.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Προγραμματικό (;) προεδρείο ΠΑΜΕ με δυνάμεις ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ


Απίστευτο και πρωτότυπο πολιτικά το νέο προεδρείο που συγκροτήθηκε την Τετάρτη 19/4 στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

Εγκαταλείφθηκε για πρώτη φορά στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης το αναλογικό προεδρείο, η αλήθεια είναι ότι είναι έμπνευσης της Τζανετακικής περιόδου που κληροδοτήθηκε μέχρι σήμερα, και συγκροτήθηκε προγραμματικό (;) Προεδρείο από την «Ταξική Ενότητα» του ΠΑΜΕ η οποία παίρνει τον Γραμματέα (Κώστας Βόμβας) και την ΑΚΕ στην οποία συμμετέχουν πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΑΚΕ που τώρα φλερτάρουν με τους ΑΝΕΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας, νυν μέλη της ΝΔ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και παίρνουν τον πρόεδρο (Γιάννης Μανές).

Αποκλείστηκε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ που βγήκε πρώτη σε ψήφους από το συνέδριο και η παράταξη της ΔΑΚΕ η οποία είχε τον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΚΚ αλλά βγήκε τέταρτη στο συνέδριο μετά από τη μεγάλη διάσπαση που έκαναν υψηλόβαθμα στελέχη της που δημιούργησαν την ΑΚΕ.

Σε ότι αφορά τις έδρες στο νέο ΔΣ του ΕΚΚ οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΠΑΜΕ-ΑΚΕ ήρθαν όλες «πρώτες» ισοβαθμώντας με τέσσερις έδρες και η ΔΑΚΕ τελευταία μες τρεις. Η παράταξη «Ταξική Συσπείρωση» που αποτελούνταν κυρίως από δυνάμεις του Ταξικού Συνδικάτου στην Ενέργεια ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη» δεν πήρε καμία έδρα αφού χρειαζόταν ακόμα δυο ψήφους.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι πως θα λειτουργήσει στο Μέλλον αυτό το προεδρείο αφού για να παρθούν αποφάσεις θα πρέπει να ψηφίσουν οι ΑΚίτες αλλά και οι ΠΑΜίτες οι οποίοι όμως διαχωρίζονταν, μέχρι σήμερα, από το Εργατικό Κέντρο «χωροταξικά» αφού έκαναν χωριστές συγκεντρώσεις!

Αυτό πραγματικά θα είναι ένα «ενδιαφέρον πείραμα» που όμως δεν φαίνεται να δημιουργεί ιδιαίτερες ελπίδες στους εργαζόμενους για αλλαγή πορείας του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης που μέχρι σήμερα αποτελούσε «φάρο και σημαία» του Κυβερνητικού- Εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Δείτε εδώ ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκρότηση του Προεδρείου.
Και εδώ ρεπορτάζ και βίντεο από τις αντιδράσεις των «κομμένων» από το προεδρείο παρατάξεων

Πηγή: kokinokamini.blogspot.grΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 62.50% ( 12
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

17 Σχόλια στο "Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Προγραμματικό (;) προεδρείο ΠΑΜΕ με δυνάμεις ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ"

lathranagnostis

Από κοράκου στόμα, μόνο «κρα» βγαίνει κι από στόμα ΑΝΤΑΡΣΥΟΥ, μόνο ψέμα και συκοφαντία…….αλλά και παράπονο, γιατί προφανώς αποκλείστηκαν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, το κρυφό σας alter ego!
Που το βλέπετε βρε σεις το «προγραμματικό» προεδρείο, που από τη θρασυδειλία σας του κοτσάρετε και το ερωτηματικό (;)?
Τέσσερις έδρες πήρε το ΠΑΜΕ, γιατί να μην πάρει τη θέση που πήρε?

Ανώνυμα

Τι να καταλάβουν οι ανταρσυοι. Δεν τους αφήνει ο οπορτουνισμός τους να καταλάβουν την υψηλή πολιτική με το να εκμεταλλεύομαι τις ενδογραφιοκρατικές αντιθέσεις (κατά το ενδοϊμπεριαλιστικές) για να προωθήσω – κατοχυρώσω μια καλύτερη θέση για το ταξικό κίνημα. Τώρα που έχω το γραμματέα με τέσσερα μέλη σε 15μελες συμβούλιο μέχρι και την ιδιωτικοποιήσει των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μπορώ να σταματήσω. Γατάκια

lathranagnostis

Παραμιλητά «μωρών παρθένων» που έμειναν εκτός νυμφώνος!

Αλέξης

Τα θρησκευτικά καλά τα δουλεύεις… όμως εδώ πρόκειται και πάλι για αβάντα στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και φυσικά την παγια θεσμολαγνεία σας… Μπράβο, και σε ανώτερα… Απλά κάποια στιγμή αποφασίστε μια στάση αρχών. Τι κόμμα και τι παρτάταξη είναι αυτή που σε κάθε εργατικό κέντρο κάνει άλλα αντ΄ άλλων; Στο ΕΚΑ δεν συμμετέχετε στο προεδρείο ενώ είσαστε πρώτη δύναμη, στον Πειραιά είστε πρόεδροι γιατί είσαστε 1η δύναμη, στην Κοζάνη με 4 έδρες παίρνεται τη γραμματεία, αλλού δεν παίρνεται τίποτα, στις ομοσπονδίες μπαίνεται με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, στη ΓΣΕΕ καθόλου, όπου έχουν οι Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Ταξικά σχήματα απαπα, με τίποτα, κ.ο.κ. Γραμμή αρχών!

lathranagnostis

Και γιατί να μην την πάρουμε τη γραμματεία? Που το βρίσκεις το πρόβλημα?
Και βασικά ξαναρωτάω (αν και δεν πρόκειται να πάρω απάντηση)
Που το είδε το «προγραμματικό προεδρείο» ο συντάκτης του κειμένου και που το είδε και η «Παντιέρα» και το αναδημοσιεύει?
Ούτε καν μέσα στο ιδιο το κείμενο δεν τεκμηριώνεται κάτι τέτοιο.

Ανώνυμα
ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΑΚΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο καιρό χαίρονται Πρωτόγνωρη για τα εργατικά και συνδικαλιστικά χρονικά είναι η ευκαιριακή και τυχοδιωκτική συνεργασία των ψηφοδελτίων ΑΚΕ και ΠΑΜΕ. Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων αυτών για την κατάληψη της καρέκλας και μόνο, αποφάσισαν να συμμαχήσουν και να συγκροτήσουν Διοικητικό Συμβούλιο στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, εφαρμόζοντας πλήρως πραξικοπηματικές διαδικασίες, αποκλείοντας, με αστείες προφάσεις (περί καθυστέρησης προσέλευσης στη διαδικασία) δύο μεγάλες ιστορικές παρατάξεις. Η συμμαχία αυτή γίνεται έξω από κάθε ιδεολογική αναφορά των μελών αυτών των ψηφοδελτίων και έξω από κάθε λογική και πρακτική πραγματικής συνεργασίας για το καλό των εργαζομένων. Οι ηγεσίες αυτών των ψηφοδελτίων έδειξαν πως διέπονται μόνον από οπορτουνισμό. Έδειξαν πως καθ΄όλη τη διάρκεια των συνεδριακών διαδικασιών είχαν συμφωνήσει στο στόχο της κατάληψης της καρέκλας, γι΄αυτό και οδήγησαν το συνέδριο σε αντικαταστατικές και παράνομες εκλογικές διαδικασίες. Κάθε αναφορά περί ηθικής, την οποία ευαγγελίζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να χάθηκε στους διαδρόμους της αναζήτησης της εξουσίας. Αναρωτιόμαστε ποιο ιδεολογικό πρόταγμα θα είχαν μεταξύ τους, όταν έως τώρα δεν μπορούσαν να συνεργαστούν κατ΄ελάχιστον. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποια κοινή πλατεία θα είναι μαζί την… Διαβάστε περισσότερα »
ανωνυμος

«ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ….»
όλα τα λεφτά!
Εμείς ..καθόλου δεν αναρωτιώμαστε «ποιο ιδεολογικό πρόταγμα θα είχαν μεταξύ τους», είναι γνωστό: Το Αντι-κουκουέ!

otipeis

Περιμένουμε από το «kokinokamini» να γνωστοποιήσει την «προγραμματική συμφωνία» με τον γνωστό στην Κοζάνη ακροδεξιό – εθνικιστή Παπαδόπουλο Θεόφιλο και της Ταξικής Συσπείρωσης για την από κοινού κάθοδό τους στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου…

«5 Παρατάξεις και 70 υποψήφιοι για το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης – Σήμερα η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα (http://e-ptolemeos.gr/5-parataxis-ke-70-ipopsifii-gia-ergatiko-kentro-kozanis-simera-apofasi-gia-ta-asfalistika-metra/)

Ταξική Συσπείρωση: Ασαλουμίδης Κώστας, Κονδυλίδης Κώστας, Νιάκας Αθανάσιος, Παπαδόπουλος Θεόφιλος».

Κ.Σ.

άσε το παραμύθι για την Ταξική Συσπείρωση. Το Κόκκινο Καμίνι βγάζει στη φόρα τη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ… Περίπατο τα αναλογικά προεδρεία αν είναι περπατήσει το κομπρεμί με την κυβερνητική παράταξη

ηλίας Τζ.

H ανασύνταξη του εργατικού κινήματος θα περάσει δια πυρός και σιδήρου, κι ας σκούζουνε οι πασόκικες τσαούσες. Αναλογικό κάνουμε όταν δεν υπάρχει έδαφος για τίποτε καλύτερο, που να μας πηγαίνει μπροστά. Εκεί από ό,τι έχω καταλάβει υπάρχει η κόπρος του ΝΔ-ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ Αυγείου, που πρέπει κάποια στιγμή να σαρωθεί. Καθάρισμα μητρώων, ξωπέταγμα μαϊμούδων, ανύπαρκτων-εικονικών μελών και εργατοπατέρων. Είναι ευκαιρία τώρα, που η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αποδιοργανώνει τον χώρο.
Μόνο έτσι μπορούν και οι μωρές παρθένες να ελπίζουν σε αναλογική εκλογή, χωρίς άτιμες υποχωρήσεις και παζάρια που ξέρουν.
Πάρτε και λίγο …Πέρδικα, να καραδαμώσετε!
comment image?itok=uHnQtnna
«Εμείς θα νικήσουμε και θα σας γαμήσουμε» (εννοεί τους μοναρχοφασίστες).

Ανώνυμα

Αυτά να τα βλέπει ο lathranagnosths που παρεξηγήθηκε ποιο πάνω όταν έγραψα ότι είναι εκμετάλλευση ενδογραφιοκρατικών αντιθέσεων.
Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι θα καθαρίσεις τα μητρώα με διασπασμένους ΔΑΚΙΤΕΣ αυτό με ξεπερνάει. Δες σε άλλους χώρους τι έγινε όπου διασπάστηκαν. Για προσωπικές βλέψεις σε θεσούλες το έκαναν.

εργάτης

Ηλία Τζ., πέτα πάντα την μπάλα στην εξέδρα! Στις συγκεκριμένες καταγγελίες για συμπαιγνία ΠΑΜΕ με διασπάσεις ΔΑΚΕ και συγκρότηση με αυτές του προεδρείου, εσύ την επόμενη φορά, ανάρτησε Ρίτσο!

Ανώνυμα

εργάτη, τι μιλάς στον Ηλία Τζ.; Αυτός δεν είναι που έγραφε τις εμετικές αθλιότητες για Τεμπονέρα;; Σε τέτοια τσιράκια του καπιταλισμού και του φασισμού ούτε φτύσιμο δεν πρέπει. Οχι να κάνεις και διάλογο

Αλέξης

Εμείς θα νικήσουμε… με μισο-ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρατάξεις, με τις οποίες θα καθαρίσετε τα μητρώα του Εργατικού Κέντρου και θα σταματήσετε τις μαϊμουδιές… ΟΚ, καταλάβαμε. Καλή συνέχεια στον αγώνα σας να καθαρίσετε τα συνδικάτα μαζί με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Θα μιλήσουν οι κύριοι της ΔΑΚΕ κια του ΣΥΡΙΖΑΕΝΑΛ και στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ; Αν ναι να έρθουμε να γελάσουμε. Άντε παιδάκι μου, ανεβάζεις και Πέρδικα…θα είχε φρίξει ο άνθρωπος…

Dino de L.

ντροπή σου, πασόκικη τσαούσα. Είσαι αρχιπασόκος, έχεις συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ με Ζολώτα(!), και βρίζεις τον κόσμο για πασόκους…
τον Πέρδικα είσαι πολύ μικρός για να τον πιάσεις στο στόμα σου
ξεφτιλίζεις το χώρο σου

Ας διαβάζουμε ...
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ Ανακοίνωση για την συγκρότηση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης (ΕΚΝΚ) Στην ανακοίνωσή της η ΤΑΞική ΕΝότητα (ΤΑΞ.ΕΝ) αμέσως μετά τις εκλογές αναφέρει: «Η ΤΑΞική ΕΝότητα τους τελευταίους δύο μήνες έδωσε μια σημαντική μάχη, που δεν περιορίστηκε μόνο στη μάχη των εκλογών, αλλά κυρίως στη μάχη για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες αυτές θα διεξαγόταν. Η ΤΑΞική ΕΝότητα με την ακλόνητη στάση της αποτέλεσε τον σταθερό κορμό της αποτροπής και της ανάσχεσης της προσπάθειας των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ να νομιμοποιήσουν επιπλέον 66 αντιπροσώπους στο 35ο Συνέδριο του ΕΚΝΚ» και παρακάτω «Η ΤΑΞική ΕΝότητα με τους 4 συμβούλους στο νέο ΔΣ δεν θα διευκολύνει σε καμία περίπτωση τις παρατάξεις που θέλουν να ανατρέψουν τις αποφάσεις του 35ου Συνεδρίου. Θα σταθεί ξανά σταθερά απέναντι στο σχέδιο για ολοκληρωτικό εκφυλισμό του ΕΚΝΚ». Η ΤΑΞ.ΕΝ ήταν και παραμένει στην απέναντι όχθη και από τις τρεις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΑΚΕ και ΔΑΚΕ. Και σύντομα κατά τη διάρκεια της δικαστικής προσβολής των αποφάσεων του 35ου Συνεδρίου από μέρους και των τριών αυτών παρατάξεων θα βρεθεί ξανά αποφασιστικά απέναντί τους. Μετά τις εκλογές και με βάση το αποτέλεσμα που από αυτές προέκυψε, η ΤΑΞ.ΕΝ,… Διαβάστε περισσότερα »
lathranagnostis

Μετά απ αυτή την ανακοίνωση, τα λόγια (και οι λιγμοί -κλαψ-κλαψ) για τις ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ περιτεύουν.

wpDiscuz