.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Διήμερο ενάντια σε ανεργία – επισφάλεια: Παρουσίαση στο Ράδιο Παντιέρα


«Ράδιο Παντιέρα» 10/5/17: «Διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια» 

13 & 14 Μαΐου 2017, πλατεία Αυδή -Μεταξουργείο

……………..
Η ERTopen είναι εδώ και συνεχίζει!

Το διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια, που διοργανώνεται από Εργατικά Σχήματα και Συλλογικότητες Γειτονιάς και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, ήταν το θέμα της εκπομπής «Ράδιο Παντιέρα» που μεταδόθηκε από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαΐου 2017.

Καλεσμένοι στο στούντιο, ήταν ο Δημήτρης Παπαντζίκος, από τη ΛΑΝΤΖΑΑγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό-Τουρισμό, και ο Παύλος Παπαβασιλείου από την Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας- «Υδραγωγείο».

Συζητήσαμε μαζί τους για:

Την επίσημη ανεργία, που είναι κολλημένη εδώ και χρόνια στο 26%,

-την ανασφάλιστη, την εκ περιτροπής και τη μαύρη εργασία που θερίζουν,

-την ”κοινωφελή εργασία”, όπως την ονομάζουν,

-για τα προγράμματα voucher,

-για τον εργασιακό μεσαίωνα που είναι ήδη εδώ και κάθε μέρα δείχνει όλο και πιο άγρια το πρόσωπό του.

-Για τα μέτρα-τομές που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τις ευλογίες κεφαλαίου και ΕΕ (ποινολόγιο ανέργων, αναδιάρθρωση ΟΑΕΔ, επίδομα εργοδοσίας κλπ)

-Για τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο της ανεργίας στην Ελλάδα, αλλά και τα μόνιμα χαρακτηριστικά που εμφανίζει σε παγκόσμιο επίπεδο,

-για τη ραγδαία επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και το μοντέλο ημιεργασίας-ημιανεργίας

-Για το ποια είναι η διαφορετική απάντηση που απαιτείται να δώσει το εργατικό κίνημα.

-Για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση και τον συντονισμό εργατικών συλλογικοτήτων και συλλογικοτήτων γειτονιάς που απαιτείται για τα ζητήματα της επισφάλειας και της ανεργίας.

-για τις μορφές και το αναγκαίο διεκδικητικό πλαίσιο για την οργάνωση του κόσμου αυτού.

-Για το εξαιρετικά ενδιαφέρον πολιτιστικό πρόγραμμα του διημέρου

-Για τις συζητήσεις που αυτό περιλαμβάνει.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, σήμερα ήταν ο Νίκος Ξηρουδάκης. Στην τεχνική επιμέλεια και τη ρύθμιση του ήχου, ο Μανώλης Σάλλας.

H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.

Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5, στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς στην Ελλάδα.

Ακούστε στα βίντεο που ακολουθούν, ολόκληρη την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με τους δύο καλεσμένους μας (Η εισαγωγή της εκπομπής, καθώς και το σύντομο δελτίο ειδήσεων στην αρχή, δεν έχει περιληφθεί). Στο τέλος του τελευταίου βίντεο, ακούγεται το ηχητικό τρέιλερ του διημέρου.

 

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 99.23% ( 13
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.