.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καταγγελία της ΛΣ Κολωνού – Σεπολίων για τους πυροβολισμούς των φασιστών


Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού – Ακαδημίας Πλάτωνος – Σεπολίων

Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμούς από αεροβόλο όπλο που δέχτηκε στα Σεπόλια ομάδα που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση το μεσημέρι της Κυριακής 12/11, μετά από το μαζικό αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό καλωσόρισμα των παιδιών και των μανάδων της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο.

Η ενέργεια αυτή είναι ενταγμένη στο γενικότερο κλίμα των φασιστικών – ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων που εκτυλίσσονται στην περιοχή μας.

Προσπάθησαν να ακυρώσουν τη λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας, διασπείροντας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο. Πριν μια εβδομάδα βανδάλισαν το στέκι της λαϊκής συνέλευσης και σήμερα απείλησαν και έριξαν με αεροβόλο σε ομάδα αφισσοκολλητών.

Τους ενοχλεί το γεγονός ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι άνεργοι της γειτονιάς δήλωσαν ότι στα Σεπόλια και στον Κολωνό χωράμε όλοι και θα ζήσουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως θρησκείας ή χρώματος.

Χωράμε όλοι οι καταπιεσμένοι, οι μισθωτοί που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, οι άνεργοι, η νεολαία που δουλεύει στα ντελίβερι και τα καφέ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ήρθαν εδώ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Οι μόνοι που δεν χωράνε είναι οι φασίστες. Αυτοί που με το μίσος τους επιτίθενται σε μικρά παιδιά, όπως τον Αμίρ στη Δάφνη, που ποτέ δε σηκώνουν κεφάλι στα αφεντικά, που ποτέ -όλως τυχαίως- δε συγκρούονται με τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια ή με τους εφοπλιστές που γεμίζουν τις ακτές μαζούτ και κάνουν τις πλάτες στο μεγάλο κεφάλαιο.

Εμείς δηλώνουμε σε όλους τους τόνους
ότι δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος στη γειτονιά μας.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, να αγωνιζόμαστε για του φτωχού το δίκιο
και να διασφαλίζουμε τα αυτονόητα.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/11 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.