.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Επιτυχία του Radical IΤ στις εκλογές του ΣΕΤΗΠ


Την Παρασκευή 17 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του ΣΕΤΗΠ. Ψήφισαν 1300 και καταγράφτηκε αύξηση της συμμετοχής. Στις εκλογές συμμετείχαν η ταξική ενότητα (ΠΑΜΕ) και το Radical IΤ – Αγωνιστική Πρωτοβουλία σε Τηλεπικοινωνίες και Πληροφορική

Το Radical IΤ που συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές του ΣΕΤΗΠ πήρε 155 (12%) και κατέλαβε μια έδρα στο ΔΣ και 2 αντιπροσώπους για το ΕΚΑ. Η ανακοίνωση του Radical IΤ αναφέρει:

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογές του ΣΕΤΗΠ. Σαν Radical IΤ κρίνουμε τις φετινές εκλογές του σωματείου ιδιαίτερα επιτυχείς και ελπιδοφόρες. Η πολύ μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές ενδυναμώνει και ισχυροποιεί το ίδιο το σωματείο και την δράση του. Φαίνεται ότι το ΣΕΤΗΠ έχει πλέον μπει σε ακόμα περισσότερους χώρους εργασίας, και απευθύνεται σε ακόμα περισσότερους συναδέλφους! Έχοντας ψηφίσει 1300 συνάδελφοι, ενισχύεται αντικειμενικά η δυνατότητα του σωματείου να παρεμβαίνει, να υπερασπίζεται τους συναδέλφους και να διεκδικεί καλύτερες συνθήκες εργασίας, και χαιρόμαστε που συμβάλλαμε κι εμείς σε αυτό.

Ευχαριστούμε όλους τους/τις συναδέλφους για τη συμμετοχή και τη στήριξη της πολιτικής μας πρότασης για το κλαδικό σωματείο.

Η επιτυχημένη πρώτη καταγραφή της συλλογικότητάς μας με ποσοστό 12% και εκπροσώπηση με μία έδρα στο διοικητικό συμβούλιο, μας δείχνει ότι έχουμε να συνεισφέρουμε πολλά στην υπόθεση της συνδικαλιστικής οργάνωσης του κλάδου, της διεύρυνσης της απήχησης του ΣΕΤΗΠ και στην συμμετοχή και οργάνωση των επιχειρησιακών σωματείων. Ως Radical IT συμμετείχαμε στις εκλογές με πρόταγμα το κλαδικό σωματείο να αγκαλιάζει, να συνδέεται και να λειτουργεί ενισχυτικά για όλους τους επιμέρους αγώνες του κλάδου. Αυτό ακριβώς είναι που θα επιδιώξουμε από την επόμενη μέρα, μέσω της εκπροσώπησής μας σε αυτό.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα αγωνιστές εντός του κλάδου, που μπορεί να στέκονταν κριτικά στην επιλογή μας να συμμετάσχουμε στο ΣΕΤΗΠ το προηγούμενο διάστημα. Για εμάς αποτελεί βασικό μέλημα η σύνδεση και στήριξη του ΣΕΤΗΠ σε όλα τα σωματεία και πρωτοβουλίες που στήνονται στους χώρους εργασίας, ειδικά τώρα που στον κλάδο μας η συνδικαλιστική δράση είναι υπό διωγμό. Αρνούμαστε να δεχτούμε τη θέση της ηγεσίας του ΣΕΤΗΠ ότι κάποια σωματεία, συντονισμοί, ή πρωτοβουλίες είναι αντιπαραθετικά στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε. Για εμάς σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και με αυτόν τον γνώμονα θα κινηθούμε. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τους ίδιους μικρούς και μεγάλους αγώνες στους χώρους δουλειάς και στο δρόμο, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές των μνημονίων.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά να δίνουμε τη μάχη στο σωματείο και στους χώρους εργασίας ώστε:

• Κανένας συνάδελφος να μην είναι μόνος απέναντι στην εργοδοσία.
• Να βάλουμε φρένο στις διαρκώς αυξανόμενες απολύσεις στον κλάδο.
• Να εξασφαλίσουμε ανθρώπινα ωράρια με αξιοπρεπή μισθό για όλους τους εργαζόμενους.
• Να κορυφώσουμε τους αγώνες μας, να συμπορευτούμε με όλους τους εργαζομένους σε ένα κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης και των μνημονίων.

Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος αυτός είναι μακρύς και δύσκολος. Γνωρίζουμε όμως επίσης, ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να επιβάλλει τα παραπάνω είναι ο κόσμος της εργασίας με την αποφασιστικότητά του.

Είμαστε πολλοί, είμαστε αυτοί που παράγουμε το μέλλον, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Θα νικήσουμε!Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 73.57% ( 14
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

9 Σχόλια στο "Επιτυχία του Radical IΤ στις εκλογές του ΣΕΤΗΠ"

Ανώνυμα

Το υπόλοπο δηλ. 88% το πήρε το ΠΑΜΕ;!

Ανώνυμα

Και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μειώθηκαν ή έμειναν σταθερές; Γιατί δε νομίζω να αυξήθηκαν ύστερα και από τη δική σας παρουσία.

ανώνυμη

Η ΠΑΣΚ από πιο ψηφοδέλτιο καλύπτεται;
Οι οπαδοί ΠΑΣΚ-Σύριζα τι προτίμησαν;

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

κκε

Ανώνυμα

αυτοί ψήφισαν παραδοσιακά την Ταξική ενότητα

Ανώνυμα

μην αγχώνεστε τόσο βρε παιδιά των ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΛΑΕ, αφού σημειώσατε και «επιτυχία» όπως λέει το αρθράκι…

Ανώνυμα

Το παμε από 831 πήρε 1127 ψήφους άρα αυξήθηκαν

Ανώνυμα

Έπρεπε να συνεχίσετε τις εκλογές κανά μήνα ακόμα…..

Ανώνυμα

εσένα σε νοιάζει να έχεις μια καταγραφή και γκρινιάζεις που σου χαλάσανε το παιχνίδι- άλλους τους νοιάζει η ισχυροποίηση των σωματείων και η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος: η μέρα με τη νύχτα…

wpDiscuz