.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


attikoΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Εργαζόμενε, άνεργε, σκληρά εκμεταλλευόμενε συμπολίτη μας, εμείς οι υγειονομικοί των νοσοκομείων της Δυτικής Αθήνας απευθυνόμαστε πριν απ’ όλους σε σένα. Γιατί πρέπει να ξέρεις την πραγματική κατάσταση και να αγωνιστείς μαζί μας για να την ανατρέψουμε.

Στη Δυτική Αθήνα η δημόσια υγεία έχει διαλυθεί. Έχει ήδη κλείσει ένα νοσοκομείο (Λοιμωδών) και τα μισά πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ (μαζί με τους μισούς γιατρούς τους). Επιδιώκουν να κλείσουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο και τα δύο ψυχιατρεία (Δαφνί και Δρομοκαΐτειο). Το ΑΤΤΙΚΟ, το Θριάσιο, το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης είναι σε κατάσταση κατάρρευσης. Οι μονάδες πρόνοιας βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.

– Η νοσηλεία των ασθενών γίνεται σε «πολεμικές» συνθήκες. Ράντζα και ανάνηψη στο διάδρομο, προσωπικό εξαντλημένο και ανεπαρκές, ελλείψεις βασικού υγειονομικού υλικού, αφόρητες συνθήκες εφημερίας.

– Η υποχρηματοδότηση είναι συνεχής και ακατάπαυστη (κάτω από το 50% του προ 4ετίας ποσού). Οδηγεί σε διακοπή λειτουργίας βασικών μηχανημάτων, όπως του μαγνητικού τομογράφου, των αναπνευστήρων, σε έλλειψη κλινών ΜΕΘ, χειρουργικών αιθουσών, σε περιορισμό συνεδριών ακτινοθεραπείας, σε τραγικές συνθήκες νοσηλείας, σε ελλείψεις φαρμάκων και βασικών υγειονομικών υλικών, σε αναβολή χειρουργείων.

– Η υποβάθμιση και συνειδητή απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων προσφέρει έτοιμη πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, στην ανάθεση μιας σειράς υπηρεσιών σε εργολάβους με υπερτιμημένες προμήθειες.

– Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές, την ίδια ώρα που στην περιοχή μας υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι.

Για όλα αυτά αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και των επιχειρηματιών που εκδικούνται το φτωχό λαό, ειδικά των Δυτικών συνοικιών.

Εργαζόμενε, συνταξιούχε, άνεργε της Δυτικής Αθήνας, σε εξαθλιώνουν καθημερινά, σε καλούν να πληρώσεις για την υγεία σου, ακόμα και στο δημόσιο νοσοκομείο, παρότι τα νοσοκομεία χτίστηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα μας, από το υστέρημά μας. Σε εκβιάζουν να πληρώνεις φακελάκι, μήπως «προλάβεις να χειρουργηθείς πριν πεθάνεις» και να ζητάς ρουσφέτι ακόμα και για να βρεις νοσηλεία σε κανονικό κρεβάτι και όχι στο διάδρομο!!! Με αποφάσεις τους διαλύσανε τα ασφαλιστικά ταμεία και κουρέψανε τα αποθεματικά τους για να ξεπληρώσουν τους τοκογλύφους, οδηγήσανε τις δαπάνες για την υγεία σε τριτοκοσμικές συνθήκες για να φτιάξουν «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας και του δημοσιονομικού συμφώνου της Ε.Ε. Τώρα έχουν το θράσος και ανακοινώνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία, με το δουλεμπόριο των VOUCHER και τους «ωφελούμενους» 5μηνίτες των 400 € το μήνα, δηλαδή πάμφθηνους και προσωρινούς εργαζόμενους, αντικείμενα της πιο ακραίας εκμετάλλευσης, που δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα στα νοσοκομεία πέρα από την ανακύκλωση της ανεργίας.

Με τα παπαγαλάκια από τα κανάλια τους σου λένε στην ψύχρα ότι η αγορά σε έχει «πετάξει στην άκρη» γιατί δεν αξίζεις, είσαι «τεμπέλης», καταναλώνεις περισσότερο απ’ όσο παράγεις. Σε κατηγορούν διαρκώς ότι εσύ φταις για τη χρεοκοπία της χώρας, γιατί έπαιρνες ψηλούς μισθούς. Αλλά και ότι πάλι εσύ φταις για την «ανάπτυξη» που δεν έρχεται, παρότι τώρα παίρνεις άθλιους μισθούς ή/και καθόλου μισθό, αφού σε καλούν να δουλέψεις τζάμπα, εθελοντικά, πρωί-βράδυ, καθημερινή και Κυριακές. Γι αυτούς πάντα εσύ φταις, ποτέ οι πλούσιοι και οι κυβερνώντες.

Αυτά δεν τα κάνουν τυχαία. Θέλουν να μας συνηθίσουν να πληρώνουμε διαρκώς και για τα πάντα (εξετάσεις, γιατρούς, νοσηλεία), αφού οι «αγορές» και οι τραπεζίτες δεν θέλουν τίποτα να είναι δωρεάν. Όλα πρέπει να γίνουν εμπόρευμα, σε μια μόνιμη φυλακή εκμετάλλευσης, τρομοκρατίας και κατάργησης των δικαιωμάτων.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ! ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

– Δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα υγείας – πρόνοιας με ισότιμη, καθολική και έγκαιρη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας για όλους τους κατοίκους της περιοχής μας.

– Να μην κλείσει το ΨΝΑ και κανένα νοσοκομείο. Να επαναλειτουργήσει πλήρως το Λοιμωδών και όλα τα πρωτοβάθμια Κέντρα Υγείας.

– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης με σταθερές σχέσεις εργασίας.

– Αύξηση των δαπανών για την υγεία, χρηματοδότηση των νοσοκομείων για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας τους.

– Ούτε 1 €υρώ από τους συμπολίτες μας για την υγεία τους. Να καταργηθούν όλες οι διατάξεις, που βάζουν τον ασθενή να πληρώνει στο δημόσιο νοσοκομείο (τακτικά ιατρεία, απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, εξετάσεις κλπ).

– Έξω οι εργολάβοι και οι επιχειρηματίες από το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟ»

Ψ.Ν.Α. (ΔΑΦΝΙ)

Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (Ε.Κ.Α.)

Ψ.Ν.Α ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας

Θριάσιο ΝοσοκομείοΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.67% ( 3
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ"

κόκκινος πάνθηρας
OXI ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΩΝ (Δαφνί – Δρομοκαίτειο) Η συγκυβέρνηση της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μαζί με την τρόικα έχουν κηρύξει πόλεμο. Πόλεμο στα δικαιώματα και στις ανάγκες μας. Το δικαίωμα στην Δημόσια – Δωρεάν Υγεία έχει γίνει παρελθόν για τα πλατιά στρώματα της κοινωνίας. Όλα τα δικαιώματα μας έχουν γίνει εμπόρευμα. Έχεις να πληρώσεις καλώς….αλλιώς στα αζήτητα… Το κλείσιμο των ψυχιατρείων (Δαφνί, Δρομοκαίτειο) που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση δεν είναι αποσυλοποίηση των πασχόντων αλλά το αποτέλεσμα μιας ανάλγητης πολιτικής που θα οδηγήσει τους πασχόντες σε αδιέξοδα, στο δρόμο…Η κυβέρνηση θεωρεί τους ψυχικά πάσχοντες περιττούς, αντιπαραγωγικούς, παράσιτα στην καπιταλιστική ζούγκλα. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Ενώ έχουμε το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, τις ελλειψεις νοσηλευτικού προσωπικού, τα μισά πολυιατρεία του ΙΚΑ έκλεισαν, την πολιτική που υποβαθμίζει και απαξιώνει παραπέρα την δημόσια – δωρεάν υγεία με σκοπό να κυριαρχεί στο τομέα της υγείας η επιχειρηματική δράση που σκοπό έχει το κέρδος και τη μίζα. Τα ράντζα και η υποχρηματοδότηση είναι ο κανόνας που κυριαρχεί στο παιχνίδι της κερδοσκοπίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ Μόνος δρόμος, ο δρόμος του ενωμένου αγώνα για την υπεράσπιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του τομέα της υγείας.… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz