.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κινητοποιήσεις για επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση στη WIND


windΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 16/12/2014
Στην αδιαλλαξία της Διοίκησης της WIND, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου εργαζομένων στη WIND απαντά:

Δεν δεχόμαστε να έχουμε υπαλλήλους δύο ταχυτήτων, γιατί υπερασπιζόμαστε την ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων και γιατί με τον τρόπο αυτό υπονομεύονται οι θέσεις εργασίας των παλαιότερων συναδέλφων. Αυτό δεν αφορά μόνο τις μειώσεις μισθών που ζητάτε, αλλά και την εργασία μέσω εργολαβικών και vouchers. Για παράδειγμα από τις 15 Δεκεμβρίου, η εταιρεία αποφάσισε για άλλη μια φορά να δείξει «το κοινωνικό της πρόσωπο» καλύπτοντας θέσεις εργασίας μέσω των προγραμμάτων Voucher με μισθούς των 250 ευρώ, χωρίς ένσημα και οι οποίες επιδοτούνται πλήρως από τον ΟΑΕΔ. Έτσι, δημιουργείται μια νέα κατηγορία, ακόμα πιο χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων, τραβώντας τους μισθούς όλων μας προς τα κάτω. Οι προσλήψεις είναι απαραίτητες και αναγκαίες και θα πρέπει να γίνονται απευθείας στη WIND.

Δεν δεχόμαστε το επίδομα ξένης γλώσσας να αποχαρακτηριστεί, καθώς μέσα στην άσκηση των καθηκόντων μας ήταν και θα παραμένει η γνώση της ξένης γλώσσας & γι αυτό θα πρέπει να το λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στην WIND. Επιπλέον, η ιστορία έχει δείξει ότι οι οικειοθελείς παροχές τείνουν να καταργούνται (βλέπε διατακτικές σίτισης). Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια με το πάγωμα των ωριμάνσεων και την διακοπή των διατακτικών, ήδη έχουμε υποστεί μειώσεις που φθάνουν τουλάχιστον τα 100 ευρώ μηνιαίως.

Δεν δεχόμαστε να καταργηθεί η 1 ημέρα εβδομαδιαίας ανάπαυσης (ρεπό) μετά τη λήξη του χρόνου επιφυλακής στο τμήμα TNS που αποδίδεται, αντί αυτού πρέπει να επεκταθεί σε όλα τα τεχνικά τμήματα που βρίσκονται σε standby. Η ανάπαυση μετά την επιφυλακή επιβάλλεται και συμβάλει τόσο στην ψυχική ηρεμία του εργαζομένου όσο και στην ανταπόκριση των εργασιακών καθηκόντων του.

Δεν δεχόμαστε καμία μείωση στους μισθούς μας
Συνεχίζουμε δυναμικά. Διεκδικούμε:

· Καμία μείωση μισθών – καμία κατάργηση επιδομάτων
· Ενσωμάτωση των χαμένων – παγωμένων ωριμάνσεων στο βασικό μισθό
· Επέκταση του επιδόματος αγγλικών σε όλα τα τμήματα
· Άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου σύμβαση- προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου
· Δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό της διοίκησης – Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Καμία αντιδραστική παρέμβαση – αλλαγή στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα.
· Κατάργηση της δανεικής εργασίας, απορρόφηση όλων των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Wind με σύμβαση εργασίας απ’ ευθείας από την Wind
· Όχι σε απολύσεις – εργολαβίες
· Καμία αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών μας σχέσεων
· Κατοχύρωση του πλαισίου της άδειας θηλασμού
· Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας σε όλη την έκταση των εργασιών

Οι εργαζόμενοι είμαστε αποφασισμένοι και θα αγωνιστούμε συλλογικά για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες μας.

Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω! Απαιτούμε από την Διοίκηση της WIND να υπογράψει επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση, η οποία θα περιλαμβάνει τους όρους που υπαγορεύτηκαν από την Γενική μας Συνέλευση και θα καλύπτει εξίσου ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΠΟ. ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΣΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ, ΣΕ ΑΚΡΙΒΟΥΣ ΚΑΙ ΦΘΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Το Σωματείο κηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας (9.00 π.μ.-1.00 μ.μ.) τη Δευτέρα 22/12 ώστε μαζικά να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της εταιρείας στα κεντρικά στο Μαρούσι (Κηφισίας 66).

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9 π.μ. – 1 μ.μ.

Συμμετέχουμε όλοι/ες στην παρέμβαση στις 10 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της WIND
στο Μαρούσι, Λ. Κηφισίας 66

Σημείο προσυγκέντρωσης στις 9 π.μ. στο κτίριο της Λ. Αθηνών

Η Γενική ΣυνέλευσηΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz