.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Διαλύουν την ΚΟ του ΚΚ Ουκρανίας – Προετοιμάζουν την απαγόρευσή του


communist_party_ukraine

Με ένα νομοσχέδιο «κατά παραγγελία» η νεοφασιστική ουκρανική κυβέρνηση διαλύει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ μεθοδεύει την απαγόρευσή του.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο υπέγραψε την Τετάρτη το νομοσχέδιο που ενέκρινε την Τρίτη η ουκρανική Βουλή και επιτρέπει τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, αρκετοί βουλευτές εγκατέλειψαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, οδηγώντας το ΚΚ Ουκρανίας να έχει λιγότερους βουλευτές από την έναρξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Η Ουκρανική Βουλή στις 22 Ιουλίου ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο της Βουλής να διαλύσει μία κοινοβουλευτική ομάδα αν τα μέλη της έχουν μειωθεί σε σχέση με αυτά που είχε όταν συγκροτήθηκε.

Το νομοσχέδιο υποστηρίχτηκε από 232 βουλευτές, με τον εισηγητή Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ να διαβεβαιώνει ότι θα προωθήσει το νομοσχέδιο στον Πρόεδρο για να υπογραφεί εντός της Τετάρτης, «ώστε μετά να ανακοινώσω τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος».

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Δικαστήριο του Κιέβου ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη, 24 Ιουλίου, θα ξεκινήσει τις ακροάσεις αναφορικά με την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Η αίτηση να κηρυχθεί το Κομμουνιστικό κόμμα παράνομο έχει υποβληθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης και την Υπηρεσία Ασφάλειας της Ουκρανίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, Πέτρο Σιμονένκο, δήλωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι Ουκρανοί και ξένοι δικηγόροι θα υπερασπιστούν το Κομμουνιστικό Κόμμα στο δικαστήριο. Εμφανίστηκε ακόμα βέβαιος ότι το ΚΚ θα αποδείξει στο δικαστήριο ότι στην Ουκρανία «επικρατεί η ανομία».

«Η αγωγή υποβλήθηκε κατά παραγγελία του Τουρτσίνοφ. Έτσι είναι, η αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία διατάχτηκε να απαγορεύσει τις δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος, είπε ο Σιμονένκο, χαρακτηρίζοντας «ανοησίες» τις κατηγορίες για υποκίνηση αντισυνταγματικών πράξεων και των αυτονομιστών ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας.

Γ.Μ.Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

1 Σχόλιο στο "Διαλύουν την ΚΟ του ΚΚ Ουκρανίας – Προετοιμάζουν την απαγόρευσή του"

Κοινή έκκληση Ελλήνων βουλευτών για την αποτροπή απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας ————————————————————————————————————- Στο ψήφισμα, που συνυπογράφεται από βουλευτές από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, την ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται ότι η προσπάθεια απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο, αλλά και τις αντιφασιστικές παραδόσεις των δυο λαών και των λαών της Ευρώπης και οδηγεί στο δραστικό περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και την κρατική στοχοποίηση της διαφορετικής άποψης. Την έκκληση παρέδωσε σήμερα στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα, κ. Βολοδυμύρ Σκουρώφ, και είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί του, αντιπροσωπεία των βουλευτών, που συνυπογράφουν την έκκληση, αποτελούμενη από τους Νάντια Βαλαβάνη (ΣΥΡΙΖΑ), Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ), Χρυσούλα Γιαταγάνα (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ) και Ευγενία Ουζουνίδου (ΣΥΡΙΖΑ). Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο και η λίστα των βουλευτών που το υπογράφουν ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ! Προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρό Ποροσένκο Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας υπέβαλλε αίτημα προς τις δικαστικές αρχές της χώρας, το οποίο ισοδυναμεί με δρομολόγηση της διαδικασίας για να τεθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας. Η απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο, αλλά και τις αντιφασιστικές παραδόσεις των δυο… Διαβάστε περισσότερα »
wpDiscuz