.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ενός λεπτού ντροπή χτες στη Βουλή. Όχι πλάτες στο ακροδεξιό δηλητήριο


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Η χτεσινή ομόφωνη στάση της Bουλής να κρατήσει ενός λεπτού σιγή προς τιμή του Κ. Κατσίφα, συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ, αποτελεί ένα τεράστιο πολιτικό λάθος, που δίνει τροφή στην ακροδεξιά και εθνικιστική υστερία, την οποία προωθούν συστηματικά οι πιο σκοτεινοί κύκλοι στην χώρα μας.

Η συγκεκριμένη στάση, με την υστερική συνδρομή και της πλειονότητας των ΜΜΕ που έχουν αναλάβει εργολαβικά να προωθήσουν την ατζέντα της ακροδεξιάς και του εθνικισμού, αντικειμενικά υιοθετεί στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο την στάση ενός ένοπλου ακροδεξιού εθνικιστή που προπαγάνδιζε την “ανεξαρτησία της Β. Ηπείρου”. Ξεπλένει τους πιο σκοτεινούς κύκλους της ακροδεξιάς και του φασισμού, οι οποίοι επενδύουν στην “ηρωοποίηση” και προωθούν το εθνικιστικό μίσος και τις προβοκάτσιες ανάμεσα στους λαούς. Αν είχε υπάρξει ανάλογη πολιτική αντιμετώπιση από κοινοβούλιο άλλης χώρας, τότε στην Ελλάδα θα ηχούσαν σήμερα πολεμικές ιαχές!

Βαριές ευθύνες αναλαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ενισχύει την ακροδεξιά και εθνικιστική υστερία, όπως και η ΝΔ που πήρε την πρωτοβουλία να εισηγηθεί στη Βουλή το αίτημα της Χρυσής Αυγής! Ακόμα βαρύτερες ευθύνες αναλαμβάνει το ΚΚΕ, οι βουλευτές του οποίου όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά παρέμειναν στην απαράδεκτη αυτή φιέστα.

Ο ελληνικός και ο αλβανικός λαός, οι Έλληνες και οι Αλβανοί εργάτες έχουν σταθεί σύντροφοι στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα χωράφια. Ζουν αλληλέγγυα και ειρηνικά και από τις δυο πλευρές των συνόρων. Δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να ξανανοίξει πολεμικά επεισόδια και σφαγές των λαών στα Βαλκάνια, καλλιεργώντας το μίσος και τον αλυτρωτισμό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τον επίσημο πολιτικό κόσμο για αυτή του την στάση. Καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τον λαό να γυρίσουν την πλάτη στον εθνικισμό και να πολεμήσουν τον φασισμό.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα αναλάβει -όπως έπραξε και για το “Μακεδονικό”- ταξικές και διεθνιστικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 74.00% ( 5
Συμμετοχές )



51 σχόλια στο “Ενός λεπτού ντροπή χτες στη Βουλή. Όχι πλάτες στο ακροδεξιό δηλητήριο

  1. Γ.Κ.

    Χθες βγήκαν στο Μοναστηράκι καμιά 50αριά Χρυσαυγίτες με κράνη και κοντάρια και τραμπούκιζαν κόσμο. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι με τη στάση τους (εντός κι εκτός Βουλής) τους δίνουν πάτημα και άλλοθι να ξαναβγούν οργανωμένα μετά από 3-4 χρόνια στους δρόμους.

    Reply
    1. Red

      Δεν λέει και κάτι το ότι λίγες δεκάδες έκαναν μία βιαστική βόλτα σε ένα δρομάκι της Αθήνας φωνάζοντας δύο συνθήματα και μετά σκόρπισαν στα στενά. Την προηγούμενη βδομάδα έγινε αντιφασιστική πορεία στα γραφεία τους στον Στ. Λαρίσης και ήταν εξαφανισμένοι.
      Έρχονται εκλογές και πρέπει να ικανοποιηθεί το ακροατήριο τους που έχει απογοητευτεί από την μηδενική οργανωμένη δράση τους (κάτι στο οποίο έχει συμβάλλει το αντιφασιστικό κίνημα με τα επιμέρους λάθη του βέβαια).
      Απο’κει και πέρα σαφώς κινήσεις όπως αυτή του Λαφαζάνη να συμμετάσχει σε πάνελ ακροδεξιάς εκπομπής και αυτή της Μανωλάκου του ΚΚΕ να πάρει μέρος σε ενός λεπτού σιγή για έναν ημίτρελο οπλισμένο φασίστα δεν δίνουν και την καλύτερη εικόνα της Αριστεράς προς τα έξω.

      Reply
  2. ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ-ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.

    ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΜΟΥΜΕ.ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ.ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΑΧΑΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΛΗ Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕΤΟ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ.ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.

    Reply
    1. Γ.Κ.

      Δεν είδα όλους τους Έλληνες της Β. Ηπείρου να φοράνε στρατιωτικά και να παίρνουν ένα (έστω άσφαιρο) καλάσνικοφ ανά χείρας και να γράφουν στις προσωπικές τους σελίδες “Αλβανοί θα σας…..” κλπ

      Reply
    2. San Rocco

      Αγαπητέ Πέτρο, ΝΑΙ η μειονότητα της Αλβανίας, δεν είναι απλώς χριστιανική, είναι ελληνική. Ερώτηση: Η μειονότητα της Θράκης είναι απλώς μουσουλμανική; Ή είναι και Τούρκικη; Απαντώ: Οπως στην Αλβανία η μειονότητα είναι εληνική, έτσι και στην Θράκη, η πλειοψηφία της μειονότητας (εξαιρούνται οι Πομάκοι), είναι τουρκική. Οχι 2 μέτρα και 2 σταθμά.

      Επίσης, όσο είναι ξεχασμένη απόο το ελληνικό κράτος η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, άλλο τόσο ξεχασμένη είναι απο το τούρκικο κράτος και η τούρκικη μειονότητα της Ελάδας (Θράκη). ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ! Διότι ΕΜΠΛΟΚΗ των κρατών στις εθνικές μειονότητες διπλανών κρατών, σημαίνει πάντα σχεδόν, ΠΟΛΕΜΟΣ. Οι εθνικές μειονότητες είτε λέγεται ελληνική και βρίσκεται στηνΑΛβανία, είτε λέγεται τούρκικη και βρίσκεται στην Ελλάδα, οφείλουν τα κράτης -και αυτό είναι επίδικο αγώνα- να αναγνωρίζουν την γλώσσα και την θρησκεία τους και να τις έχουν ισότιμες όσον αφορά τα δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες αυτών των χωρών.

      Ο Κατσίφας ήταν ένας ακροδεξιός εθνικιστής έλληνας “γκρίζος λύκος”. Και οι εθνικιστές ΟΛΩΝ των χωρών, είναι υποψήφιοι δολοφόνοι και πιόνια των ισχυρών, σε βάρος των λαών και των εθνών./Διότι, πάντα αποτελούν την αφορμή για να ξεσπάσει ένα μακελειό.

      Reply
      1. ένας

        “άλλο τόσο ξεχασμένη είναι απο το τούρκικο κράτος και η τούρκικη μειονότητα της Ελάδας (Θράκη)”!!!!!
        Δεν πάτε καλά….
        “ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ”!!!!!!!!
        Εδώ…ρέστα!
        Οι κυβερνήσεις, ίσα-ίσα, ΠΡΕΠΕΙ να ενδιαφέρονται για τους ομοεθνείς πληθυσμούς, ΑΛΛΑ στα πλαίσια της καλής γειτονίας, της φιλίας των λαών και να βλέπουν τις μειονότητες σαν δεσμούς συνεργασίας και ενότητας για το καλό όλων των λαών.
        Εδώ, οι ιμπεριαλιστές χρησιμοποιούν τις μειονότητες για τους ακριβώς αντίθετους σκοπούς. Και ίσα-ίσα ενδιαφέρονται ΕΝΤΟΝΑ για τις μειονότητες, γι αυτούς ακριβώς τους αντιλαϊκούς, ρατσιστικούς και πολεμικούς σκοπούς τους.
        Ειδικά οι τούρκοι ιμπεριαλιστές, επειδή είναι ισχυρότεροι, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για τους μουσουλμάνους της Θράκης, αλλά ακολουθούν μια προκλητικά επιθετική-επεκτατική πολιτική χρησιμοποιώντας την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Πολύ χρήμα, αδέρφια!
        Να θυμίσω, πως η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ αρνήθηκε να ενταχτεί στο Νεο-τουρκικό κράτος, αρνούμενοι ότι ήταν Τούρκοι. Δήλωσαν “μουσουλμάνοι”.
        Το ότι …καταφέρανε τα γκεσέμια της “δικής μας” αστικής τάξης να τους κάνουν Τούρκους στη συνείδηση, είναι κατόρθωμα της ξετσίπωτης εκμετάλλευσης. Βρήκανε “διαφορετικούς” να …τους πιούνε το αίμα! Οποιος έζησε η υπηρέτησε εκεί πάνω, ξέρει τι γινότανε από τα δικά μας εθνίκια/φασισταριά/δεσποτάδες κλπ. Λογικό είναι οι άνθρωποι, ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ από την Πατρίδα τους να πέσουν στην αγκαλιά των δικών τους φασιστών και των έξωθεν Σουλτάνων, που τους τάζουνε λαγούς με πετραχήλια, και κυρίως λευτεριά από τον εξανδραποδισμό των ελληναράδων.
        Δεν ήταν “τουρκική” μειονότητα. ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΗ μειονότητα ήταν.

        Αντίστοιχα, η ελληνική μειονότητα, που εθνολογικά ήταν Ελληνες, (όσο κι εμείς οι ελλαδικοί), συμμετείχαν δραστήρια στον αντικατοχικό αγώνα με το δικό τους ΕΑΜ (του Χότζα), ήταν συνειδητοί πολίτες της Λαοκρατικής Αλβανίας που δεν έκανε διακρίσεις εις βάρος τους, ούτε επεχείρησε εθνοκάθαρση, όπως οι “δικοί μας” με τους μειονοτικούς της Θράκης. Το ότι αργότερα επεκράτησαν τα εθνικιστικά στοιχεία σχετίζεται με τις αδυναμίες του χοτζικού μικροαστικού “Σοσιαλισμού”, ασφαλώς με τις αδυναμίες και την ανατροπή του Σοσιαλισμού, που άνοιξαν τον δρόμο στην αντιδραστική παλινόρθωση του Καπιταλισμού και στην Αλβανία. Οταν πια επεκράτησε ο Καπιταλισμός και στην Αλβανία, είχε πια χαθεί το παιχνίδι για τους έλληνες μειονοτικούς της Νότιας Αλβανίας.

        Χύμα “αριστεροί” είσαστε ρε ναρ-ίτες……

        Reply
        1. San Rocco

          Αγαπητέ Ενας, τα κράτη ΔΕΝ αδιαφορούν ΔΥΣΤΥΧΩΣ καθόλου για τις μειονότητες. Εν τη ταχύτητα γραφής του σχολίου έγραψα αυτή τη λαθεμένη φράση, η οποία θα ΕΠΡΕΠΕ να συμπληρωθεί απο το “κανονικά ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ για το καλό των εθνών και των λαών, τα καπιταλιστικά έθνη/κράτη να αδιαφορούν για τις εθνικές μειονότητες εντός τρίτων χωρών”. Λάθος μου και το διορθώνω τώρα. Αυτό το ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ” σημαίνει να ενδιαφέρονται απλά, στο να έχουν οι μειονότητες όλα τα δικαιώματα των υπόλοιπων κατοίκων χωρίς εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς.

          Επίσης, αυτό το καθήκον για ισότητα ΟΛΩΝ των κατοίκων μιας χώρας, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να αποτελεί ένα βασικό χρέος των λαϊκών/εργατιών κινημάτων των εθνών/κρατών.

          Συνεπώς και στα δικά μας: Ούτε το τούρκικο κράτος, ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος αδιαφορούν για την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας και για την αντίστοιχη τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα: ΔΥΣΤΥΧΩΣ! Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στοο να καταφέρουν να σύρουν αυτές τις εθνικές μειονότητες, στο εθνικο/καπιταλιστικό άρμα της Ελλάδας και της Τουρκίας. Με στόχο ΤΙ; Την καλλιέργεια των εθνικισμών ένθεν κακείθεν, με στόχο το να μεγαλώσει η πίτα και τα κέρδη της κάθε εθυνικής καπιταλιστικής τάξης. Με ΤΙ κόστος; Με πολεμο όπου πάλι τα έθνη καιοι λαοί θα ματοκυλιστούν για τις σφαίρες επιρροής και τα κέρδη των καπιταλιστικών τάξεων.

          ΣΕ ΑΥΤΟ πρέπει τα έθνη και οι λαοί ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ!

  3. Left G700

    Ακόμα βαρύτερες ευθύνες αναλαμβάνει το ΚΚΕ, οι βουλευτές του οποίου όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά παρέμειναν στην απαράδεκτη αυτή φιέστα.
    ___________________________________________________________

    Μα το ξέρουν κι οι πέτρες ότι το ΚΚΕ εθνικίζει! Εγώ έχω ακούσει ότι έχουν μέχρι και «ΚΟΒα Βορειοηπειρωτών». Άσε που η κολλητή μιας κουμπάρας τής ξαδέρφης μου ορκίζεται στο στεφάνι της πως όταν μια θεία της έκανε ένα φεγγάρι κάτι μεροκάματα καθαρίστριας στα γραφεία τού Περισσού, είχε δει με τα μάτια της τον Κουτσούμπα να καταχωνιάζει σε μια κρύπτη που υπάρχει στη βιβλιοθήκη τού γραφείου του μια ελληνική σημαία με τα αρχικά ΜΑΒΗ! ;-) :-)

    Reply
  4. λαθραναγνώστης

    Πρωτόβουλα, το ΚΚΕ, ουδέποτε θα έθετε θέμα απόδοσης τιμής στον Κατσίφα. Δεδομένου όμως ότι το θέμα τέθηκε από τρίτο, την ΝΔ στην προκειμένη περίπτωση, αν το ΚΚΕ δεν συμμετείχε, αυτόματα θα τοποθετούνταν απέναντι στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, οι οποίοι οι οποίοι έχουν ηρωοποιήσει τον Κατσίφα και φυσικά δεν είναι συλλήβδην φασίστες και προς τους οποίους, το ΚΚΕ θέλει να έχει λόγο.
    Απόλυτα κατανοητή λοιπόν και σωστή η στάση της Διαμάντως! Το ΚΚΕ δεν κάνει ασκήσεις επαναστατικότητας επί χάρτου…..

    Reply
    1. Κρεοντας απο Κολωνό

      Ο λαθροεπαναστατης, σωστος “Κ”ΚΕς του Περισσού, μας λέει οτι σωστά η κα Διαμαντω έπραξε και έπαιξε με την τυχοδιωκτικη φιλο-φασιζουσα στάση των Βορειοηπειρωτών- νοτιοαλβανων. Τι στο καλό περιμένουμε ψήφους απο παντού, και ας αφήσουμε τους μη φασιστες υπερπατριωτες της Ν. Αλβανιας να τους σκυλευουν οι φασίστες υπερεθνικιστες του ΜΑΒΗ και της ΧΑ.

      Να μια ορθη επαναστατικη γραμμη στο διεθνές κίνημα ‘η ειναι τετοια η τυφλή υποταγή στην καθοδήγηση; που δυστυχώς στραπατσαρει συνειδησεις, ρεζιλευοντας σας με αυτα που γραφετε;
      Καλη σας επιτυχία στις εκλογες και με βουλευτή “βορειοηπειρωτη”.

      Reply
    2. Κώστας

      Λαθραναγνώστη ήταν μια κίνηση του Κακλαμάνη που δεν ήταν καν νομότυπη και νόμιμη, δεν υπήρχε απόφαση του Προεδρείου. Αυτό έχει μια αξία γιατί το ΚΚΕ μας πρήζει συχνά πως υπάρχουν λόγοι να είναι θεσμικό τέλος πάντων όσο πρέπει. Μια κίνηση που ξεκίνησε από την Ζαρούλια και απαντήθηκε με αδιαφορία από όλη την Βουλή τελικά πέρασε … ομόφωνα !!

      Επίσης, και αυτό είναι το καίριο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη, καν ένδειξη, πως η μειονότητα έχει … ηρωοποιήσει τον Κατσίφα. Η πλειοψηφία της ειναι ειρηνική και ορθά ανησυχεί. Αν όμως ως το ΚΚΕ τον λέει, έμμεσα, μπορεί και τελικά να τον ηρωοποιήσει. Ο ίδιος λες πως η μειονότητα δεν είναι φασίστες. .Άρα αν τον ηρωποίησε εντελώς λάθος δεν μπορεί να κάνει, κάτι καλό θα είδε, ενδεχομένως λίγο ακραίο και λάθος αλλά κάτι καλό τέλος πάντων. Αν έκανε λάθος που τον ηρωοποίησε το ΚΚΕ γιατί να το σιγοντάρει ? Αν ο κόσμος κάνει κατι ακροδεξιό προφανώς δεν είναι τελειωμένοι φασίστες, αλλά έχεις δουλειά να του το πεις. Προφανώς η απάντηση είναι πως δεν είναι φασίστες και δεν τον ηρωοποίησαν.

      Λαθραναγνώστη αναλογίσου σε τι έδωσες πολιτική κάλυψη αντι να πεις πως η Διαμάντω μηχανικά και τυπικά σηκώθηκε. Δεν θα ήταν αλήθεια αλλά θα έδειχνες πως νιώθεις το θέμα για το οποίο μιλάμε.

      Κώστας

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Σε τίποτα δεν έδωσα πολιτική κάλυψη και σίγουρα είναι δουλειά μου να πω στο κόσμο ότι κάνει κάτι ακροδεξιό. Αλλά δεν του το πω κοντράροντάς τον.
        Θα του το πω με δικούς μου όρους και τι στιγμή που θα επιλέξω εγώ, προσπερνώντας τις όποιες προβοκάτσιες στήνουν οι διάφοροι τρίτοι.

        Reply
        1. Κώστας

          Το ΚΚΕ κάλυψες λαθραναγνώστη.

          Υποθετική ερώτηση: αν υποθέσουμε πως παίρνεται στην Βουλή πρωτοβουλία αναίρεσης της τιμής (συζητιέται) ποια πιστεύεις πως πρέπει να είναι η στάση του ΚΚΕ ?

          Αν έκανε καλά θα πρέπει να αρνηθεί την αναίρεση.

          Αν δεν έκανε καλά θα πρέπει να συμφωνήσει.

          Κώστας

        2. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Άρνηση. Δε μπορεί ένα σοβαρό κόμμα να παίρνει μια στάση τη μια μέρα και την άλλη να την αναιρεί.

          Αλλιώς θα είναι σα το Λαφαζάνη που βγήκε να μας πει πως δεν γνώριζε σε ποια εκπομπή πήγε.

          Το καλύτερο θα ήταν να βγει η Διαμάντω να κάνει μια επεξηγηματική δήλωση στον Τύπο.

        3. Κώστας

          Επεξηγηματική δήλωση που να λέει τι Γιώργο ?

          1)δεν κατάλαβα ποιον τιμούμε ?

          2)του αξίζει τιμή γιατί ήταν ήρωας ?

          3)δεν ήταν ήρωας αλλά δεν μας παίρνει να πάμε κόντρα ?

          Συνειδητοποιείς υποθέτω πως όσα έχουν γραφτεί εδώ από τον ένας και τον λαθραναγνώστη τείνουν στο 3 και επειδή, λογικά, απηχούν την κομματική στάση συνιστούν πολιτικό πρόβλημα πολλαπλάσιο του (επιεικώς) αμφίβολης ειλικρίνειας “δεν ήξερα” που είπε ο Λαφαζάνης. Φαντάσου να έλεγε ο Λαφαζάνης πως έχετε δίκιο αλλά πήγα συνειδητά και θα ξαναπάω γιατί δεν μας παίρνει να τα βάλουμε με την ακροδεξιά. Θα ήταν χειρότερο, όχι ?

          Κώστας

        4. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Για μένα όχι, δε θα’ ταν χειρότερο. Θα ήταν η καθαρή θέση του και θα κρινόταν. Έτσι όπως το’ κανε, προσέβαλε ό,τι έχει απομείνει από την πραγματική αριστερά, εξαγρίωσε μερικούς δεξιούς χωρίς να υπάρχει λόγος, απαξίωσε τον οικοδεσπότη του (ναι, για μένα το κυριλίκι του πολιτικού παίζει ρόλο, είμαι παλαιάς σχολής) του οποίου ήξερε τις θέσεις πριν πάει και τρόλαρε το IQ ολονών μας.

          Θεωρώ πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα η στάση της Μανωλάκου να ήταν τέτοια λόγω υπόκλισης στον κοινοβουλευτικό καθωσπρεπισμό παρά συνειδητή πολιτική επιλογή, ίσως γιατί το ΚΚΕ θέλει περισσότερα στοιχεία για να αποκτήσει τελεσίδικα γνώμη για την υπόθεση και εώς τότε ο νεκρός δεδικαίωται ή κάτι ανάλογο, δε μπορώ να ξέρω την εκτίμηση του ΚΚΕ ή της βουλευτού προσωπικά και θα ήθελα να μάθω.

        5. λαθραναγνώστης

          Καλά, εσείς ψάχνετε να βρείτε πολιτικά προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.
          Όσο για την εκχυδαϊσμένη ερμηνεία που έδωσες σε αυτό που είπα, έχε υπ όψη σου, ότι το ΚΚΕ, όταν έκρινε ότι έπρεπε, πήγε κόντρα σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, τότε που ΚΑΙ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το λοιπό εξωκοινοβούλιο, τον αφιόνιζε με το όραμα του μετώπου της “αριστεράς”(φυσικά με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα), που και καλά, θα αντιμετώπιζε τις συνέπειες της κρίσης και των μνημονίων. Πήγε κόντρα στο…..παρενδεδυμένο δημοψήφισμα του Τσίπρα, που το ΟΧΙ έγινε ακαριαία ΝΑΙ αλλά και ΝΑΙ να μην γινόταν, πάλι ΝΑΙ ήταν, κλπ κλπ…
          Αυτά είναι τα σοβαρά θέματα στα οποία η σταθερή θέση αποτελεί και για μεν τη βάση καθοδήγηση και για το κόμμα παρακαταθήκη.

        6. Κρεοντας απο Κολωνό

          Ναι δάσκαλοι των κυβερνησεων συνεργασιας ΝΔ-ΚΚΕ, με τον Μητσοτακη και με το ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.-ΚΚΕ, μολις πριν 27-28 χρονια.Δασκαλοι και υπηρέτες του κοινοβουλευτικού κυβερνητισμου καιτου ακολουθητισμου της αστικοποιημενης συνδικαλιστικης ΓΣΕΕ

        7. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ε, τώρα το να πας κόντρα και σ’ όλο το λαό σου δε το λες και ό,τι καλύτερο. Κάτι θα ξέρει κι αυτός ο καημένος!!!

        8. λαθραναγνώστης

          Όχι πάντα. Γι αυτό και επιβιώνουν οι λαοκόλακες και οι λαοπλάνοι,
          γι αυτό και υπάρχει έννοια του εκμαυλισμού του λαού.
          Βλέπε, κακή τους ώρα, Αντρέας, ΠΑΣΟΚ, “γέρος Δημοκρατίας” κλπ….

        9. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Θα μπορούσε κατά κάποιο τρόπο να τα λέει και σήμερα.

        10. San Rocco

          Mπουαχαχαχαχαχα! Στην απελπισμένη σου προσπάθεια λαθραναγνώστη στο να υπερασπίσεις πάση θυσία την πολιτική του ΚΚΕ, γράφεις μαργαριτάρια!!!!!!!!!

          Α. Καταρχήν είναι κατάντια ο κομματοσκυλισμός: Δεικνύει ΜΙΑ εκ των αιτίων παρακμής, ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό και σχεδόν εξαφάνισης του ΚΚ παγκόσμια! Γιατί ρε αδερφέ ΠΡΕΠΕΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΤΕ να υπερασπιζεται ένα μέλος το κόμμα του ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ;; Για ΠΟΙΟΝ λόγο; Απαντώ: ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ. Θεωρήθηκε ως αποτελεσματικότητα, η κομματικότητα του στυλ “υπερασπίζομαι κόμα και μια λάθος αποφαση του κόμματος που είμαι, διότι έτσι σφυρηλατούμε την ατσάλινη ενότητα”. ΠΑΠΑΡΙΑ. ΕΤΣΙ, σφυρηλατήθηκε, η ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΗ του μαρξισμού, η ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΗ της σκέψης των κομματικών μελών, η ΑΠΟΚΟΠΗ από τον παλμό της εργατικής τάξης και του λαού.

          Β. Με βαση τα παραπάνω, έρχεται ο λαθραναγνώστης και μας αμολάει το “καλώς έκανε το ΚΚΕ και στάθηκε αέναντι σε ολοκληρο τον λαό με το δημοψήφισμα του ’15”. Π Ρ Ο ΣΟ Χ Η : Το να στέκεσαι απέναντι σε έναν λαό (ή σε μεγάλο κομμάτι του ) όταν αυτός πχ ψηφ’ιζει Χίτλερ, ή παραληρεί παραμονές του α παγκοσμιου πολέμου για….πόλεμο, ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ! Εφόσον βέβαια, ΕΚΑΝΕΣ ό,τι έξυπνο και χειραφετητικό μπορούσες ως τακτιή, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ο λαός να θέλει πόλεμο με άλλο έθνος και να ματοκυλιστεί για τα συμφέροντα των καπιταλιστών.

          Το να έρθεις όμως ως ΚΚΕ ενάντια σε έναν λαό ο οποίος ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΜΑΖΙΚΑ την προτεινόμενη συμφωνία με την ΕΕ από την σκοπιά του αν μη τι άλλο “δεν ήθελε αυτός ο λαός να τον δέσουν χειροπόδαρα το ελληνικό κράτος μαζί με την ΕΕ”, ε, αυτό ΔΕΝ το λές και επαναστατική χειραφετητική τακτική! Και προσέξτε: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σταθηκε ΑΝΙΚΑΝΗ στο να έχει εκ των προτέρων συμβάλλει στην συγκρότηση ΛΑΙΚΩΝ/ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ πολιτικών οργάνων (λαϊκές συνελεύσεις κλπ) με ΚΥΡΟΣ τα οποία θα έπαιρναν την κατάσταση στα χέρια τους ΜΕΤΑ απο το ξεπούλημα. Απλά, τέτια όργανα επιβολής της λαϊ΄κης θέλησης ΔΕΝ υπήρξαν. Και ούτε ο πολύς κόσμος είχε επιλέξει την ρήξη/αποδεσμευση απο την ΕΕ.

          Αντιθέτως όμως, το ΚΚΕ ΔΕΝ μπήκε ποτέ σε αυτή την όλη κίνηση. Δεν στάθηκε απλά ΑΝΙΚΑΝΟ όπως στάθηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Στάθηκε ανίκανο και ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε μια τέτια προοπτική.

        11. λαθραναγνώστης

          Κατ αρχήν, σε υποθετικές ερωτήσεις, δεν απαντάω, αλλά πρακτικά τώρα…
          Ποιός θα προτείνει την αναίρεση? Ο ΣΥΡΙΖΑ? Το ΠΑΣΟΚ?….
          Άσε λοιπόν να ζητηθεί, να ακούσουμε τα σκεπτικά και μετά θα σου πω.
          Όσο για την κάλυψη που….έδωσα στο ΚΚΕ, φυσικά και την έδωσα. Αυτό έλειπε….

        12. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Τη μέρα που θα πάψεις να τη δίνεις θα γίνουν σημεία και τέρατα στον πλανήτη.

        13. Κώστας

          Λαθραναγνώστη είναι λίγο μεγάλο αλλά διάβασε το όλο σε αφορά και σου επιφυλάσσει και εκπληξούλες στην πορεία.

          Καμία εκχυδαισμένη ερμηνεία λαθραναγνώστη, είπες πως δεν είναι ήρωας αλλά το ΚΚΕ έπρεπε να μην πάει κόντρα στο κλίμα και απομονωθεί από την μειονότητα .Από τις 3 εκδοχές που είπα δηλ την τρίτη. Τώρα μας λες πως το ΚΚΕ … μελετάει. Όταν ο ίδιος άνθρωπος μέσα σε 1 ώρα δικαιολογεί την επιλογή του ΚΚΕ με 2 διαφορετικά μεταξύ τους σκεπτικά ξέρεις πως το λέω εγώ αυτό λαθραναγνώστη μου καλέ ? Πολιτικό πρόβλημα. Επίσης ξέρεις τι λέω εγώ πολιτικό πρόβλημα ? Να σε ρωτάνε αν ο Κατσίφας είναι ήρωας και αν όχι, όπως είπες στο πρώτο σχόλιο, γιατί το ΚΚΕ τον τίμησε και να απαντάς για το δημοψήφισμα του 2015.

          Το ΚΚΕ θέλει λες να μελετήσει λες το περιστατικό. Το ο νεκρός δεδικαίωται δεν ήταν ποτέ θέση των κομμουνιστών όμως γιατί, άλλο ο σεβασμός στην οικογένεια και στην μνήμη ενός ανθρώπου και η έρευνα για υπερβάσεις από την Αλβανική Αστυνομία που πρέπει να γίνει, που είναι το μοναδικό κομμάτι της υπόθεσης που δεν έχουμε πλήρη εικόνα, και άλλο να τον τιμάει η Βουλή. Κάποτε, όταν με την σημερινή κομματική μυθολογία του ΚΚΕ το ΚΚΕ ήταν πιο δεξιό, ήξερε να πάρει θέση για την παρουσία του ελληνικού εθνικισμού στην Αλβανία. https://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=12/3/1996&id=7312&pageNo=11. Χαρακτηριστικά το ΚΚΕ έβαζε μέχρι και το Β Ήπειρος σε εισαγωγικά όπως είναι και το σωστό. Το έκανε το ΚΚΕ αυτό το 1996 και όχι κάποιοι … τροτσκιστές. Σήμερα το ΚΚΕ μελετάει, λες.

          Επίσης, και εδώ είναι το ωραίο, όσοι θέλετε να λέτε πως σαν ΚΚΕ είστε με τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ πριν μιλήσει το ΚΚΕ το οποίο τελικά λέει πως η Διαμάντω έκανε λάθος και αιφνιδιάστηκε όπως λαθραναγνώστη σου είπα πως έπρεπε να πεις από την πρώτη στιγμή. Απ ότι φαίνεται μόνο η ΝΔ με την ΧΑ στηρίζουν την κίνηση Κακλαμάνη .Το ΚΚΕ τελικά δηλ λέει πως έκανε λάθος,αιφνιδιάστηκε κλπ. Κάτι σαν το “δεν ήξερα” του Λαφαζάνη. Επιμένω πως είναι καλύτερο από το “καλά κάναμε” που έλεγαν εδώ ο ένας με τον λαθραναγνώστη που τώρα πρέπει να πουν αν έχουν δίκιο αυτοί ή το ΚΚΕ Δεν βάζω και τον Γιώργο στην αναφορά μου αυτή γιατί δεν είναι σήμερα ΚΚΕ αλλά θέλω προφανώς την γνώμη του αν επιμένει σε αυτό που είπε πως καλά έκανε η Διαμάντω και δεν πρέπει το ΚΚΕ να το πάρει πίσω, όπως συνέβη

          Τώρα θα βγουν ο ένας με τον λαθραναγνωστη και θα πουν πως προφανώς η Διαμαντω έκανε λάθος. Πριν από 2 ώρες οι ίδιοι άνθρωποι γράφανε σεντόνια πως το ΚΚΕ δια Διαμάντως χτύπησε τον κοσμοπολιτισμό γιατί εκτίμησε πως το ακροδεξιό αεράκι είναι πανίσχυρο στην μειονότητα και δεν μπορούμε να τα βάλουμε μαζί του. Ξέρεις πως λέγεται αυτό λαθραναγνώστη μου ? Πολιτικό πρόβλημα, όταν δεν μπορείς καν να εκτιμήσεις τι θα λέει το κόμμα σου μετά από 3 ώρες αλλά βιάζεσαι να εκτεθείς. Ξέρεις τι άλλο είναι πολιτικό πρόβλημα ? Να μην σου έχει δώσει το κόμμα σου την αυτοπεποίθηση να είσαι σίγουρος πως η γραμμή είναι μηδενική ανοχή στον εθνικισμό. Πως είναι “Β Ήπειρος” σε εισαγωγικά όπως έλεγε το ΚΚΕ το 96 και πως άλλο πράγμα οι αστυνομικές υπερβάσεις των Αλβανών και άλλο να σχετικοποιούμε την καταδίκη του του ελληνικού εθνικισμού. Το να μην έχει αυτή την αυτοπεποίθηση ούτε ολόκληρη βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ (τουλάχιστον ήταν το 2015 που βρήκα, δεν ξερω σήμερα πάντως δεν είναι κάτι σε στυλ συνεργαζόμενη αλλά κομματικό στέλεχος)

          https://www.protothema.gr/politics/article/837937/apodokimasia-gia-tin-protovoulia-kaklamani-na-tirisei-enos-leptou-sigi-i-vouli-gia-ton-katsifa/

          Προβλέπω πως δεν θα απαντήσετε λαθραναγνώστη και ένας, για να σας δω. Η Διαμάντω είχε δίκιο, και εσείς μαζί της, ή ο Παφίλης και εγώ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην ανακοίνωση κάτω από την οποία συζητάμε, και οι συνομιλητές μας εδώ που συμφωνούν με την ανακοίνωση ?

          Κώστας

        14. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Για μένα αν η Διαμάντω έκανε καλά ή όχι είναι κάτι που επαφίεται στην τιμή και τη συνείδηση της. Αν το έκανε δλδ από πολιτική εκτίμηση ή επειδή δεν τόλμησε να πάει κόντρα στο προεδρείο γιατί το ΚΚΕ πραγματικά δεν το συνηθίζει πλέον.

          Δε θα μπω σε δίκη προθέσεων. Επιμένω πως μόνο η ίδια μπορεί να το ξεκαθαρίσει. Εκτιμώ πως δεν θα το κάνει. Θα δούμε.

          Με βάση το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό ο Παφίλης όφειλε να υπερασπιστεί τους συνεργάτες του ακόμη και αν εκείνοι έκαναν λάθος. Την κριτική και την αυτοκριτική τη κάνεις στα όργανα, όχι στη κοινωνία.

          Εκτός και αν ως άνθρωπος, θέλεις να μιλήσεις στη κοινωνία. Άρα ο Παφίλης ή
          α) παραβίασε το καταστατικό σε κορυφαίο ζήτημα ή
          β’ εξέφρασε τη προσωπική του γνώμη.

          Επειδή όλοι καταλαβαίνουμε πως συνέβη το πρώτο, η άποψη μου είναι πως όλα αυτά απλώς εντείνουν την απογοήτευση μου για τη κατάντια του συγκεκριμένου κόμματος.

        15. Κώστας

          Γιώργο δεν το χεις πιάσει, η Μανωλάκου ήταν εκτός γραμμής. Αυτό ο Παφίλης το είπε ‘αιφνιδισσμό”.

          Κώστας

        16. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Δεν υπάρχει εκτός γραμμής σε τέτοια κλιμάκια στο ΚΚΕ φίλε Κώστα. Οι άνθρωποι αυτοί όχι απλά ορίζουν τη γραμμή, είναι η γραμμή!!!

          Ούτε και το συγκεκριμένο στέλεχος έδειξε ποτέ να παρεκλίνει. Μπορεί εμένα να μη μου έκανε γενικά η γραμμή εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά αυτή είναι.

          Απλώς κομμάτι της πρακτικής αυτού του κόμματος εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι ο σχολαστικός πολιτικός καθωσπρεπισμός.

          Εδώ λοιπόν έχουμε ένα στέλεχος το οποίο εφαρμόζει κατά γράμμα τη κομματική πρακτική, ασχέτως αν εμένα δε μου αρέσει, και κατόπιν αδειάζεται με τον πιο επίσημο τρόπο.

          Ε, αυτό με τα πισωμαχαιρώματα εμένα με απωθούσε και στη ΛΑΕ και αν το ΚΚΕ μου φαινόταν ακόμη.. κάπως καλύτερο ήταν γιατί επισήμως εώς τώρα δεν το έκανε. Ε, σήμερα κατέρρευσε και αυτό.

        17. Κώστας

          Γιώργο κανένας καθωσπρεπισμός δεν ήταν πίσω απο την στάση της Διαμάντως. Ο Κακλαμάνης είπε ρητά πως αυτό που προτείνει είναι … αντικανονικό. Δεν ήταν θέμα θεσμικότητας αλλά αν πρέπει να διαχωριστεί από το κλίμα ηρωοποίησης Αν και κορυφαίο στέλεχος δεν μπόρεσε να μαντέψει πως μεταφράζεται η γραμμή του ΚΚΕ στο θέμα πολύ απλά γιατί η γραμμή είναι θολή απέναντι στον εθνικισμό. Το ΚΚΕ δια Παφίλη το μάζεψε σήμερα αλλά το πολιτικό θέμα παραμένει¨Οταν βέβαια έγινε σαφές πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν την στάση τους το ΚΚΕ εκτίμησε πως χρειάζεται άλλη ερμηνεία.Δεν θα διαφωνήσω πάντως πως μπορεί να το βρει εσωκομματικά μπροστά της αν και ΒΡΕΘΗΚΕ εκτός γραμμής, δεν ήταν ευθύς εξ αρχής. Αν δει κανείς την ανακοίνωση του ΚΚΕ στις 29 Οκτωβρίου διαχωρισμό από την πράξη του Κατσίφα δεν θα βρει.

          https://www.protothema.gr/politics/article/833876/kke-ta-gegonota-pou-odigisan-stin-ektelesi-enos-omogeni-prepei-na-diereunithoun-pliros/

          Κώστας

        18. Left G700

          Υπερτιμάς τις ανθρώπινες δυνατότητες. Και η πλάκα είναι ότι είσαι εσύ ο ίδιος που γράφεις: «οι άνθρωποι αυτοί […]»

        19. λαθραναγνώστης

          Γιατί να μην απαντήσω? Δεν έχω πρόβλημα να εκτεθώ προσωπικά υπερασπιζόμενος το κόμμα μου και ούτε λέω πράγματα που δεν τα πιστεύω.
          Προφανώς, ο Παφίλης, είναι…..πιο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, απ ότι εγώ εδώ μέσα.

        20. Κ.Σ.

          Είναι γεγονός ότι άμα λέγεσαι “λαθραναγνώστης” μπορείς να εκτεθείς όσο γουστάρεις. Το κάνεις πολύ συχνά εξάλλου.
          Μπορείς ακόμα και να λες ότι πετάει ο γάιδαρος μέχρι να το διαψεύσει ο Παφίλης.

        21. λαθραναγνώστης

          Είδες τι πλεονέκτημα είναι να κυκλοφορεί κανείς με ψευδώνυμα…?
          Ακόμα μεγαλύτερο όμως, είναι να έχει το ακαταλόγιστο!

        22. λαθραναγνώστης

          Α…και ούτε να ζητήσετε το κεφάλι μου. Δεν θα το πάρετε!

        23. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Σε πιατέλα, είμαστε πολιτικοί Ηρώδηδες.

  5. Κ.Σ.

    Μάλλον ασκήσεις οπορτουνισμού χωρίς όρια και έλεος έχουμε στην περίπτωση αυτή. Και σαφή υπόκλιση στον εθνικισμό.
    Δηλαδή με την στάση που είχε “πρωτόβουλα” δεν ήταν “απέναντι στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, οι οποίοι οι οποίοι έχουν ηρωοποιήσει τον Κατσίφα”;
    Αν δεν είναι είναι συλλήβδην φασίστες, δεν πρέπει να τους απευθύνεται το ΚΚΕ με τη γλώσσα της αλήθειας, λέγοντας τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη; Η διλγωσσία θα αλλάξει συνειδήσεις;
    Πλατσούρισμα στα θολά νερά για καμιά ψήφο κάνει το ΚΚΕ και θα είναι τραγικές οι συνέπειες αν το συνεχίσει

    Reply
    1. ένας

      Ευτυχώς, που δε μας καθοδηγούν οι …γκρούπες των διαφόρων βαρεμένων δεξιο-οπορτουνιστών, που ψάχνουν απεγνωσμένα ευκαιρίες να το παίξουν τζάμπα-“επαναστάτες”. Αειντε. τώρα, να τσιμπάγαμε σε κάθε προβοκάτσια η να δίνουμε πνοή σε κάθε ξεψυχισμένη εθνικιστική κόντρα, ανάμεσα στα διάφορα φασιστοεθνίκια των βαλκανίων. Πέντε κλικ πιο κάτω, από δω κάτω, που ήδη είμαστε τώρα, θα βρισκόμασταν. Οπως ….”ανεπτυγμένη Ευρώπη”.
      Να παρατάμε το δικό μας γήπεδο, τους εργατικούς αγώνες, απεργίες κλπ., και να παίζουμε στο δικό τους εθνικιστικό, προβάλλοντας σαν εναλλακτική το άδειο πουκάμισο ενός ντεφετισμού η ενός κάλπικου “διεθνισμού”, που φέρνει πολύ περισσότερο στον γνωστό μας κοσμοπολιτισμό. (…..”Κοσμοπόλιταν”, σελίδα 37!).
      Ρε, δε σας παίρνει να κάνετε το δάσκαλο στο ΚΚΕ! Δε σας πιστεύει κανείς.

      Reply
      1. Κ.Σ.

        Τράβα να τα πεις στον Παφίλη αυτά, μεγάλε κομμουνιστή, που μάλλον τσιμπάει από όσα λέει το … Κοσμοπόλιταν

        Reply
      2. Κρεοντας απο Κολωνό

        Τοσο καημό γι’ αυτες τις ” δεξιές” γκρουπες των βαρεμενων, που ξημερωβραδιαζεται στην Παντιέρα.
        Τοσο καημό, εσεις οι επαναστατες του γλυκού νερού;
        Ασχοληθείτε λιγο με τον 902και τα κομματικα σαιτ, που εντρυφουν στην επανασταση, ανοιξτε διαλογο σε αυτα τα σάιτ και γραψτε τη γνωμη σας εκει.
        Μα τοσο μελάνι για να δικαιολογήσουμε μια μεγαλη γκάφα της κ. Διαμαντως, η δεν ειναι γκάφα, αλλα η γραμμή και αρα επανω ολοι να την υπερασπιστούμε;

        Reply
        1. ένας

          Γατάκια, αν νομίζετε πως το ΚΚΕ “είναι” η, ξέρω-γω, “έγινε εθνικιστικό”, επειδή δεν τσιμπάει στις εθνικιστικές προβοκάτσιες, ε …βρείτε κάτι πιο πρωτότυπο! Παραείναι κλισέ …..”Κοσμοπόλιταν” σελ. 38: “Πως καλλιεργούμε εθνικιστική υστερία ευθέως, φασισταριά, ακροδεξιοί, η δια της τεθλασμένης, αναρχοαριστεριστές κλπ. δημ./δυνάμεις”.
          Δε σας παίρνει, εθνίκια του αλήστου μνήμης “ούτε ΝΑΤΟ- ούτε Βαρσοβία”, να κάνετε τις μωρές παρθένες του “Κοσμοπόλιταν” σελ. 39.
          Κάτι ανάμεσα σε Κροατία και Πολωνία (και πάντως όχι ….Μονακό!) θα είσασταν σήμερα, αν δεν σας την έσπαγε το ΚΚΕ κάθε τόσο, πότε με τον Παφίλη, πότε με την Διαμάντω….
          ….και πότε με το ΠΑΜΕ, και τις απεργίες αύριο και 28/11!
          Που πάτε να τις κάνετε “by-pass” με την συντροφική βοήθεια του ακροδεξιού και όλων των ΜΜΕ, που ξαφνικά ….ανησύχησαν για την …εθνικιστική στροφή(; η μήπως σταθερότητα; ξερω-γω, βρείτε τα οι κουμμουνιστοφάγοι) του ΚΚΕ. (“Κοσμοπόλιταν” σελ.40).
          Ο,τι κάνετε και ότι λέτε, θα’ν τα βρείτε στο “Κοσμοπόλιταν”.
          Το έχει αγοράσει ο Σόρος….

        2. San Rocco

          Ένας, κάθε σχόλιό σου και χειρότερο παραλήρημα. Κόψε αυτά που παίρνεις

  6. Left G700

    Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΠΕΙ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΕΣ…!

    Ετοιμάζω διάφορα ράμματα για τις γούνες κυρίως τών αντιπολιτευόμενων το ΚΚΕ, που στο πρόσωπο της Μανωλάκου νομίζουν ότι βρήκαν τον παπά για να θάψουν το ΚΚΕ ως «εθνικίζον», αλλά, λίγο (όσο πατάει η γάτα-ελέφαντας), και για τις γούνες τών υποστηρικτών «τού Κόμματος». Να δούμε πότε θα τελειώσω, μια και τα ράμματα είναι πολλά κι έχει πιαστεί ήδη το χεράκι μου… Ωστόσο, μέχρι τότε δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να καγχάσω στεντορείως για το εξής ‘‘Διαμάντι’’ ;-) :

    Πιάστηκαν οι εδώ μεταμαρξίζοντες υποστηρικτές τών «νέων κοινωνικών κινημάτων», ανάμεσα στα οποία περίοπτη θέση κατέχει την σήμερον ημέρα ο φεμινισμός, εμβολιασμένος με ισχυρές, ισχυρότατες δόσεις τού κινήματος ΛΟΑΤΚΙΑ+, πιάστηκαν από τον λαθραναγνώστη, ο οποίος, προφανώς εξ αιτίας συμπάθειας προς το «όμοιον» –ίσως και λόγω πολιτικο-προσωπικής γνωριμίας–, αναφέρθηκε στη Μανωλάκου με το μικρό της όνομα. Κι αφού είχαν βρει τη δικαιολογία («εμείς φταίμε; ο λαθραναγνωστης την είπε έτσι!») τού έδωσαν να καταλάβει με τα σαφώς υποτιμητικά αυτή τη φορά «Διαμάντω» και «κα Διαμάντω» (λες και την ξέρουν από το Δημοτικό ή ήτανε μαζί στην …ΚΝΕ!). Και ανάμεσά τους, ποιος, παρακαλώ; Ο Κώστας, ο γνωστός μουτζαχεντίν τού φεμινιστικού/ΛΟΑΤΚΙΑ+ κινήματος! (αυτά τα δύο πάνε μαζί, ως μη έδει). Ποιος να το ’λεγε! ;-) :-)

    Κι ο φεμινισμός; Ε, καλά τώρα κι εσείς, κάτι πράγματα που ρωτάτε! Όταν πρόκειται για καμιά Κουκουέδισσα, ο φεμινισμός ασφαλώς και μπορεί να λείψει σε (ολιγοήμερο) ταξίδι για δουλειές! Μην το κάνουμε και ζήτημα… ;-) :-)

    Reply
    1. Κώστας

      Γιατί υποτιμητικό ? Έτσι δεν την λένε ? Το κα Διαμάντω είναι ειρωνικό και θα γραφτεί πιο εύκολα για γυναίκα άρα είναι σεξιστικό, δεν νομίζω να μου έφυγε κάπου και να το έγραψα. Το Διαμάντω, Αλέκα, Λιάνα, είναι ψευτοοικοιότητα, δεν αποδίδει κάποια αρνητική και υποτιμητική ιδιότητα λόγω φύλου. Εξίσου εύκολα θα πω κάποιον άντρα με το μικρό του. Καλά τα είπε ο Θανάσης, εν προκειμένω ο Παφίλης.

      Αυτή την βλακεία βρήκες για να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις της κωλοτούμπας που ετοιμάζεσαι να κάνεις ? Το ότι η Μανωλάκου ή όπως θες να την λέω, συμφωνεί μαζί μου και με το ΚΚΕ πως κακώς δεν αντέδρασε, θα το σχολιάσεις ?

      Θα την κάνεις την κωλοτούμπα τελικά και θα επιμείνεις με την ΧΑ και την ΝΔ ?

      Κώστας

      Reply
      1. Left G700

        Το ότι το IQ σου στην ειδική κατηγορία ευφυίας που λέγεται «πολιτική νοημοσύνη» είναι επιπέδου (ρίζας) ραδικιού μού είναι γνωστό εδώ και κάμποσα χρονάκια. Έτσι, δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη ότι από το σχόλιό μου στις 11/11/2018 at 13:09 έβγαλες το συμπέρασμα ότι βρήκα καθ’ όλα σωστή την αντίδραση της Μανωλάκου (να σου δώσω και το ελαφρυντικό που δικαιούσαι: θα την πάταγαν και λιγότερο πολιτικοί βλάκες –απλώς το ίδιο επιπόλαιοι). Tώρα φαίνεται να συμπεραίνεις ότι ετοιμάζομαι για στροφή (= κωλοτούμπα). Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμάσαι (να μην κοιμάσαι όρθιος και μας πέσεις και σε τρέχουμε στα νοσοκομεία σαν τον Διούδη): Ναι, θα κάνω στροφή. Μόνο που θα είναι στροφή …360 μοιρών σαν τον Τσίπρα!

        Για τα περί Διαμάντως (όχι πώς θα καταλάβεις):

        Επειδή όντως τη Μανωλάκου «έτσι τη λένε», όπως και την Παπαρήγα και την Κανέλλη «έτσι τίς λένε» και τον Παπανδρέου (Αντρέα) «έτσι τον έλεγαν», η αναφορά σε δημόσια πρόσωπα με το μικρό τους όνομα παίρνει το πρόσημό της από τα συμφραζόμενα και τα δεδομένα. Δεν χρειάζεται παρά μόνο η ικανότητα της ανάγνωσης σε συνδυασμό με αυτήν τής ελάχιστης μνήμης για τις πολιτικές θέσεις εκείνων που παίρνουν το λόγο εδώ για να διακρίνει κανείς τι πρόσημο έχει τόσο η δική σου αναφορά όσο και του Κρέοντα από Κολωνό, η αρνητικότητα του οποίου (νομίζετε ότι) ενισχύεται από το πεπαλαιωμένο και ολίγον (πολύ) «βλάχικο» όνομα «Διαμάντω» –σε συνδυασμό και με την επίσης «βλάχικη» προφορά τού συγκεκριμένου προσώπου.

        Και το άλλο (αυτό είναι που δεν θα καταλάβεις ούτε με σφαίρες): Μπορεί να «μην αποδίδει κάποια αρνητική και υποτιμητική ιδιότητα λόγω φύλου» σώνει και ντε όσο αφορά στην πρόθεση του εκάστοτε ομιλούντος, αλλά, λόγω τής αρνητικής προκατάληψης για το γυναικείο φύλο που ακόμα επικρατεί συνειδητά, προσυνειδητά ή υποσυνείδητα στην ελληνική κοινωνία, αυτό το αποτέλεσμα έχει. Κι ένας «ορκισμένος φεμινιστής» σαν κι εσένα αυτά θα έπρεπε να τα προσέχει. Αλλά, βέβαια, δεν αρκεί η πίστη, όσο μεγάλη κι αν είναι. Θέλει και λίγο νιονιό. Και ποιος να το χάσει για να το βρεις εσύ;

        Reply
  7. Left G700

    ΜΙΑ ΜΑΝΤΕΨΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ

    Την «έχω στημένη» στον Μπογιό από την αρχή τής σημερινής του εκπομπής στον Real. Μέχρι στιγμής (07:43 μμ σύμφωνα με τον υπολογιστή μου) δεν έχει πει το παραμικρό για το περιστατικό τού ενός λεπτού σιγής στη Βουλή.

    Η μαντεψιά: Θα κάνει κάποια αναφορά μέχρι τις 8 που τελειώνει η εκπομπή του;

    Η ερώτηση κρίσεως: Αν δεν κάνει, πώς ερμηνεύετε αυτό το γεγονός;

    Για να βλέπω χεράκια! :-)

    Reply
    1. Left G700

      Ούτε ένα (1!) χέρι! Τι τούβλα, Θε μου! Κακώς, πολύ κακώς τούς έβαλα προβιβάσιμο βαθμό πέρυσι…

      Reply
  8. ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ-ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ.ΕΑΝ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΗΤΑΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ.ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΡΑΤΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΠΟΙΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.
    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΔΩ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ.

    Reply
    1. San Rocco

      Βεβαίως κ έχεις απόλυτο δίκιο πετρο. Οι μειονότητες σε κάθε χώρα άρα και σε Ελλάδα κ Αλβανία κ τουρκια πρέπει να εχουν τα δικαιωματα και τις κατακτήσεις που έχουν όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι των χωρων αυτών.

      Και πάντα, ΜΑΚΡΙΑ τα καπιταλιστικα κράτη, απο τις μειονότητες! Οποτε ανακατεύονται τα καπιταλιστικα κράτη με τις μειονότητες μ, το κάνουν για να ορομοταρουν τους εθνικισμούς κ τα συμφεροντα των ολίγων, των καπιταλιστών.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.