.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καταγγελία εργαζόμενης στην Τράπεζα Πειραιώς


peiraiwsΚαταγγελία εργαζόμενης στην Τράπεζα Πειραιώς για μη χορήγηση αδειών
Επιστολή αναγνώστριας που καταρρίπτει τον «μύθο» της Τράπεζας Πειραιώς (αναδημοσίευση)

Το www.koutipandoras.gr έλαβε επιστολή από αναγνώστριά του-εργαζόμενη στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία καταγγέλλει τον εργοδότη της, μεταξύ άλλων, για άρνηση χορήγησης κανονικής άδειας στους εργαζόμενους, υπό την απειλή μάλιστα μετάθεσης ή κι απόλυσης σε περίπτωση αντίδρασης.

Διαβάστε την επιστολή-κόλαφο:

«Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την μαχητική στάση σας σε όλα τα δημόσια θέματα με κατεύθυνση την ορθή ενημέρωση των πολιτών, την αποκάλυψη καυτών ζητημάτων και την προσπάθεια αποκατάστασης στρεβλών καταστάσεων. Πήρα ως αφορμή να σας γράψω για να καταγγείλω τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες στο νέο εργασιακό μου περιβάλλον, αυτό της Τράπεζας Πειραιώς. Καταγγελίες και παράπονα για όλα όσα διαδραματίζονται στο συγκεκριμένο όμιλο σε βάρος των εργαζομένων, με κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, έχουν γίνει σε ένα βαθμό τους τελευταίους μήνες αλλά όχι αρκετό ώστε να αλλάξει η κατάσταση.

Αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι προέρχομαι από την τράπεζα Κύπρου, μία από τις πέντε τράπεζες που εξαγόρασε η Πειραιώς για ένα κομμάτι ψωμί με χρήματα του ελληνικού λαού. Σήμερα εργάζομαι σε κατάστημα της Πειραιώς, προσπαθώντας να εγκλιματιστώ στο νέο εργασιακό περιβάλλον… Καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας (κυρίως μέσω του διαδικτύου, καθώς τα καθεστωτικά ΜΜΕ που φυτοζωούν παρά τα χρέη τους δεν αναφέρουν τίποτε) για τις απλήρωτες υπερωρίες, την μη τήρηση του ωραρίου, την μη ισότιμη μισθοδοσία για όλους τους εργαζομένους της τράπεζας, την παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης.

Εγώ θα ήθελα με τη σειρά μου να καταγγείλω την άρνηση χορήγησης κανονικής άδειας στους εργαζόμενους της τράπεζας!!! Παρόλο που οι εργαζόμενοι ζητάμε την άδεια που δικαιούμαστε από την σχετική νομοθεσία, οι διευθυντές δεν επιτρέπουν στο προσωπικό να πάρει την δεδουλευμένη άδεια με το πρόσχημα του φόρτου εργασίας, απειλώντας με μεταθέσεις και απολύσεις σε περίπτωση αντίδρασης!!! Για όλους εμάς τους «νεοεισερχόμενους» στην τράπεζα Πειραιώς η κατάσταση αυτή με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι είναι πραγματικά πρωτόγνωρη… Το ανησυχητικό όμως είναι ότι η παράνομη αυτή πρακτική αποτελεί καθεστώς και κουλτούρα της τράπεζας, σύμφωνα και με τους παλιούς συναδέλφους της Πειραιώς, οι οποίοι είναι φορτωμένοι με 200 και 300 μη χορηγημένες άδειες ο καθένας!!!

Σας παρακαλώ πολύ να διερευνήσετε και να αποκαλύψετε πώς είναι δυνατόν όλα αυτά τα χρόνια η τράπεζα Πειραιώς να παραβιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μην έχει υποστεί καμία κύρωση από το κράτος; Πώς είναι δυνατόν μια τράπεζα να συμπεριφέρεται με τέτοια αλαζονεία και να εξευτελίζει έτσι το προσωπικό της, δίχως το κράτος να ασκήσει τον αυτονόητο και ελάχιστο έλεγχο για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας; Το βιβλίο αδειών των εργαζομένων ελέγχεται άραγε κάθε χρόνο από την επιθεώρηση εργασίας ή παραμένει στο απυρόβλητο με την ανοχή της εκάστοτε κυβέρνησης; Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τα αίσχη αυτά για χρόνια ολόκληρα και οι εργαζόμενοι-σκλάβοι να μένουν απροστάτευτοι δίχως στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Η συγκεκριμένη τράπεζα με την κάλυψη τίνος καταπατά τους νόμους κατά συρροή επί χρόνια δίχως καμία επίπτωση;

Σύμφωνα με τη νομοθεσία:

-Ο εργοδότης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια εντός δύο μηνών από το χρονικό σημείο κατά το οποίο διατυπώθηκε το σχετικό αίτημα.

-Επίσης υποχρεούται να χορηγήσει την άδεια οπωσδήποτε πριν τη λήξη του ημερολογιακού έτους, έστω και αν δεν του την ζήτησε ο μισθωτός.

-Από το νόμο επιβάλλεται ο κάθε εργοδότης να τηρεί «Ειδικό Βιβλίο Αδειών», θεωρημένο από την Επιθεώρηση Εργασίας στο οποίο οφείλει να καταχωρεί τα στοιχεία του εργαζόμενου, την περίοδο χορήγησης της άδειας καθώς και τις αποδοχές αδείας.

Όταν ο μισθωτός λάβει την άδεια του και πληρωθεί τις αποδοχές αυτής, οφείλει να υπογράψει έναντι αυτών».

koutipandoras.gr

via
ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ -Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εθνικής ΤράπεζαςΚριτικές - Συζήτηση

Πώς είναι δυνατόν όλα αυτά τα χρόνια η τράπεζα Πειραιώς να παραβιάζει τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μην έχει υποστεί καμία κύρωση από το κράτος;

Βαθμολογία Αναγνωστών: 10.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

3 Σχόλια στο "Καταγγελία εργαζόμενης στην Τράπεζα Πειραιώς"

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ
2Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΦΟΡΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΛΟΣΙΑΙΩΝ ΟΜΙΛΩΝ……ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ, ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΑΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ-ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ (ΜΕΝΟΣ(?) ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΘΩΑ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΗ , ΘΥΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΣΑΣ…!!! ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΠΑΝΤΟΥΝΤΑΙ-ΠΟΔΟΠΑΝΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…!!! From: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ [mailto:gge@ggk.gr] Sent: Tuesday, February 24, 2015 2:38 PM To: privateoffice@primeminister.gr Cc: TAKlS TAKIS Subject: Fwd: FW: Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ όλα αποκαλύπτονται ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ. ———- Προωθημένο μήνυμα ———- Από: Panagiotis Ημερομηνία: 23 Φεβρουαρίου 2015 – 9:36 μ.μ. Θέμα: FW: Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ όλα αποκαλύπτονται ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ. Προς: zafferkan@gmail.com Κοιν: attiknea@otenet.gr, spacefm@gmail.com, info@enikos.gr, info@aoristies.gr, epistoles@tovima.gr, support+id17911@reuters.zendesk.com, subscriptions@neoskosmos.com.au, info@agelioforos.gr, info@eleysis-ellinwn.gr, Breakfast.TV@bbc.co.uk, observer.letters@observer.co.uk, guardian.letters@theguardian.com, grammatia@justice.gov.gr, gge@ggk.gr, gkn@ggk.gr, focus@burdadirect.de, skopelosnews@gmail.com, kataggelies@sdoe.gr, dimokrateskritis@gmail.com, madata.gr@gmail.com, pressoffice@anexartitoiellines.gr, pap1738@hotmail.com 2η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟ. Α.ΤΣΙΠΡΑ και ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ. ΘΕΜΑ : ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ/ΔΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΑΝΑΛΗΘΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. Αγαπητοί, Συμπολίτες/σσες, Ακόμα και ο γνωστός δημοσιογράφος κος. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ όταν το θέμα αφορά κολοσσιαίους ομίλους αδυνατεί να… Διαβάστε περισσότερα »
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ

TΟ ΠΙΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ …….BULLYING ….!!!!!!! ΣΤΑ ΦΑΝΕΡΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ , ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΗΣ , ΘΥΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ , ΟΡΦΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΑΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ, http://attikanea.blogspot.gr/2015/02/blog-post_363.html
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ…;;;
ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ BULLYING ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ……….ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ κατά τα λεγόμενα του ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ https://www.youtube.com/watch?v=NS90TlfMFDs . ΓΙΑ ΤΟ BULLYING ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ…;;;;
ΤΑ ΜΜΕ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΤΑΝ ΑΠΟ BULLYING χάθηκε η ζωή του παιδιού Μας…….!!!! Να δούμε πότε θα αντιδράσουν για να εκθέσουν τον ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ όμιλο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ, αν αντιδράσουν όμως μπορεί να χάσουν το σπίτι τους και την δουλειά τους …… Πανηγυρικά…….. ;;; Χαζοί σίγουρα δεν είναι….;;;;;;; Ίσως είναι καλύτερα να (κάνουν την πάπια)….!!!!!
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Σπίνουλας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ…!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ…!!!
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153110511079346&set=gm.1062522660429001&type=1

wpDiscuz