.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Θαυμάστε τον… νεοφιλελεύθερο Αλέξη Τσίπρα


406445του Δημήτρη Κανελόπουλου

Ας δούμε 10 μόνο από τα μέτρα που θα νομοθετήσει αυτή η κυβέρνηση και θα αποτελούσαν την… ντροπή οποιουδήποτε αριστερού, σε οποιοδήποτε μέρος της Γης, όχι να τα εφαρμόσει αλλά και να τα σκεφτεί ακόμα.

1) «Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή».

2) «Υλοποίηση όλων των συστάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ». Όλων. Επαναλαμβάνω: όλων!

3) «Ιδιωτικοποίηση της ενέργειας». Η μικρή ΔΕΗ δηλαδή.

4) «Αυστηρή επανεξέταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων». Αριστερή κυβέρνηση εναντίον των συλλογικών συμβάσεων; Που να το πεις και ποιος να σε πιστέψει.

5) «Αυστηρή επανεξέταση των εργατικών κινητοποιήσεων». Η Αριστερά να απαγορεύει τις απεργίες; Όνειδος για την ιστορία της παγκόσμιας Αριστεράς.

6) «Θα ακολουθήσει τη βέλτιστη πρακτική της ΕΕ για τις ομαδικές απολύσεις». Σε αυτό αδυνατώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

7) «25 δισ. ευρώ ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών». Ξεπουλάει την πατρίδα για να σώσει τις τράπεζες. Ο αριστερός πρωθυπουργός.

8) «Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια, αρκετό χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή». Μιλάμε για ανεξάρτητη κυβέρνηση! Να δείχνει από πριν στην Τρόικα τα νομοσχέδια ώστε να παίρνει την έγκρισή της.

9) «Η ελληνική κυβέρνηση θα επανεξετάσει, με σκοπό να τις τροποποιήσει, τις θεσπισθείσες νομοθετικές πράξεις που δεν συνάδουν με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου». Μιλάμε τον ξεφτιλίζουν εντελώς, τόσο που μου δημιουργεί οίκτο.

10) «Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν πλήρως και εγκαίρως τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους». Και ο λαός ας πεθάνει…

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας και παρά τα λεγόμενά του αποδεικνύεται «πρωθυπουργός παντός καιρού».

Πηγή:efsynΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "Θαυμάστε τον… νεοφιλελεύθερο Αλέξη Τσίπρα"

gian
Σε ποιους και γιατί κάνει εντύπωση όλο αυτό ρε παιδιά? ο Τσίπρας δεν ήταν πότε ξεκάθαρος ούτε σαν αντιπολίτευση ούτε σαν κυβέρνηση, ήξεις αφίξεις, άλλα το πρωί ο Σταθάκης, άλλα το μεσημέρι ο Βούτσης, άλλα ο Φίλης το βράδυ, αυτό ήταν η κυβέρνηση του Σύριζα, λίγο απ όλα και όπου κάτσει, ερασιτέχνες της πολιτικής που νόμιζαν ότι βγαίνοντας στην Ευρώπη να διαπραγματευτούν και μόνο η παρουσία τους θα προκαλούσε πανικό… χααχχααα! Κανένα σχέδιο προεκλογικά και κανένα μετεκλογικά, 2,5 χρόνια στην αξ. αντιπολίτευση και καμιά προετοιμασία για τίποτε. Παραμύθιασαν τον κόσμο με υπερβολικές υποσχέσεις τύπου Θεσσαλονίκης, καλλιεργώντας όνειρα θερινής νυκτός, δήθεν διαπραγματεύονταν μ ενα Βαρουφάκη μπροστάρη με συνθηματικό «ουαου». Ένα δημοψήφισμα παρωδία, που ενώ επίσημα ζήτησε ΟΧΙ ο Τσίπρας, επί τις ουσίας φαίνεται εκ των υστέρων οτι ήθελε διακαώς το ΝΑΙ η τουλάχιστον όχι στο ΟΧΙ με μεγάλο ποσοστό, απλά και μόνο για να τον διευκολύνει στης προτάσεις των Θεσμών των 11,5 δις, πήρε λοιπόν αυτό το ποσοστό το 62% ΟΧΙ και το γύρισε σε ένα μεγαλειώδες ΝΑΙ, αυτό και αν είναι κοροϊδία, ο κόσμος άρχισε να παραμιλά και να πέφτει από τα σύννεφα που μέχρι εκείνη την στιγμή πέταγε στους εφτά ουρανούς, αφού είχε πιστέψει ολοκληρωτικά ότι το ΟΧΙ στο… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz