.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΕΑΑΚ: Για τα γεγονότα στο ΕΜΠ και τη στάση της ΚΝΕ


Ανακοίνωση της ΕΑΑΚ
για τα γεγονότα στο ΕΜΠ και τη στάση των δυνάμεων της ΚΝΕ

Την ίδια ώρα που τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε μια οριακή κατάσταση, με μια ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση να βρίσκεται στα σκαριά, η ΚΝΕ επιλέγει σαν απάντηση να στοχοποιήσει την αγωνιστική δράση της μαχόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς. Αποκορύφωμα της στάσης αυτής αποτέλεσαν τα γεγονότα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στις 23/3. Παρά τη δημοσιότητα που έλαβαν αυτά τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα και τυχαία, αλλά συνδέονται με μια αλυσίδα γεγονότων που προηγήθηκαν.

Ήδη πριν από μιάμιση περίπου εβδομάδα οι δυνάμεις της ΚΝΕ επέλεξαν να στήσουν καρτέρι σε μέλος των ΕΑΑΚ της Ιατρικής, εκτός σχολής, η οποία ακολουθήθηκε από κεντρική επίθεση της ΚΝΕ Ιατρικής σε μέλη της ΕΑΑΚ στην Ιατρική. Σε αυτές τις εκφυλισμένες πρακτικές της ΚΝΕ, δόθηκε η απάντηση που αντιστοιχούσε.

Την Πέμπτη 23/3, προετοιμάζοντας το έδαφος για όσα ακολουθούσαν, εξέδωσε ανακοίνωση η οποία λασπολογεί άνευ αρχών ενάντια στον κινητοποιούμενο κόσμο των φοιτητικών συλλόγων στο Υπουργείο Παιδείας και τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ, χαρακτηρίζοντας τους ως «τσιράκια της κυβέρνησης», προσπαθώντας να αποσείσει από τις δυνάμεις της ΚΝΕ την ευθύνη για τη διάσπαση του κινήματος. Η προβοκατόρικη διάθεση αυτής της ανακοίνωσης ήταν ξεκάθαρη καθώς έφτανε στο σημείο να κατηγορήσει τους φοιτητικούς συλλόγους που συγκεντρώθηκαν στο Υπουργείο με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, αλλά και την ίδια την ΕΑΑΚ, για συνεργασία με την αστυνομία (η οποία δεν υπήρχε καν, στον χώρο του Υπουργείου)!!!

Μετατρέποντας σε πράξη το «πνεύμα» της προβοκατόρικης αυτής ανακοίνωσης, στο Φυσικό, 30 κνίτες επιτέθηκαν με τραμπούκικο τρόπο στα (πολύ λιγότερα) μέλη του σχήματος ΕΑΑΚ που βρίσκονταν στη σχολή. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν ήταν τυχαία, κάτι που αναδεικνύεται από τα γεγονότα που ακολούθησαν στο ΕΜΠ.
Εκεί δυνάμεις της ΚΝΕ από όλη την Αθήνα επιτέθηκαν σε μέλη  της ΕΑΑΚ στη ΣΕΜΦΕ στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου. Ο σχεδιασμένος χαρακτήρας αυτής της επίθεσης, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα μέλη της ΚΝΕ κουβαλούσαν «κατάλληλο εξοπλισμό» για να αποτρέψουν τυχόν φιάσκο, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες προσπάθειες της παλαιότερα, αλλά και από την διαρκή ροή «ενισχύσεων» από όλη την Αθήνα. Παράλληλα, δεν δίστασαν να επιτεθούν με χυδαία σεξιστική φρασεολογία και χειρονομίες σε γυναίκες μέλη των σχημάτων της ΕΑΑΚ. Όμως δεν αρκέστηκαν σε αυτά. Τα καθοδηγητικά στελέχη που συντόνιζαν την επίθεση και καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητικούς χώρους, πέραν από την «έμπρακτη συμβολή» στην επίθεση, προέτρεψαν τα μέλη της ΚΝΕ να κλέψουν τα προσωπικά αντικείμενα (τσάντες, κινητά, χρήματα κλπ) των μελών της ΕΑΑΚ και να βανδαλίσουν το υλικό των χώρων των σχημάτων.

Τα ταυτόχρονα και μεθοδικά οργανωμένα χτυπήματα που στοχεύουν στην φίμωση της ΕΑΑΚ και την καταστολή του μαχόμενου φοιτητικού κινήματος, φανερώνουν κεντρικό σχεδιασμό από πλευράς της ΚΝΕ και της πολιτικής της καθοδήγησης, του ΚΚΕ, που μοναδικό στόχο έχει την όξυνση του κλίματος εντός των Φ.Σ. και την εγκαθίδρυση  μιας παρακαταθήκη μίσους και οργανωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των αριστερών δυνάμεων όπως έχει δείξει και μέσα στις ίδιες τις γενικές συνελεύσεις.  Γιατί δεν τους ενοχλεί η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ (γι’ αυτό και δεν τις «ενοχλούν»…) αλλά οι φοιτητές και αγωνιστές που παλεύουν μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις, μάχονται στους δρόμους και βρίσκονται αριστερά από τη γραμμή του Περισσού.

Εν όψει φοιτητικών εκλογών και προκειμένου να κρύψει κάτω από το χαλάκι τις δικές της τεράστιες αδυναμίες, επιλέγει να αποπροσανατολίσει τους συλλόγους αλλά και τα μέλη της, με πρακτικές και συμπεριφορές που καμία εναρμόνιση δεν έχουν με τις αξίες και το ήθος της αριστεράς και του κομουνιστικού κινήματος. Οι πολιτικές ανεπάρκειες της ΚΝΕ, η έωλη και γενικόλογη γραμμή της στο φοιτητικό κίνημα που αδυνατεί συστηματικά, να θέσει τον πήχη σε επίπεδα ανάλογα της συγκυρίας και στον αντίποδα σπέρνει ματαιότητα και απαισιοδοξία στον κόσμο των σχολών, δεν κρύβονται πίσω από τραμπουκικούς και αλήτικους χειρισμούς.

Επιδιώκει να καναλιζάρει τους φοιτητικούς και μαθητικούς αγώνες στην κατεύθυνση της «λελογισμένης» αντιπολίτευσης, χαμηλής έντασης, χωρίς να χαράσσει έναν νικηφόρο σχεδιασμό για τη συγκρότηση πανεκπαιδευτικού μετώπου. Ακολουθεί την ίδια ακριβώς τακτική σε όλα τα επίπεδα: στο εργατικό κίνημα, όπου το ΠΑΜΕ ‘’κλιμακώνει’’ τον αγώνα με απεργίες την Πρωτομαγιά, στη Βουλή με «αγωνιστικές» προτάσεις νόμου του ΚΚΕ, αλλά και τις «ριζοσπαστικές» δηλώσεις Κουτσούμπα «δεν ήρθε η ώρα να βγούμε από την Ε.Ε και ευρώ γιατί ο λαός και η εργατική τάξη θα πεινάσουν».
Αποκλειστικός στόχος της τακτικής του σε όλα τα επίπεδα είναι τα μικροκομματικά εκλογικά οφέλη, είτε στους χώρους της εκπαίδευσης, είτε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, καθώς η ηττοπαθής γραμμή, της αδυναμίας νικών στο έδαφος του καπιταλισμού, καταλήγει αποκλειστικά στη «αναγκαιότητα» εκλογικής ενίσχυσης των δυνάμεων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Παρά την «επαναστατική» και «κινηματική» φρασεολογία, αναβιώνουν κατευθύνσεις και πρακτικές  παλαιότερων εποχών, στοχεύοντας απλά και μόνο την προβολή τους ως «μοναδική αντιπολίτευση» απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα Μνημόνια.

Ως Ε.Α.Α.Κ., καταγγέλλουμε απερίφραστα τις εκφυλισμένες πρακτικές που ακολουθεί η ΚΝΕ το τελευταίο διάστημα, απέναντί  στις δυνάμεις της μαχόμενης ριζοσπαστικής αριστεράς και καλούμε και συνολικά την σπουδάζουσα νεολαία να περιθωριοποιήσει αυτές τις πολιτικές λογικές. Εμείς δεν θα μείνουμε αμέτοχοι απέναντι στην προσπάθεια της ΚΝΕ να τρομοκρατήσει το μαχόμενο φοιτητικό κίνημα μέσω της φίμωσης του πιο αγωνιστικού του  κομματιού,  ώστε να αναδειχτεί στην νέα “υπεύθυνη δύναμη” μέσα στις σχολές, που θα εγκαθιδρύει την ομαλότητα και θα τα καταστέλλει κάθε αγωνιστικό σκίρτημα. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να εμποδίσουμε τους σχεδιασμούς του Υπουργείου, μέσα από ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο όπου φοιτητές και μαθητές θα βαδίσουν μαζί ενάντια στην αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Εάν η ΚΝΕ θέλει να επιλέξει το ρόλο του κατασταλτικού μηχανισμού κάθε κινήματος και κάθε αγωνιστή εμείς δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία διάθεση να το ανεχτούμε, όπως δεν το ανεχτήκαμε ποτέ μέχρι τώρα.



Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 55.48% ( 31
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

58 Σχόλια στο "ΕΑΑΚ: Για τα γεγονότα στο ΕΜΠ και τη στάση της ΚΝΕ"

Left G700

Όταν ρωτούσα προηγουμένως αν ξέρει κάποιος να μας πει αν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της ΚΝΕ για τα γεγονότα, εννοούσα αν ξέρει να μας πει κάποιος σοβαρός.

Ενας αυτόπτης μάρτυρας
Επειδή πολλλά λένε διάφοροι τύποι από ΚΚΕ/ΚΝΕ με στόχο να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να βαφτίσουν το κρέας ψάρι, ορισμένα σχόλια για να βάλουμε ξανά τα πράγματα στη θέση τους: α. Η αντιπροσωπεία των φοιτητικών συλλόγων και των σχολείων που αποφάσισε να ανέβει στον υπουργό για να του δώσει τα αιτήματα και να τον ξεβρακώσει, ΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Το να μπαίνει αλσίδα ΚΝιτών στην πορτα για να ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ την εισοδο αντιπροσωπείας μαθητών/φοιτητών είναι ξεφτίλα. Και προφανώς, ΔΕΝ έχει καμμία ΚΝΕ και κανένα ΚΚΕ δικαίωμα να εμποδίσει κάτι τέτιο. Και καλώς μπήκε τελικά η αντιπροσωπεία μαθητών/φοιτητών. β. Ολόσωστα η ανακοίνωση της ΕΑΑΚ μιλά για κλοπή πορτοφολιών από μέλη της ΚΝΕ. Το πρόβλημα το έχει η ΚΝΕ προφανώς που αβαντάρει τέτιες καφρίλες, όπως αβαντάρει και τις λοιπές αντικομμουνιστικές καφρίλες των πεσιμάτων σε κομμουνιστές φοιτητές. Αυτή η πρακτική/νοοτροπία πρέπει να καταδικαστεί από το μαθητικό και το φοιτητικό/σπουδαστικό κίνημα, ως κίνηση εναντίον του. Και ολόσωστα η ανακοίνωση της ΝΚΑ θέτει τις ευρύτερες πολιτικές οριοθετήσεις της οργάνωσης, σε σχέση με τα εν λόγω αντικομμουνιστικά τραμπούκικα πεσίματα. γ. Ξαναλέω προς τους συντρόφους/ισσες, φοιτητές, σπουδαστές της ΝΚΑ και της ΕΑΑΚ: Ψυχραιμία, αποκρούουμε αυτές τις αντικομμουνιστικές επιδρομές των ΚΚΕ/ΚΝΕ, δεν προσχωρούμε στον ενδοκινηματικό εμφύλιο που… Διαβάστε περισσότερα »
μέλος της ΝΚΑ

Η στημένη αντικομμουνιστική καφρίλα των ΚΚΕ/ΚΝΕ, αποδεινύεται πόσο καφρίλα είναι:

α. Από το γεγονός πως η ΚΝΕ/ΚΚΕ πήγε να εμποδίσει αντιπροσωπεία μαθητών/φοιτητών να ανέβει στο Υπουργείο και να επιδόσει ψήφισμα ξεβρακώνοντας τον Υπουργό. Εβαλε αλυσίδα στην πόρτα (εξ ου και τα σπρωξίδια) αλλά τελικά η αντιπροσωπεία μαθητών/φοιτητών μπήκε στο Υπουργείο. Ρωτώ λοιπόν: Από πότε η ΚΝΕ/ΚΚΕ έχει το δικαίωμα να εμποδίζει αντιπροσωπεία από μαθητές και φοιτητές να μπουν στο Υπουργείο Παιδείας και να επιδίδουν ψηφίσματα αιτημάτων και ξεβρακώματος του Υπουργείου;

β. Η μαφιόζικη πρακτική της κλοπή τσαντών/πορτοφολιών και ταυτοτήτων από κομμουνιστές και αριστερούς φοιτητές την οποία πραγματοποίησαν μέλη των ΚΚΕ/ΚΝΕ από πότε έγινε νοοτροπία και πρακτική των κομμουνιστών;

γ. Εννοείται πως το κίνημα πρέπει να ξεβράσει αυτές τις λογικές των ΚΚΕ/ΚΝΕ με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και περαιτέρω εμπέδωση των δημοκρατικών διαδικασιών βάσης.

Left G700

Να μια επίσημη ανακοίνωση για τις Κουκουεδοκαφρίλες (σιγά μην ήταν της ΚΝΕ!):

Ανακοίνωση Νέων ΛΑ.Ε. για την επίθεση της ΚΝΕ στις 23 Μαρτίου

Πελεντριτης

Οι δυνάμεις καταστολής του καπιταλισμού,που τώρα αναβαθμίζονται και σε μαφιόζους της νύχτας,δεν είναι απλώς κάφροι.Όταν μπούκαραν στο χημείο τι ήταν,όταν θέλαν να κλείσουν τις σχολές το 2008 συμπλέοντας με τον Καρατζαφέρη τι ήταν,όταν χτυπούσαν με τα ΜΑΤ το 2011 εκτελώντας υπηρεσιακό σχέδιο της αστυνομίας τι ήταν..η σοσιαλδημοκρατική ΕΚΟΦ/ΚΝΑΤ στέκεται απέναντι και κανένας κομμουνιστής δεν μπορεί να συζητά μαζί τους κινηματική σύμπραξη.

Μαιουνης

Εγω δεν ασχολούμαι με αυτα αλλα απο ότι κατάλαβα πρέπει να καναν χοντρη μαλακια τα ΕΑΑΚ κ να εφαγαν πολύ ξύλο μετά από την ΚΝΕ. Ενταξει δεν ειναι η πρώτη φορά… Γίνονται αυτά….

άλλος

Μη φας μεγάλη μπουκιά με το πρώτη φορά… ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν αρπαγές πορτοφολιών, κινητών κλπ σε αντίστοιχες περιστάσεις. Ούτε η ανάγκη κινητοποίησης μηχαν(ανκι)οκίνητου τάγματος εφόδου, με όλες τις αναλογίες σε μέσα και πρακτικές όταν αναφερόμαστε σε τάγματα…
Κάτι άλλα συνηθίζονταν να γινόταν και είναι κατανοητή η προσπάθεια να τσουβαλιαστεί το συγκεκριμένο στην ίδια κατηγορία.

ανώνυμος

Kαλά, κι εσείς κάνετε προτάσεις «κοινής δράσης» δε ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ;
Πιο απλή η εξήγηση, ότι τα δικά σας «τάγματα εφόδου», που όπως βγαίνει και από τα λεγόμενά σου είχαν την πρωτοβουλία μέχρι τώρα «βρήκαν τον μάστορά τους».
…»ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν…». Αρα κάτι γινόταν!
Μεγάλη λαλακία των εαακ να ασκήσουν βία σε μαθητές. Φέρανε την ΚΝΕ σε θέση υπεροχής στα μάτια του μαθητόκοσμου.

wpDiscuz