.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ελληνικά κεφάλαια επενδύουν… εξωτερικά


titan-corcovadoΔ.Σ.

Μπορεί από το εξωτερικό να αναζητεί η κυβέρνηση Τσίπρα υποτίθεται τους επενδυτές στην Ελλάδα, αλλά οι έλληνες καπιταλιστές την… κάνουν καταφεύγοντας στο εξωτερικό για μπίζνες.

Σημαντικά ονόματα επιχειρούν να προωθήσουν τις θέσεις τους κατακτώντας νέα μερίδια στη διεθνή αγορά.

Η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν σχεδιάζει να εξαγοράσει μονάδα τσιμέντου στη Βραζιλία σε μια επένδυση 90 εκατ. ευρώ, ενώ συνεχίζει την παρουσία της στς ΗΠΑ με επενδύσεις καθετοποίησης, αλλά και σε Αφρική, Λ. Αμερική.

Η ΦΑΓΕ ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει εργοστάσιο στο Λουξεμβούργο, ενώ ήδη έκλεισε το εργοστάσιο της Φλώρινας και η Intrasoft International συμφερόντων Κόκκαλη, επιχειρεί στην… Τανζανία όπου ανέλαβε μεγάλο έργο εγκατάστασης τραπεζικού πληροφοριακού συστήματος σε κεντρική τράπεζα της χώρας.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

12 Σχόλια στο "Ελληνικά κεφάλαια επενδύουν… εξωτερικά"

λαθραναγνώστης

Κατά τα άλλα, η Ελλάδα δεν είναι ιμπεριαλιστική……
Είναι εκτός ιμπεριαλιστικής πυραμίδας!
Ε τώρα, αν κάνει και καμιά εξαγωγή κεφαλαίου……..

Κώστας

εγώ νομίζω ότι η Ελλάδα είναι η ηγέτιδα ιμπεριαλιστική χώρα όπως άλλωστε έχει φανεί από τις καρπαζιές που τρώνε Μέρκελ και Ομπάμα από τον Τσίπρα αλλά και από την δήμευση της περιουσίας του αμερικάνικου και γερμανικού δημοσίου από την τρόικα ή τους πολέμους που η Ελλαδα ξεκινάει και ακολουθούν οι ΗΠΑ.

Κώστας

λαθραναγνώστης

Μεγαλοϊδεατισμοί……….
Πάντως, σε μια συμμορία γκάνγκστερ, τα τριτοκλασάτα μέλη, γκάνγστερ είναι και αυτά.
Και σε μια αγέλη από κοπρόσκυλα, τα μικρά και συμφοριασμένα που ακολουθούν στην ουρά της αγέλης, είναι κι αυτά κοπρόσκυλα όπως και οι επικεφαλείς σκύλαροι.

Ανώνυμα

ετσι οριζεται ο ιμπεριαλισμος. το να κανεις μια επένδυση στην Τανζανια!! μετα βεβαια σου παιρνουν τα ξενα κεφαλαια ολες τις εγχωριες υποδομές αλλα εσυ εισαι ντουρασελ καπιταλιστης, δεν ανησυχεις

Ηλίας Τζ.

Η, να είσαι ο πρώτος «επενδυτής» (=εκμεταλλευτής) και με διαφορά στην Αλβανία, πάνω από Ιταλούς και Τούρκους κεφαλαιοκράτες!
«Ηγέτιδα» μπορεί να μην είναι η ελληνική κεφαλαιοκρατία, αλλά από την Μέρκελ και τον Ομπάμια καμία καρπαζιά δεν τρώει! Μια χαρά μαζεύουνε τα ψίχουλα από το τραπέζι των μεγαλοϊμπεριαλιστών, την ώρα, που εσείς «ανακεφαλαιώνετε» τις τράπεζές τους.
Τις καρπαζιές τις τρώει ο ελληνικός λαός και σείς Ανταρσυριζάνοι μου!

Ηλίας Τζ.

Κι ο μικροϊμπεριαλισμός, δεν παύει να είναι Ιμπεριαλισμός.
Και οι κεφαλαιοκράτες του Ιμπεριαλισμού δεν παύουν νάναι προδότες της Πατρίδας και του Λαού. Δεν αθωώνονται γιατί είναι …»μικροί»!
Η διαφορά είναι ποιοτική, όχι ποσοστική.

Κώστας

το «δεν αθωόνονται» είναι δείκτης άγνοιας σ Ηλία

αθώωση της μικρής, καλής, εθνικής, δημοκρατικής κλπ αστικής τάξης πρότεινε, για δεκαετίες το ΚΚΕ.

όσοι στο επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα (πχ το μλ ρεύμα) πρότειναν εκδοχές της θεωρίας της εξάρτησης (πάλι για μένα προβληματική έννοια σε εποχές καπιταλιστικού εκσυγχρονισμού, αλλά να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε, σίγουρα λιγότερο προβληματική από τον εργατισμό) το έκαναν με την ακριβώς αντίθετη έννοια, ενοχοποιώντας την σαν σύνολο.

από κει και κάτω διατηρεί την επικαιρότητα του, πάντα και με την ιδιαίτερη εφαρμογή στην συγκυρία το σχήμα του Μάο για τις συμμαχίες.

αναπτύσουμε τις προοδευτικές δυνάμεις, κατακτούμε τις ενδιάμεσες, απομονώνουμε τις αντιδραστικές.

το βασικό είναι η ηγεμονία στο κοινωνικό και πολιτικό μπλοκ και η ανεξαρτησία του ΚΚ παρά τις συμμαχίες του.

Κώστας

λαθραναγνώστης

Εγώ, ούτε ντούρασελ είμαι, ούτε καπιταλιστής. Αλλά δεν νομίζω ότι οι έλληνες καπιταλιστές ανησυχούν ιδιαίτερα, αν τα ξένα κεφάλαια θα πάρουν τις εγχώριες υποδομές.
Αφήνουν αυτά τα θέματα να τα διευθετήσουν η «πατριωτική αριστερά» και η «αριστερά του αριστεροχωρίου» κι εκείνοι ασχολούνται με τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους.
Το πρόβλημά σας είναι, ότι μπλέκετε το κεφάλαιο με τις πατρίδες.
Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. Θα επενδύσει όπου το συμφέρει καλύτερα. Ελληνικό κεφάλαιο μπορεί να επενδύεται στη Τανζανία και ταυτόχρονα κεφάλαιο της Τανζανίας, να επενδύεται στην Ελλάδα

Πάνθηρας *29

…Η Ελλάδα δεν είναι εξαρτημένη χώρα – όπως υποστηρίζουν κομμάτια της αριστεράς – για να παλέψουμε για εθνική ανεξαρτησία, οικονομική αυτοτέλεια ακόμα και με συμμαχία με κομμάτια της αστικής τάξης. Η Ελλάδα είναι ανεπτυγμένη καπιταλιστική χώρα με ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά.
Όσο γι το βραχνά της ΕΕ και του ΔΝΤ η πολιτική τους εξυπηρετεί μια χαρά τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης για την υποτίμηση της εργατικής δύναμης και τον ανταγωνισμό του ελληνικού κεφαλαίου.
Άρα καθήκον των επαναστατών είναι η ανατροπή της καπιταλιστικής κυριαρχίας και η εγκαθίδρυση του ελευθεριακού κομμουνισμού…..

Ανώνυμα

ο ιμπεριαλισμός είναι:
πολιτικός
οικονομικός
στρατιωτικός
πολιτιστικός.

(τα παραπάνω πάνε μαζί απλώς τα ξεχωρίζουμε για λόγους συνεννόησης)

Ας δούμε λοιπόν αν η Ελλάδα μπορεί να επιβάλει πολιτικές σ’ ένα οποιοδήποτε άλλο κράτος.
Ας δούμε τι εξαγωγές κεφαλαίων γίνονται από μονοπώλια που έχουν τη βάση τους στην Ελλάδα και τι εισαγωγές κεφαλαίων(κερδών) γίνονται.
Ας δούμε που μπορεί να επέμβει αυτοτελώς στρατιωτικά η Ελλάδα και να κατακτήσει εδάφη άλλων κρατών .
Ας δούμε που μπορεί η Ελλάδα να επιβάλει πολιτιστικό πρότυπο, κάτι που βέβαια δεν έχει..

Τέλος θα είχε μεγάλη αξία να δούμε πια μονοπώλια έχουν βάση σ’αυτή τη χώρα, κατά πόσο είναι αμιγώς ελληνικά και αναπτύσσουν δράσης στην παγκόσμια αγορά μεταφέροντας τα κέρδη τους στην Ελλάδα.

αν τα μελετήσουμε στα σοβαρά όλα αυτά θα βγάλουμε συμπέρασμα αν η χώρα είναι ιμπεριαλιστική,μικρή ιμπεριαλιστική, εξαρτημένη, κλπ
Προς το παρών αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι έχουμε μια χώρα χρεοκοπημένη, με μια παραπαίουσα αστική τάξη και μια κυβέρνηση τροχονόμο, που ότι τις λένε τα κέντρα το κάνει…

λαθραναγνώστης

Αυτή είναι κάποια καινούργια κωδικοποίηση?

Τ.Κ

Μην ξεχνούμε και την λεγόμενη αριστερά του Καρατζαφεροχωρίου ,αυτούς βρε που ξελαρυγγιάζονται για την υπεράσπιση και την άμυνα …της πατρίδας,τους εθνικισταράδες.Η Λιάνα στις επιτροπές της βουλής τα σπάει…και δεν μπλέκεται καθόλου ,μια χαρά υπερασπίζεται τον καπιταλισμό.

wpDiscuz