.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η λασπολογία και οι διαστρεβλώσεις από το ΠΑΜΕ συνεχίζονται…


αββατιάτικο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Οι εκπρόσωποι των Παρεμβάσεων-Κινήσεων-Συσπειρώσεων στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, Αδαμόπουλος Νίκος και Βαϊνάς Παντελής, με αφορμή τελευταίες ανακοινώσεις που εξέδωσαν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ συνεχίζουν με ανακοινώσεις να λασπολογούν για ακόμη μια φορά με στόχο τις Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις . Φαίνεται πως δεν τους απασχολεί η στάση των παρατάξεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού αυτή την περίοδο, διότι τις περισσότερες φορές ταυτίζονται μαζί τους στις ψηφοφορίες και επικεντρώνουν την πολεμική απέναντι μας διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Αυτή τη φορά μας κατηγορούν ότι δεν ψηφίσαμε την απεργία για 3/12.

Τι έγινε όμως στην πραγματικότητα στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στις 24/11;

Το ΠΑΜΕ πρότεινε απεργία στις 3/12 και την πρόταση αυτή στήριξε και η ΔΗΜ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Μπαλασόπουλος). Η ΠΑΣΚ, η ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ πρότειναν απεργία το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Και οι δυο αυτές προτάσεις μένανε μόνο εκεί…στο ερώτημα για τι κάνουμε μετά; η απάντηση ήταν.. απλώς βλέπουμε.

Εμείς τονίσαμε την ανάγκη ενός συνολικού αγωνιστικού σχεδίου με βασικό στόχο να μην περάσουν αυτά που θα φέρουν για ψήφιση (ασφαλιστικό μισθολόγιο κλπ.) Σε αυτή τη βάση προτείναμε κλιμάκωση με 48ωρη στις 9 και 10/12 και μια σειρά πολύμορφες δράσεις στο ενδιάμεσο για υγεία και πεντάμηνα κ.α. στις 2 και 3/12. Στη συνέχεια, εξαγγέλλοντάς το από τώρα, πως με την κατάθεση του ασφαλιστικού (που θα επιχείρηση η κυβέρνηση) γενικό πανεργατικό «μπλάκ άουτ» με όλα τα μέσα και μορφές μέχρι και την απόσυρση του.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε οι προτάσεις ψηφίστηκαν αντιπαραθετικά και εμείς ψηφίσαμε αυτή που καταθέσαμε, δηλαδή δεν καταψηφίσαμε την πρόταση του ΠΑΜΕ για νέα 24ωρη στις 3 Δεκεμβρίου αλλά απλά ψηφίσαμε τη δική μας. Τελικά πλειοψηφία πήρε η πρόταση των ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ για απεργία 24ωρη το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκέμβρη.

Στη συζήτηση που ακολούθησε για το αν θα έπαιρνε απόφαση και η ΓΣΕΕ, αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΑΜΕ γνώριζε ότι θα συνεδρίαζε την επόμενη, δηλαδή την Τετάρτη 25/11 και μάλλον θα έβγαζε απόφαση για τις 3/12, τη στιγμή που ΠΑΣΚ ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ επικοινωνούσαν με τις παρατάξεις τους στη ΓΣΕΕ και τους έλεγαν ότι δεν υπήρχε προγραμματισμός ούτε για συνεδρίαση ούτε για απεργία. Τελικά από ότι φάνηκε το ΠΑΜΕ έχει καλυτέρους δίαυλους επικοινωνίας και συνεννόησης απευθείας με το Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ από ότι όλοι οι άλλοι.

Μετά την εξέλιξη αυτή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των μελών της ΕΕ την επόμενη μέρα και αποφασίστηκε να προκήρυξη και η ΑΔΕΔΥ την απεργία για τις 3/12.

Οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις θα δώσουμε την μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να αποτελέσει και η απεργία στις 3 Δεκέμβρη μια πραγματική αγωνιστική συνέχεια πάρα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν και κυρίως από την γνωστή λογική που σχεδιάζουν και επιβάλουν οι δυνάμεις του γραφειοκρατικού – κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού αλλά και το ΠΑΜΕ.

Θα δώσουμε την μάχη μέχρι τέλος μέσα από τα σωματεία μας , ώστε να υπάρχει πραγματική αγωνιστική κλιμάκωση και συνέχεια που θα αποτρέψει και θα ανατρέψει όλα τα αντιλαϊκά αντεργατικά μετρά της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου».

 Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 55.00% ( 6
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

10 Σχόλια στο "Η λασπολογία και οι διαστρεβλώσεις από το ΠΑΜΕ συνεχίζονται…"

Κώστας Β.

Πάλι πίσω από το ΕΚΘ-ΓΣΕΕ τρέχατε ΑΝΤΑΡΣΥΟΙ στις 12 Νοέμβρη στη Θεσ/νίκη, όπως και κάθε φορά άλλωστε, εκεί είναι η θέση σας και σας την κρατάνε ζεστή… Μετά θίγεστε δήθεν άμα σας λένε ουρές του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αλλά το θράσος σας αμείωτο εννοείται…

pavel

Ή δεν έχεις καμία ενημέρωση και ούτε έψαξες το θέμα πριν γράψεις (πολύ κακό), ή γράφεις σκόπιμα ψέματα και πετάς λάσπη (ακόμα πιο κακό). Είναι γνωστό σε όποιον έχει σχέση με το κίνημα και την αριστερά στην πόλη, ότι η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις έκαναν συγκέντρωση – μαζική στις 12/11- στην ΚΑΜΑΡΑ, και δεν συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΕΚΘ-ΓΣΕΕ. Φωτογραφίες και ρεπορτάζ για την μαζική συγκέντρωση και πορεία από την Καμάρα μπορείς-αν θέλεις, που δεν θέλεις- να βρεις παντού. Ασε τις αστειότητες και εξήγησε καλύτερα γιατί συντάσσεσαι εσύ με τον Παναγόπουλο και την ηγεσία της ΓΣΕΕ, στον ίδιο σχεδιασμό και προτού καν να το μάθουν οι ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ (οι κεντρικοί τους συνδικαλιστές). Αυτό σου καταλογίζει το κείμενο από πάνω, όχι αν ήσουν-και θα είσαι σε άλλη πλατεία την ημέρα της απεργίας, όπως και εμείς (Μουσείο στην Αθήνα, Καμάρα Θεσ/νίκη, για να μην ξαναπετάξεις λάσπη).

Κώστας Β.

ΠΡΟσυγκέντρωση είχατε στην Καμάρα και μετά στρίψατε όπως ΠΑΝΤΑ από Εγνατία-Πλ.Δικαστηρίων για ΕΚΘ. Σας είδα γιατί όπως ερχόσασταν ανάποδα σε σχέση με το ΠΑΜΕ που μόλις είχε ξεκινήσει, μας κόψατε και σας περιμέναμε να στρίψετε, πιστοί στο ραντεβού σας με τα υπόλοιπα ρετάλια του κυβερνητικού συνδικαλισμού… Θα μου πεις και για λάσπη…

Α, καλά

Τελικά εκνευρίζει πάρα πολλούς η ύπαρξη του ΠΑΜΕ. Καλό αυτό. Σημαίνει ότι βαδίζουμε σωστά στο ΠΑΜΕ. ΄Ασ’ τους να βουρλίζονται.

αλήθειας

Αυτός ο Κώστας Β., Ή δεν μένει Ελλάδα, ή του αρέσει να λέει ψέμματα!

Φίλε Κώστα Β., οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ευτυχώς έχουν 2 πράγματα απορρίψει:

α. την υποταγή στον στικό/κυβερνητικό/εργοδοτικό συνδικαλισμό και τις αντιλήψεις του, και

β. Τον σεχταρισμό του κομματικοκεντρικού συνδικαλισμού. Δλδ τον συνδικαλισμό που προτάσσει τις μικροπολιτικές επιδιώξεις του χ κόμματος ή οργάνωσης σε βάρος των συμφερόντνων της εργατικής τάξης. Πχ: απολύεται ένας αγωνιστής εργαζόμενος που αφενός παλεύει μέσω του εργατικού/ταξικου συνδικαλισμού για το δίκιο των εργαζομένων, κα ιαφετέρου απορρίπτει την λογική του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. τον υπερασπίζεται το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ; Στις συντριπτικά περισσότερες περιπ΄τωσεις, ΟΧΙ!!!

Ενώ αντίθετα, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπερασπίζονται τους εργαζόμενους που αγωνίζονται, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο το αν συμφωνούν με τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή όχι!

Αλλο παράδειγμα: Θέλει το ΚΚΕ να συμβάλλει σε μια απεργία; Το κάνει! ΔΕΝ θέλει το ΚΚΕ να οξύνει τα πράγματα περαιτέρω;; Δε πα να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κοινό απεργιακό αγώνα, το ΚΚΕ θα τις τορπιλίσει: Παραδείγματα πολλά: Πχ, Η απεργία στα ΜΜΕ το ’11 που αφενός ήταν σε έναν κρίσιμο κλάδο, και αφετέρου θα έσπαγε την απομόνωση της 9μηνης απεργίας των Χαλυβουργών. Το ΚΚΕ την ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ και δεν πραγματοποιήθηκε η απεργία, με τις ψήφους τις δικές του.

Κώστας Β.

Και σήμερα όλως τυχαίως τα ίδια κάνατε: Στη μίζερη πορειούλα του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού μπροστά οι εργατοπατέρες του ΕΚΘ, πιο πίσω οι συριζολαε κλπ και στην ουρα σαν φτωχός συγγενής το αναιμικό (μικρότερο ακόμα κι από τους ανύπαρκτους του ΠιΛαφ) μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ίσα να δικαιολογεί το σήκωμα του πανώ … Ουρά με τα όλα της…

Ανώνυμα

Ουρά φίλε κώστα Β. είστε και φαίνεστε, ουρά του Παναγόπουλου. Τι διαύλους έχετε με την εργοδοτική ΓΣΕΕ και σχεδιάζετε από κοινού τις ημερομηνίες κήρυξης των απεργιών ;

γιωργος

Στεναχωριέμαι με το επίπεδο των οπαδών του κώμματος που γράφουν εδώΚάτι μεταξύ μαρτύρων του Ιεχωβά κ θύρας 7.Ελπίζω τουλάχιστον να είναι οπαδοί και όχι στελέχη

Α, καλά

Και σου ‘χουμε πει. Μην κοιτάς στον καθρέφτη όταν γράφεις σχόλια.

Α, καλά

Ναι, το ΠΑΜΕ ήταν που έδινε χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση του Τσίπρα τόσο καιρό να κοιμίζει τον κόσμο. Το ΠΑΜΕ ήταν που έστελνε τον κόσμο στις πλατείες να χειροκροτήσει τον Βαρουφάκη και την κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς». Το ΠΑΜΕ ήταν που έστειλε τον κόσμο να ψηφίσει το όχι του Τσίπρα ξέροντας ότι την επόμενη κιόλας μέρα θα γίνει ΝΑΙ. . Το ΠΑΜΕ ήταν που έλεγε να βάλει ο κόσμος πλάτη για την «πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση». Τι θέλετε; Απεργία διαρκείας; Ορίστε!! Μπείτε μπροστά, προτείνετε στα σωματεία απεργία διαρκείας, πάρτε την ευθύνη για αυτό που προτείνετε και αφού πιστεύετε ότι θα σας ακολουθήσει ο κόσμος κάντε την . Τι περιμένετε; Αν ο κόσμος είναι ετοιμος για απεργία διαρκείας θα σας ακολουθήσει. Και θα πιεσει και τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν. Αν δεν είναι ετοιμος ο κόσμος για απεργία διαρκείας, γιατί την προτείνετε;

wpDiscuz