.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Κυψέλη διεκδικεί με ακορντεόν, τραγούδια και συνθήματα (Βίντεο, φωτο)


Η Κυψέλη διεκδικεί τραγουδώντας για τους ελεύθερους χώρους

ΤΩΡΑ στην Κυψέλη:Τραγούδια, χαμόγελα, συνθήματα, χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια για τους Κυψελιώτες και τις συλλογικότητες που κάνουν πορεία στις γειτονιές της περιοχής.Υπερασπίζονται την ελευθερία, το δημόσιο χώρο, τα δικαιώματα των νέων.Μήνυμα αλληλεγγύης στα παιδιά που ξυλοκοπήθηκαν χθες το βράδυ στην πλατεία από τα ΜΑΤ με οργανωμένο σχέδιο του δήμου και της κυβέρνησης."…Τ' αρχινισμένο σύνθημα πάντα μου μένειόποτε ακούω από τότε ακορντεόνκι έχει σαν στάμπα τη ζωή μου σημαδέψειΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!"#ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Saturday, May 9, 2020

 

Μια πολύ μαζική διαδήλωση στους δρόμους της Κυψέλης το βράδυ του Σαββάτου 9 Μάρτη, ήταν η απάντηση στο όργιο της καταστολής από την κυβέρνηση και την αστυνομία στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Τραγούδια, χαμόγελα, συνθήματα, χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια και τις συλλογικότητες που πραγματοποίησαν πορεία στις γειτονιές της περιοχής.

Χιλιάδες διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στα παιδιά που ξυλοκοπήθηκαν το προηγούμενο το βράδυ από τα ΜΑΤ και αντίστασης στο οργανωμένο σχέδιο του δήμου και της κυβέρνησης. (Δείτε εδώ)

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πλήθος συλλογικοτήτων και οργανώσεις. Συμμετείχαν επίσης με πανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, η Εργατική Λέσχη Κυψέλης.

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 85.00% ( 6
Συμμετοχές )



37 σχόλια στο “Η Κυψέλη διεκδικεί με ακορντεόν, τραγούδια και συνθήματα (Βίντεο, φωτο)

  1. Κώστας

    Μην κόβετε φωτό. Έγινε πολύ μαζική συγκέντρωση με μηδενικά μέτρα προστασίας.Μιλάμε για ένα απίθανο μπούγιο, δεν έπεφτε καρφίτσα, αυτό έχω δει εγώ.

    Να βγουν επιτέλους πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς να το πουν ανοιχτά αυτό που πιστεύουν. Ή πως δεν υπάρχει πανδημία ή δεν φταίμε ότι κι αν γίνει, παράπλευρες απώλειες υπάρχουν στον πόλεμο, ο Σόιμπλε έχει δίκιο από την ταξική του σκοπιά.

    Δεν βαρεθήκατε το κρυφτούλι ?

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ρε Κώστα μου δεν μας παρατάς κ συ βραδιάτικα;

      Reply
    2. Ανώνυμος

      εσυ τι λες; οτι θα λογαριαστουμε μετα;ανακαλυψες παλι σταδια;υπευθυνος για τον κοροινοιο προφανως ειναι ο καπιταλισμος και λογω οικ.κρισης και κορονοιου προφανως επιχειρειται ενα αλμα απο τα αστικα επιτελεια για τσακισμα εργατικων και δικαιωματων και ελευθεριων. Στο τελος τελος, θα βγαινουμε και με κινδυνο να κολλησουμε αν πρεπει να υπερασπιστουμε τα δικαιωματα μας. Εσυ περιμενε απο τον όποιο μητσοτακη να σε δωσει εγκριση η να φτιαξει το ΕΣΥ

      Reply
    3. Μανώλης Παπαδάκης

      Κώστα, αντιστρέφεις την πραγματικότητα, άθελά σου. Η κυβέρνηση παίζει κρυφτούλι, πίσω από την πανδημία κοιτάζει να περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, μας ετοιμάζει για το νέο μνημόνιο. Δεν νομίζει κανείς ότι δεν υπάρχει πανδημία, αλλά ο ταξικός αντίπαλος ξεκίνησε ολοκληρωτικό πόλεμο. Δεν μπορείς να αναβάλεις την άμυνά σου, παρεκτός και αν θέλεις να αυτοκτονήσεις σαν τάξη…

      Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Αν μου επιτρεπεται Μανώλη να πεταχτώ αλλάζοντας ρότα στη συζήτηση για τα περί μνημονίου: Μακάρι να υπογραφεί νέο μνημόνιο έτσι τελετουργικά γιατί θα πρέπει όλοι να πάρουν θέση και αυτο θα πυροδοτήσει εξελίξεις.Πολύ φοβάμαι όμως οτι αρκεί το μνημόνιο Τσίπρα το οποίο έχει κάποια λεφτα( το μαξιλαρακι για να μην αθετησει πληρωμη προς δανειστές το κρατος κ να μην φουνταρουν οι τραπεζες) καθώς κ ενα φορτηγό προαπαιτούμενα που δεν έχουν γίνει ακόμα.
        Οι στιγμές όντως είναι κρίσιμες.Αν ο λαός ή σημαντικο μερος του δεν δηλώσει παρών,πάμε για ακόμα περισσοτερη υποδουλωση,δυστυχία και ξεπούλημα.Πιστεύω οι εξελίξεις θα φερουν κόσμο σε κινηση.Αυτό που βλέπω με στεναχώρια είναι οτι πάμε για μια απο τα ίδια.Καποιοι να κατεβουν να τους ψιλομακελέψουν και στο τελος να βγει ο Τσίπρας να διαχειριστει το πεμπτο ( η έκτο εχω χασει λογαριασμο) μνημονιο.
        Είναι λοιπον σημαντικο για μενα οι οποιες κινητοποιησεις να έχουν προταγματα και αιτηματα που να απομονωνουν τους συριζαιους τοσο τους κανονικους,όσο και αυτους με πολιτικα που είναι και οι χειρότεροι.

        Reply
    4. ΦΦ1917

      Ο Κώστας έχει δίκιο.
      Τα μέτρα προστασίας στο κίνημα πρέπει να είναι επιβεβλημένα από τα ίδια τα υποκείμενα,όχι επειδή το λέει η κυβέρνηση αλλά γιατί το ίδιο το κίνημα θωρακίζει και προστατεύει τις λαϊκές ζωές συντρόφων και μη.
      Να προσθέσω πως η αυτοπειθαρχία είναι εξαιρετικά σημαντικό κριτήριο για ένα επαναστατικό κίνημα και όταν απουσιάζει η κατάληξη του οδηγεί περίεργες εξελίξεις.
      Εκτός αυτού ο Κώστας θίγει κάτι πολύ σωστό,αν υπάρχουν οργανώσεις της αριστεράς ή παρακλάδια αυτών που θεωρούν την πανδημία ως κάτι υπερβολικό έως ανύπαρκτο και καλούν ευθέως σε αντί-πειθάρχηση των μέτρων αυτοπροστασίας να βγουν να το πουν στη δημόσια σφαίρα της συζήτησης.

      Reply
      1. Ragnarok

        Έμπαινε φφ, έμπαινε! Τι ΚΚΕ μπορεί να αντιδράσει έμπρακτα σε ότι συμβαίνει τώρα, γύρω στο 2120, ακριβώς 100 χρόνια μετά. Ο τότε φφ θα λέει “ειμασταν εμείς εκεί “. Έλα φφ στον καναπέ σου τωρα

        Reply
        1. ΦΦ1917

          Έλα “Ragnarok” γιατί μεταθέτεις τη συζήτηση στο ΚΚΕ κάθε φορά που δε σε βολεύει? Δεν νομίζω να αναφέρθηκε πουθενά στο σχόλιο μου.
          Ωστόσο επειδή προβοκάρεις για να αλλάξεις την ερώτηση της κουβέντας,σε ενημερώνω πως το ΚΚΕ είναι καθημερινά στο δρόμο και στους χώρους εργασίας.
          Μπορώ να σου φτιάξω ένα ερωτηματολόγιο όπου θα μου απαντάς σε πόσες κινητοποιήσεις απουσιάζει ή κάνει τα στραβά μάτια ο χώρος σου για να δούμε ποιος έχει κλίση στα έπιπλα και συγκεκριμένα στους καναπέδες.
          Ωστόσο επειδή δεν διακατέχομαι από λογικές φτωχής πολιτικής αντιπαράθεσης και δεν κρατάω κάποιο ταξικό απουσιολόγιο για το ποιος έλειπε τότε και γιατί,πιστεύω πως η πολιτική στάση ενός χώρου κρίνεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.
          Το ζήτημα δεν είναι να κάνεις μια πορεία και να μου κοκορεύεσαι πόσο κινηματίας είσαι αλλά να βάλεις τον κόσμο της Κυψέλης και της κάθε Κυψέλης απέναντι στα εργοδοτικά συμφέροντα με περιεχόμενο και προσανατολισμό.
          Αυτό είναι το επίδικο της υπόθεσης.
          Από εκεί και πέρα φλυάρησε και ειρωνεύσου όσο θέλεις-εμένα προσωπικά δεν με αγγίζει.

      2. Ragnarok

        Αν είχε μια δόση ειρωνίας το σχόλιο μου φφ, την είχε διότι ούτε κ εσύ απαντάς στο επίδικο που τέθηκε σε αγ. Παρασκευή κ κυψέλη κ που αφορά το σε ποιους θέλουμε να ανήκει ο δημόσιος χώρος, ποια θέλουμε να είναι η χρήση τους, ποιών τις ανάγκες να καλύπτουν κ πως! Κράτος, κεφάλαιο, κυβέρνηση απαντούν κ απάντησαν κ τώρα: ανήκουν στο κεφάλαιο, ικανοποιούν την κυκλοφορία του εμπορεύματος, θέλουν τους κατοίκους πελάτες.

        Η εκει πιτσιρικαριαπρωτολεια απαντά: ανήκουν σε μας κ στο αραγμα μας με μπύρες από το περίπτερο .

        Το ΝΑΡ κ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαντούν: ανήκουν στον λαό, ικανοποιούν τις ανάγκες της σχόλης, του αραγματος, της βόλτας, των εκδηλώσεων των συλλογικοτήτων των εργαζομένων , συνταξιούχων, ανέργων κατοίκων.

        Τμήμα της αναρχίας απαντά, παρομοίως.

        Η υπόλοιπη αριστερά (ΚΚΕ, λαε, εξωκοινοβουλευτική) τι απαντά;

        Reply
        1. ΦΦ1917

          Ταυτολογείς φίλε και πλατιάζεις σε πράγματα που κανένας δεν αρνείται.
          Μιλάμε για τα μέτρα αυτοπροστασίας του κινήματος και εσύ ακόμα να απαντήσεις επί αυτού.
          Όσο για την υπόλοιπη Αριστερά στα ξαναλέω με απλά λόγια μπας και το εμπεδώσεις,οι απαντήσεις δίνονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές και δεν αποτελεί κριτήριο το αν έγινε μια ή δυο πορείες.
          Προχωράμε.

        2. Ragnarok

          Φφ, ποίος κάνει δουλειά στην γειτονιά και ποιος δεν κάνει δουλειά στην γειτονιά φαίνεται.

        3. Κώστας

          ΦΦ να την συνηθίσουμε αυτή την ρητορική γιατί δυστυχώς θα είναι μόνιμη.

          Το ΝΑΡ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι γιατροί, το ΝΑΡ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι κάτοικοι, το ΝΑΡ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι εκπαιδευτικοί.

          Οι άλλοι τι λένε. Τι κάνουν ? Ε, ΕΕ , ΕΕΕ ? Γιατί δεν ήρθαν εκεί που κάλεσαν το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι κάτοικοι ? Γιατί δεν μιλάτε, δεν έχετε τι να πείτε ? Με ποιο δικαίωμα θα κάνετε εσείς κριτική στους κατοίκους που δεν γουστάρουν μέτρα προστασίας ?

          Μιλάμε για αναβίωση των χειρότερων όψεων του κομμουνιστικού γραφειοκρατικού ελιτισμού. Φτιάξανε λένε το Κόμμα και το Μέτωπο και θα μας εγκαλούν μονίμως που δεν πάμε να δώσουμε τα σέβη μας.

          Ομολογώ πως μέχρι και το ΚΚΕ είναι σεμνότερο

          Κώστας

        4. Ragnarok

          Ρε Κωστάκη γιατί το καιας κουράζεις; Ήσουν στην συγκέντρωση στην κυψέλη; Όχι ! Σου είπαμε τιποτα; Οχι! Εσύ βγαίνεις και μας καταγγελεις και το ΝΑΡ κ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που κυκλοφορα κανονικά έξω. Και μετά κλαουριζεις ότι στην λέμε! Δεν στη λέμε! Θες ναρθεις; Ελα! Δεν θες; Μην έρθεις ! Εμείς αποφασίσαμε να έχουμε αυτή την θέση: και επιδημία υπάρχει, και χυδαία εκμετάλλευση αυτής για να τρομάξουν τον κόσμο, να προωθήσουν την ιατρικοποιηση της ζωής κ της καθημερινότητας υπάρχει από κυβέρνηση, κράτος κ κεφάλαιο! Εσύ κρατά μόνο τον φόβο κ τον εγκλεισμό ! Δικαίωμα σου.

          Αυτά τα περί γραφειοκρατίας πεστα σε κάναν άλλον.

        5. Κώστας

          Συγκεντρώσεις γίνανε 2 στην Κυψέλη.

          Ήμουν σε αυτήν που δεν είχε γραμμή το “Αφήστε μας να ζήσουμε τον έρωτα μας ελευθερα όλοι μαζί στις πλατείες, τα υγειονομικά μέτρα είναι των μασόνων, και να πεθάνουν οι ευπαθείς δεν πειράζει, η οικονομία δεν σταματάει ποτέ”

          Κώστας

        6. kokkiniotis

          Ας προσέχουμε να μην ξεπερνάμε κάποια όρια…

        7. ΦΦ1917

          Εντωμεταξύ ακόμα να υπάρξει μια στοιχειώδης απάντηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας του κινήματος στις υπάρχουσες αλλά και τις μέλλουσες κινητοποιήσεις.
          Επίσης εγώ δεν είδα ούτε εμένα αλλά ούτε και τον Κώστα να λένε ότι η κοινωνία πρέπει να κάτσει στα αυγά της. Οπότε σταμάτα τις παραφιλολογίες.
          Νομίζω ότι με τον Κώστα ξεκινάμε από την ίδια βάση όταν μιλάμε για τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας που πρέπει ο κάθε χώρος να αναλάβει για να προστατέψει τα μέλη του και τον κόσμο με τον οποίον έρχονται σε επαφή. Θαρρώ πως μόνο κομμουνιστική στάση δεν θεωρείται η αδιαφορία ή η απειθαρχία στην προστασία των λαϊκών ψυχών και εκεί πρέπει να γίνεται η σκληρότερη κριτική. Από την άλλη όποιος δε συμβαδίζει με τις απόψεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τσουβαλιάζεται με τον κυβερνητικό όχλο ή στοχοποιείται ως φερέφωνο του ΣΚΑΙ.
          Ελάτε να μου πείτε ξανά για πολιτικό κανιβαλισμό.

        8. λαθραναγνώστης

          Προφανώς φίλε Κοκκινιώτη, οι εξάρσεις του αντισοβιετικού ντελίριου, δεν θεωρούνται από την υμετέρα διαχείριση υπερβάσεις του ορίου…

        9. Ragnarok

          ΦΦ και Κώστα, σας απαντήσαμε! Δεν πήγατε σε καμία από τις συγκεντρώσεις/πορείες που έγιναν σε Κυψέλη και Αγ. Παρασκευή. Οι πολιτικοί χώροι (ΚΚΕ και ΛΑΕ) που είστε κοντά, το πολύ πολύ να βγαλανε κάποια ανακοίνωση (τζάμπα είναι). Δεν σας είπαμε ποτέ να ρθειτε με το ζόρι.

          Αρκετός κόσμος που πρόσκειται σε ΚΚΕ και ΛΑΕ, έβρισε και αυτούς τους πιτσιρικάδες που μαζεύονται στις πλατείες. Τι φασαίους τους είπε, τι ειρωνίες, τι χλευασμος. Και εδώ με΄σα γράφτηκαν αυτά. Δεν είπαμε εμείς κάτι! Εμείς αποφασίσαμε, να στηρίξουμε και να συμμετάσχουμε σε αυτές τις συγκεντρώσεις, υπερασπιζόμενοι έμπρακτα τον δημόσιο χώρο ως χώρο που ανήκει στον κόσμο και τις ανάγκες του (για σχόλη, για άραγμα, για εκδηλώσεις, για περπάτημα, για συναναστροφές κλπ) και όχι στο κεφάλαιο ή το κράτος! Εσείς φφ και Κώστα αράχτε σπίτι σας!

          Αφήστε τα περί….κανιβαλισμού, γραφειοκρατίας κλπ, γελάνε και τα τσιμέντα με αυτά που γράφετε!!

        10. Ανώνυμος

          Κώστα, χαλάρωσε και σταμάτα το παραλήρημα.

        11. Κώστας

          Ragnarock που κολλάει η ΛΑΕ με μένα ?

          Στο χωνευτήρι του κάθε ψεύτη της διαδικτυακής χαβούζας όλα κολλάνε και βασική αρχή είναι το Πες Πες Πες, κάτι θα μείνει. Άσε που αν το ψάξουμε μπορεί να καλούσε και η ΛΑΕ τελικά

          Δεν καλούσαμε στην Κυψέλη ? Δεν ντρέπεσαι ? Δεν ήμασταν στην Αγια Παρασκευή στην πρώτη γραμμή ? Που βγαίνετε και λέτε ψέματα σε όλο τον κόσμο πως το ΦΚ είναι … ΑΝΤΑΡΣΥΑ

          Ντροπή. Και καμία προσοχή Κοκκινιώτη, όχι είναι η απάντηση μου

          Κώστας

        12. kokkiniotis

          Συνήθως απαντάς ήρεμα και πολιτισμένα. Ορισμένες φορές εκνευρίζεσαι… Για ξαναδές τι έγραψες: ““Αφήστε μας να ζήσουμε τον έρωτα μας ελευθερα όλοι μαζί στις πλατείες, τα υγειονομικά μέτρα είναι των μασόνων, και να πεθάνουν οι ευπαθείς δεν πειράζει, η οικονομία δεν σταματάει ποτέ””. ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ;

        13. Κώστας

          Αυτό είναι υπερβολική απάντηση αλλά είναι άμυνα σε επίθεση περί του ότι κάποιοι, και εγώ μαζί τους, δεν κατεβήκαμε στην Κυψέλη. Αυτό είναι συνέχεια της προπαγάνδας, όλο τον καιρό, πως κάποιοι στην αριστερά στηριζουν την κυβέρνηση. Είναι συνέχεια αυτών που γράφτηκαν εδώ, χωρίς να παρέμβεις, πως κάποιοι, που μάλλον συνδέονται μαζί μου, λένε πως ο Τσιόδρας είναι υπόδειγμα γιατρού στον σοσιαλισμό και της άρνησης να προσκομιστεί link. Είναι συνέχεια αυτού που ειπώθηκε εδώ σε εκείνη ακριβώς την κουβέντα, πως δηλ αν θέλω να βρω ποιος λέει πως ο Τσιόδρας είναι υπόδειγμα να ψάξω αν υπάρχει ανακοίνωση της ΑΡΑΝ κατά της φυσικής αποστασιοποίησης. Άρα η ΑΡΑΝ είναι με τον Τσιόδρα, είπαν εδώ σχολιαστές και δεν τους επέπληξες Είναι απάντηση στο ότι εγώ είμαι ΛΑΕ και φταίω αν η ΛΑΕ δεν κάλεσε στην Κυψέλη.

          Είναι τόσο μεγάλη η υπερβολή του να λέω για … ομαδικό έρωτα στις πλατείες που κανείς δεν θα το πάρει κυριολεκτικά, είναι εξωφθαλμο σκωπτικό σαρκαστικό σχόλιο, στοιχειώδεις και ανεπαρκέστατη αμυνα στις επιθέσεις.

          Εννοείται πως συμφωνώ να είμαστε ψύχραιμοι, όλοι όμως. Δες όμως την πορεία απώλειας της ψυχραιμίας που διηγήθηκα, νομίζω στέκει, έτσι έγιναν τα πράγματα

          Αλλά η ρημάδα η απάντηση σε αυτό που λέμε εγώ και ο ΦΦ δεν έρχεται. Είναι καλή εικόνα το “δεν πέφτει καρφίτσα” και το “κανένα μέτρο αυτοπροστασίας”? Μας λέτε πως είναι περίπου ιδανική, γιατί αυτό έγινε στην Κυψέλη, το “κανένα μέτρο”. Γιατί είναι ιδανική ?Δεν υπάρχει πανδημία ? Γιατί το κράτος δεν προσέχει στις εκκλησίες και στους χώρους εργασίας και δεν ξέρω γω που αλλού άρα ούτε εμείς ? Θα κάνουμε τα ίδια ? Θα δίνουμε επιχειρήματα ηθικού συμψηφισμού ? Να λέμε πως ο λαός καλώς εφάρμοσε συλλογική αυτοπειθαρχία στην βάση της κοινωνικής αλληλεγγύης ή πως κακώς πειθάρχησε στην καταστολή ?

          Κώστας

        14. Ragnarok

          Τι λες ρε Κώστα; Πηγές σε κάλεσμα που υπερασπίζονταν τους… Φασεους; Τους ατομιστές πιτσιρικάδες; Δεν ντρέπεσαι λίγο;

          Κώστα παράτα μας οκ; Το ΝΑΡ κ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγήκαν καθαρά κ υπερασπίζονται όπως έχω γράψει την θέση που λέει πως οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στον λαό κ όχι στο κράτος κ το κεφάλαιο. Εσύ έχεις ανοίξει μια παπαροκουβεντα συντηρητικός κ τσιοδρισμου, παρέα με κάτι άλλους. Παράτα μας. Νοιαζόμαστε για την δημόσια υγεία πολύ περισσότερο από σένα που κλείστηκε μαζί με άλλους 1,5 μήνα μέσα, που εξαφανίστηκες την πρωτομαγιά, που δεν κατέβηκες σε Αγία Παρασκευή κ κυψέλη, που βρίζεις τους πιτσιρικάδες που αράζουν εκεί, που, που. Αμε στον καναπέ σου παιδάκι μου.

        15. Κωστας

          Ειδες kokkinioti τι λεω ? Ο Ragnarock λεει συνειδητα προβοκατορικα ψεματα. Και οχι με σκωπτικες υπερβολικες αναφορες. Επιννοει γραμμες και γεγονοτα. Τωρα ειπε για την πρωτομαγια και για… 1,5 μηνα.

          Αλλα ειναι του ΚΚΑ και τον αφηνεις

          Κώστας

    5. Κωστας

      Φοβερο επιχειρημα το “δεν μας παρατας”

      Κωστας

      Reply
    6. Κωστας

      Μανωλη οι κομμουνιστες καταλαβαινουν το κακο που κανει στο κινημα ο φιλελευθερος ατομισμος και ειναι εκει για να βαλουν γραμμη. Στην κυβερνηση τα τριβουν τα χερια τους παντως.

      Κωστας

      Reply
      1. Μανώλης Παπαδάκης

        Κώστα, τα κεφάλια τους πρέπει να τρίβουν για να ζεσταθούν, λόγω του απόλυτου κενού. Κοιτάζουν την απογευματινή σκιά τους και νομίζουν ότι είναι το μπόι τους, συμπεριφέρονται με απόλυτη αλαζονεία γιατί νομίζουν ότι είναι πανίσχυροι. Και η χούντα έτσι συμπεριφέρονταν και κατέρρευσε σε μερικούς μήνες. Υπάρχει απόλυτη αναλογία του 1973 με αυτό που συμβαίνει τώρα. Άλλωστε, και τα πρόσωπα συμπίπτουν μερικώς. Τουλάχιστον όσον αφορά κάτι μαχαιροβγάλτες τσεκουροφόρους.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Αρα πάμε πάλι για το πασόκ νούμερο τάδε – έχουμε χάσει και τον λογαριασμό….

        2. Ragnarok

          Η κυβέρνηση κ το ελληνικο κράτος: έφτιαξαν τελικά δημόσια υγεια έστω κ τώρα με αφορμή την επιδημία; Όχι! Προτίθεται να φτιαξουν; Όχι! Θέλουν να φτιάξουν; Όχι!

          Τι θα μας λένε λοιπόν πάλι; Καθηστε μέσα ! Αυτό θα λένε πάλι! Θα περάσουν κ άλλη βαρβαρότητα κ εξαθλίωση μας μέσω νομοσχεδίων; Ναι! Γιατί δεν φτιάχνει το ελληνικό κράτος δημόσια υγεία για όλο τον λαό; Γιατί δεν θέλει! Τι θέλει; Θέλει να καραντινιαζομαστε, να φοβόμαστε ως εργατική τάξη κ λαός, να εξατομικευθουμε περισσότερο, να διαλυθουμε περαιτέρω ως υποκείμενο, να υποταχθούμε στα κρατικά/επιχειρηματικά φερέφωνα τύπου τσιοδρα, για να κάνει πάρτι σε βάρος μας το ελληνικό εθνικό κεφάλαιο κ η ΕΕ. Αυτό θέλουν με αφορμή την επιδημια.

          Πώς θα υπερασπιστούμε την δουλειά μας, την ζωή μας, το περιβάλλον που όλα αυτά γαμιουνται για να κερδίσει το ελληνικό εθνικό κεφάλαιο κ το υπερεθνικό ; Με υπομνήματα; Με συμβολικές συγκεντρώσεις; Με σοσιαλ ντιστανσι;

      2. Ragnarok

        Ωχ ήρθαν ο Κώστας κ ο σ.τ. (που χάθηκες βρε ψυχή;) για να μας πουν ότι θεωρούμε την επιδημία απάτη, ότι είμαστε ατομιστές φιλελεύθεροι (έλα πέστο κ αυτό) , ότι περιφρονούμε τον κόσμο, κλπ.

        Α. η επίδοση υπάρχει , άλλο τοσο υπάρχει κ η λύσσα του κράτους, κυβέρνησης, κεφαλαίου που την χρησιμοποιούν για να διαλύσουν τον λαό. Και απαντάμε με αγώνα. Τέλος. Εσύ Κώστα απαντά με υπομνήματα.

        Β. Αν Κώστα μου είμαστε τέτοιοι, κ αυτό πιστεύεις για εμάς, τότε γιατί μας τα πρηζες για μέτωπο; Θες μέτωπο με φιλελεύθερους ατομιστές;

        Γ. Αν πιστεύεις ότι η συγκέντρωση στην κυψέλη ήταν συνωστισμένη, που να δεις ο λαός που πήγε για μπάνιο τι συνωστισμό είχε. Ή στις πλατείες την ημέρα. Όλοι φυλάκια τώρα.

        Reply
        1. Κώστας

          Δεν λέγατε Ragnarock πως “δεν έχει σημασία πόσοι θα πεθάνουν, το κράτος και ο καπιταλισμός φταίει, ο πόλεμος έχει παράπλευρες απώλειες”. Ούτε τώρα πιστεύω πως το λέτε, κενό πολιτικής γραμμής έχετε.

          Γιατί κάπως πρέπει να εξηγήσουμε την γραμμή για “κανένα μέτρο προστασίας από το κίνημα”. Ή δεν υπάρχει πανδημία ή γίνεται προσπάθεια να μετατοπίσουμε το επίδικο από το “ζωή, υγεία, εργασία, δημοκρατία” στο “ποιος φταίει αν γίνουμε Μπέργκαμο”. Ή κενό πολιτικής γραμμής, αμπαλαέο υπόκλιση στο αυθόρμητο και στο YOLO

          Κώστας

    7. Σ.Τ.

      Εγώ σταλεγα.
      Υποταγή στις αυθόρμητες διαθέσεις ενός τρήματος της νεολαίας, και μετατροπή του σε αγωνιστικό κίνημα (ο Κον μπεντιτ πολέμησε στο Βιετνάμ;)

      Reply
      1. Μανώλης Παπαδάκης

        Το καλό με τη ζωή είναι ότι είναι αυθόρμητη, ξεπηδάει από παντού. Μόλις έπαψε ο άνθρωπος τα άσκοπα πήγαινε-έλα του καπιταλιστικού λάϊφ στάϊλ, εμφανίστηκαν τα αγρίμια, διεκδίκησαν τον ζωτικό τους χώρο. Κάτι ανάλογο έγινε και στη χώρα μας! Μόλις μαζεύτηκαν τα αυτοκολλητάκια του “οργανωμένου”, “ταξικού” κινήματος, αποφάσισε η νεολαία να ζήσει. Με τον ξύλινο λόγο και την “υπεύθυνη” και απολογητική προς την αστική τάξη, μόνο τα ψηφαλάκια του 4,5% εξασφαλίζεις. Και αυτό όχι στα σίγουρα…

        Reply
  2. Γιώργος Θαλάσσης

    Ευτυχώς, δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις που μας κάνουν ασήμαντες μονάδες!!!

    Reply
      1. Γιώργος Θαλάσσης

        Εάν εμείς δεν είχαμε οντότητα δεν θα ασχολιόσουν με μας.
        Επίσης, εαν εσύ είχες οντότητα,πάλι δεν θα ασχολιόσουν με μας.

        Άλλωστε, εαν είχες οντότητα, δεν θα ήσουν Άγνωστος, δεν θα σου “καθόταν” να αποκαλείς τον εαυτό σου Άγνωστο…

        Reply
  3. Ragnarok

    Το καπιταλιστικό έθνος/κράτος Άμυνας κ ασφαλείας εναντίον του εσωτερικου εχθρού λαού, είναι πια εδώ. Μαζί με την ΕΕ εναντίον του λαού.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.