.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΚΝΕ στηρίζει την Ηριάννα Β. Λ.- Η ΠΚΣ όχι;


Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το γραφείο τύπου της ΚΝΕ για την Ηριάννα.

Όλες τις προηγούμενες μέρες η ΠΚΣ στις σχολές καταψήφιζε σχετικό ψήφισμα με αστεία επιχειρήματα (όπως πχ ότι δεν μπορεί να στηρίξει το ψήφισμα βασιζόμενοι σε διάσπαρτα δημοσιεύματα στον αστικό τύπο!!). Με ευθύνη της ΠΚΣ μια σειρά από φοιτητικοί σύλλογοι έχουν αρνηθεί μέχρι στιγμής να ζητήσουν να αφεθεί ελεύθερη η Ηριάννα.

Ωστόσο μετά την άστοχη στάση της ΠΚΣ καθώς και τις επικρίσεις που ακούστηκαν και γράφτηκαν, το γραφείο τύπου της ΚΝΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη, βαριά καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας Β. Λ.

Όλο το σχόλιο της ΚΝΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη, βαριά καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Ηριάννας Β. Λ., υποψήφιας διδάκτορος της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με μια άδικη κατηγορία, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Η οργάνωση της πάλης για ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, μέσα από ένα δυνατό εργατικό – λαϊκό κίνημα, είναι η μόνη απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τη νεολαία και που πάει χέρι – χέρι με ένα πλέγμα νόμων και μηχανισμών καταστολής».

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 71.00% ( 10
Συμμετοχές )



6 σχόλια στο “Η ΚΝΕ στηρίζει την Ηριάννα Β. Λ.- Η ΠΚΣ όχι;

  1. Ανώνυμα

    Ξέρετε,… υπάρχει η σύγκρουση. Μια σύγκρουση που γίνεται με όρους τιμής. Υπάρχει όμως και η αθλιότητα. Υπάρχει το απύθμενο θράσος.
    Ο «χώρος» που κατηγορεί την ΚΝΕ και τη ΠΚΣ είναι ο ίδιος «χώρος» που όταν ρωτήσεις για κάτι που έκανε η τάδε κομματική (πέστε τη όπως θέλετε) οργάνωση του θα απαντήσει «α, δεν ξέρω τίποτα, Δική τους άποψη ήταν. Εμάς μη μας χρεώνει με αυτό». Και το «εμάς» μπορεί να σημαίνει ο υπόλοιπος χώρος στο σύνολό του, ένα μέρος του χώρου, μια ομάδα, ή ακόμα και ένα άτομο καθώς κανείς από αυτό το συγκέκριμενο χώρο δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων των υπολοίπων «συντρόφων» του.
    Είναι ο «χώρος» που δεν δέχεται να χρεωθεί ούτε την άποψη που στήριζε χθες. Βλέπε για παράδειγμα τη στάση του «χώρου» στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν πρωτοέγινε κυβέρνηση, στο δημοψήφισμα και οι εκτιμήσεις περί «μεγάλης πηγάδας», στο Brexit και τις αυταπάτες για ριζοσπαστικές διαδικασίες κ.α..
    Είναι ένας «χώρος» που «χωράνε» όλοι.. Χωράνε οι δυτικότροποι «κομμουνιστές» που ανακαλύψανε για άλλη μια φορά τον οπορτουνισμό, οι άλλοι «κομμουνιστές» που συνδιαλλέγονται με το ΠΑΣΟΚ και και συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, χωράνε μετανοημένοι υπουργοί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, χωράνε όσοι καλλιεργούν την αυταπάτη της κοινωνικής οικονομίας μέσα στον καπιταλισμό, χωράνε οι ελευθεριακοί, χωράνε οι αντί-γενικά και αόριστα. Χωράνε τα πάντα. Και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τις απόψεις που λέγονται, για τα πράγματα που γίνονται.
    Και όμως αυτός ο «χώρος» έχει το θράσος να δείχνει άλλους με το δάχτυλο και να τους κατηγορεί ότι δήθεν άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος.
    Ενα κομμάτι του «χώρου» ακούει εργατική τάξη και βγάζει σπυράκια, ένα άλλο κομμάτι δεν ξέρει καν τι σημαίνει εργατική τάξη, στο σύνολό του δεν έχει πάρει μυρωδιά τι συμβαίνει μέσα στα εργοστάσια γιατί δεν υπάρχει μέσα σε αυτά, γιατί θέλει πολλά κιλά αρχ…. για να συγκρουστείς στον ιδιωτικό τομέα με την εργοδοσία.
    Ο «χώρος» αυτός δικαιώνει ένα σύνθημα του «χώρου» του:
    «Στα μπαρ τσαμπουκάς και στη δουλειά χαλβάς»

    Υ.Γ.: ΛΕΕΙ Ο «ΧΩΡΟΣ»:
    Σε πόσες σχολές μπήκε το ψήφισμα:
    Σε πόσες από αυτές καταψηφίστηκε από την ΠΚΣ;
    Σε ποσές σχολές δεν μπήκε με ευθύνη της ΠΚΣ;
    Ποιος έβαλε την πρόταση για ψήφισμα:

    Reply
  2. lathranagnostis

    Ίσως να έψαξα κάπως επιπόλαια, αλλά δεν βρίσκω κάποια σχετική ανακοίνωση υποστήριξης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΝΑΡ.
    Κάνω λάθος?

    Reply
    1. lathranagnostis

      Εν τάξει καλύφτηκα.
      ……..και έχει και υπογραφή.
      Οχι σαν τις άλλες ανακοινώσεις για τον Παπαδήμα…….!

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.