.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Διήμερο ενάντια σε ανεργία & επισφάλεια: Τα βίντεο της 1ης ημέρας


Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε χθες Σάββατο στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο, το διήμερο ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια που διοργάνωσαν εργατικά σχήματα και συλλογικότητες γειτονιάς.

«Μην του μιλάτε είναι άνεργος/

τα χέρια στις τσέπες του/

σαν δυο χειροβομβίδες»

«Η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας, η οχτάχρονη εμπειρία των αγώνων και η νέα προσπάθεια επανεξόρμησης του κινήματος ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων»

Αυτός ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης – συζήτησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της πρώτης ημέρας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρες τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, τις παρεμβάσεις και τις δευτερολογίες, καθώς και στιγμιότυπα από την πρώτη ημέρα του διημέρου στα βίντεο που ακολουθούν.

Σήμερα Κυριακή το διήμερο συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στον ίδιο χώρο, με δύο ενδιαφέρουσες συζητήσεις:

-Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στις 5.30′ το απόγευμα, η συζήτηση «Τέχνη και επισφάλεια», με την συμμετοχή ανεξάρτητων από την κυρίαρχη πολιτιστική βιομηχανία δημιουργών, καλλιτεχνών και ερασιτεχνικών πολιτιστικών ομάδων, που βάζουν στο επίκεντρο της δημιουργίας τους τα ζητήματα του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα.

-Αργότερα, στις 7.30′ το βράδυ, η εκδήλωση – συζήτηση: «Δεν θα ζήσουμε σα δούλοι! -Στον αγώνα ενάντια σε νέα και παλιά μέτρα, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, από σύνθημα να γίνει πράξη!»

Είναι αφιερωμένη στο ζήτημα του εργατικού κινήματος, εκείνου που μπορεί να δώσει τους νικηφόρους αγώνες στην εποχή μας. Που δεν εγκλωβίζεται στην ΓΣΕΕ ούτε στη γραφειοκρατική της λογική. Πώς οργανώνεται λοιπόν;

Αγωνιστές από σχήματα διαφορετικών εργασιακών κλάδων με την εμπειρία στους χώρους δουλειάς τους θα προσπαθήσουν να ψηλαφήσουν τα παραπάνω.

Δείτε τους ομιλητές στην αφίσα της εκδήλωσης:

 

Δείτε τα βίντεο της πρώτης ημέρας:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )

Αφήστε μια απάντηση

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει!

wpDiscuz