.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ιωάννινα: Κοινή καταγγελία παρατάξεων & σχημάτων για ξυλοδαρμό φοιτητών από μέλη της ΠΚΣ/ΚΝΕ


Κοινή καταγγελία ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ, Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Πάλης (ΣΣΠ), ενάντια στο ξυλοδαρμό μελών του φοιτητικού συλλόγου Ιστορικού/Αρχαιολογικού από τους τραμπούκους της Π.Κ.Σ./Κ.Ν.Ε.

Την Τετάρτη 11/12 σε Δ.Σ. του συλλόγου Ιστορικού/Αρχαιολογικού που καλέστηκε από την ΠΚΣ/ΚΝΕ αντί να πραγματοποιηθεί κανονικά η διαδικασία, 10-15 γνωστοί τραμπούκοι της Π.Κ.Σ. επιτέθηκαν σε εστιακό φοιτητή και εκλεγμένο μέλος του συλλόγου του Ι/Α με την Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ). Αρχικά τον γρονθοκοπούσαν στο κεφάλι και στην συνέχεια, όταν τον έριξαν στο πάτωμα, συνέχισαν να τον χτυπούν σε όλο του το σώμα. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά εμφανίστηκαν επιπλέον 25 τραμπούκοι της ΠΚΣ-ΚΝΕ που καιροφυλακτούσαν, οι οποίοι συνέδραμαν και αυτοί στο ξυλοδαρμό! Δε δίστασαν ακόμα και να τον απειλήσουν ότι θα τον «δείρουν μέχρι θανάτου»! Όταν 2 φοιτήτριες μέλη του συλλόγου Ι/Α και του Π.Τ.Ν. αντίστοιχα, προσπάθησαν να τον υπερασπιστούν και να σταματήσουν τα χτυπήματα, κατέληξαν να δέχονται και οι ίδιες μπουνιές και κλωτσιές από την τραμπούκικη ομάδα. Στην μία κοπέλα, μάλιστα της κρατούσαν τα χέρια και ένας την βαρούσε μπουνιές στο πρόσωπο! Και οι τρεις φοιτητές κατέληξαν στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκαν με κακώσεις και τραύματα στο κεφάλι, στον αυχένα, στην σπονδυλική στήλη, στην κοιλιά και στα άκρα.

Η τραμπούκικη αυτή επίθεση ούτε τυχαία είναι, ούτε μεμονωμένη. Αποτελεί συνέχεια των τραμπουκισμών και των επιθέσεων σε φοιτητές κατά την εκλογική διαδικασία του Συλλόγου των Εστιακών μια μέρα πριν, στις 10/12, όπου χαρακτηριστικά μέλη της ΠΚΣ-ΚΝΕ, καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ(!) προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν φοιτητές, ώστε να μην ψηφίσουν, απειλούσαν ότι θα μεταφέρουν την κάλπη στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και θα διαλύσουν την διαδικασία των εκλογών, καθώς επίσης δε δίστασαν να απλώσουν και πάλι χέρι σε οργανωμένους φοιτητές και φοιτήτριες. Αποτελεί συνέχεια της επίθεσης ενάντια και σε άλλες φοιτητικές παρατάξεις όπως είναι οι Αγωνιστικές Κινήσεις, τα ΕΑΑΚ και η Πορεία. Ειδικά στο Ι/Α, η Π.Κ.Σ. έχει παρουσιάσει και στο παρελθόν παρόμοια συμπεριφορά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν φτάσει στο σημείο να χειροδικήσουν ενάντια σε αγωνιστές και μέλη του συλλόγου. Οι παραπάνω πρακτικές αποτελούν απ’ ότι φαίνεται λύση για τα μέλη της ΠΚΣ/ΚΝΕ όταν αδυνατούν να απαντήσουν στην πολιτική αντιπαράθεση και συζήτηση που εκφράζεται εδώ και τόσο καιρό έντονα στους φοιτητικούς συλλόγους. Ως εδώ! Αυτές οι πρακτικές πρέπει να σταματήσουν. Οι τραμπούκοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Η αντιδημοκρατική αυτή επίθεση που οργάνωσαν και εκτέλεσαν μέλη της ΠΚΣ-ΚΝΕ πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα και να απομονωθεί μέσα σε κάθε Φοιτητικό Σύλλογο. Στρέφεται ενάντια στις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος, στην δημοκρατική λειτουργία των Συλλόγων και των οργάνων του φοιτητικού συνδικαλισμού. Στρέφεται ενάντια σε όλους όσους θέλουν να παλέψουν για δημόσια δωρεάν παιδεία, δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα. Επιχειρεί να στοχοποιήσει και να τρομοκρατήσει όλες τις αριστερές πολιτικές δυνάμεις και τους αγωνιστές, εκείνους που παρεμβαίνουν στους συλλόγους προτείνοντας το δικό τους πολιτικό σχέδιο με στόχο την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος ενάντια σε κάθε λογική ανάθεσης. Τελικά αποτελεί την καλύτερη βοήθεια στην κυβέρνηση για να διαλύσει τον φοιτητικό συνδικαλισμό και τις παρατάξεις και να φέρει τα δίδακτρα και την αστυνομία μέσα στις σχολές.

Την συγκεκριμένη περίοδο η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει βάλει στο στόχαστρο το δημόσιο Πανεπιστήμιο με το νόμο πλαίσιο της Κεραμέως που θέλει να διαμορφώσει την παιδεία μόνο για αυτούς που έχουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Είναι αναγκαίο να αναζωπυρωθεί η συζήτηση γύρω από την επίθεση αυτή μέσα στους Φοιτητικούς Συλλόγους, ώστε να οργανωθεί ο αγώνας με ένα μαζικό και μαχητικό φοιτητικό κίνημα ενάντια σε αυτόν τον αντιεκπαιδευτικό οδοστρωτήρα. Για αυτό είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να καταπολεμηθεί και να ηττηθεί κάθε πολιτική, που υποστηρίζει την συγκεκριμένη επίθεση.

Δεν θα τους περάσει! Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να καταγγείλουμε και να καταδικάσουμε τέτοιες τραμπούκικες μεθόδους, όπως αυτές που εξελίχθηκαν τις τελευταίες μέρες. Καλούμε τους υποστηρικτές – φίλους της ΚΝΕ/ΠΚΣ που δεν συμμερίζονται αυτές τις πρακτικές να τις καταδικάσουν και να τις απομονώσουν. Πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε την δημοκρατική λειτουργία των συλλόγων, των πιο βασικών εργαλείων που έχουμε για να συζητάμε και να οργανώνουμε την μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων. Οι σύλλογοι και οι συνελεύσεις πρέπει να είναι όργανα, όπου θα ακούγονται όλες οι απόψεις, ώστε μέσα από τις διαφωνίες και την πολιτική αντιπαράθεση να αποφασίζουμε με ποια πλαίσια πάλης μπορούμε να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα μας.

ΑΡΕΝ Ιωαννίνων
ΕΑΑΚ Ιωαννίνων
Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 55.83% ( 12
Συμμετοχές )



13 σχόλια στο “Ιωάννινα: Κοινή καταγγελία παρατάξεων & σχημάτων για ξυλοδαρμό φοιτητών από μέλη της ΠΚΣ/ΚΝΕ

  1. προβοκατ

    Μάλιστα μια από τα ίδια λοιπόν με την πρωταρχική ανακοίνωση της ΣΣΠ απλά διανθισμένη με περισσότερες λεπτομέρειες.
    Ερχόμαστε και ρωτάμε εδώ τα εξής:

    1)Γιατί δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση το γεγονός πως 5 μέλη της ΣΣΠ επιτέθηκαν πρώτοι με ύπουλο τρόπο σε μέλος-φοιτήτρια της ΚΝΕ?
    Γιατί και στην δεύτερη ανακοίνωση η αφορμή κρίνεται από την τραμπούκικη (έφυγε το σταλινική) φύση και όχι σε κάποιο γεγονός που την πυροδότησε?
    Δεν κάνει εντύπωση σε κανέναν εδώ μέσα?

    2)Γιατί η ανακοίνωση δεν συμπίπτει με αυτή της Φοιτητικής Πορείας (του ΜΛ-ΚΚΕ) που ναι μεν αναφέρει το παραπάνω συμβάν ως “σπρώξιμο” αλλά συνεχίζει την καταγγελία με γενικευμένη σύρραξη τόσο από μέλη της ΠΚΣ αλλά και της ΣΣΠ τη στιγμή που στην ανακοίνωση των ΕΑΑΚς-ΣΣΠ λέγεται πως κοντά στα 40 άτομα χτυπήσανε 3 μέλη της ΣΣΠ?

    3)Γιατί παρουσιάζεται στην ανακοίνωση το ξύλο ως μέθοδος-απάντηση της ΠΚΣ στην δήθεν αδυναμία της να παρέμβει πολιτικά ΟΤΑΝ στα Γιάννενα μετά από τόσα χρόνια έριξε την παντοδυναμία της ΔΑΠ και αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο Πανεπιστήμιο? Γιατί δεν λέτε τι γίνεται στις συνελεύσεις των τμημάτων,να μάθει ο κόσμος αν όντως υπάρχει τέτοια “αδυναμία”?
    Μήπως τελικά άλλοι χρησιμοποιούν ως όχημα τέτοια γεγονότα φουσκώνοντας τα όσο όσο προκειμένου να πλήξουν την δεδομένη ισχύ της ΠΚΣ στο Π.Ι.?
    Και γιατί στο τέλος κάνει επίθεση φιλίας στους υποστηρικτές και τους φίλους της ΠΚΣ,αυτό δεν σας κάνει εντύπωση?

    4)Γιατί δεν γίνεται έστω μια μικρή αναφορά στο γεγονός πως όλο το προηγούμενο διάστημα η ΣΣΠ στην εστία του Π.Ι. είχε επιδοθεί σε ένα κρεσέντο αθλιότητας σκίζοντας αφίσες και λειτουργώντας ως πολιτικοί τσιφλικαδόροι της Εστίας για το οποίο μάλιστα υπάρχουν οι αντίστοιχες ανακοινώσεις?

    5)Είναι δυνατόν να έχει η ΚΝΕ τόσους τραμπούκους και να χρειάζεται την συνδρομή του ΠΑΜΕ για να τα βγάλει πέρα?
    Σοβαρά τώρα αφού έχει τέτοια παντοδυναμία θα σφύριζε στους εργαζόμενους που ταυτόχρονα έχουν χίλια δυο προβλήματα, να έρθουν να χτυπήσουν παιδαρέλια?
    Είμαστε με τα καλά μας?

    Δύο μικρές παρατηρήσεις:
    1)Θυμάμαι στο αντίστοιχο σκηνικό της ΣΕΜΦΕ και την ομοψυχία με την οποία βγαίναν οι ανακοινώσεις τότε από όλους τους χώρους.
    Θυμάμαι και τι λέγανε στις μεταξύ μας συζητήσεις μέλη της ΕΑΑΚ και πως αναιρούσαν κάθε συλλαβή της ανακοίνωσης τους αλλά το κάνανε για την εικόνα της ευρύτερης ΕΑΑΚ.
    Έχουμε πείρα και ξέρουμε πως συσπειρώνεστε στο αντι-ΚΚΕ σας μένος,συνεπώς όσοι και να είστε όση λάσπη και να πετάτε τα δείγματα γραφής σας είναι ήδη γνωστά.

    2)Για ποιο λόγο όμως η Παντιέρα ανεβάζει πρώτα την ανακοίνωση της ΣΣΠ και μετά την διευρυμένη ανακοίνωση ΣΣΠ-ΑΡΕΝ-ΕΑΑΚς και δεν αναφέρει ούτε μια συλλαβή για την αντίστοιχη καταγγελία της ΚΝΕ?

    Reply
  2. ΚΟΜΠΑ

    Με μια ψύχραιμη ανάγνωση δυσκολεύομαι να πιστέψω την πλειονότητα των όσων λέγονται στην καταγγελία. Ανέκαθεν οι υπερβολικά πολλές λεπτομέρειες μυρίζουν σάλτσα. Αφήστε που εάν έχεις το δίκιο και την ηθική με το μέρος σου δε χρειάζεται να μπαίνεις σε τόσο εκτενείς περιγραφές προκειμένου να προκαλέσεις αποτροπιασμό.
    Πέρα από την πολιτική προέλευση του καθενός νομίζω ότι είναι πασιφανές ο τρόπος με τον οποίον το θέμα τραβάει από τα μαλλιά τα γεγονότα.
    Άποψη μου είναι πως άμα θες να στήσεις κατηγορητήριο προκειμένου να σπεκουλάρεις ψάχνεις απλά μια αφορμή. Πρόθυμοι να στηρίξουν πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν,δεν είναι προς επίρρωση των γεγονότων η συνυπογραφή τους στην καταγγελία.Μικροπολιτική κάνουν/κάνανε ανέκαθεν οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ με κολαούζο την κραταιά κάποτε νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια ΑΡ.ΕΝ. Τώρα που γίνεται ολομέτωπη στην Πανπσουδαστική θα κωλώσουν;
    Αν ειδικά ευσταθούν,τα πολύ λογικά,στοιχεία του προβοκατ μάλλον για χαλκευμένο πολιτικό κατηγορητήριο βρωμάει η υπόθεση με στόχο την δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο της κατά τα άλλα ισχυρής Πανσπουδαστικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Ειδικά αυτή η αναφορά στους φίλους της Πανσπουδαστικής είναι το κερασάκι στην τούρτα.
    Σοβαρευτείτε δεν βελάζει όλος ο κόσμος.

    Reply
  3. ΦΦ1917

    35 έως 40 άτομα χτυπούσαν άνευ λόγου και αιτίας 1 άτομο???
    Ειλικρινά υπάρχει έστω ένας σοβαρός άνθρωπος από οποιονδήποτε χώρο που πιστεύει λέξη από αυτή την κακοραμμένη φαντασιοπληξία?
    Εσείς βρε σχηματίες των ΕΑΑΚ που παλεύετε για ανασυγκρότηση στο φοιτητικό κίνημα και καλείτε το ΜΑΣ σε κοινά πλαίσια δεν έχετε τσίπα πάνω σας?
    Υπογράφετε αυτή την αηδία και την ίδια ώρα κατεβάζετε στα Γιάννενα και Πανελλαδικά κοινά πλαίσια με “τραμπούκους της ΠΚΣ/ΚΝΕ” καλώντας τους παράλληλα και συναγωνιστές?
    Δεν έχετε ίχνος πολιτικής ηθικής και ψάχνετε να βρείτε την παραμικρή αιτία για να κάνετε πολιτικαντισμούς εναντίον της ΚΝΕ και να της “φάτε” κόσμο δίχως πολιτικά κριτήρια και πολιτική αντιπαράθεση?
    Ειλικρινά ΕΛΕΟΣ!

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Κανένα έλεος. Ρίχτε του ανελέητα ΕΑΑΚίτες.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        ξανά οι δόξες των ’80-ties
        ορμητική άνοδος της ΚΝΕ και όλοι οι άλλοι, επικεφαλής οι ρηγάδες και οι αναρχοαυτόνομοι να καταφεύγουν στο έσχατο οχυρό την ΚΝΑΤολογία
        μόνο που τώρα δεν θάχει ’89

        Reply
  4. "αντικαπιταλιστης"

    Εκεί ακριβώς είναι το ζήτημα ΦΦ1917, στις κινητοποιήσεις και στα κοινά πλαίσια. Φενεται πως κάποιοι στα εαακ, που εκφραζονται μέσα και από την pandiera, ενοχλούνται από αυτά τα κοινά πλαίσια. Είναι γνωστό άλλωστε ότι αυτές οι δυνάμεις φλερτάρουν πολιτικά με άλλους χώρους που μάχονται το οτιδήποτε οργανωμενο και με αυτή τη λογική το κκε είναι εχθρός.
    Η αντίληψη που βάζουν οι τροτσκιστες (και όλοι οι νεοτροσκιζοντες) περί προδοτικου ΚΚΕ δεν είναι καινούργια.

    Reply
    1. μεταβατικος σοσιαλιστης

      Ναι, αντικαπιταλιστή τα ΕΑΑΚ που πάντα μπαίνουν μπροστά για να γίνουν κοινά πλαίσια, προέτρεπαν την ΚΝΕ να μπει στα κοινά πλαίσια-συντονιστικά φέτος και στελέχη των οργανώσεων των ΕΑΑΚ γράφουν άρθρα υπέρ των κοινών πλαισίων, τελικά είναι ενάντια σ’ αυτά, ενώ η ΚΝΕ που τα έβλεπε ως «συναντήσεις κορυφών» εδώ και χρόνια είναι υπέρ και τα θέλει.

      Σοβαρευτείτε λίγο.

      Reply
    2. San Rocco

      Προτιμώ να πω ότι, οι τραμπουκισμοι από όπου κ αν προέρχονται -στην συγκεκριμένη περίπτωση από το ΚΚΕ- σαν στόχο έχουν να καλύψουν τεχνητά , τις ανεπάρκειες της πολιτικής του κόμματος ή της πολιτικής οργάνωσης που τραμπουκιζει.

      Οι τραμπουκισμοι δημιουργουν στα μέλη της πολιτικής δύναμης που τραμπουκιζει, κλίμα αγέλης κ συγκηνισιακης φάσης του “μας την πέφτουν “. Έτσι προσπαθεί η Χ πολιτική δύναμη που τραμπουκιζει, να μπετοναρει τον κόσμο της κ να καλύψει στον κόσμο της, τις ανεπάρκειες της πολιτικής της.

      Αυτός είναι ο διαχρονικός στόχος των ενδοκινηματικων τραμπουκισμων . Για αυτό κ η αράς και η αρις ανά κάποια διαστατα το κάνουν αυτό, γιατί χωρίς κλίμα τραμπουκισμους, δεν θα κράταγαν ούτε τα λίγων δεκάδων μέλη που έχουν ! Αυτό όμως κάνει κατά περιόδους κ το ΚΚΕ, όταν ζοριζεται. Αυτό κάνουν κ οι αναρχικές ομάδες τυφλής βίας όταν την πέφτουν σε αγωνιστές.

      Να πω επίσης ότι, παράπλευρος στόχος των τραμπουκισμων, είναι κ το κάψιμο , η ήττα της ενότητας στην δράση (προσοχή όχι της ενωτιτιδας) διαφόρων δυνάμεων.

      Reply
  5. "αντικαπιταλιστης"

    Έχεις πλάκα San Rocco.
    Ανεπάρκεια πολιτικής γραμμής το ΚΚΕ, ανεπάρκεια η ΑΡΙΣ (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ανεπάρκεια η ΑΡΑΣ (συνιστώσα της ΛΑΕ).
    Δεν κατάλαβες, καλά η μόνιμη ανεπάρκεια βρίσκετε στον τροτσκισμο (και το δικό σας ναριτικο νεοτροσκισμο.
    Υπομονή θαρθουν καλύτερες μέρες. Η δικτατορία του προλεταριατου θα τα διορθώσει όλα. Ο μπάρμπα – Μήτσος κάθε πρωί με το καλάμι θα σας πηγαίνει στη φάμπρικα και εσείς φωνάξτε όσο θέλετε για τον Ιωσήφ και τις ανεπάρκειες.

    Reply
    1. Σ.Τ.

      Ως δικτατορία του προλεταριάτου εννοείς τα Γκουλάγκ; Αν ναι προσοχή τι εύχεσαι γιατί αυτά τα πράγματα λειτουργούν περίεργα. Μπορεί δηλαδή (όταν έλθουν αυτές οι μέρες) οι θήτες (οι σταλινικοί ) να λάβουν την θέση των θυμάτων (οι αντιπολίτευομενοι ) και τ’ αναμπαλιν.

      Reply
  6. Σ.Τ.

    Η αντίληψη περί προδοτικού ΚΚΕ ξεκίνησε από τους μλδε ς της Αναγέννησης και αντάρτες η κομισάριος όπως τον κεπεση που πήγε στο μλ κκε. Αυτοί θεωρούσαν το ΚΚΕ του Φλωράκη ως χουρτσωφικο δηλαδή ρεβιζιονιστικο. Η προδοσία εγκειτο στο κλείσιμο που έκανε ο Νικήτας στα Γκουλάγκ και απελευθέρωσε τους πολιτικούς κρατούμενους και τους συγγενείς των θυμάτων του σταλινισμού, όπως πχ την χήρα του Ν. Μπουχάριν και άλλους αθωους. Το γεγονός ότι ο Μπρέζνιεφ τα ξανάνοιξε δεν μετράει, γιατί ήταν ένα ημίμετρο.

    Για τους τροτσκιστές τότε και πάντα το ΚΚΕ είναι γραφειοκρατικό δηλαδή δεν είναι καν κομμουνιστικό πλεον αφού ‘πρακτορευει’ στην χώρα την γραφειοκρατική παρέκκλιση του ΚΚΣΕ και της ΕΣΣΔ.

    Το κοινό πυυ έχουν όλοι αυτοί είναι ότι θεωρούν το ΚΚΕ ως κόμμα με αριστερούς υποστηρικτές και δεξιά ηγεσία. Αυτή όμως είναι η μοίρα καθε κόμματος κοινοβουλευτικού η κόμμα εξουσιας, χωρίς να εξαιρούνται ούτε οι τροτσκιστές όπως ο Λούλα, ο Μαδουρο, το νεπαλεζικο κ.κ. που συνεργάζεται με τον μονάρχη της χωρας η το ΚΚ Κίνας και Κούβας που έφτιαξε τις ειδικές οικονομικές ζώνες που λειτουργούν με γνομωνα το κέρδος (καπιταλιστικές νομοτέλειες).
    Βέβαια ο Κεπεσης δεν μας είπε τι παραπάνω προδοσία έκανε ο Νικήτας από το Στάλιν, ο οποίος πήγε και έκλεισε την τρίτη διεθνή για να μπορέσει να εμφανιστεί ως συνομηλιτης καλής θέλησης των ΗΠΑ. Αυτά τα έκανε ο Στάλιν κεπεση , όχι ο Νικήτας!!!!

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Αυτα περι προδοτικου κκε δεν αρχισαν εκει αλλα στην Τασκενδη οταν οι Σοβιετικοι διελυσαν εκει το κκε και το ξαναφτιαξαν με αλλη ηγεσια.Ξεχασες οτι Χρουτσωφ σημαινει ειρηνικη συνυπαρξη αρα τελος οι επαναστατικες επιδιωξεις για τα απανταχου κκε.Ετσι οι Σοβιετικοι δεν μπορουσαν να εχουν στην βιτρινα των Ζαχαριαδη τον τελευταιο κομμουνιστη ηγετη που εκανε επανασταση(ενοπλη συγκρουση πες το οπως θες).Δεν ειναι τυχαιο οτι σχεδον οσοι πρωτοστατησαν.στα γεγονοτα της Τασκενδης κ εστειλαν στα τρισκαταρατα γκουλαγκ συντροφους. τους ειναι οι μετεπειτα ανανεωτικοι του κκε εσωτερικου.
      Στο διεθνη χωρο η ειρηνικη συνυπαρξη του Χρουτσωφ μετασχηματισε τα κκ σε συμβιβασμενες δυναμεις κ περασε το φωτοστεφανο της αντιστασης σε αλλες δυναμεις νεα αριστερα κ μαοικους κυριως.Η φιλοσοβιετικοι λοιπον οσο κυτταγανε να τα βρουν με τημ δυση η δυση δεν εκανε ειρηνικη συνυπαρξη χτυπαγε παντου μεχρι που τους διελυσε τελειως μια κ ειχαν σαπισει.Μην αναφερω τα αισχη διεθνως των θιασωτων της ειρηνικης συνπαρξης ειναι αναριθμητα με θυματα τους λαους που αφεθηκαν ερμαια της ιμπεριαλιστικης επιθετικοτητας.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.