.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εξελίξεις: Το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Β. Καλαματιανός τάσσεται υπέρ του «ΟΧΙ»


grothies725Το πραγματικό νόημα του «ΟΧΙ»

Βασίλης Καλαματιανός

Ας μη χαρίσουμε το ποσοστό του ΟΧΙ στον Τσίπρα και την κυβέρνησή του, γιατί δεν τους ανήκει. Όσοι είναι με την Ε.Ε., όπως ο Τσίπρας – Καμμένος – Χ.Α. δεν μπορεί να διεκδικούν το «ΟΧΙ στην Ε.Ε.».

Αυτές τις κρίσιμες ημέρες και ώρες δημιουργούνται σ’ όλους τους Έλληνες ερωτήματα, σκέψεις, πώς φτάσαμε εδώ, ποιοι ευθύνονται, τι θα γίνει μετά το δημοψήφισμα. Οι απαντήσεις ποικίλλουν ανάλογα με την οικονομική θέση, την πολιτική-κομματική τοποθέτηση και την ιδεολογία του καθενός. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό.

Κατά τη δική μου, αντικειμενική θεωρώ, άποψη υπήρξαν σταθμοί, ενέργειες και χειρισμοί από τις κυβερνήσεις της χώρας που σηματοδότησαν τις σημερινές εξελίξεις. Η ένταξη και σύνδεση με την ΕΟΚ, το Μάαστριχτ, η ένταξη στην ΟΝΕ έγιναν για πολιτικούς λόγους (θωράκιση του καπιταλιστικού κοινωνικού συστήματος), αγνοώντας ή ανταλλάσσοντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Εκεί βρίσκονται οι βασικοί λόγοι καταστροφής βιομηχανικών κλάδων και της αγροτικής οικονομίας, του 1,5 εκατ. ανέργων.

Για όλα αυτά, το ΚΚΕ και η Κομμουνιστική Αριστερά αντιτάχθηκαν, ενημέρωσαν, κινητοποιήθηκαν, καταδίκασαν, προειδοποίησαν. Αυτές οι εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις κατασυκοφαντήθηκαν, αγνοήθηκαν. Προστέθηκαν, ταυτόχρονα, επιπλέον μέτρα και πολιτικές με διορισμούς και προστασίες συντεχνιών απ’ όλες τις κυβερνήσεις και ταυτόχρονα καλλιεργήθηκα η αντίληψη του ατομικού βολέματος, της κομπίνας, του εύκολου κέρδους.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες δημιουργήθηκε εφησυχασμός, αντίληψη μόνιμης ευημερίας, ενώ μεγάλωνε η οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση, η παραγωγική αποδιοργάνωση της χώρας. Όταν ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι δυσκολίες αντιμετώπισης ήταν περισσότερες από άλλες χώρες. Επιπρόσθετα, οι ηγεσίες των κυβερνητικών κομμάτων ενδιαφέρονταν περισσότερο για εκλογική πελατεία παρά για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων και της κρίσης.

Ποιος δεν θυμάται τις παρεμβάσεις του Γ. Α. Παπανδρέου να μην μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ κι ας μειωθούν οι επικουρικές και κάτω των 200 ευρώ ή άλλων για δικηγόρους και δικαστικούς. Αλλά και η σημερινή κυβέρνηση μπήκε στο χορό. Έκαναν τις καθαρίστριες κυβερνητικό μηχανισμό προπαγάνδας και ταυτόχρονα ντεκόρ: δεξιώσεις επί δεξιώσεων, κάμερες, τηλεοράσεις και παρέλαση κυβερνητικών παραγόντων.

Ο λαός μας καταδίκασε τα μνημόνια, την τρόικα, τις πολιτικές των κυβερνήσεων Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ διά της απαξίωσης όχι μαχητικά, μαζικά, αποφασιστικά όπως απαιτούσαν οι συνθήκες. Γι’ αυτό ευθύνονται πολλά. Και οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και όσοι απαξίωσαν το κίνημα της πλατείας, της «πατάτας» κ.λπ. αντί να μπουν σ’ αυτά και να επιδράσουν στην οργάνωση και τον προσανατολισμό τους. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της πλήρους απαξίωσης των κυβερνητικών κομμάτων πρόβαλε ο νέος «Μεσσίας». Κατακεραυνώνοντας τους πάντες, έταξε τα πάντα. Ταυτόχρονα τον βόλευαν η παρουσία της τρόικας, τα κυβερνητικά μέτρα και η πρωθυπουργία Σαμαρά.

Στις 25 Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές μόνο με 36,5%, με ένα μέρος αυτού να οφείλεται σε αντίθεση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Στο διάστημα των 5 μηνών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. είδαμε τα πάντα. Αλλεπάλληλες μεταμορφώσεις, κόκκινες γραμμές στα μπουφάν, λεονταρισμούς αλλά και υμνολόγια στην Ε.Ε. για τις δημοκρατικές παραδόσεις, την αλληλεγγύη, τις αλλαγές που έρχονται. Και τι δεν ακούσαμε. Για την ουσία των διαπραγματεύσεων, για συμφωνία, κυριάρχησε η δημιουργική ασάφεια, τα παχιά λόγια για πολιτική συμφωνία και το τρενάρισμα χρονικά, φτάνοντας στο τέλος, πιστεύοντας, όπως φαίνεται, στον εκβιασμό των Ευρωπαίων και μερίδας του κόμματός τους.

Όταν απέτυχαν οι εκβιασμοί, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προχώρησαν στο δημοψήφισμα με ένα ασαφές στην ουσία ερώτημα και όρκους πίστης στην Ε.Ε. για να εξασφαλίσουν ανοχή και πολύπλευρη υποστήριξη. Θεωρώ ότι ο κ. Τσίπρας και το οικονομικό κυβερνητικό επιτελείο μέτρησαν το μπόι τους λάθος ώρα. Ανεξάρτητα από αυτό, η ανεύθυνη πολιτική πρακτική Τσίπρα, οι κλειστές τράπεζες, έχουν δημιουργήσει μεγάλη ζημιά στην προοπτική ανάπτυξης αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού κινήματος.

Τώρα η άρνηση των Ευρωπαίων να υποχωρήσουν, η λήξη της συμφωνίας και η σαφής τοποθέτησή τους υπέρ του «ναι» διαμορφώνουν άλλα χαρακτηριστικά στις εξελίξεις πέρα από τις προθέσεις Τσίπρα, κυβέρνησης και το τυπικό ερώτημα είναι μέσα ή έξω από την ΟΝΕ και την Ε.Ε. και αυτό καλείται να απαντήσει ο καθένας. Άλλωστε ο συντονισμός Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, άρχουσας τάξης, ο μερικός παραμερισμός Σαμαρά και η δημιουργία υπερκομματικής βιτρίνας του ΝΑΙ δεν άφηναν περιθώρια για άλλες εκτιμήσεις.

Θεωρώ υποχρέωση μου να υπογραμμίσω ότι υπερψήφιση του ΝΑΙ θα σημαίνει ιδεολογική και πολιτική ήττα των κομμουνιστικών, αριστερών και προοδευτικών ιδεών και δυνάμεων. Συνεπώς, πετροβόλημα από τα πεζοδρόμια και κραυγές από τα κεραμίδια, έξω από το πλαίσιο της κύριας αντιπαράθεσης, δεν προσφέρουν στο λαϊκό επαναστατικό κίνημα.

Ας μη χαρίσουμε το ποσοστό του ΟΧΙ στον Τσίπρα και την κυβέρνησή του, γιατί δεν τους ανήκει. Όσοι είναι με την Ε.Ε., όπως ο Τσίπρας – Καμμένος – Χ.Α. δεν μπορεί να διεκδικούν το «ΟΧΙ στην Ε.Ε.».

Δεν χωρά αμφιβολία ότι μετά τη Δευτέρα θα διαμορφώνεται άλλη κατάσταση στη χώρα, σε σχέση και με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Θα υπάρξουν πολιτικά γεγονότα και ανακατατάξεις. Αυτό επιβάλλει να αλλάξουν θέσεις, σκέψεις και πρακτικές σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο. Οι δυνάμεις που με απασχολούν θετικά θεωρώ ότι κατ’ αρχήν πρέπει να κινηθούν στη λογική του ενιαίου εργατικού κινήματος για την αντιμετώπιση των ζωτικών προβλημάτων του λαού. Ταυτόχρονα, τα γεγονότα και οι συζητήσεις για την Ε.Ε. δημιουργούν δυνατότητες αλλά και την ανάγκη ενός συντονισμού δράσης ενάντια στην εξάρτηση για αποδέσμευση από την ΟΝΕ και την Ε.Ε. Τώρα, για μονομερή διαγραφή του χρέους και οικονομική ανασυγκρότηση σε όφελος του λαού.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών 3.7.2015

Ο Βασίλης Καλαματιανός είναι μέλος του ΚΚΕ και πρώην μέλος του Π.Γ. και της Κ.Ε. του κόμματοςΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 56.67% ( 24
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

20 Σχόλια στο "Εξελίξεις: Το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Β. Καλαματιανός τάσσεται υπέρ του «ΟΧΙ»"

Ηλίας

Ο Κλαματιανός ήδη από το συνέδριο βάδιζε προς την…έξοδο απο το ΚΚΕ. Με όλες τις παρωχημένες θεωρίες περί εξαρτημένης Ελλάδας κλπ.

Δεν προκαλει έκπληξη το γεγονός.

Άλλα δεν παύει να κάνει κι αυτός, άλλη μια από τα δεξιά του ΚΚΕ, κριτική.

αλήθειας

Ούτε καν σε όλα τα μέλη δεν θα περάσει η έμμεση στήριξη του ΚΚΕ στο ΝΑΙ των συνασπισμένων αστικών τάξεων της Ε.Ε.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/07/2.html

Εγκυρο τριπό ΟΧΙ! Η μόνη κερδισμένη εργατολαίκή ψήφος!

RED

Ο παραλογισμός της φοβικής γραφειοκρατίας
Δεν ψηφίζω ΟΧΙ γιατί τσουβαλιάζομαι με Συριζαίους, αριστεριστές και λοιπούς οπορτουνιστές.
Ψηφίζω ακυρο,λευκό ή καλώ σε αποχή(Κουτσούμπας χθές στο Σύνταγμα)άαλλά ως εκ θαύματος δεν τσουβαλιάζομαι με σούπερ απολίτικους, φιλοτομαριστές, βλήματα που θα πάνε την Κυριακή για μπάνιο και πολλά άλλα.
Η διαλεκτική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Παρομοίως και η καρτεσιανή λογική.
Ευτυχώς ο σ. Β.Καλαματιανός και πολλοί άλλοι δεν θα γελοιοποιηθούν.

gian

Φίλε μου σήμερα 10-7 και επτά μέρες μετά μπορείς να μου πεις ποιος τελικά γελοιοποιηθηκε? ο Σύριζα? οι δήθεν αριστερές κομμουνιστικές ομάδες που στήριξαν το ΟΧΙ του Σύριζα η ο Κουτσουμπας και το ΚΚΕ?
Πως σου φάνηκε που ένα ΟΧΙ 61,3 έφυγε από την Ελλάδα και γύρισε σ ένα ΝΑΙ ολικής μέσα σε λιγότερο από δυο εικοσιτετράωρα?.
Σαν πρώτη φάση ας φάμε όλη μαζί το πρώτο αριστερό μνημόνιο με υπογραφή του Αλέξη, η διαφορά είναι ότι το δικό μου ΟΧΙ δεν είναι μέσα στο ΟΧΙ του 61,3% το δικό μου ΟΧΙ είναι καθαρό και ξάστερο που δεν παίρνει ερμηνείες και παρερμηνείες!

RED

H φοβική γραφειοκρατία γελοιοποιείται καθημερινά και χάνει κάθε επαφή με πραγματικότητα.Ο κόσμος της μαχόμενης αριστεράς τις γυρίζεο οριστικά την πλάτη.Ο Κουτσού μπας στη βουλή έδειξε τι ζόρι τραβάνε με αντισυστημική αριστερά εξ ου και οι συνεχείς επιθέσεις και διαστρεβλώσεις στο ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε οριστικά και αμετάκλητα τον μνημονιακό Ρουβίκωνα και υπόγραψε το τέλος του.
Μεγάλη αναστάτωση-υπέροχη κατάσταση.Τώτα η ώρα της μεγάλης χειραφέτησης από τις χρεοκοπημένες ηγεσίες Σύριζα και ΚΚΕ.Το μεγάλο ποτάμι του λαικού ΟΧΙ μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

gian

Ο κόσμος της μαχόμενης αριστεράς είναι και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ? όσο για τον Κουτσούμπα αγαπητέ σύντροφε μην αγχώνεστε δεν τραβάει κανένα ζόρι, εξάλλου οι κινήσεις και αποφάσεις τους δικαιώνουν πανηγυρικά!
Για τον χρεοκοπημένο Σύριζα συμφωνώ και επαυξάνω όμως θα πρέπει να διερωτηθείτε και ποιοι άλλοι τον στήριξαν μέχρι την χρεοκοπία του.

RED

προφανώς και η Ανταρσύα (στην οποία δεν ανήκω) ανήκει στις μαχόμενες αριστερές δυνάμεις. Ο Κουτσούμπας ξέρει καλά τι ψάρια έπιασε η γραμμή στις 5/7 εξ ου τα ζόρια και οι διαρκείς ελεεινολογίες στον στόχο για έξοδο τώρα απο ευρώ και Ε.Ε.
Όταν οι επαναστάτες χαρίζουν την πάλη για μεταρρυθμίσεις στους οπορτουνιστές τους προσφέρουν το μεγαλύτερο δώρο έλεγε ο Βλαδίμηρος πολεμώντας την παιδική ασθένεια.Ρίξε μια ματιά στον Αριστερισμό και θα καταλάβεις ποιοί αντικειμενικά φούσκωσαν το Σύριζα με τις παιδιάστικες ανοησίες τους.Ποτέ δεν είναι αργά.

ιαννισ

1. Γελοιοποιήθηκε αυτός που καλούσε στην υπερψήφιση τού ΟΧΙ και σήμερα υπογράφει νέα μνημόνια μαζί με τούς «ποτάμηδες». Αυτοί που είπαν ψηφίζουμε ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ γενικώς αλλά και στο συγκεκριμένο «μνημόνιο Γιουνκέρ» όχι μόνο συνέβαλαν στην δημιουργία τής νίκης αλλά και στην δημιουργία ενός μετώπου που θα έχει και συνέχεια.
Φαντάζεσαι πόσο θα διευκολυνόταν ο Τσίπρας και το σύστημα εν γένει αν, χάρη στην στάση τού ΚΚΕ, το ΝΑΙ έπαιρνε το 51%; Θα ψήφιζαν τα μνημόνια και θα τα ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ με την έγκριση τής λαϊκής ψήφου.
2. Να σού θυμίσω την στάση των μπολσεβίκων όταν ο Κορνίλωφ αποπειράθηκε να ρίξει τον Κερένσκι το 1917; Η συστράτευσή τους στην αντιμετώπιση τού πραξικοπήματος δεν ήταν για να στηρίξουν τον Κερένσκι αλλά την επανάσταση.

gian

Aν το ΝΑΙ έπερνε το 51% τι διαφορετικό θα συνέβαινε από το 61,3 του ΟΧΙ?, έχω την αίσθηση ότι αυτοκοροιδευόμαστε, με το ΝΑΙ θα περνούσαν τα ίδια μέτρα ακριβώς αλλά δεν θα υπήρχε το άλλοθι ότι το δημοψήφισμα έπαιξε ρόλο διαπραγματευτικό (φυσικά τώρα δεν πιστεύει κανείς ότι με το ΟΧΙ η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είχε θετικό αποτέλεσμα, αντίθετα το έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια).
Έτσι όπως το χειρίστηκε ο κος Τσιπρας το ΟΧΙ το κάνει δυο φορές ποιο επώδυνο, 1ον γιατί κορόιδεψε αυτό το ποσοστό δίνοντας ελπίδες για μια διαπραγμάτευση υπέρ του λαού και 2ον το εκμεταλεύτηκε κατά το δοκούν γράφοντας στα παλιά του παπούτσια την ετυμηγορία του λαού.
Άρα είναι όνειρα θερινής νυκτός να πιστεύει κάποιος ότι με το ΟΧΙ η το ΝΑΙ θα είχαμε διαφορετική έκβαση των πραγμάτων, είναι η ίδια όψη του ίδιου νομίσματος, και ξέρετε γιατί? το δημοψήφισμα ήταν τόσο έξυπνα δοσμένο από την κυβέρνηση που θα μπορούσε να διαβαστεί το αποτέλεσμα με πολλούς τρόπους, πράγμα που έγινε, από την μια υπάρχει μια μερίδα που πιστεύει ότι το ΟΧΙ ήταν έξοδος, και από την άλλη, μια άλλη μερίδα ήταν για σωστή διαπραγμάτευση εντός ευρώ, έτσι λοιπόν το ερώτημα του ΚΚΕ ήταν ξεκάθαρο και δεν σήκωνε άλλες ερμηνείες.

Ανώνυμα
Άκου μεγάλε με το διδακτικό υφάκι: Όση τρέλα κι αν πουλάτε, τα πράματα είναι απολύτως ξεκάθαρα, το ίδιο κι οι ευθύνες του καθενός, ιδιαίτερα μετά από τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας τα δούμε απ’ την αρχή: 1. Στο δημοψήφισμα την ερώτηση (και τη διατύπωσή της) τη θέτει η κυβέρνηση 2. Επιλέγοντας να απαντήσεις, απαντάς θέλεις δε θέλεις σε αυτό ακριβώς που σε ρωτάει η κυβέρνηση κι όχι σε αυτό που κουβαλάς στο κεφάλι σου, αν θες να τα έχεις καλά με την «καρτεσιανή λογική». 3. Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να θέσει στη «δημοκρατική κρίση του λαού» τη δική του πρόταση για μνημόνιο, όπως πρότεινε στη Βουλή το ΚΚΕ, εμμένοντας πονηρούλικα να ζητάει την τοποθέτηση του λαού μόνο για την πρόταση της τρόικας. 4. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι η κυβέρνηση μέσα από τα διάφορα αλλεπάλληλα γιούρογκρουπ έχουν αποδεχτεί σχεδόν το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που προτείνει και η τρόικα-θεσμοί, με ελάχιστες τριτεύουσας σημασίας εξαιρέσεις για το λαό, αλλά με σημαντικές εξαιρέσεις ως προς συγκεκριμένες μερίδες του κεφαλαίου (πχ. διατήρηση των φοροαπαλλαγών για τους εφοπλιστές από το ΣΥΡΙΖΑ -οπότε κύλισε κι ο «τέντζερης» των ναζί εγκληματιών της ΧΑ και βρήκε το καπάκι- σε αντίθεση με την πρόταση της τρόικα, ευνοική μεταχείριση των… Διαβάστε περισσότερα »
RED

To αποχή,άκυρο ,λευκό τι μαζεύει: H κατάκοιτη μάνα μου που δεν μπορεί να πάει να ψηφίαει θα προσμετρηθεί που:Φίλοι μου που δεν έχουν λεφτά να πάνε στα χωριά τους για να ψηφίσουν δαγκωτό ΟΧΙ πού:
Tο ΚΚΕ θα ανακοινώσει αύριο βράδυ πόσοι ακριβώς θα ρίξουν την πρόταση του στις κάλπες¨Ξέεις κάτι ή δεν έχει σημασία τι αποδοχή θα έχει

αλήθειας

Προς τους διαχειριστές της ΠΑΝΤΙΕΡΑΣ: Ασήμαντο αλλά σας το λέω: Πατάει κάποιος για να δείξει ότι του αρέσει το συγκεκριμένο άρθρο, και αντι να μεγαλώνει το ποσοστό, ΑΥΤΟ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑ!

Επί της ουσίας τώρα, σωστό το άρθρο του Β. Καλαματιανού. Το ΚΚΕ επέλεξε την πιο καταστροφική για το κίνημα, επιλογή: ΑΚΥΡΟ/ΑΠΟΧΗ που σημαίνει αβαντάρισμα του αστικού ΝΑΙ.

Και μάλιστα όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πχ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ στην στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ χαράζοντας την δική της στρατηγική που δείχνει έμπρακτα έναν αντικαπιταλιστικό ορίζοντα του ΟΧΙ.

gian

Συνεχίζεις σήμερα να πιστεύεις αυτά που έγραφες στις 4-7? ποιος τελικά υποτάχθηκε και που?
Τελικά το ΟΧΙ του ΚΚΕ αποδείχτηκε καταστροφικό για το κίνημα, η το ΟΧΙ που μεταμορφώθηκε σε ΝΑΙ αποδείχθηκε καταστροφικότερο για το λαό?
Το ποσοστό του ΟΧΙ του 61,3 που το πήρε ο Συριζα και το έκανε ένα ωραιότατο μνημόνιο να μην ξεχνάμε ότι περιέχει και τους ψήφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έτσι για να μην αδικούμε κανένα!

Βαγγελης

Οι γελοιότητες των φίλων κκεδων περί αβανταρισματος του μνημονίου του τσιπρα φαίνονται εκτός τόπου και χρόνου την ώρα που η ανταρσυα πρωτοστατεί στην οργάνωση του λαού για ένα πραγματικό όχι μέχρι τέλους. Ο κόσμος βγάζει συμπεράσματα και πολιτικοποιείται γύρω από την μάχημη γραμμή της συνολικής οργανωμένης ρήξης όσο και να μας σαμποτάρουν οι γραφειοκράτες του περισσού

Ανώνυμα

Τι ανάγκη έχετε εσείς, λιοντάρια της ταξικής πάλης; Άντε κάντε κανα κονέ με λαφαζάνη-κωνσταντοπούλου (!!!)- λαπαβίτσα-κοετζήδες-δεατζήδες και τους λοιπούς συντρόφους σας του κυβερνητικού συριζα μπας και μεγαλώσει λίγο το μαγαζί-ανάχωμα, γιατί σας βλέπω να πέφτετε σε πλήρη ανυποληψία… Άντε κι «έρχεται η δική σας εποχή»!

RED

καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω.Οι ΚΚΕδες βλέπουν κάθε μετωπική αντι-ΕΕ προσπάθεια σαν νέο ανάχωμα στο λαοπρόβλητο κόμμα παντός καιρού.Η καραμέλα του πολιορκούμενου φρουρίου για πάσα νόσο και…

Ανώνυμα

@ΡΕΝΤ
«Αντι-ΕΕ» μ’ αυτούς;!;! Που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ; Μήπως θα είναι και «αντικαπιταλιστική» η μετωπική σας προσπάθεια; Χαχα, στο παραμύθι είστε μανούλες κι εσείς, πήρατε από τους σ/φους σας του συριζα…

RED

Το σίγουρο είναι ότι στις σοσιαλιστικές καλένδες παραπέμπει την έξοδο από ευρώ και Ε.Ε το ιερατείο του Περισσού.

RED

To σίγουρο είναι ότι ο Περισσός παραπέμπει ρήξη και έξοδο από ευρώ και ΕΕ στις σοσιαλιστικές καλένδες.
Ένα ακόμα σιγουράκι. Τώρα που ο Σύριζα και η κυβέρνηση πέρασαν ψυχή τε και σώματι στο αστικό μπλοκ βασικός αντίπαλος της φοβικής γραφειοκρατίας του ΚΚΕ ,γίνονται οι αριστεροί διαφωνούντες που θα διαχωριστούν(;) και οργανωτικά από τον νεομνημονιακό Σύριζα.Όλα τα πυρά θα στραφούν στο «νέο ανάχωμα» που απειλεί την αυτοσυντήρηση( βλ. ψηφαλάκια) της ανυπόληπτης ηγεσίας του.Απόλυτα προβλέψιμοι όπως πάντα.Χειρότερος εχθρός τους όποιος βρίσκεται πιο κοντά στον κόσμο τους και τις πραγματικές αγωνίες του.

΄Εφη

Αλήθεια, δεν έχω δει κανένα αρθρο του κ. Καλαματιανού. Κάποια αποτίμηση ρε παιδί μου για το ποσοστο που πήρε το «΄Οχι » του μόνο στα ευρωπαϊκά μνημόνια κι όχι της κυβέρνησης. Και τι προσφερε αυτό το «όχι». Αν δικαιώνεται σ’ αυτό που λέει στην τελευταία παράγραφο του γράμματός του. Γιατί δε βγαίνει να γράψει κάτι; Εκτός κι αν βγήκε κι έγραψε και δεν το είδα.

Και πού είναι αυτό το 61% που ψήφισε το ‘ Οχι» της κυβέρνησης; Εγώ ούτε την Παρασκευή το είδα στις γραμμές σας αντάρσυοι ούτε τη Δευτέρα και σιγουρα ούτε και την Τετάρτη. Στο Συνταγμα. Πού πήγε αυτό το 61%;;;

wpDiscuz