.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εκλογές Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών: αύξηση μαζικότητας, επιτυχία της Αριστερής Πρωτοβουλίας


smt112Στις 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, τόσο στην Αθήνα όσο και στα κατά τόπους παραρτήματα του Σωματείου σε Πάτρα, Λάρισα, Χανιά και Ηράκλειο.

Η σαφής αύξηση της συμμετοχής κατά 209 ψήφους, σε αντίθεση με την τάση συρρίκνωσης των συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα, αποτελεί πολύ ελπιδοφόρο γεγονός και μάλιστα σε ένα κλάδο όπου μαστίζεται από την ανεργία και την μετανάστευση. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών αποτελεί πλέον ένα από τα πιο μαζικά σωματεία του ιδιωτικού τομέα.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών, η οποία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση του Σωματείου όλα αυτά τα χρόνια, πέτυχε σημαντική άνοδο σε ψήφους (+94)  και διατηρεί την αυτοδυναμία στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας αποτελεί ξεχωριστό σωματείο και οι εκλογές του θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.

Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών (σε παρένθεση βρίσκονται τα αποτελέσματα του 2013):

Αποτελέσματα για ΔΣ:

ΣΥΝΟΛΙΚΑ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
Ψηφίσαντες 1377 (1168)
Άκυρα Λευκά: 6 (5)

1) Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών *: 671 (577) έδρες 4 (4)
2) ΕΣΑΚ: 452 (393) έδρες 2 (2)
3) Ριζοσπαστικός Χώρος Τεχνικών-Συνεργασία Αριστερών Τεχνικών*: 221 (180 Ριζοσπαστικός Χώρος Τεχνικών) έδρες 1 (1)
4) ΕΡΓΑΣ-Ταξική Πορεία**: 27 (13 Αγωνιστική Συνεργασία)

ΑΘΗΝΑ
Ψηφίσαντες: 1165 (1015)
Άκυρα Λευκά: 4 (4)

1) Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών: 567 (514)
2) ΕΣΑΚ: 359 (321)
3) Ριζοσπαστικός Χώρος Τεχνικών-Συνεργασία Αριστερών Τεχνικών: 213 (163)
4) ΕΡΓΑΣ-Ταξική Πορεία : 22 (13)

ΠΑΤΡΑ
Ψηφίσαντες .53 (40)
Άκυρα Λευκά: 0 (0)

1) Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών: 23 (20)
2) ΕΣΑΚ: 27 (12)
3) Ριζοσπαστικός Χώρος Τεχνικών-Συνεργασία Αριστερών Τεχνικών: 3 (8)

ΛΑΡΙΣΑ
Ψηφίσαντες: 45 (39)
Άκυρα Λευκά: 0 (0)

1) Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών: 14 (7)
2) ΕΣΑΚ: 30 (28)
3) Ριζοσπαστικός Χώρος Τεχνικών-Συνεργασία Αριστερών Τεχνικών: 1 (4)

ΧΑΝΙΑ
Ψηφίσαντες: 74 (47)
Άκυρα Λευκά: 0 (0)

1) Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών: 40 (21)
2) ΕΣΑΚ 31 (26)
3) Ριζοσπαστικός Χώρος Τεχνικών-Συνεργασία Αριστερών Τεχνικών: 1 (0)
4) ΕΡΓΑΣ-Ταξική Πορεία: 2 (0)

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ψηφίσαντες: 40 (27)
Άκυρα Λευκά: 2 (1)

1) Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών: 27 (15)
2) ΕΣΑΚ: 5 (6)
3) Ριζοσπαστικός Χώρος Τεχνικών-Συνεργασία Αριστερών Τεχνικών: 3 (5)
4) ΕΡΓΑΣ-Ταξική Πορεία: 3 (0)

Αποτελέσματα για ΕΚΑ:

Ψηφίσαντες 1099 (957)
Άκυρα Λευκά: 4 (4)

1) Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών: 531 (475) έδρες 7
2) ΕΣΑΚ: 343 (311) έδρες 5
3) Ριζοσπαστικός Χώρος Τεχνικών-Συνεργασία Αριστερών Τεχνικών: 200 (152) έδρες 3
4) ΕΡΓΑΣ-Ταξική Πορεία: 21 (15)

* Η Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών αποτελεί ζωντανό κύτταρο του αριστερού, ριζοσπαστικού, αντικαπιταλιστικού ρεύματος στους χώρους δουλειάς, που συσπειρώνεται μέσα από τις Παρεμβάσεις– Κινήσεις– Συσπειρώσεις και τα ανεξάρτητα ταξικά σχήματα.

** Στον Ριζοσπαστικό χώρο τεχνικών συμμετέχουν από κοινού μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δυνάμεις της ΛΑΕ (Αριστερή πλατφόρμα, ΑΡΚ, ΔΕΑ κλπ) και ανένταχτοι που αποχώρισαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνεργασία αριστερών τεχνικών συμμετέχουν κυρίως οι δυνάμεις της ΑΡΑΣ και της ΚΟ Ανασύνταξη που στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Αριστερής Πρωτοβουλίας.

*** Στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχε η Αγωνιστική Συνεργασία, που στηρίχτηκε από τις δυνάμεις της ΕΡΓΑΣΚριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

7 Σχόλια στο "Εκλογές Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών: αύξηση μαζικότητας, επιτυχία της Αριστερής Πρωτοβουλίας"

ανένταχτος

μπράβο στην αριστερή πρωτοβουλία! Μπράβο στις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλισμού! Οργάνωση και αυτοοργάνωση σε χώρους δουλειάς και γειτονιές!

Ηλίας Τζ.

Καλά, να δεχτώ πως δεξιοί γενικά δεν πατάνε στο Σ.Μ.Τ.
Οι πασοκτσήδες-συριζάνοι τι ψήφισαν;
Πολύ λίγο το ποσοστό του Ρ.Χ. για κόμμα εξουσίας, κι ας είναι αυξητικό. Μάλλον η κύρια μάζα τους εκφράζεται από την «ανεξάρτητη» (από την εργατική τάξη) «Α.Π.». Συγκοινωνούντα δοχεία είναι, όπως αποδεικνύεται και από τις μετατοπίσεις
Γενικά, η στασιμότητα του ευρύτερου κυβερνητικού χώρου, (άθροισμα Α.Π. και Ρ.Χ. περίπου 64.78% έναντι 64.85% το 2013), είναι ενθαρρυντικό δείγμα αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για νεοεκλεγμένη κυβέρνηση, και δείχνει πόσο γρήγορα καίγονται οι πολιτικές εφεδρείες του καπιταλισμού. Μην ξεχνάμε ότι οι δυνάμεις αυτές πανηγύριζαν για «νίκη του Λαού» και ….»αριστερή στροφή» την 25/1/2015.

Παν. κεφαλληνός

Αξιοσέβαστε προφήτη-Ηλία επειδή διερωτάσε για το τι έπραξαν οι διάφοροι πρώην κυβερνητικοί και αθώα! ! εκτιμάς οτι οι φίλοι σου της ΔΑΚΕ( δξιοί όπως τους αναφέρεις) δεν έρχονται, δεν είναι σωστό να ντρέπεσε να ομολογήσεις, οτι σε …συνενόηση μαζί σας προσήλθαν και ψήφισαν «ταξικά» τις φιλικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.» ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ…?», οπως θα έλεγε ο απο τα παλιά συνεταίρος σας Κ Μητσοτάκης.
Αχ Λιάκο μου καμιά φορά η αναγνώριση μιας μικρής ήττας(χωρίς κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και αφορά εκλογές ενος σωματειου)- παρά του οτι αυτό το σωματείο παίζει & έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο,, στην μαυρίλα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο σ.κ, δείχνει επαναστατική λεβεντιά. Ολα τα άλλα τα περί συγκοινονούντων δοχείων… επιβεβαιώνουν την έλλειψη επαναστατικής ηθικής και κομμουνιστικής λεβεντιάς. Σε χαιρετώ και λυπάμαι!!.

Κώστας

Ηλία και όπως αλλιώς σε λένε αλλού, ξεπέρασες τον εαυτό σου και πολλά άλλα τρολ του ΚΚΕ, μέχρι τον σφυροδρέπανο αυτοπροσώπως, με το συμπέρασμα σου πως η αριστερή πρωτοβουλία είναι … κυβερνητική επειδή την ψηφίζουν … ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ λες και η ΕΣΑΚ είπε πως τα μέλη του ΣΜΤ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να μην την ψηφίσουν.

Κώστας

Ανώνυμα

Όταν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν την ΕΣΑΚ (πράγμα που συμβαίνει συχνά) ονομάζεται μετατόπιση, έτσι Ηλία;
Γενικώς Ηλία παρόλες τις αλχημείες, τα νούμερα δεν σου βγαίνουν με τίποτα. Και ξέρεις ότι λες μπαρούφες και για το ΣΜΤ και για την Αριστερή Πρωτοβουλία.

Γιάννης Λ.

πανελλαδικο σωματειο και αγιος ο θεος ωστοσο..βεβαια θελουμε κ οργανωση ανα τοπο, γειτονια κλπ. δε πειραζει η φαση ειναι συνεδριαση μια φορα το χρονο ..απλα πραγματα

Ανώνυμα

Γιάννη Λ. που το είδατε το συνεδρίαση 1 φορά το χρόνο μας δουλεύετε; Το σωματείο κάνει συχνές και μαζικές συνελεύσεις. Μια φορά το χρόνο είναι οι συνελεύσεις των σωματείων του ΠΑΜΕ, μάλλον μπερδεύτηκες

wpDiscuz