυρικά. Όχι επειδή στο ΝΑΡ δεν έχουμε προβλήματα. Δεν τα κρύψαμε, αντίθετα τα βάλαμε στη βάσανο της αυστηρής εξέτασης και του ανοιχτού διαλόγου. Αλλά γιατί έχουμε επιλέξει – σε αυτό το συνέδριο πιο συνειδητά και πιο ώριμα- να κινηθούμε αδιαπραγμάτευτα με βάση τη διπλή αρχή της ελεύθερης συζήτησης και της δημοκρατικής ενότητας δράσης. Τίποτα από τα δύο δε θα θυσιάσουμε….

Γιατί είμαστε παθιασμένοι όχι με τις απόψεις μας (που μπορεί και να αλλάζουν) αλλά με την επαναστατική στράτευση για το δίκιο των εργαζομένων και της νεολαίας.

Γιατί δεν τραβάμε κανένα ζόρι να είμαστε κάπου «πλειοψηφία», αλλά μια ισχυρή κομμουνιστική οργάνωση αγωνιστών και αγωνιστριών που να μπορεί να συμβάλλει σε ένα ευρύ και συνεκτικό αντικαπιταλιστικό πολιτικό μέτωπο για την ανατροπή της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και κάθε αστικής πολιτικής.

Τους παραγοντισμούς τους χαρίζουμε στους εκλογολάγνους πολιτικάντηδες.
Καλή δύναμη λοιπόν και στους πυροβολημένους ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 71.25% ( 16
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

9 Σχόλια στο "Κι όμως! Ο «θόρυβος» του Συνεδρίου του ΝΑΡ αποδεικνύεται δημιουργικός"

Ανώνυμα

Κάποιος έχασε την ψυχραιμία του ή ιδέα μου είναι;

μέλος του ΝΑΡ

Ναι εσύ!

ΓΚ1

Η Κουμουνδούρου και ο Περισσός μάλλον…

lathranagnostis

Παιδιά, αντί για μέτωπο, πάτε για «διμέτωπο»?

Μπουλκουμετζής

Το μικρό αδερφάκι του ΚΚΕ έχει κομπλεξάκια και νευράκια επειδή το είπαν κομπλεξικό όπως το μεγάλο του αδελφάκι το ΚΚΕ. Να το προσέχετε αυτό γιατί μετά θα κατανοήσετε να ψάχνετε τους εχθρούς όπως το ΟΑΚΚΕ…

ΓΚ1

Εσύ του λόγου σου τι είσαι ρε ‘μη’ κομπλεξικέ;

Μπουλκουμετζής

ΕΚΚΕ

Ανώνυμα

wtf!?!

Κώστας
Μεταξύ μας, αν ο «θόρυβος» είναι δημιουργικός αυτό το κρίνουν όσοι είναι στην μειοψηφία ή στην «μειοψηφία» και μάλλον είναι χωρίς εισαγωγικά και αυτό το κανονίζει η πλειοψηφία. Γιατί όταν κάποιοι δηλώνουν φιμωμένοι και ότι ουσιαστικά τους έχουν εκτός της δημοκρατικής ενότητας δράσης (η απόρριψη των τροπολογιών αυτό συμβολίζει, δηλ δεν είχαν τίποτα να προσφέρουν παρά μόνο να εκτελέσουν την απόφαση της πλειοψηφίας) καμία εφημερίδα και κανένας … μητσοτακικός κομμουνιστής δεν μπορεί να είναι ένοχος .. παρέμβασης στα εσωτερικά του ΝΑΡ (θα το ακούσουμε αργά ή γρήγορα και αυτό σαν κατηγορία για οργανώσεις και μέτωπα). Η πλάκα είναι πως ο συγκεκριμένος στοχοποιείται συστηματικά και από άλλους, πριν ήταν θύμα της iskra και του αριστερού ρεύματος, τώρα του ΝΑΡ και της pandiera. Και απαντάει μονότονα πως όσα γράφω ισχύουν (αλήθεια λέει) και πως δεν με νοιάζει αν κάνουν καλό ή κακό στο ΝΑΡ, το ΑΡ, την ΛΑΕ και δεν ξέρω ποιον άλλον. Και έτσι είναι, δεν είναι δουλειά του να κάνει καλό ή κακό, ίσα ίσα που δίνει άλλοθι μετατόπισης των επίδικων της συζήτησης στο «όλοι μαζί ρε σύντροφοι, μας επιτίθενται, δεν το βλέπετε «. ¨Οταν όμως το «όλοι μαζί» ξεκινάει ΜΕΤΑ το Συνέδριο είναι θέμα της μειοψηφίας να το αξιολογήσει.… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz