.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κινητοποιήσεις 06/12


grigorop_poreiaΦοιτητικοί σύλλογοι και άλλες νεολαιίστικες συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις της αριστεράς, καλούν σε διαδήλωση την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλώσεις εκείνης της ημέρας αποτελούν ένα κρίκο στην αλυσίδα των κινητοποιήσεων του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος για

-δουλειά ενάντια στην κόλαση της ανεργίας και της ελαστικής εργασίας,

-εκπαίδευση ενάντια στην παιδεία της αγοράς και τους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση,

-δημοκρατία ενάντια στην κλιμάκωση της αντιδραστικής επίθεσης σε όλη την Ευρώπη, την ποινικοποίηση των αγώνων, στην καταστολή, την μόνιμη επιτήρηση που ξεκινάει από την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και τις διακρίσεις ενάντια στην νεολαία, έως την χρήση του ευρωεντάλματος για την έκδοση των 5 νέων στην Ιταλία και το φακέλωμα χιλιάδων νέων κυρίως παιδιών στα γήπεδα.

Οι κινητοποιήσεις στις 6 Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσουν ένα σοβαρό βήμα στην πάλη για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ που κλιμακώνεται με δύναμη κρούσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Η συγκέντρωση καλείται στις 2.00 μμ στα Προπύλαια και η πορεία θα ξεκινήσει στις 3.00 μμ

Δ.ΔΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

22 Σχόλια στο "Κινητοποιήσεις 06/12"

Ηλίας Τζ.

Αν έχετε αρχηγούς σαν τον ….Ρωμανό(!)… ακολουθείστε τον και ….καλή τύχη!
Η «επιστολή» του υπέροχη. Παραγγελία από την υπεράσπιση του …Κορκονέα!

Μιχάλης

Mυρίζει ασφαλίτικα και κυπατζίδικα αυτό που είπες, καλύτερα παρ’ το πίσω.

Α, καλά

Τι είπε το παιδί;;;; ΄Οτι ο » Μαύρος Δεκέμβρης θα είναι ένας μήνας συντονισμένων δράσεων, προαναγγέλλοντας επιθέσεις σε καταστήματα, ανατινάξεις σπιτιών πολιτικών, κατάληψη σχολείων, πανεπιστημίων και δημαρχείων, εμπρησμούς τραπεζών και αστυνομικών τμημάτων.
Και τρόμαξε σύμπασα η αστική τάξη. Στο λαιμό της κάθισε το χαβιάρι που έτρωγε. Κι η σαμπανια της σταμάτησε να βγάζει φυσαλίδες.

Ανώνυμα

πως προκύπτει ότι αυτοί που καλούν έχουν αρχηγό(!!) τους το Ρωμανό; μάλλον βλέπεις φαντάσματα

Α, καλά

Φοιτητικοί σύλλογοι και άλλες νεολαιίστικες συλλογικότητες, σωματεία και οργανώσεις της αριστεράς,καλούν σε διαδήλωση….

Καλά, όνομα αυτοί οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι νεολαιίστικες συλλογικότητες και σωματεία δεν έχουν; Γιατί δεν λένε ποιοι είναι; Γιατί δεν μπαίνει το όνομά τους κάτω απ’ την πρόσκληση; Μήπως; τελικά φαντάσματα είναι αυτοί που καλούν σε αυτήν την διαδήλωση;

Μιχάλης

Θα νοιώσετε καλά όταν δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο, καμία αντίσταση, καμία διαμαρτυρία. Θα νοιώθετε ωραία γιατί όταν δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης δεν φαίνεται η μικρότητα, η μηδαμινότητα, η ουσιαστική ανυπαρξία. Άξιος ο μισθός σας…

Α, καλά

Συγνώμη. Τι σε πείραξε; το ότι ρωτάω ποιοι είναι αυτοί που διοργανώνουν αυτή τη διαδήλωση και γιατί δεν φανερώνονται; Λίγο περίεργα μας τα λες δεν νομίζεις; Και μιλάς για μηδαμινή αντίσταση γιατί; Πρώτα πρώτα γιατί να είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρούμε ότι μονο εσείς κάνετε αντίσταση; Κι ότι η δική σας αντίσταση είναι η σωστή; Σας χρωστάμε και δεν το ξέρουμε; Αυτό δα έλειπε να μας πεις ότι είμαστε υποχρεωμένοι να σας ακολουθούμε κι ας μην φανερώνεστε. ΄Αξιος ο δικός σας ο μισθός…. ΄Οποιοι κι αν είστε.

Μιχάλης

Το όποιοι και αν είστε τι το θέλεις, εδώ που είσαι φιλοξενούμενος δεν ξέρεις ποιοί είμαστε; αν λοιπόν η ερώτηση δεν είναι πραγματική αλλά ρητορική τότε ποιά απάντηση υπονοείς; μήπως την ίδια με τον Ηλία Τζ. που έφτασε να χρήσει τον Ρωμανό αρχηγό μας; Στις διαδηλώσεις για την επαίτειο της 6/12 θα υπάρχουν πιθανόν συλλήψεις και είναι σίγουρο οτι ο εισαγγελέας θα ισχυριστεί τα παρόμοια με σένα και τον Ηλία Τζ, περί τρομοκρατίας κλπ, δεν θα έχετε λοιπόν καμία αποκλειστικότητα. Τώρα για το ποιοί κάνουν πιό σωστούς αγώνες, είμαι σίγουρος ότι η παρούσα ηγεσία του ΚΚΕ (η οποία θα κάνει εξέγερση χωρίς να σπάσει τζάμι) θα έβγαζε προβοκατόρικους όλους τους αγώνες των εργατών που κατάληγαν σε ματοκύλισμα (το ’34 στη Καλαμάτα, το ’35 στην Καρδίτσα και τον Πειραιά,το ’36 στη Θασσαλονίκη).
Ο ταξικός αγώνας δεν είναι γύφτικο παζάρι: μου χρωστάς σου χρωστώ…

Α, καλά
Σου απαντάω στο ίδιο ύφος με το δικο σου. Αλλά φαίνεται θεωρείς ότι μονο εσύ δικαιούσαι να το έχεις αυτό το ύφος. Για δωσ’ μας λινκ να δουμε πότε η ηγεσία του ΚΚΕ είπε ότι η εξέγερση θα γίνει χωρίς να σπάσει τζάμι…. Ξέρεις πόσες φορές το έχω ζητήσει αυτό το λινκ και κάνουν τον ψόφιο κοριό αυτοί που λένε τα ίδια με σένα; Για να δουμε τώρα…. Και πότε το ΚΚΕ είπε ότι αυτοί οι αγώνες που αναφέρεις ήταν προβοκατόρικοι; Ναι, είμαι φιλοξενούμενος εδώ εσύ δεν είσαι; Τι εννοείς; ΄Οτι είσαι από μέσα απ’ το μπλογκ; Το τι είναι πολιτικά το μπλογκ το ξέρω…. Το τι είναι πραγματικά ο καθένας που μπαίνει μέσα και σχολιάζει δεν μπορώ να το ξέρω…. Δεν είμαι η ΕΫΠ ούτε η ΓΑΔΑ…. Μπορεί να υπάρξουν συλληψεις μπορεί και να μην υπάρξουν στις διαδηλώσεις σήμερα. Εξαρτάται από το πόσος κόσμος θα είναι και τι περιφρούρηση θα υπάρχει. Αλλά και το πόσο έχει ανάγκη η κυβέρνηση πιο σκληρά αντιτρομοκρατικά μέτρα. Δεν ξέρω τι θα ισχυριστεί ο εισαγγελέας αλλά νομίζω ότι αν βγαίναν οι διοργανωτές και λέγανε ποιοι είναι αυτοί που καλούν – δεν κατάλαβα, ντρέπονται; φοβουνται;- θα του αφαιρούσαν ένα κατηγορητήριο. Δεν νομίζεις; Εσένα δε σου… Διαβάστε περισσότερα »
Μιχάλης

Πρακτικά της Βουλής Συνεδρίαση ΝΘ Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008 :
«η πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι»

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20081221.pdf

Όποιος δεν έχει το θάρρος της γνώμης του είναι είτε δειλός είτε αφελής

Α, καλά
Ακριβώς κε Μιχάλη επειδή κι εγώ θεωρώ ότι όποιος δεν έχει το θάρρος της γνώμης του είναι ειτε δειλός είτε αφελής, αλλά κι επειδή πιστεύω ότι το να απομονώνεις μια φράση και να τη χρησιμοποιείς όπως γουστάρεις εσύ δεν είναι απλώς λαϊκισμός είναι το ακρον άωτον του ΛΑΟΣισμού, γι’ αυτό βάζω όλο το κομμάτι απ’ το λόγο της κας Παπαρήγα. Και με την ευκαιρία, λαϊκή δράση έχουμε, λαϊκή παρέμβαση έχουμε, αφύπνιση έχουμε, διάθεση του λαού να βγει στους δρόμους έχουμε. Αυτό μερικά κόμματα το αποκαλούν λαϊκή εξέγερση. Οι κουκουλοφοροι όμως αποτελούν τον εκχυδαϊσμό της λαϊκής εξέγερσης και καμία σχέση δεν έχουν με την λαϊκή εξέγερση. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει ως αφετηρία της τους εργάτες, τους μισθωτους και τη νεολαία. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν πρόκειται “να σπάσει ΕΝΑ τζάμι”. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει αιτήματα και στόχους. Θα έχει πολιτικό σκοπό. Δε θα είναι απλώς αγανάκτηση. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση επειδή ακριβώς θέλει να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία ό,τι έχει δημιουργήσει ο εργαζόμενος λαός, δε θέλει να καταστρέψει αυτή την περιουσία. Γιατί να καταστρέψει μαγαζια και επιχειρήσεις; Γιατί να κάψει επιχειρήσεις; γιατί να σπάσει μηχανήματα; Γιατί να καταστρέψει Τράπεζες; Η πραγματική λαϊκη εξέγερση αυτά ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ… Διαβάστε περισσότερα »
Μιχάλης

Kαταρχήν τα εισαγωγικά δεν κάνουν την διαφορά γιατί στον προφορικό λόγο δεν έχουν εκφορά. Κατά δεύτερον η συνολική στάση του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο ήταν με τον «νοικοκύρη» και πάντως όχι με τον λαό που με ενστικτώδη τρόπο κατάλαβε αυτό που ερχόταν – την κρίση και την αστική επίθεση. Το ταξικό κριτήριο των απέναντι αποδείχτηκε πολύ πιό ακριβές από του ΚΚΕ (δηλώσεις Πάγκαλου περί στρατού, Σαρκοζί οτι αυτή είναι η πρώτη εξέγερση της καπιταλιστικής κρίσης και άλλοι πολλοί). Η κρίση είχε συμπληρώσει ήδη ένα χρόνο, η οικοδομή – η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας- είχε ήδη πατώσει, η φτώχεια είχε αγγίξει το ένα τέταρτο της ελληνικης κοινωνίας, και παρά τις έκτακτες συνθήκες στην Αθήνα, δεν είχε ξεσπάσει κανένας κοινωνικός αυτοματισμός. Από όλα αυτά τι κατάλαβε η ηγεσία του ΚΚΕ;
Σε κάθε λαϊκή εξέγερση υπάρχουν και οι προβοκάτσιες και τα πλιάτσικα και ότι άλλο βρώμικο και άρρωστο κρύβει μία κοινωνία έρχεται στην επιφάνεια με βίαιο τρόπο. Το θέμα είναι αν η οργανωμένη πρωτοπορεία θα μπορέσει να καναλιζάρει το τυφλό ξέσπασμα σε επαναστατική δράση. Αυτό δυστυχώς δεν υπήρξε ούτε το 2008 , ούτε το 2010-2011 και ακόμα πιό δυστυχώς ούτε στο (εγγύς;) μέλλον φαίνεται να υπάρξει…

Α, καλά
Πρώτα πρώτα αν είχατε μπει στον κόπο να διαβάσετε όλες τις ομιλίες των βουλευτών του ΚΚΕ σ’ αυτό το λινκ που εσείς ο ιδιος βάλατε θα βλέπατε ότι από τότε το ΚΚΕ προειδοποιούσε για αυτό που έρχεται. Εαν ο λαός καταλάβαινε τι ερχόταν -έστω κι ενσιικτωδώς όπως λέτε- από τότε γιατί διάλεξε έναν απ’ τους δυο υπαίτιους της κατάστασής του για να τον ψηφίσει στις εκλογές που έγιναν μετά και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία; Γιατί δεν άκουσε το ΚΚΕ που του έλεγε ότι όποιον απ’ τους δυο κι αν ψηφίσει θα έρθουν άγρια αντιλαϊκά μέτρα μετά; Ποιος αλλος αλήθεια τον προειδοποιούσε από τότε εκτός απ’ το ΚΚΕ; Μήπως ο σύριζα που έλεγε ότι θα παλέψει για να υποχρεώσει το ΠΑΣΟΚ να κάνει αυτά που υποσχέθηκε (σκέτη αυταπάτη για να μην πω απάτη) ή μήπως η ουρίτσα του Συριζα η Ανταρσύα; Για τον κοινωνικό αυτοματισμό που λέτε, πώς δεν είχε ξεσπάσει; Μήπως δεν πήγαινε η μια παραγωγική ομάδα εναντίον της άλλης; Με λίγα λόγια να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα; Τα ‘χετε ξεχάσει; Οι αγρότες εναντίον των φορτηγατζήδων κι οι φορτηγατζήδες εναντίον των αγροτών; ΄Η οι άνθρωποι που θέλαν να ταξιδέψουν εναντίον των ναυτεργατών που απεργούσαν για το δικαίωμά τους στη… Διαβάστε περισσότερα »
ανένταχτος

Παλι ο Ηλίας Τζαμουράνης αμόλησε την παπαριά του στο διαδίκτυο. Μαζεψέ το Ηλία και αν μπορείς σκέψου λιγάκι διαλεκτικά και όχι θεολογικά όπως δυστυχώς έχεις μάθει να σκέφτεσαι.

ανκ

Επειδη μαλλον ο Ηλιας Τζ. ειναι απο το ΚΚΕ,δε νομιζω οτι εχει τη μεγιστη δυνατοτητα να μιλαει για τον Δεκεμβρη’08,τον Αλεξη,τον Ρωμανο και την κρατικη καταστολη.Το ΚΚΕ τοτε επελεξε να κρατησει μια σταση που (κατ’εμε) δεν αρμοζει σε αριστερο/κομμουνιστικο κομμα.Απειχε απο τον δρομο (μονο μια πορεια διοργανωσε την επομενη μερα 7/12 στην Ομονοια),οι τοτε βουλευτες του ειχαν παρει σβαρνα τα καναλια και προσπαθουσαν να υποβαθμισουν την εξεγερση των νεων,αφησε αναπαντητο το αηδιαστικο εξωφυλλο φυλλαδας του Μπομπολα που ελεγε «Αν δε μπορει η αστυνομια,να αναλαβει το ΚΚΕ την ταξη της χωρας» και προσπαθησε να υπονομευσει με διαφρους τροπους καταληψεις σχολων που γιναν τοτε..

Ηλίας Τζ.

Oχι, ανκ, δεν «είμαι από το ΚΚΕ», δική μου άποψη εκφράζω.
Ο «Δεκέμβρης ’08», που πολύ επιτυχημένα αποκαλείται «μαύρος» από τους πρωτεργάτες του, ήταν το κύκνειο άσμα της πασοκοποίησης του ελληνικού εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Το τι σκοπούς υπηρέτησε, το είδαμε: Αρχικά την παλινόρθωση του πασόκ-γιοργάκι, και στη συνέχεια όλο αυτό το τραίνο των …..»αντιμνημονιακών»(!) κυβερνήσεων, με κορωνίδα την ….»αριστερή» τωρινή μας!
Ο «Μαύρος Δεκέμβρης» λοιπόν, μπορεί να υπερηφανεύεται πως ο αγώνας του δικαιώθηκε. Οι μικροαστοί μια χαρά (και για άλλη μια φορά) υπηρέτησαν τις πιο σκοτεινές μηχανορραφίες του μεγάλου κεφαλαίου, με μπόλικες φανφάρες και μπόλικα σπασμένα τζάμια.
Αλλά, θα το επαναλάβω άλλη μια φορά: Η εποχή μας είναι το λυκόφως των μικροαστικών στρωμάτων, άρα και των πολιτικών εκφραστών τους.

ΓΚ

Αυτο που λες μου θυμιζει αυτο που λενε οι χρυσαυγιτες για το Πολυτεχνειο..Οτι δηλαδη,το Πολυτεχνειο εφερε την διχοτομηση της Κυπρου..Κ εσυ λες οτι ο Δεκεμβρης εφερε το Πασοκ στην εξουσια…Τι να σου πω…οτι κ να σου πω ειναι λιγο..

Ηλίας Τζ.

Συγκλονιστικό το αντεπιχείρημα και ο ..παραλληλισμός!
Μόνο, που το Πολυτεχνείο δεν υπηρέτησε αλλά χάλασε σχέδια, και βέβαια δεν έκαψε περιουσίες άσχετων βιοπαλαιστών, δεν έσπασε τζάμια, και μάλιστα ανευ λόγου και αιτίας, για το θεαθήναι, και κυρίως δεν είχε απέναντί του «αγαλματάκια ακούνητα» αλλά τεθωρακισμένα.
Αρκετά με τον πασοκισμό στο κίνημα και στον τρόπο σκέψης.

Μιχάλης

Η μηχανιστκή αντίληψη της κοινωνικής εξέλιξης σε όλο της το μεγαλείο: σβήνουν οι μικροαστοί άρα και οι αντιλήψεις τους. Μου θυμίζει τις βλακείες που μας έλεγε το ΚΚΕ τη δεκαετία του ’80 : δεν μπορεί να επικρατήσει η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα γιατί δεν έχουμε εκτεταμένα μικροαστικά στρώματα ή το πιό μοναδικό : οι προεκλογικές περίοδοι με την κινητικότητα που επιφέρουν προσομοιάζουν με προεπαναστατική περίοδο!
Χα χα…το ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρετε;

Ηλίας Τζ.

Αυτές τις βλακείες αναμασούσε ΟΛΗ η ελληνική αριστερά (και οι τότε …»ζαχαριαδικοί», και οι σημερινοί …παππούδες του Ναρ!), όχι την «δεκαετία του ’80» αλλά, ήδη πολύ νωρίτερα, από το ’60. Μερικοί το τραβάγαν πιο πέρα και ισχυρίζονταν, π.χ. «Γιατί δε θα γίνει Δικτατορία στην Ελλάδα» με κεντρικό άρθρο στην Αυγή της 20-4-67! Οι πρόγονοι των σημερινών σας ….συναγωνιστών….
Αλλά, όσο λάθος ήταν να μην βλέπεις τότε τις αλλαγές στην βάση της ελληνικής κοινωνίας, που έφερναν στον αφρό τα μικρομεσαία στρώματα, και συνακόλουθα το Πασόκ τους, άλλο τόσο λάθος είναι να μη βλέπεις ότι σήμερα «the game is over» για αυτά τα ίδια στρώματα, και αυτό θα εκφραστεί και στο εποικοδόμημα.
Κακό πράγμα ο λυσσασμένος αντικουκουεδισμός. Καταντάει παραλογισμός.
Βέβαια ο αντικουκουεδισμός των μικροαστικών στρωμάτων δε θα ψοφήσει εύκολα: Η στέγη του Φασισμού γι αυτούς έχει στηθεί….

Ηλίας Τζ.

«ανένταχτε» του …συστήματος, αν δεν έχεις το κουράγιο να υποστηρίξεις την άποψή σου επώνυμα, μην κάνεις το …»έξυπνο» και γελοιοποιείσαι.
————————-

Μιχάλη, ρώτα καλύτερα κανά ποινικολόγο να σου εξηγήσει, τις λογικές (δικαιακές) συνέπειες της «επιστολής Ρωμανού» – το τι θα γίνει άλλο θέμα. Αλλωστε στην Πατρίδα μας ορισμένα πράγματα έχουν μεγάλη ελαστικότητα…., όπως ξέρουμε. Θα δείξει, όπως έδειξαν και άλλα.
Ασφαλίτικη και κυπατζήδικη (και «πορτοκαλλί»….) είναι όλη η ιστορία με τους κουκουλοφόρους και τον …»Μαύρο Δεκέμβρη» τους. Δεν έχουν καμιά σχέση με το κομμουνιστικό, ούτε καν με το αριστερό κίνημα της Πατρίδας μας.
Ας προσέχουν οι «πρόθυμοι» ουραγοί….

Κώστας Β.

Ρε παιδιά, για μισό λεπτό:
Εσείς δεν βιαστήκατε τότε να βαφτίσετε τα επεισόδια του Δεκέμβρη του 08 «εξέγερση»; Απ’ όσο θυμάμαι, το περιεχόμενο της «εξέγερσης» οριοθετούνταν στενά από το «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» και «μπάτσοι μ*&*^*& σκοτώνετε παιδιά». Τέτοιο αντικαπιταλιστικό βάθος και τέτοια πολιτικοποίηση που αθώωνε και την αστική τάξη και την αστική πολιτική και την καταστολή των δικαιωμάτων και των αγώνων, στοχοποιώντας ανώδυνα απλώς τους «μπάτσους». Γι αυτό και το ατελείωτο γλείψιμο από τα ΜΜΕ (αλήθεια, πότε «έγλειψαν» κανένα ταξικό εργατικό αγώνα;) στην «εξεγερμένη νεολαία», γι’ αυτό και η εντυπωσιακής ταχύτητας ενσωμάτωση-εξαφάνιση της «εξέγερσης» μετά από λίγες μέρες, χωρίς να αφήσει ούτε ίχνος πίσω της…
Η παιδική χαρά του τύπου Δεκέμβρης 08 ήταν η καλύτερή τους: Λίγο εκτόνωση, λίγο αποπροσανατολισμός, λίγο θέαμα και έτοιμο το «σωστό» κινηματικό μοντέλο. Τι οργανωμένοι ταξικοί αγώνες και συλλογικές διεκδικήσεις, τι πάλη για την εξουσία, αυτά είναι «ξεπερασμένα» πράματα…

wpDiscuz