.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Αντεπίθεση Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό καταγγέλλει την Ταξική Ενότητα- Π.Α.ΜΕ.


Ανακοίνωση –Καταγγελία rsz_04072014141

Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στο Συνδικάτο Επισιτισμού- Τουρισμού. Στην Συνέλευση αυτήν, καταθέσαμε προς έγκριση ψήφισμα συμπαράστασης των διωκόμενων εργαζομένων, συνδικαλιστών και αλληλέγγυων στον ΚΑΦΕΝΑΙ (ΜΥΡΣΙΝΗ).Το συγκεκριμένο ψήφισμα έχει κατατεθεί και σε άλλα Σωματεία, συλλογικότητες, οργανώσεις, κόμματα κ.λ.π. και αναφέρεται στον χουντικό νόμο της απείθειας, στις διώξεις/ στοχοποιήσεις αγωνιστών και στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα ο αγώνας στο κατάστημα ΚΑΦΕΝΑΙ (ΜΥΡΣΙΝΗ) ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2013 με αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και την επαναπρόσληψή τους (απολύθηκαν γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους). Η εργοδοσία από την πρώτη στιγμή επιλέγει να ποινικοποιήσει τον αγώνα καταθέτοντας μηνύσεις για δήθεν συκοφαντική δυσφήμιση και απειλή. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο μία εργαζόμενη και ένας συνδικαλιστής μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού –Τουρισμού, ενώ λόγω της άρνησης τους να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα τους φορτώνουν και την κατηγορία της απείθειας. Στην δίκη, ενώ αθωώνονται από τις κατηγορίες της εργοδοσίας, καταδικάζονται με ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή «για την άρνησή τους να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση και συγκεκριμένα σε δακτυλοσκοπικό έλεγχο». Θεωρούνται δηλαδή εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου ακόμα και με αθωωτικές αποφάσεις και ενώ έχουν το δίκιο με το μέρος τους.Όχι μόνο δεν συμμετείχε ποτέ στον συγκεκριμένο αγώνα αυτά τα 2 χρόνια, αλλά με ανόητες δικαιολογίες καταψηφίζει το ψήφισμα με επιχειρήματα όπως : «Το Σωματείο δεν είναι ο καλεσμένος του κάθε εργαζόμενου που όταν αποφασίζει να αγωνιστεί θα τρέχει από πίσω του…», «Δεν πιστεύουμε λέξη από αυτά που μας λέτε…».

Ο πραγματικός λόγος που η Τ.Ε. δεν ενέκρινε το ψήφισμα είναι ότι δεν πιστεύει σε τέτοιου είδους αγώνες και ειδικά όταν δεν τους ελέγχει. Ο κάθε εργαζόμενος αν δεν ταχθεί υπέρ του Π.Α.ΜΕ. , κατονομάζεται αυτόματα σε ψεύτη, εργοδοτικό κ.ο.κ. Ο διασπαστικός και απομονωτικός ρόλος της Τ.Ε. διαφαίνεται μέρα με τη μέρα. Το έχει αποδείξει έμπρακτα και σε άλλους αγώνες του κλάδου μας (και όχι μόνο) στους οποίους δεν διστάζει να γυρνάει την πλάτη της ή ακόμα και να λειτουργεί εις βάρος των εργαζομένων. (βλ. καταψήφιση σε ψήφισμα συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ-3). Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη στάση και δηλώνουμε το παρών όπως κάναμε από την αρχή σε αυτόν τον παραδειγματικό αγώνα με την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη μας.

• Όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων
• Όχι στις διώξεις/ στοχοποιήσεις των αγωνιστών

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 6982 268 508,
antepithesistonepisitismo.blogspot.comΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 35.71% ( 7
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

3 Σχόλια στο "Η Αντεπίθεση Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό καταγγέλλει την Ταξική Ενότητα- Π.Α.ΜΕ."

serafino69

Για μια ακομα φορα δεν αναφερετε οτι το αρθρο αφορα την αντεπιθεση και το συνδικατο της θεσσαλονικης και οχι της αθηνας. Ελεος. Απο την αλλη, πρωταρχικο ειναι να ασχολουμαστε με τα μικροαφεντικα του κλαδου μας, με τη κεντρικη δραση και την οργανωση του αγωνα εναντια στους μεγαλοκαρχαριες τι γινετε? Πχ, αυριο εχουμε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ στην Αθηνα και δεν εχει ακουστει ψιθυρος ουτε απο τη λαντζα ουτε απο την παντιερα. Μια αναρτηση στις ιστοσελιδες δεν επρεπε να υπαρχει που να καλουν σε προσελευση τους συναδελφους? Ετσι θα φερουμε κοσμο στα συνδικατα? Ή μηπως δε μας ενδιαφερει και αρκουμαστε να στελνουμε αντιπροσωπειες στα δσ και στις συνελευσεις?

Ανώνυμα

λαθος. στον τιτλο μπορει να επεμβει επεξηγωντας οτι το αρθρο αναφερετε στη θεσσαλονικη

wpDiscuz