.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η πρωτοβουλία σωματείων για το συλλαλητήριο στις 6/4 και την στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ


Δελτίο τύπου για το συλλαλητήριο της Πέμπτη 6 Απρίλη, 6.30 μμ, Προπύλαια

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το «μαύρο μπλοκ» ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου διαμορφώνουν βήμα-βήμα το δρόμο της λεηλασίας όσων εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων έχουν απομείνει. Η περιβόητη «διαπραγμάτευση» για τη δεύτερη αξιολόγηση έχει προσυμφωνημένο τέλος, ένα 4ο μνημόνιο. Κανείς δεν μπορεί πλέον να καταπιεί το παραμύθι της κυβέρνησης για «ούτε 1 ευρώ επιπλέον λιτότητα». Έχουν ήδη συμφωνήσει στην ριζική μείωση του αφορολόγητου, στα αιματηρά πλεονάσματα, σε νέες περικοπές συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, ενώ θέλουν να απαγορεύσουν ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας.

Η άμεση απεργιακή κλιμάκωση και μαζική λαϊκή απειθαρχία, προβάλει ως αναγκαιότητα για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συσπειρώσει, να τροφοδοτήσει και να αναπτύξει τον αναγκαίο πανεργατικό αγώνα. Γι αυτό απευθύναμε δημόσια πρόταση προς όλα τα συνδικάτα και τις αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις, ενάντια στην απεργοσπαστική στάση που ακολουθούν οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ οι οποίες αντιστρατεύονται την οργάνωση του αγώνα.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για συντονισμό έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε στις 10 Μάρτη (βλ. εδώ), όπου αποφάσισε και την πρόταση για Γενική απεργία, ανακοίνωσε την διοργάνωση διήμερου αγώνα (στις 5 Απρίλη μέρα δράσης ενάντια στην ελαστική εργασία και την ανεργία- βλ. εδώ) και στις 6 Απρίλη διοργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου (βλ. εδώ), ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που φέρνει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης.

Την πρόταση αυτή την απευθύναμε δημόσια, σε όλες τις αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις, εργατικά σωματεία, συλλογικότητες αγώνα λαού και νεολαίας, στη βάση της ισοτιμίας και της προωθητικής αγωνιστικής συμπόρευσης. Δυστυχώς τις προηγούμενες μέρες ενημερωθήκαμε από τον Ριζοσπάστη για την πρόθεση του ΠΑΜΕ να προχωρήσει σε συλλαλητήριο στις 7 Απρίλη (βλ. εδώ), μόλις μία μέρα μετά από το ανακοινωμένο συλλαλητήριο της πρωτοβουλίας σωματείων.

Διαπιστώνουμε επομένως, ότι συνεχίζεται η άρνηση κάθε κοινού αγωνιστικού σχεδιασμού από την ηγεσία του ΠΑΜΕ ακόμα και ενόψει του νέου αντεργατικού σφαγείου που έρχεται. Είναι μια αναποτελεσματική τακτική που δεν συμβάλλει στην ανατροπή της επίθεσης και οδηγεί στην ήττα και στην απογοήτευση. Η πραγματοποίηση 2 συλλαλητηρίων με μία μέρα διαφορά, αποδεικνύεται ότι η ηγεσία του ΠΑΜΕ προτάσσει την κομματική περιχαράκωση και όχι την κοινή δράση. Το κυριότερο είναι όμως ότι έτσι διαιωνίζεται η κυριαρχία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και η αγωνιστική καθήλωση.

Ο μαχόμενος κόσμος του εργατικού κινήματος, απαιτεί από τις ταξικές δυνάμεις να δράσουν από κοινού, και να αναμετρηθούν με το ερώτημα, «πώς οι αγώνες θα νικήσουν». Οφείλουν, πέρα από τις διαφορές τους, να προτάσσουν την αγωνιστική συνάντηση στους δρόμους τονώνοντας την αυτοπεποίθηση των εργαζόμενων. Οφείλουν να υπερβαίνουν στην πράξη τον υποταγμένο συνδικαλισμό, για να συντονιστούν «από τα κάτω» οι διάσπαρτες αγωνιστικές αντιδράσεις σε ένα μεγάλο ρεύμα ανατροπής.

Εμείς εξακολουθούμε να επιμένουμε στην κοινή δράση όλων των ταξικών και αγωνιστικών συνδικάτων και κάθε ταξικής δύναμης. Για να ορθώσουμε τώρα τείχος στη βαρβαρότητα για να μην επιτρέψουμε κανένα νέο μέτρο, να μην κλείσει η 2η αξιολόγηση, απορρίπτοντας το μονόδρομο των Μνημονίων της ΕΕ και του κεφαλαίου.

Καλούμε κάθε ταξικό αγωνιστικό σωματείο και συλλογικότητα, να δώσει το μήνυμα – κάλεσμα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές για να αποτελέσει το συλλαλητήριο στις 6 Απρίλη ένα νέο σταθμό στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ – κεφαλαίου.

5 και 6 Απρίλη διήμερο αγώνα:

Τετάρτη 5 Απρίλη: «Μέρα Αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία, τη μαθητεία και την ανεργία για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους» Υπουργείο Εργασίας, 1.00μμ: Συγκέντρωση των ανέργων και των ελαστικά εργαζόμενων

Πέμπτη 6 Απρίλη παλλαϊκό συλλαλητήριο, στις 6.30μμ, Προπύλαια

Η γραμματεία της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ για συντονισμόΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 15
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

9 Σχόλια στο "Η πρωτοβουλία σωματείων για το συλλαλητήριο στις 6/4 και την στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ"

ανώνυμος

Φιλότιμες προσπάθειες να ενεργοποιηθουν τα αντικομμουνιστικά/αντιΚΚΕ αντανακλαστικά, ώστε….να μην είσαστε οι 300, που μαζευτήκατε την τελευταία φορά!
Την αμέριστη συμπαράστασή μο, με έναν όρο:.
Να είσαστε περισσότεροι, αλλά όχι σε αντι-ΚΚΕ βάση!

Νίκος

Καλά,κοίτα εσύ,πώς πριν 2 χρόνια μάζευες 10χιλ για πλάκα και τώρα μαζεύεις 4-5χιλ με το ζόρι και άσε τους άλλους…Η καραμέλα περί «αντικομμουνισμού» κατάντησε βαρετή πλέον.

Ανώνυμα

Νικολάκη, αμα σε βοηθάει να τα βγάζεις πέρα με τις δυσκολίες της ζωής το να κάνεις τις επιθυμίες σου πραγματικότητα, κανένα πρόβλημα. Υπάρχει και πιο γενναία στάση όμως…

εργάτης

πιο βαρετός, πληκτικός και ψεύτης πεθαίνεις ανώνυμε ΚΚΕ. Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων έχει μέτωπο με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, την ΕΕ. Και έχει δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων του. ελα και εσύ.

εργάτης

Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης συμμετέχουν και οι συλλογικότητες γειτονιών που συναποτελού τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής – ΣΥ.Σ.Α.:

http://epitropi3den.blogspot.gr/2017/03/blog-post_30.html

ανώνυμος

οπου ακούτε «συλλογικότητες» = εξωχωρικοί αντικουκουέδες, που κατσικώνουνται για …»κομμουνιστές. αειδιασπώμενα νετρίνο, που η μόνη συνεκτική τους δύναμη είναι το αντιΚΚΕ
Εχετε ακούσει πραγματικό, όχι virtual, εργάτη, να λέει …»συλλογικότητες»;!;!;!
Αυτά είναι …κολωνακιώτικα.

Κομμουνιστής

Καλή επιτυχία λέμε σε όλους τους νέους αγώνες, οργανωμένα και υπεύθυνα, για το λαό. (λαός σημαίνει όλες οι εργασιακές ομάδες, οι άνεργοι και συνταξιούχοι)

Ανώνυμα

Den uparxei syntonismos, den ekproswpei para elaxista swmateia kai aura story dhmosio, o sundikalismos Aston idiwtiko times final via metals paidia, oloi me to pame sits 7 Aprilh to apogeuma stun omonoia

εργάτης

καλά ανώνυμε, μάθε πρώτα να γράφεις με ελληνικά και όχι γκρικλις και τα ξαναλέμε! Ελα ΚΑΙ ΕΣΥ αύριο 6:30 μμ Προπύλαια!!!

http://epitropi3den.blogspot.gr/2017/04/64-630.html

wpDiscuz