.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΑΡ.Π.Η. για τις φασιστικές επιθέσεις στην Κόνιτσα


Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο – ΑΡ.Π.Η

Γνωστοί οι ακροδεξιοί, γνωστοί και αυτοί που τους οπλίζουν

Εδώ, φασισμός δεν περνάει!

Για πολλοστή φορά τον τελευταίο χρόνο, η περιοχή της Κόνιτσας γίνεται επίκεντρο φασιστικών επιθέσεων.

Το θερινό σχολείο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο καθηγητής Βασίλης Νιτσιάκος, αλλά και φοιτητές-τριες έγιναν στόχος το περασμένο καλοκαίρι.

Γνωστοί ακροδεξιοί, υποκινούμενοι και «οπλισμένοι» από το κήρυγμα μίσους της τοπικής εκκλησίας, αυτή τη φορά επιτέθηκαν δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες σε παιδιά.

Σε παιδιά που έφυγαν από τον τόπο τους για να γλιτώσουν από το θάνατο, για να έρθουν εδώ και να τους απειλήσουν τη ζωή οι νεοφασίστες, το δεξί χέρι του συστήματος, αυτοί που τόσο μελετημένα και με νομιμοφροσύνη τους όπλισαν τα μεγάλα ΜΜΕ, οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, πιο πρόσφατα του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά και όλοι αυτοί που τους μαζεύουν στις δημοτικές εκλογές στα ψηφοδέλτιά τους στο όνομα της «ανεξαρτησίας» των κινήσεών τους.

Οι φασίστες είναι ενός είδους και μόνο: Φονικά εργαλεία στα χέρια κάθε εξουσίας που χρειάζεται έμπιστους για τη «βρώμικη δουλειά».

Δεν αρκούν τα κροκοδείλια δάκρυα της δημοτικής αρχής της Κόνιτσας, δεν φτάνει η γενικόλογη καταγγελία και οι ίσες αποστάσεις των αρχών, δεν μπορεί να αποδεχτεί ο ανθρώπινος νους την ανοχή της αστυνομίας στη δράση τους.

Εδώ, φασισμός δεν περνάει. Εδώ υπάρχουν λαοί και οι λαοί πρέπει να ζούνε αδερφωμένοι. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία της Κόνιτσας, όλοι και όλες μας πρέπει να μην επιτρέψουμε άλλα θύματα φασιστών.

Η περιφερειακή κίνηση
ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η)Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.