.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Επ’ αόριστον κλείνει το ΕΜΠ


emp-1Κλειστό επ’ αόριστον θα μείνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά από απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων για κινητοποίηση διαρκείας, μπροστά στο φάσμα των εκατοντάδων απολύσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι υπάλληλοι καταγγέλλουν εμπαιγμό από την κυβέρνηση παρά την πλήρη τήρηση εκ μέρους του ΕΜΠ των χρονοδιαγραμμάτων και των όρων που είχαν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση, μέσω του υπ. Παιδείας αφού εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια της διαθεσιμότητας ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων τους, στην συνέχεια υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα εμφανίζοντας μια «διαφωνία» μεταξύ υπ. Παιδείας και Μεταρρύθμισης, απειλώντας ξανά με απολύσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ:

«Θεωρούμε απαράδεκτες και κατάπτυστες τις απαντήσεις που έδωσαν οι εκπρόσωποι του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ότι αφορά τα θέματα διαθεσιμότητας-κινητικότητας στους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.

Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αναστείλαμε την 3μηνη απεργία μας, με απόφαση ΓΣ καθώς δεχτήκαμε την συμφωνία στην πρόταση που κατέθεσε και εγγράφως το υπ. Παιδείας σε όλα τα ιδρύματα, ώστε οι διαθέσιμοι να επιστρέψουν ΟΛΟΙ στις θέσεις τους μέσω της ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, εφόσον ολοκληρωθεί η αναγκαία αναδιάρθρωση σε αυτά. Ξέραμε όμως και ξέρουμε ότι η μοναδική εγγύηση της όποιας συμφωνίας με την όποια κυβέρνηση ήταν και θα είναι η δύναμη του αγώνα μας.

Η κυβέρνηση μέσω του υπ. Παιδείας αφού εξάντλησε τα χρονικά περιθώρια της διαθεσιμότητας ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας, στην συνέχεια υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα εμφανίζοντας μια «διαφωνία» μεταξύ υπ. Παιδείας και Μεταρρύθμισης, απειλώντας μας ξανά με απολύσεις.

Καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό εμπαιγμό, που είναι συνέχεια της πολιτικής των απολύσεων, της φτώχειας, της ανεργίας. Για εμάς η κυβέρνηση είναι ένα πράγμα και η οποιαδήποτε πραγματική ή υποτιθέμενη διαφωνία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, είναι δικό της ζήτημα. Δικό της ζήτημα επίσης είναι και το τι έχει ή δεν έχει υπογράψει με την τρόικα, άλλωστε η βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι ενάντια σε αυτή την πολιτική είτε εκπορεύεται από την τρόικα είτε όχι.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δε θα αφήσουμε κανένα συνάδελφό μας μόνο του αντιμέτωπο με το φάσμα της απόλυσης. Ούτε θα επιτρέψουμε να διαλυθεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο ώστε να παραδοθεί εύκολα και οριστικά στα χέρια του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Αποφασίζουμε το οριστικό κλείσιμο του ΕΜΠ μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Καλούμε τους εργαζόμενους και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια να συνεχίσουν μαζικά τους αγώνες τους και με τον τρόπο που θεωρούν πιο αποτελεσματικό, όπως πολύ καλά έκαναν το προηγούμενο διάστημα.

Είμαστε σίγουροι ότι δίπλα μας θα σταθούν όλοι οι κλάδοι εργαζομένων που βρίσκονται στο στόχαστρο της ίδιας πολιτικής (καθαρίστριες υπ. Οικονομικών, σχολικοί φύλακες, χαλυβουργοί κοκ) και να είναι σίγουροι ότι και εμείς είμαστε στο πλάι τους. Καλούμε επίσης και τους άλλους συλλόγους εργαζομένων των Πανεπιστημίων καθώς και τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν αποφάσεις στήριξης και σύμπραξης στο δίκαιο αγώνα μας.

topontiki.grΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

6 Σχόλια στο "Επ’ αόριστον κλείνει το ΕΜΠ"

Ανδρέας

Διάδοχη κατάσταση.
Ο νέος πρύτανης του ΕΜΠ, καθ. κ. Ι. Γκόλιας είναι διάδοχη συνέχεια και μέρος του προβλήματος της προηγούμενης απαράδεκτης και διεφθαρμένης πρυτανείας του κ. Σ. Σιμόπουλου. Αλήθεια, πως αλλιώς εξηγείται η τοποθέτηση του καθ. κ. Α. Σιόλα (πρωτοπαλίκαρου και εκτελεστικού οργάνου του πρώην πρύτανη) ως αναπληρωτή πρύτανη και μάλιστα επί θεμάτων διοικητικών και θεμάτων Πληροφορικής; Μήπως, η τοποθέτησή του είναι για να κουκουλώσει παρανομίες, διοικητικές και Πληροφορικής, στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος και παρά την επικείμενη συνταξιοδότησή του, που αποτελεί και νομικό ασυμβίβαστο γι’αυτές τις αρμοδιότητές του;
Τυχαία όλα αυτά;;;; Δεν νομίζουμε καθόλου!!!!
Κρίμα, κύριε Γκόλια. . . . . . . .

KA

ΕΜΠ: Η κατάσταση παραμένει ίδια (και απαράλλαχτη)!
Το μακρύ χέρι της προηγούμενης διεφθαρμένης πρυτανείας του κ. Σιμόπουλου είναι ο αναπληρωτής πρύτανης (με την νέα πρυτανεία), κ. Α. Σιόλας, ο οποίος είναι μέρος του προβλήματος της προηγούμενης πρυτανείας και η τοποθέτηση του οποίου εξυπηρετεί συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Ντροπή και αίσχος! Το Συμβούλιο Ιδρύματος του ΕΜΠ, τι λέει γι’αυτό και για όλα τα αίσχη που συνεχίζουν να διαδραματίζονται; Ακούει καθόλου ή μήπως όχι;

ΑΡΗΣ

Αξιολόγηση υπαλλήλων στο ΕΜΠ; Από ποιους; Από τους θύτες;
Στο ΕΜΠ, ποιος θα κάνει κανονική και αντικειμενική αξιολόγηση; Μήπως οι «θεματοφύλακες» της οικογενειοκρατίας και της ανομίας; Διότι, δεν μπορείτε να φανταστείτε, τι μεθόδους χρησιμοποιούν κάποιοι φαύλοι πολύ υψηλά ιστάμενοι του ΕΜΠ για να διαφυλάξουν το status-quo και να αποδυναμώσουν ικανούς και έντιμους υπαλλήλους, που δεν ανήκουν όμως στην οικογενειοκρατία και δεν έχουν καμία σχέση με την φαυλότητα, την διαφθορά και την λαμογιά! Βάζουν τους αχυρανθρώπους τους να τους ασκούν το λεγόμενο mobbing-bullying (εργασιακή παρενόχληση), στημένα σκηνικά κατασυκοφάντησης κ.λπ., κ.λπ. Σκέτος κανιβαλισμός ασκείται από το ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ του ΕΜΠ! Όλοι αυτοί έχουν «πλάτες» και πολιτική κάλυψη, γι’αυτό τα κάνουν αυτά και ίσως στοχεύουν και σε κάποιους πολιτικούς θώκους. Ποιος λοιπόν θα αξιολογήσει τους υπαλλήλους-θύματα του mobbing; Μήπως οι ίδιοι οι mobbers, οι ίδιοι οι θύτες; Προφανέστατα αυτό θα γίνει, προκειμένου να βγάλουν αυτούς τους υπαλλήλους, δήθεν, ακατάλληλους και να απαλλαγούν έτσι απ’αυτούς! Κύριε Ρακιντζή, Επιθεωρητά Δημόσιας Διοίκησης, τι λέτε για όλα αυτά; Κύριοι Εισαγγελείς; Κύριε Υπουργέ της Παιδείας; Κύριε Υπουργέ Διοικητικής Μεταρρύθμισης; Κύριοι του Συμβουλίου Διοίκησης;;;;;; Ποιοι, άραγε συγκαλύπτουν τις όποιες καταγγελίες γίνονται για όλα αυτά τα φαινόμενα;;;;; Εκκωφαντική σιωπή !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ

Αξιολόγησης συνέχεια ή όταν το δούλεμα δίνει και παίρνει!
Κύριε Μητσοτάκη, είπατε ότι οι κατεργάρηδες υπάλληλοι, οι οποίοι προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά στις υπηρεσίες τους και βάσει αυτών προσελήφθησαν, θα απολυθούν. Δεν μας είπατε όμως για τις υπηρεσίες εκείνες (π.χ. ΕΜΠ), οι οποίες ενέχονται και προέβησαν σε εκατοντάδες παράνομες προσλήψεις υπαλλήλων, βάσει πλαστών προϋπηρεσιών! Δεν μας είπατε για τις υπηρεσίες εκείνες που είχαν στήσει ολόκληρη φάμπρικα παράνομων προσλήψεων ημετέρων και οι ίδιες εξέδιδαν βεβαιώσεις πλαστών προϋπηρεσιών και έκαναν έτσι αθρόες ιδαχοποιήσεις ημετέρων! Περιορίσατε το θέμα σε κάποιους κατεργάρηδες υπαλλήλους, για τις υπηρεσίες όμως που έκαναν αυτές τις απατεωνίες, τι προτίθεσθε να κάνετε; Δεν θα αποδοθούν διοικητικές και ποινικές ευθύνες; Αλλά, μάλλον δεν θα το κάνετε, γιατί έτσι υπάρχει κίνδυνος να ξηλωθεί το κουβάρι της διαπλοκής και να αποκαλυφθεί το πελατειακό σύστημα σε όλο του το μεγαλείο, που όπως στην περίπτωση του ΕΜΠ, π.χ., προσελάμβαναν εργολάβους, πρώην συναλλασσόμενους με το Ίδρυμα και τους έκαναν υπαλλήλους στα 60 τους (!) και άλλα πολλά, ων ουκ έστιν αριθμός! Δεν θα το κάνετε όμως, γιατί το σύστημα διαπλοκής έχει διακομματικό χαρακτήρα και πολύ βαθιές ρίζες!

Χρήστος
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠ; Είναι πια γνωστό τοις πάσι ότι στο ΕΜΠ υπάρχει και δρα ένα ισχυρό παρακράτος, αποτελούμενο από λογής-λογής κλίκες διαφόρων ημετέρων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν διορισθεί με παράνομες διαδικασίες, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ. Αυτό διογκώθηκε κυρίως επί των ημερών της διεφθαρμένης πρυτανείας του πρώην πρύτανη, Σ. Σιμόπουλου και της αντιπρυτανείας της Τ. Μοροπούλου! Η ανομία, η ασυδοσία, η διαφθορά, η αναξιοκρατία, η κακοδιοίκηση, ο χαφιεδισμός, η εργασιακή παρενόχληση και ο εκφοβισμός των μη ημετέρων, η λαμογιά και οι μέθοδοι υποκόσμου, κυριολεκτικά βασιλεύουν! Αυτή την στιγμή η νέα πρυτανεία και το Συμβούλιο Ιδρύματος στέκονται εντελώς ουδέτεροι και (περίεργα) απόμακροι να αντιμετωπίσουν αυτή την άσχημη και απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το ίδρυμα και να βάλουν μια τάξη, ενώ τα εκτελεστικά όργανα της προηγούμενης διοίκησης προσπαθούν με κάθε τρόπο, και το επιτυγχάνουν εν πολλοίς, να καταλάβουν διάφορες θέσεις-κλειδιά, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνέχεια και βεβαίως το «κουκούλωμα» και η «συγκάλυψη» των ανομιών της προηγούμενης, ανεκδιήγητης πρυτανείας. Οι όποιες καταγγελίες αυτών των καταστάσεων και φαινομένων σε αρμόδιες δημόσιες αρχές, όλως περιέργως (;), προσκρούουν σχεδόν πάντα σε ολόκληρους τοίχους και τείχη δυσκολιών και αδιαφορίας και σοβαρές υποθέσεις-καταγγελίες θάβονται κυριολεκτικά. Όλα αυτά γεννούν αυτομάτως… Διαβάστε περισσότερα »
Αστερίξ

ΟΙ «ΜΑΪΜΟΥ» ΕΕΔΙΠ ΤΟΥ ΕΜΠ!
Μπορεί να μας πει κάποιος κάτι για το, πως και πόσοι παράνομα προσληφέντες υπάλληλοι ΙΔΑΧ, μέλη της οικογενειοκρατίας του ΕΜΠ, έγιναν ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΕΔΙΠ, ως σκαλοπάτι για να τους κάνουν υποψήφιους διδάκτορες στο ΕΜΠ και να εκλεγούν στη συνέχεια; Οικογενειακή υπόθεση τακτοποίησης δηλαδή …….. Μπόχα και δυσωδία! Η Πολιτεία μπορεί να κάνει στοιχειώδεις ελέγχους για αυτές τις κακουργηματικές πράξεις καταπάτησης κάθε νομιμότητας ή ούτε αυτό μπορεί να κάνει; Όμως όλα αυτά θα βγουν σύντομα στο φως με διευθύνσεις και ονόματα.

wpDiscuz